Παρθένος-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΜΗΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 6ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ
ΦΥΣΗ ΘΗΛΥΚΟ – ΑΡΝΗΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΕΡΜΗΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΔΙΑΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΕΝΤΕΡΟ, ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΚΟΙΛΙΑ, ΧΕΡΙΑ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΧΡΩΜΑ ΘΑΛΑΣΣΙ, ΛΕΥΚΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΦΕ, ΛΑΔΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΑΝΑΛΥΩ, ΚΡΙΤΙΚΗ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΙΑΣΠΙΣ, ΤΟΠΑΖΙ, ΖΑΦΕΙΡΙ, ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, ΜΑΓΝΗΤΙΤΗΣ
ΜΕΤΑΛΛΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΓΑΡΔΕΝΙΑ, ΠΑΝΣΕΣ, ΛΟΥΪΖΑ, ΥΑΚΙΝΘΟΣ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ, ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

 

Η Παρθένος είναι υπό την σκέπη του Ερμή και κυβερνά τον Έκτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου, το οίκο της υγείας. Συχνά οι Παρθένοι διαπρέπουν στον χώρο της ιατρικής και γενικότερα στον χώρο της υγείας.

 

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, η Παρθένος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Το ζώδιο απέναντι από την Παρθένο είναι οι Ιχθείς.

 

Κατά την Ελληνική Μυθολογία το ζώδιο της Παρθένου συμβολίζει την Περσεφόνη, την κόρη του Δία και της Δήμητρας.

 

Η Παρθένος κυβερνά το νευρικό σύστημα και το κατώτερο πεπτικό.

 

Οι οργανωτικές του ικανότητες είναι το ατού του χαρακτήρα του, μπορεί όμως να τρελάνει άνθρωπο με την υπέρμετρη οργανωτικότητα του. Είναι συντηρητικός στις επιλογές του, μεθοδικός, αναλυτικός και προσεκτικός στις κινήσεις του, πρακτικός στις επιλογές του, επιμελής, ευσυνείδητος, αξιόπιστος και ακριβής. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σοφός, λιτός, γεμάτος κατανόηση, πνευματώδης και ευφυής, ίσως και διορατικός.

 

Δίνει μια διαφορετική εικόνα του εαυτού του στον κόσμο, από ότι είναι στην πραγματικότητα, αφού ξέρει καλά να κρύβεται με το να εμφανίζεται απόμακρος και πολύ σοβαρός απέναντι στους άλλους. Είναι ο καλύτερος υπάλληλος, γιατί ό,τι και αν του αναθέσει κανείς, θα το βγάλει εις πέρας με επιτυχία. Αγαπά την εργασία και φημίζεται για τις υπηρεσίες του προς τους άλλους. Αφιερώνεται στη δουλειά του και είναι λεπτολόγος και αναλυτικός. Είναι ντροπαλός και ιδιαίτερα πιστός σε φίλους και συνεργάτες.

 

Εργάζεται σκληρά παραπάνω ώρες από ότι πρέπει, αφού θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να τα τακτοποιεί όλα. Ορισμένες φορές όμως κολλάει σε λεπτομέρειες, καθώς αναλύει τα πάντα, και σε πράγματα που δεν είναι αναγκαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον προσπερνούν οι ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Απογοητεύεται πολύ εύκολα όταν βλέπει ότι μπλοκάρονται ή ανατρέπονται τα σχέδια του και κλείνεται στον εαυτό του.

 

Στα οικονομικά του, ένας Παρθένος κάνει συνετή διαχείριση των χρημάτων του, αποφεύγοντας περιττές σπατάλες και έξοδα. Σε σύγκριση με άλλα ζώδια έχει την φήμη του τσιγκούνη. Στην συναισθηματική του ζωή είναι από τα πιο ευγενικά ζώδια, αποφεύγοντας χωρισμούς και εντάσεις, διότι ζει περισσότερο για την αγάπη, την τρυφερότητα, τις χαρές του πνεύματος και όχι της ύλης.

 

Θεωρεί το πάθος του έρωτα σαν μια αδυναμία της ψυχής, που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική. Έχει την τάση να αναλύει τα συναισθήματά του και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις αμφιβολίες του με ορθολογική συμπεριφορά.  Αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στον ερωτικό τομέα. Αν η καρδιά του χτυπήσει δυνατά, θα του πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να σκεφτεί και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του. Είναι γκρινιάρης και δεν ευχαριστιέται με τίποτα, όταν δεν έχει τα κέφια του, και αυτό κουράζει τους γύρω του. Δύσκολα θα δείτε ένα Παρθένο να χορεύει, αντιθέτως του αρέσει να συζητά με τους άλλους στους χώρους διασκέδασης που συχνάζει.

 

Στα σημαντικότερα μειονεκτήματα του, πέρα από την γκρίνια και την μικροβιοφοβία του, συγκαταλέγεται το ότι είναι τελειομανής και μπορεί να γίνει κυνικός και σκληρός με τους γύρω του.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Περισσότερα άρθρα
Load More In Χαρακτηριστικά ζωδίων - Μαγικές Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κριός-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 1ος ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΦΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ – …