Πανσέληνος 9 Φεβρουαρίου 2020 | Η Πανσέληνος της δράσης

Η Πανσέληνος τον Φεβρουάριο πραγματοποιείται στις 9 του μήνα, στις 20ο του αστερισμού του Λέοντα. Είναι ένα φεγγάρι με λίγες εμπλεκόμενες όψεις και με μια δυναμική παρουσία του Άρη σε όψη τριγώνου. Μια Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα φέρνει πάντοτε μια έντονη επιθυμία για προβολή, εντυπωσιασμό, επαίνους και θαυμασμό από τους γύρω μας. Όταν όμως πραγματικά βρεθούμε κάτω από τα φώτα των προβολέων, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με την ίδια άνεση που φανταζόμασταν. Γιατί η προβολή φέρνει αναπόφευκτα και την κριτική, και δεν είναι βέβαιο ότι αντέχουμε, αλλά ούτε και ότι δεχόμαστε να μας κριτικάρουν για οτιδήποτε.

Το φεγγάρι του Φεβρουαρίου θα μας δώσει την δύναμη της θέλησης και τις ευκαιρίες να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας. Αυτό οφείλεται καθαρά στο τρίγωνο που σχηματίζει με τον πλανήτη Άρη. Θα γνωρίζουμε διαισθητικά τι θέλουμε και πως να το κατακτήσουμε, ευτυχώς όμως για μας, αυτή τη περίοδο θα έχουμε την υπομονή να ερευνήσουμε σε βάθος στις καταστάσεις που είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε.

Ο Άρης μας δίνει την ασφάλεια και την αμεσότητα που χρειαζόμαστε για να κινηθούμε προς τα μπρος, χωρίς όμως να μας κάνει προκλητικούς ή αγενείς. Αντίθετα, τα χαρακτηριστικά που θα αναπτύξουμε και θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους συνομιλητές μας είναι η σοβαρότητα και η ειλικρίνεια μας. Εάν είστε ένα συνεσταλμένο άτομο, τώρα είναι η ιδανική χρονική στιγμή να βγείτε από το καβούκι σας και να μοιραστείτε με τους γύρα σας τα πάθη σας. Η αυξημένη σας ακτινοβολία και το μαγνητισμός που θα εκπέμπετε θα έχει εξαιρετικές ευεργετικές συνέπειες στην κοινωνική και σεξουαλική σας ζωή. Το φεγγάρι αυτό με την έντονη επιρροή του Άρη θα σας δώσει το θάρρος που έχετε ανάγκη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, τα πιστεύω σας και τα συμφέροντα σας.

Εκείνο που απαιτείται την περίοδο αυτή ωστόσο, είναι να έχουμε υπό έλεγχο τα έντονα συναισθήματα μας. Και αυτό γιατί, η άλλη εμπλεκόμενη όψη των ημερών, είναι μια χιαστί όψη της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, αυξάνει την συναισθηματική ευαισθησία και μπορεί να φέρει μια σύγχυση και αντικρουόμενα συναισθήματα, που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε  παρεξηγήσεις και εντάσεις.

Με τον Άρη να μεγεθύνει το συναίσθημα, οι εντάσεις στις σχέσεις θα μπορούσαν να ξεφύγουν από κάθε όριο και να φτάσουν σε κρίσιμα σημεία, οδηγώντας σε κάποιες περιπτώσεις σε συναισθηματικές καταρρεύσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισορροπία στην ζωή μας, κυρίως πνευματική και συναισθηματική, και τις μέρες αυτές η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο φανερή. Μια ισορροπία που θα έρθει μέσα από την πίστη και την εμπιστοσύνην στον εαυτό μας, στους γύρω μας, στον σύμπαν και τις Υπέρτατες Δυνάμεις.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου σχηματίζει όψεις συνόδου και με δύο σταθερούς αστέρες, που όμως μοιράζονται τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με αυτά του πλανήτη Άρη και άρα ενισχύουν την ενέργεια του. Είναι ο αστέρας Merak από τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου και Ras Elased Australis (Algenubi) στην κεφαλή του Λέοντα.

Ο Merak αγαπά να δίνει εντολές και να κυριαρχεί, ενώ προχωράει με δύναμη και αποφασιστικότητα στην ζωή. Ο Ras Elased Australis ή αλλιώς ο Έψιλον του Λέοντα, έχει χαρακτηριστικά τόσο του Κρόνου, όσο και του Άρη. Αγαπά τις τέχνες και τα γράμματα, εκτιμά την δύναμη της έκφρασης του λόγου, αλλά από την άλλη είναι θρασύς, σκληρός, άκαρδος, τραχύς, με ένα καταστροφικό χαρακτήρα. Το θετικό του αστέρα αυτού είναι, ότι μας προτρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τα δεδομένα πριν να κάνουμε τις κινήσεις μας, σε αντίθεση με τον Άρη που δρα ενστικτωδώς, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο συνδυασμός Άρη και των σταθερών αστέρων από τον Λέοντα και την Μεγάλη Άρκτο μας δίνει την εμπιστοσύνη που πολλές φορές μας λείπει να δράσουμε με τόλμη και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Μας προειδοποιούν όμως κιόλας ότι δεν θα πρέπει να δρούμε εγωιστικά, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συναισθήματα των γύρω μας. Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ τόλμης, ευφυΐας και ευαισθησίας αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας μας, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Και καθώς  η σύνοδος Σελήνης- Merak ενεργοποιεί τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, ας έχουμε υπόψη μας ότι ο αστερισμός χαρακτηρίζεται για την σύνεση, την αυτοσυγκράτηση, την ηρεμία και την υπομονή, αλλά είναι και ένα ανήσυχο πνεύμα, γεμάτο θυμό και εκδικητική μανία όταν ενοχληθεί. Και επειδή θα ενοχληθεί την περίοδο αυτή, θα έχει έντονη επιρροή, φέρνοντας αρνητικές συνέπειες σε διενέξεις που αφορούν τους εστεμμένους και τα έθνη!

Από άποψη υγείας και φυσικής κατάστασης, καλό θα ήταν τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί στις δραστηριότητες μας, καθώς το φεγγάρι αυτό θα επιβαρύνει την καρδιά, την αρτηριακή πίεση και γενικά την κυκλοφορία του αίματος, όργανα ή συστήματα που κυβερνά ο Λέοντας.

Αλίντα Κανάκη

★  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …