Πανσέληνος 8 Απριλίου 2020

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στις 8 του μήνα, στις 05:34 τοπική ώρα και στις 18ο 42΄στο ζώδιο του Ζυγού. Είναι η τέταρτη και τελευταία σούπερ Πανσέληνος της χρονιάς. Με ένα γεμάτο σούπερ ” ροζ φεγγάρι “, στον Ζυγό αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη για ισορροπία και αρμονία στη ζωή μας, κάτι εξαιρετικά δύσκολο με τις συνθήκες που ζούμε την περίοδο αυτή. Αποφεύγουμε τις δύσκολες σκέψεις και τα προβλήματα και θέλουμε τα πάντα να είναι τέλεια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι κρύβουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί».

Θεμελιώδη και υπαρξιακά ερωτήματα μας δυσκολεύουν τις μέρες αυτές και τα απωθούμε όσο μπορούμε. Η άσκηση των ημερών για όλους μας είναι να αφεθούμε και να είμαστε ο εαυτός μας, αναφορικά με το πως αισθανόμαστε, και να μοιραζόμαστε τόσο τα καλά όσο και τα κακά με τους ανθρώπους μας. Δεν έχει σημασία τι περιμένουν οι άλλοι από εμάς, η εικόνα μας προς το υπόλοιπο κόσμο έχει ελάχιστη σημασία, αρκεί να είμαστε αληθινοί!

Η Πανσέληνος του Απριλίου αυξάνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την πανδημία, καθώς σχηματίζει όψη με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη των ασθενειών και της μόλυνσης! Η επιθετικότητα των ανθρώπων και η παρορμητική συμπεριφορά τους θα ενταθεί με το τετράγωνο Άρη-Ουρανού, ενώ η σύνοδος Δία-Πλούτωνα ενισχύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ευτυχώς υπάρχει και μια θετική όψη με τον Ερμή, που δίνει κατανόηση και κοινή λογική, εξισορροπώντας κάπως την επιθετικότητα των ημερών. Με τον Ερμή να μας καθοδηγεί, θα μπορέσουμε σε συνεργασία με τους γύρω μας και με έξυπνες λύσεις που θα επινοήσουμε, να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς κατά τη δύσκολη αυτή φάση της σελήνης.

Η Πανσέληνος στο Ζυγό σχηματίζει μια όψη 150ο με τον Ποσειδώνα, μια όψη που αυξάνει την ευαισθησία μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, ανασφάλεια, δυσφορία αλλά και νευρωτικές καταστάσεις. Η όψη αυτή σχετίζεται με εμφάνιση προβλημάτων υγείας, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πορεία της πανδημίας θα είναι δύσκολη και οι κίνδυνοι μόλυνσης ευρύτερων πληθυσμών μεγάλοι!

Με την όψη αυτή Σελήνης-Ποσειδώνα υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος λανθασμένων ιατρικών διαγνώσεων, αλλεργικών ή γενικά ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, εθισμών αλλά και δηλητηριάσεων. Ο εγκλεισμός και ο περιορισμός δραστηριοτήτων τις μέρες αυτές θα οδηγήσει πολλούς σε παρανοϊκές συμπεριφορές και σε έλλειψη εμπιστοσύνης στους γύρω τους αλλά και στο ταίρι τους, με αποτέλεσμα να δηλητηριάσει τις σχέσεις τους. Η απομόνωση που θα βιώσουμε δεν θα είναι μόνο φυσική αλλά και ψυχική, θα υπάρξει έντονο το συναίσθημα της προδοσίας και ως εκ τούτου της απογοήτευσης. Και σε όλο αυτό το δύσκολο σκηνικό, δεν θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν κουτσομπολιά, καθώς η ανθρώπινη φύση δεν καταλαβαίνει από κρίσεις, ή ακόμη και να ξεσπάσουν σκάνδαλα!

Ισχυρή επιρροή στην Πανσέληνο ασκεί και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου, καθώς σχηματίζει ένα ευρύ τετράγωνο με την Σελήνη, αυξάνοντας την δυσμενή επίδραση της. Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα μπορεί σε γενικές γραμμές να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στους στόχους μας, να αυξήσουμε τις προσπάθειες μας για να μπορέσουμε να κάνουμε μια σημαντική αλλαγή στην ζωή μας, επιβοηθούμενοι και από τον παράγοντα τύχη του προσδίδει η εμπλοκή του Δία.

Ωστόσο, μεσούσης της πανδημίας, η σύνοδος αυτή θα οξύνει σε σημαντικό βαθμό την κρίση. Τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο αναμένεται μια έξαρση μολύνσεων αλλά και θανάτων, κάτι που θα σπείρει τον φόβο και τον πανικό, και θα οδηγήσει πολλές χώρες σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού. Εκείνο που θα μας εκπλήξει όμως περισσότερο από όλα, είναι η ικανότητα του ανθρώπου να βγάζει τον χειρότερο του εαυτό σε στιγμές έντασης και αβεβαιότητας. Θα δούμε αδίστακτες και ανήθικες συμπεριφορές, εγωισμούς, ζήλιες, εκδικητικές μανίες, ρατσιστικές επιθέσεις, εκδηλώσεις βίας, ακόμη και εγκλήματα να πραγματοποιούνται, σε μια δύνη παράνοιας και γενικού παραλογισμού.

Ευτυχώς για μας, υπάρχει και ένα εξάγωνο Ερμή-Δία, που θα αμβλύνει κάπως τις αρνητικές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές των ημερών! Η όψη αυτή μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες μας και να μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που βιώνουμε με τον περιορισμό στο σπίτι. Θα μας οδηγήσει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, ώστε να δομήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθημερινότητα μας στα πλαίσια που υπάρχουν. Είναι επίσης μια εξαιρετική όψη όσο αφορά τη μελέτη ή τις σπουδές εξ αποστάσεως, καθώς θα μας βοηθήσει να καθιερώσουμε μια δημιουργική ρουτίνα.

Από την άλλη, το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα μας ωθεί στο να αποκαλύψουμε μυστικά με το να αναζητούμε την αλήθεια, με την βοήθεια της διαίσθησης μας, παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις. Το εξάγωνο αυτό θα μας βοηθήσει να προσαρμόσουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης στις νέες συνθήκες περιορισμού, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία και την φυσική μας μετακίνηση. Η αγαστή συνεργασία με φίλους και γείτονες μπορεί να μας διαφυλάξει από την μόλυνση, αλλά να μας βοηθήσει και ψυχολογικά, καθώς δεν θα αισθανόμαστε ότι παλεύουμε μόνοι μας και αβοήθητοι τον άγνωστο και αόρατο εχθρό.

Δυστυχώς όμως το τετράγωνο Άρη-Ουρανού που θα έχει προηγηθεί ελάχιστες ώρες πριν από την Πανσέληνο έχει εξαιρετικά αρνητική επιρροή, δημιουργώντας ένταση και φέρνοντας στην επιφάνεια όλη μας την επαναστατική διάθεση απέναντι στα μέτρα περιορισμού. Οι ενστικτώδεις κινήσεις μας που θα αψηφούν τις συνέπειες μπορούν να οδηγήσουν σε ευρείες αντιπαραθέσεις, μια γενικότερη αναστάτωση και ενδεχομένως και σε συγκρούσεις. Και καθώς δεν θα μπορούμε να καταπιέσουμε την επαναστατική μας αυτή παρόρμηση, καλό θα ήταν να την διοχετεύσουμε δημιουργικά, χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας ή τους γύρω μας σε κίνδυνο, μέσα από ένα χόμπι ή μια δημιουργική απασχόληση, και όχι καταστροφικά.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα μέρη του σώματος ή συστήματα την περίοδο της Πανσελήνου στον Ζυγό που χρειάζονται περισσότερη προσοχή είναι τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη, η ουρήθρα, το πάγκρεας, η ινσουλίνη αλλά και το δέρμα, ως όργανο αφής.

Το κλειδί για να παραμείνουμε ασφαλείς κατά την διάρκεια της Πανσελήνου του Απριλίου είναι να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας! Η επικοινωνία αλλά και οι έξυπνες ιδέες διαχείρισης του άπλετου πλέον χρόνου μας είναι σημαντικά εργαλεία επιτυχίας. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, το τρόπο που αφομοιώνουμε τις πληροφορίες, αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γύρω μας με ασφάλεια.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 8 Μαΐου 2024 : Θετικοί μετασχηματισμοί και επίλυση προβλημάτων

Ο Μάιος θεωρείται κατά παράδοση ο μήνας του Ταύρου, φέτος δε αυτό είναι ακόμη πιο έντονο, …