Παρθένος- Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις – 2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Χρονιά ευκαιριών!

Το 2021 προβλέπεται να είναι μια πολύ γεμάτη από γεγονότα, δύσκολη, αλλά σε τελική ανάλυση θετική χρονιά για το ζώδιο σας! Το στοιχείο της γης, στο οποίο ανήκετε, αντιστοιχεί στο στοιχείο του μετάλλου της ανατολικής αστρολογίας, και καθώς φέτος διανύουμε κατά το κινεζικό ημερολόγιο το έτος του μεταλλικού Βουβαλιού, ανήκετε στα ζώδια που θα έχουν μια σχετική εύνοια. Και τονίζουμε το «σχετική», γιατί σύμφωνα με την δυτική αστρολογία, το πέρασμα μας στην Εποχή του Υδροχόου φέρνει σε κυρίαρχη θέση το στοιχείο του αέρα. Επιπρόσθετα, το ζώδιο σας ανήκει στον μεταβλητό σταυρό, που σας προσδίδει προσαρμοστικότητα και ευελιξία, προσόντα που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα τις εποχές που ζούμε. Οι Ήλιος, Άρης, Σελήνη και Πλούτωνας, οι συνήθεις ύποπτοι για τις δυσκολίες που βιώνουμε, δεν φαίνεται να μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην πορεία σας μέσα στην χρονιά αυτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστείτε καθόλου από τις ενέργειες των σημαντικών αυτών ουράνιων σωμάτων.

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης που ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τις φοβίες, τις ανασφάλειες και τα άγχη που κουβαλάτε σαν ζώδιο, θα βρίσκεται σε δυσμενή θέση μέσα στο 2021, καθώς στην αντιπαράθεση της με τον ισχυρότατο για φέτος Άρη θα νικηθεί κατά κράτος. Στην περίπτωση σας αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ιδιαίτερα, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, γιατί θα απουσιάζουν σημαντικά προβλήματα στην συναισθηματική σας ζωή. Τα συναισθηματικά σας ωστόσο δεν θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων σας, μια και θα υπάρξουν πολύ πιο επείγοντα και πιεστικά ζητήματα σε άλλους τομίες της ζωής σας, όπου θα χρειαστεί να επικεντρώσετε την προσοχή σας. Το 2021 σας προσφέρει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εκπληρώσετε τους στόχους σας, αλλά για να καταφέρετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά πολύ σκληρά!

Το πρώτο τετράμηνο του έτους, μέχρι τον Απρίλη, θα βιώσετε αρκετές αλλαγές, που θα σας είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείτε. Δεν θα έχετε όμως άλλη επιλογή. Μην επιτρέπετε στους γύρω σας να επηρεάσουν τις αποφάσεις σας. Σκεφτείτε διεξοδικά τις επιλογές και τις λύσεις που σας προσφέρονται, χρησιμοποιείστε τις λιγοστές αλλά πολύτιμες πληροφορίες που θα έχετε στην διάθεση σας και πάρτε αποφάσεις, βασιζόμενοι και κατά ένα ποσοστό στην τύχη, κάτι που ωστόσο δεν σας είναι άγνωστο. Το ουσιαστικό είναι να μην αποκλίνετε από το μονοπάτι που έχετε χαράξει. Εάν κάτι δεν λειτουργεί, αλλάξτε στρατηγική ή αναπροσαρμόστε τις μεθόδους σας, αλλά παραμείνετε πιστοί στις επιλογές σας. Αυτό ισχύει κυρίως για τα επαγγελματικά σας, όπου θα ανοίξουν ξαφνικά απροσδόκητες προοπτικές μπροστά σας. Και θυμηθείτε ότι κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο σας, παρά μόνο ο εαυτός σας!

Από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού σας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές, πιο βαθιές και ουσιαστικές από αυτές του πρώτου τετραμήνου. Στις συναισθηματικές σας σχέσεις δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να εμπιστευθείτε τον σύντροφό σας, καθώς δεν θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο, παρά τις ανασφάλειες που θα αισθάνεστε. Έχετε όμως μάτια και αυτιά ανοιχτά, για κάθε ενδεχόμενο. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολές και τις υστερίες, γιατί χωρίς κάτι απτό στα χέρια σας, θα καταστρέψετε τη σχέσεις σας και θα κινδυνεύσετε να μείνετε μόνοι, πιθανά χωρίς λόγο και αιτία. Στην οικονομική σας διαχείριση θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ακόμη και αν έχετε οικονομική άνεση, γιατί οι οικονομικοί σας πόροι θα σας χρειαστούν αργότερα, όταν οι ανάγκες ή οι οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να βιώσετε θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο και σκέψη, πριν πάρετε μια απόφαση, μην ολιγωρείτε όμως, για να μην χάσετε την δυναμική της περιόδου και μαζί με αυτή τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν. Οι ανασφάλειες σας θα είναι ο μεγαλύτερο εχθρός σας το διάστημα αυτό και θα πρέπει να βρείτε τις ισορροπίες σας, για να μπορέσετε να διανείμετε σωστά τις δυνάμεις σας και να θέσετε σωστές προτεραιότητες στις δράσεις σας.

Από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή, καθώς τις περισσότερες φορές θα πρέπει να περιμένετε να κατακάτσει η σκόνη από τα γεγονότα που θα είναι πολλά και πυκνά, για να μπορέσετε να ενεργήσετε. Οι αλλαγές που θα συμβούν θα είναι πολλές και θα αφορούν διάφορους τομείς της ζωής σας. Στα συναισθηματικά σας ίσως να υπάρξουν μια αποσταθεροποίηση που θα είναι από έντονη μέχρι θυελλώδης, αλλά δεν θα πρέπει να χάσετε τον έλεγχο των γεγονότων. Μόνο η ψυχραιμία θα σας επιτρέψει να δείτε αυτά που θα βρίσκονται ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια σας. Σε περίπτωση τόσο σοβαρών προβλημάτων στην σχέση ή στην οικογενειακή σας ζωή, μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια ή την καθοδήγηση των δικών σας ανθρώπων, που με χαρά θα σας την παρέχουν. Στα επαγγελματικά σας βασιστείτε στο ένστικτο σας και μην διστάσετε να δράσετε ανατρεπτικά για τα δικά σας δεδομένα. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή να μάθετε νέες δεξιότητες που θα σας είναι χρήσιμες στην μελλοντική σας επαγγελματική πορεία. Συνασπιστείτε και συμμαχήστε, κάνοντας πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει», για να αντιμετωπίσετε τον καταιγισμό των εξελίξεων, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστοί στην πορεία σας, που θα σας οδηγήσει στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών σας.

Το τελευταίο μέρος του έτους και μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 θα είναι το πιο ευνοϊκό για το ζώδιο σας! Είναι για σας η πιο φωτεινή περίοδος του ετήσιου κύκλου, καθώς ο Ερμής, ο κυβερνήτης σας, με τις θετικές του όψεις με την Σελήνη θα σας προσφέρει την μέγιστη θετική επιρροή. Είναι η εποχή που θα πρέπει να εστιάσετε απόλυτα την προσοχή σας και να επικεντρώσετε τις δυνάμεις σας στην εργασία σας, επενδύοντας στην δημιουργικότητα, ώστε να γίνει εφικτή η αυτοπραγμάτωση σας. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, η περίοδος αυτή είναι ευνοϊκή για να αναλάβετε ένα έργο μεγάλης κλίμακας. Μην μπαίνετε σε περιττές περιπέτειες, αναλαμβάνοντας υπέρογκα ρίσκα, εάν το αποφασίσετε όμως, πλανητικά δεν θα υπάρξει καταλληλότερη χρονική στιγμή να το κάνετε. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για επενδύσεις, μεγάλες εξαγορές και πάσης φύσης επεκτατικά σχέδια. Εάν είστε υπάλληλοι, κινηθείτε με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τον στόχο σας και δεν θα απογοητευτείτε από την τροπή των γεγονότων. Το 2021 μπορεί να αποδειχθείτε αδυσώπητοι στον δρόμο σας προς την επιτυχία, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θυσιάσετε τις ηθικές σας αξίες στον βωμό της επιτυχίας. Γιατί, carma is a bitch και χτυπάει όταν δεν το περιμένεις και εκεί που πονάς…

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας πήρατε μια μικρή γεύση για το τι σας περιμένει τα επόμενα χρόνια από το σύντομο πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο, πριν επιστρέψει στον Αιγόκερω, όντας ανάδρομος. Μέχρι να ολοκληρώσει την διέλευση του στο ζώδιο του Αιγόκερου και τον 7ο οίκο σας, τον τομέα της ζωής σας που αφορά τις σχέσεις σας, τους συνεταιρισμούς, τις συνεργασίες αλλά και τον γάμο σας, βιώσατε πιθανότατα περισσότερες από μια απογοητεύσεις. Η σπίθα ελπίδας για ευτυχία που έλαμψε το διάστημα που εισήλθε ο Κρόνος στον Υδροχόο, έσβησε άδοξα με την επιστροφή του στον Αιγόκερω. Ίσως κάποιοι μεταξύ σας να απογοητεύθηκαν τόσο βαθιά το διάστημα αυτό από την πιθανότητα να βρουν την προσωπική τους ευτυχία, που να αποφάσισαν ότι θα σταματήσουν πια να την αναζητούν. Εάν σας έμαθε όμως κάτι το πέραμα αυτό του Κρόνου, θα πρέπει να είναι ότι η ζωή συνεχίζεται, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που βιώνουμε, και ότι θα πρέπει να προσδοκούμε τα καλύτερα από το μέλλον μας.

Ακόμη και αν οι καταστάσεις γύρω σας αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, σημαντικό είναι όχι μόνο να μην μείνετε πίσω και να τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να πρωτοστατείτε σ’ αυτές! Μπορεί το στοιχείο της γης να μην είναι το αγαπημένο του Κρόνου με το πέρασμα του στον αέρινο Υδροχόο και στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίες, υγεία, εργασία), τουλάχιστον όμως δεν σας επιφυλάσσει τα μαρτύρια του Σίσυφου. Οι ενδείξεις είναι, ότι η ενέργεια της καινούργιας αυτής εποχής που ξεκινάει είναι συμβατή προς το ζώδιο σας, προσιτή και κατανοητή. Η νέα θέση του Κρόνου απαιτεί από σας να συνδράμετε στην προσπάθεια του, προσθέτοντας και σεις, με τις δικές σας δυνάμεις, το δικό σας λιθαράκι στην πορεία των προγραμματισμένων αλλαγών. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε έναν σκοπό να υπηρετήσετε στην ζωή σας, να έχετε ένα συγκεκριμένο στόχο που θα δώσει αφενός νόημα στην ζωή σας, και αφετέρου θα σας βοηθήσει να παραμερίσετε τα εμπόδια που θα συναντήσετε στην διαδρομή σας.

Η επιρροή του Κρόνου από τον Υδροχόο είναι θετική και για ένα ακόμη λόγο για την ζωή όσων ανήκουν στο ζώδιο σας, καθώς θα αλλάξει τον τρόπου που προσεγγίζετε την καθημερινότητα σας. Ανατέλλει μια περίοδος που θα σας ενθαρρύνει να αρχίσετε να φροντίζετε ουσιαστικά τον εαυτό σας, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά! Ή τουλάχιστον θα καταβάλλετε μεγαλύτερες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Αποτέλεσμα θα είναι να μεταμορφωθείτε σταδιακά από μέσα προς τα έξω και να «ανθίσετε», ώστε να ευημερήσετε στο νέο περιβάλλον που σταδιακά θα διαμορφώνεται.

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Ο Ουρανός θα συνεχίσει και την χρονιά αυτή την διέλευση του μέσα από τον Ταύρο, φτάνοντας στην 14η μοίρα πριν γυρίσει ανάδρομος, μέχρι τα μισά δηλαδή της διαδρομής του. Όσο θα φιλοξενείται στον Ταύρο, θα διέρχεται τον 9ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, που είναι υπεύθυνος για την εξερεύνηση, την ανώτατη εκπαίδευση και τα ταξίδια. Αν και σας αρέσει η ιδέα των ταξιδιών και ίσως πραγματοποιήσετε κάποια, ωστόσο στην παρούσα χρονική στιγμή ενεργοποιεί την όρεξη σας για εξερεύνηση άλλων κόσμων, μεταφορικών και περισσότερο μεταφυσικών. Η κοσμοθεωρία σας ανατρέπεται μέρα τη μέρα και οι φιλοσοφικές σας πεποιθήσεις μεταβάλλονται. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι θα πρέπει να αλλάξουν και να αναπροσαρμοστούν σταδιακά οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους δομήσατε την μέχρι στιγμής ζωή σας.

Φτάνοντας σχεδόν στα μισά της διέλευσης του, η επιρροή του Ουρανού στα γήινα πράγματα βρίσκεται στο αποκορύφωμα του για όλους μας, μπαίνοντας στην τελική φάση ενός πραγματικά μεγάλου μετασχηματισμού στα ζητήματα που αγγίζει. Κατά την διάρκεια της διέλευσης του αυτής μπορεί όχι μόνο να αλλάξετε την φιλοσοφία ζωής σας, αλλά να κάνετε μια μεγάλη στροφή ή ακόμη και να ακολουθήσετε μια διαμετρικά αντίθετη πορεία σε ζητήματα όχι μόνο φιλοσοφίας ζωής, αλλά και θρησκευτικής πίστης. Έτσι κάποιοι άθεοι ίσως πιστέψουν, κάποιο θρησκευόμενοι να φανατιστούν, ενώ άλλοι να βρουν γαλήνη πνεύματος σε άλλα πνευματικά μονοπάτια, που ούτε διανοούνταν ότι θα ανακάλυπταν ποτέ.

Σημαντικό ρόλο στην μεταστροφή σας αυτή θα διαδραματίσει και το γεγονός ότι πάρα πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα έχουν την ευκαιρία τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια αυτού του εξαετούς κύκλου του Ουρανού να πραγματοποιήσουν ένα μακρινό ταξίδι, όπου θα έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμού, άγνωστα ήθη και έθιμα, διαφορετική φιλοσοφία ζωής και κανόνες συμπεριφοράς.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η διέλευση του Ουρανού από τον Ταύρο θα σας αναγκάσει να γνωρίσετε και να αποδεχτείτε την ουσία της ζωής,αλλάζοντας απόψεις και χαράζοντας μια νέα πορεία, έχοντας ανά χείρας μια τελείως διαφορετική πυξίδα να σας καθοδηγεί. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο, τίποτε δεν θα μοιάζει με ότι γνωρίζετε αυτή τη στιγμή για τον εαυτό σας και τον κόσμο και οι αλλαγές που έρχονται, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, θα δημιουργήσουν ένα αύριο που δεν έχουμε δει πουθενά μέχρι στιγμής, ούτε και έχουμε φανταστεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να εγκαταλείψετε την άκαμπτη στάση σας και τις προκαταλήψεις σας κατά των νέων ιδεών και να αφεθείτε στα χέρια του σύμπαντος να σας οδηγήσει σε ένα φωτεινότερο μέλλον!

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

 Μέχρι να ολοκληρώσει την διέλευση του ο πλανήτης του ονείρου και της φαντασίας μέσα από το φυσικό του σπίτι, το ζώδιο των Ιχθύων, θα ενεργοποιεί τον 7ο ηλιακό σας οίκο, που απεικονίζει τις σχέσεις σας με τους γύρω σας, τις συνεργασίες, τους συνεταιρισμούς αλλά και τον γάμο ή τις ρομαντικές σας σχέσεις. Ένα από τα σημαντικά ζωδιακά σας χαρακτηριστικά είναι η αγάπη σας για την τελειότητα και όσο βρίσκεται ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, η ανάγκη σας αυτή γίνεται σχεδόν ψυχαναγκαστική.

Κάθε φορά που γεννιέται τα χρόνια αυτά ένα όνειρο στο μυαλό σας, μια φαντασία, είναι μια ψευδαίσθηση του Ποσειδώνα! Όμορφη μεν, αλλά ανύπαρκτη, ανεφάρμοστη, ανεδαφική… Γιατί τίποτε δεν είναι τέλειο, και ιδίως οι άνθρωποι. Οι ιδανικοί άνθρωποι δεν απαντώνται στο είδος μας, τουλάχιστον στον πλανήτη αυτό, εξακολουθούν όμως να ζουν στην φαντασία σας. Επειδή όμως η αναζήτηση του τέλειου το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι να σας κάνει δυστυχισμένους, θα πρέπει να αντισταθείτε στην ανάγκη σας αυτή. Σταματήστε να συγκρίνετε, να μετράτε και να αντιπαραβάλετε με κάποιο ανύπαρκτο ιδανικό μοντέλο, γιατί μόνο απογοήτευση θα σας περιμένει στο τέλος της διαδρομής. Μην προβάλετε τις δικές σας προσδοκίες στους άλλους, και κυρίως, μην περιμένετε τίποτε από τους άλλους.

Ο Ποσειδώνας φτάνει κατά την διάρκεια της χρονιάς στην 23η μοίρα των Ιχθύων, που δείχνει ότι είστε σε θέση να αντισταθείτε στην τελειομανία σας και να δημιουργήσετε καινούργιες συμμαχίες με άτομα που σας συνδέουν τώρα πιά πιο πνευματικά ενδιαφέροντα. Οι πάσης φύσης κοινωνικές και επαγγελματικές σας σχέσεις γίνονται λίγο πιο πνευματικές και η θέση αυτή του Ποσειδώνα επηρεάζει άμεσα την ικανότητα σας να αλληλεπιδράτε με τα άτομα γύρω σας και να λειτουργείτε πιο αποτελεσματικά όταν έχετε στενή σχέση με αυτά. Μια άλλη διάσταση της διέλευσης αυτής σχετίζεται με τον  σύντροφό σας, που είτε έχετε, είτε θα αποκτήσετε στο άμεσο μέλλον, με τον οποίο θα έχετε μια πολύ ισχυρή ψυχική σύνδεση. Είναι το άτομο που θα διαισθάνεται τι  νοιώθετε και διαβάζει την ψυχική κατάσταση και το μυαλό σας. Εμπιστευθείτε τον περισσότερο, γιατί δεν θα σας προδώσει.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Η μακροχρόνια ευνοϊκή περίοδος για το ζώδιο σας συνεχίζεται και μέσα στο 2021, καθώς ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω και τον 5ο ηλιακό σας οίκο σχηματίζει ένα εξαιρετικά ευεργετικό τρίγωνο στον τομέα αυτό της ζωής σας. είναι ο οίκος που σχετίζεται με την δημιουργικότητα, τον έρωτα και τους απογόνους και θεωρείται ο πλέον τυχερός τομέα της ζωής σας για φέτος, ειδικά εάν είστε νέοι και ανύπαντροι. Πιο αναλυτικά, το κομμάτι αυτό του ωροσκοπίου σας αποτυπώνει την ψυχαγωγία, την ευχαρίστηση και τις απολαύσεις εν γένη, και ιδιαίτερα τις ρομαντικές σας σχέσεις, την αγάπη και την οικογενειακή ζωή. Περιλαμβάνει και την γονική μέριμνα, αλλά μόνο στον βαθμό που την απολαμβάνετε. Είναι όμως και η δημιουργικότητα σας, τα χόμπι και η σχέση σας με τις τέχνες, η αυτοπραγμάτωση σας, η φήμη, η χαρά και η ευδαιμονία. Είναι ο τομέας της ζωής σας που μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ευτυχισμένοι!

Ο Πλούτωνας θα κινείται φέτος στο τρίτο δεκανό του Αιγόκερου, μεταξύ της 24ης και 26ης μοίρας και άρα θα κινείται στο τρίτο τμήμα του 5ου οίκου σας, που έχει στενότερη σχέση με την οικογένεια, την δημιουργία οικογένειας, την απόκτηση παιδιών και την επαφή σας με την νεότερη γενιά. Είναι μια περίοδος στην ζωή σας που σας κάνει εξαιρετικά γόνιμους, εάν είστε σε ηλικία αναπαραγωγής. Εάν σκέφτεστε λοιπόν να αποκτήσετε οικογένεια και παιδιά, το 2021 είναι μια ιδανική χρονική στιγμή να βάλετε τα σχέδια σας αυτά σε κίνηση, χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο. Γιατί πέρα από τα παιδιά και την οικογένεια, η διέλευση αυτή ευνοεί και την καριέρα σας, αλλά δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα.

Μέχρι το 2024 που ολοκληρώνεται η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχετε την δυνατότητα, εάν ανακατευθύνετε την ενέργεια σας από τα παιδιά στην καριέρα, να καταφέρετε σπουδαία πράγματα. Με την δημιουργικότητα σας σε πλήρη ανάπτυξη και την ανάγκη σας για προβολή, φήμη και επιτυχία, έχετε την δυνατότητα να υλοποιήσετε τους επαγγελματικούς στόχους σας. Εάν δε ασχολείστε με την πολιτική, την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ή την διοίκηση επιχειρήσεων τα αποτελέσματα που μπορείτε να πετύχετε μέσα στην χρονιά αυτή θα είναι πολύ θετικά.

Ο Πλούτωνας φαίνεται να φέρνει σπουδαία δώρα στο ζώδιο σας μέσα στο 2021, υπάρχει και η περίπτωση όμως να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στους τομείς που προαναφέραμε, εάν ο γενέθλιος Πλούτωνας σας έχει δύσκολες όψεις. Μέσα στα πιθανά σενάρια θα ήταν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και μια άμβλωση ή η έλλειψη χημείας και ερωτικής έλξης για το ταίρι σας, που μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό ή στο διαζύγιο. Αυτό μπορεί να φανεί σε ένα προσωπικό αστρολογικό χάρτη, μπορείτε όμως να έχετε και σεις μια ιδέα για το τι σας περιμένει, βλέποντας την πορεία των γεγονότων της τελευταίας τριετίας στον τομέα αυτό της ζωής σας. Εάν είχατε ευχάριστα γεγονότα, δεν έχετε τίποτε να ανησυχείτε. Εάν αντιμετωπίσατε δυσκολίες και προβλήματα, προετοιμαστείτε για τις εξελίξεις και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε την καλύτερη δυνατή έκβαση. Υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος!

Παρθένος 2021 – Συναισθηματικά

 Το 2021 θα είναι γεμάτο εκπλήξεις σε ζητήματα καρδιάς για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, που θα είναι κυρίως θετικές! Αυτό το χρωστάτε ουσιαστικά στην καταλυτική επίδραση του κυβερνήτης σας Ερμή, που θα καταφέρει να απορροφήσει τους αρνητικούς κραδασμούς, τους οποίους θα έφερναν υπό διαφορετικές συνθήκες οι Ήλιος και Άρης στην συναισθηματική σας ζωή. Σε αντίθεση με αρκετά άλλα ζώδια, θα απολαύσετε την ελευθερία κινήσεων και επιλογών στον τομέα αυτό της ζωής σας. Ο Ερμής δεν θα είναι όμως το ίδιο αποτελεσματικός απέναντι στην Σελήνη, και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να βασίζεστε στο συναίσθημα, εκτός και εάν έχετε μια μακροχρόνια και δοκιμασμένη σχέση και εμπιστεύεστε απόλυτα το ταίρι σας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 είναι το πιο δυναμικό διάστημα του έτους για τα συναισθηματικά σας. Ήδη με το ξεκίνημα του έτους θα πρέπει να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι ότι θα αλλάξουν αρκετά δεδομένα στην συναισθηματική σας ζωή. Η ζυγαριά θα κλίνει προς όφελός σας, μόνο εάν δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην σχέση και κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε υπό τις παρούσες συνθήκες. Είναι η περίοδος που απαιτείται ουσιαστική και ειλικρινής συνομιλία με τον σύντροφό σας, που μπορεί να οδηγήσει μόνο στην από κοινού λήψη σημαντικών για την σχέση ή τον γάμο σας αποφάσεων. Τώρα θα πρέπει να ομολογήσετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα, είτε για να πάτε μπροστά, είτε για να απεμπλακείτε από μια καταστροφική σχέση. Εάν κάνετε λανθασμένες επιλογές, οι συνέπειες δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά ούτε και άμεσα ορατές. Χρειάζεται όμως να χρησιμοποιήσετε πέρα από την καρδιά και το μυαλό σας.  Γι’ αυτό και συνιστάται να μην βασίζεστε μόνο στο συναίσθημα!

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι αρκετά πιο ήρεμο, αλλά πολύ πιο ουσιαστικό για τη συναισθηματική σας ζωή. Είναι το διάστημα που θα διαπιστώσετε εκ των πραγμάτων εάν πήρατε σωστές αποφάσεις το προηγούμενο εξάμηνο, καθώς θα αντιμετωπίσετε τις πρώτες συνέπειες τους. Για όσους αδέσμευτους καλό είναι να μην βιαστούν να εμπιστευθούν τον πρώτο τυχόντα που θα βρεθεί στον δρόμο τους, εάν θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Κάντε μικρά και σταθερά βήματα προσέγγισης, όχι μόνο με βάση το συναίσθημα.

Τα πιο συμβατά για το 2021 ζώδια είναι για σας οι Ταύρος, Καρκίνος, Αιγόκερως και Σκορπιός. Με Ταύρους και Αιγόκερους μπορείτε να έχετε μια τέλεια επικοινωνία, καθώς θα σας κατανοούν απόλυτα, βιώνοντας μαζί τους μια αρμονική οικογενειακή ζωή. Τους Σκορπιούς θα τους προσελκύσει η αφοσίωση σας, ενώ οι Καρκίνοι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους από σας έχουν ένα λίγο πιο εκρηκτικό χαρακτήρα.

Παρθένος 2021 – Επαγγελματικά

 Ο Ερμής, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας αλλά και κύριος προστάτης σας στον ετήσιο αυτό κύκλο, θα σας παρέχει μια σχεδόν σκανδαλώδη στήριξη. Αλλά μπορεί να εκφραστεί με μια μάλλον ανέλπιστη μορφή. Για το ζώδιο σας όλα τα οφέλη στην καριέρα τους θα συνδέονται μέσα στο 2021 με τις επαφές και  τις νέες γνωριμίες! Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες είναι η ιδανική χρονική στιγμή να συνάψετε νέες συμφωνίες ή επιχειρηματικές συμμαχίες, να μελετήσετε διεξοδικά τους ανταγωνιστές σας και να βελτιώσετε τις επαφές σας με το προσωπικό σας. Για όσους έχουν υπαλληλική σχέση εργασίας, θα πρέπει να καλλιεργήσετε και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με συναδέλφους και την διοίκηση, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές ευκαιρίες για την προώθηση της καριέρας σας. Αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να χαλιναγωγήσετε το συναίσθημα σας, που θα είναι ο χειρότερος σας σύμβουλος μέσα στην χρονιά.

Το πρώτο μισό του 2021μπορεί να είναι απόλυτα προβλέψιμο στα επαγγελματικά σας. Αυτό όμως θα συμβεί μόνο εάν είστε πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενα γύρω σας και έχετε γνώση για τα πάντα, κάτι που θα δυσκολεύσει αρκετά τους πιο εσωστρεφείς εκπροσώπους του ζωδίου σας. Εάν είστε επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι σημαντικό να έχετε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία με το προσωπικό που απασχολείτε, για να μπορέσετε να διατηρήσετε τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων ή να διαβλέψετε επερχόμενα προβλήματα. Το αυτό ισχύει και για όσους είναι υπάλληλοι. Η καλλιέργεια των σχέσεων με τους συναδέλφους σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποιες παγίδες. Μην εμπιστεύεστε εύκολα τα άτομα που προσφέρονται να σας βοηθήσουν, γιατί κάτω από το ευχάριστο και αλτρουιστικό προσωπείο μπορεί να κρύβεται ένα εντελώς διαφορετικό άτομο.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι εντελώς διαφορετικό για την καριέρα σας και οι εξελίξεις που θα υπάρξουν θα εξαρτώνται απόλυτα από τις επιλογές σας του πρώτου εξαμήνου. Σημαντικό είναι να μην λαμβάνετε αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα όταν είστε υπό την επήρεια έντονων συναισθημάτων. Τα άτομα γύρω σας, η οικογένεια σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε, αρκεί να τα εμπιστευθείτε. Πάρτε αποστάσεις από τα τεκταινόμενα και από μια νέα οπτική μπορείτε να βρείτε καινούργιες και αποτελεσματικότερες λύσεις. Όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς καλό θα είναι να ολοκληρώνετε τα έργα σας, αφενός για να μην διαιωνίζετε εκκρεμότητες και αφετέρου για να δείτε τα πρώτα απτά αποτελέσματα των όσων έχετε υλοποιήσει. Λίγο πριν την εκπνοή του 2021 μπορεί να σας περιμένει μια μικρή έκπληξη και αμέσως μετά ανοίγονται νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες!

Η καλύτερη περίοδος για τα επαγγελματικά σας είναι το καλοκαίρι, κατά το οποίο θα έχετε την πλανητική εύνοια να δρομολογήσετε νέες δράσεις ή να καταγράψετε επιτυχίες. Καθώς όμως η επαγγελματικές σας προοπτικές καθορίζονται κατά το 2021 σε μεγάλο βαθμό από τον Ερμή, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας τις περιόδους ανάδρομης κίνησης του.

Παρθένος 2021 – Οικονομικά

 Στον οικονομικό τομέα θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες και κίνδυνοι κατά την διάρκεια του 2021, αλλά θα οφείλονται κυρίως στις κακές σας αποφάσεις ή στην επιπόλαιη οικονομική σας διαχείριση. Και η πραγματική αιτία που θα κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες αυτές, θα είναι η αρνητικές δονήσεις της Σελήνης που επιδρούν κυρίως σε ζητήματα οικονομικής φύσης για το ζώδιο σας. Δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειας σας ή τις επιθυμίες των αγαπημένων σας, αλλά δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάτε και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Κάποιου θα πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή. Μέσα στην χρονιά αυτή έχετε την δυνατότητα να αυξήσετε το εισόδημά σας, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν θα είναι όσο θεαματικά τα περιμένατε. Χώρια του ότι για να επιτύχετε μια βελτίωση στην οικονομική σας κατάσταση θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση σας σε  περιττούς κινδύνους. Θα πρέπει να αποφύγετε επίσης να εμπλέξετε το συναίσθημα σε ότι έχει σχέση με χρήματα.

Το πρώτο μισό του έτους θα είναι για σας δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον! Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση, προσέξτε πολύ την επιλογή των συμμάχων σας. Μην βιάζεστε να θέσετε σε κίνηση καινούργια έργα, πριν ολοκληρώσετε όσα έχουν ξεκινήσει ήδη, για να μην αντιμετωπίσετε οικονομικής φύσης προβλήματα. Είναι η περίοδος που ενδείκνυται περισσότερο για εσωτερική αναδιάρθρωση της επιχείρηση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού σας, παρά για επέκταση των δραστηριοτήτων σας. Προσέξτε επίσης τις συμφωνίες που υπογράφετε, γιατί υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να πέσετε θύματα εξαπάτησης. Εάν είστε υπάλληλοι, αυξήστε την αποδοτικότητα σας, γιατί όσο ποιο αποδοτικοί θα είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να έχετε θετικές αλλαγές στην καριέρα σας, άρα και στην τσέπη σας! Το πρώτο εξάμηνο καλό θα ήταν να θέσετε σαν προτεραιότητα σας την αποταμίευση, χωρίς όμως να οδηγηθείτε στα άκρα, στερούμενοι χωρίς λόγο.

Το δεύτερο μισό του 2021 θα σας παρέχει νέες ευκαιρίες στο τομέα των οικονομικών σας. Η περίοδος θα είναι αρκετά πιο ήρεμη και βατή από το πρώτο εξάμηνο και αρκετοί μεταξύ σας θα πιστέψουν ότι η χρονιά δεν έχει να τους προσφέρει τίποτε περισσότερο από ότι τους πρόσφερε ήδη κατά τους  πρώτους μήνες. Δεν θα πρέπει όμως να χαλαρώσετε ούτε στιγμή, πέρα από μια απαραίτητη ανάπαυλα για την σωματική και την πνευματική σας ανασυγκρότηση, γιατί το υπόλοιπο του έτους τα λεφτά θα έρχονται αρκετά πιο δύσκολα, απαιτώντας διπλάσιες προσπάθειες από ότι πριν από μερικούς μήνες.

Σημαντικές περίοδοι για τα οικονομικά σας είναι οι μήνες Μάιος και Ιούλιος. Κατά την διάρκεια του Μάιου θα έχετε την δυνατότητα να αυξήσετε τα εισοδήματά σας ή τα περιουσιακά σας στοιχεία, κάτι που θα έρθει όμως μέσα από πολύ σκληρή προσπάθεια και πολύ καλά υπολογισμένες κινήσεις. Το πρώτο μέρος του Ιουλίου μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, μέσα επίσης από έντονη προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Το διάστημα δε μεταξύ 20 και 25 Ιουλίου θα λάβετε πολύτιμες συμβουλές από ένα άτομο εμπιστοσύνης σχετικά με την βέλτιστη δυνατή διαχείριση των οικονομικών σας.

Παρθένος 2021 – Υγεία

 Ότι έχει σχέση με την υγεία, την ευεξία και την ξεκούραση σας, το 2021 σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Και κυρίως, τίποτε δεν θα κυλίσει όπως το προγραμματίζετε. Εάν σχεδιάζετε διακοπές τον Ιούνιο, μη σας κάνει εντύπωση εάν οι συνθήκες σας επιτρέψουν να πάρετε άδεια κατά τον Σεπτέμβριο! Ιδιαίτερους κινδύνους δεν διατρέχετε για την υγεία σας, εκτός και αν εκθέσετε τον εαυτό σας σε ριψοκίνδυνες δράσεις. Την διάθεση σας αναμένεται να επηρεάσουν λίγο περισσότερο από το κανονικό τα φεγγάρια του έτους αλλά και οι ηλιακές-μαγνητικές καταιγίδες.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία σας, καθώς τώρα μπορείτε να επιλύσετε και να απαλλαγείτε από χρόνια προβλήματα που υποβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής σας. Στο κομμάτι αυτό η σύμπτωση θα παίξει σημαντικό ρόλο, σε συνδυασμό με την βοήθεια από φιλικά πρόσωπα. Οι κίνδυνοι ιώσεων ή κρυολογημάτων τους πρώτους μήνες του έτους είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, καθώς θα προχωράμε προς το καλοκαίρι όμως θα χρειαστεί να προσέχετε περισσότερο την διατροφή σας, ιδίως την ποιότητα των τροφών που καταναλώνετε, γιατί κινδυνεύετε από γαστρεντερίτιδες.

Το δεύτερο μισό του 2021 καλό θα ήταν να πάρετε κάποια συμπληρώματα διατροφής, καθώς θα αντιμετωπίσετε έλλειψη βιταμινών ιδίως τους φθινοπωρινούς μήνες. Ουσιαστικοί κίνδυνοι για την υγεία σας δεν αναμένονται ούτε και τώρα, θα πρέπει όμως να φροντίσετε για την ξεκούραση και την ηρεμία σας, γιατί το νευρικό σας σύστημα θα είναι ευαίσθητο! Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε, έστω και μέσα από ένα νέο χόμπι. Το άγχος μπορεί να σας προκαλέσει ημικρανίες, αλλά και κρίσεις χολής. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας, αποφύγετε τα ταχυφαγεία και τα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα, περιορίστε την κατανάλωση κρέατος, αποφύγετε καρυκεύματα ή πικάντικα τρόφιμα, καθώς και σάλτσες και τηγανιτά.

Καλή και δημιουργικά χρονιά !

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικές Προβλέψεις 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άστρα 2021: Τέσσερα ζώδια που δεν πρέπει να σπαταλήσουν δυνάμεις

Είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε ένα νοητό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ν…