Πλανητικές διελεύσεις και εκλείψεις Ιουνίου 2020

 Το κύριο πλανητικό γεγονός του μήνα είναι η το πέρασμα του Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων. Σαν πλανήτης συνδέεται με το στοιχείο του νερού και κυρίως με τους ωκεανούς, τα σεισμικά ρήγματα και τα ηφαίστεια. Καθώς φιλοξενείται στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα καθαρά μεταφυσικό ζώδιο, η ανάδρομη κίνηση του αναμένεται να επηρεάσει ζητήματα λατρείας και θρησκειολογίας. Το διάστημα που θα ακολουθήσει ίσως να βιώσουμε, λόγω και όλων των υπόλοιπων πλανητικών όψεων και διελεύσεων, μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης ή μεταρρύθμισης των θρησκειών σε διάφορα μήκη και πλάτη της γης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε διάφορες μυστικιστικές ή πνευματικές κοινότητες ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται, προσαρμοζόμενες στο πνεύμα των καιρών.

Ο Άρης διέρχεται και αυτός το ζώδιο των Ιχθύων κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, μια θέση που μας ωθεί να εμπιστευτούμε την διαίσθηση μας την περίοδο αυτή αλλά και να αποδεχτούμε τα γεγονότα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ή να αλλάξουμε τη ροή τους. Στα τέλη του μήνα (28.6) περνάει στο φυσικό του σπίτι, στο ζώδιο του Κριού, όπου και θα παραμείνει για σχεδόν δύο χρόνια. Η διετία αυτή θα είναι μια περίοδος αυτοπραγμάτωσης, γεμάτη ενέργεια και δημιουργία. Το μήνα αυτό όμως, αναμένεται να δημιουργήσει πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα με το υγρό στοιχείο, όπως είναι ραγδαίες βροχοπτώσεις, ξαφνικό χαλάζι ή ακόμη και χιόνι στα ορεινά, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται, αλλά και πλημμύρες μεγάλης κλίμακας, τόσο σε παράκτιες όσο και σε παραποτάμιες περιοχές.

Ο Ερμής θα διέρχεται καθ όλη τη διάρκεια του μήνα από το ζώδιο του Καρκίνου και η θετικές όψεις του με τον Ποσειδώνα εγγυόνται αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, με επαρκείς βροχοπτώσεις και ευχάριστες θερμοκρασίες κατά το πρώτο μισό του μήνα. Στις 18 Ιουνίου γυρίζει ανάδρομος και οι τομείς που θα ελέγχει όντας στο ζώδιο του Καρκίνου (οικογένεια, κατοικία, επισκευές, οχήματα της οικογένειας, αγοραπωλησίες κατοικιών, κλπ.) αναμένεται να παρουσιάσουν προβλήματα, βραδυπορίες και καθυστερήσεις.

Στις 5 Ιουνίου έχουμε την πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού, μια μερική σεληνιακή στο ζώδιο του Τοξότη. Η Πανσέληνος-έκλειψη σε συνδυασμό με το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα προϊδεάζει για μια περίοδο έκτακτων γεγονότων. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένταση και συγκρούσεις στις συνεργασίες, συνιστάται όμως να τις αποφύγετε, γιατί εάν εκδηλωθούν επάνω στην έκλειψη θα σας ταλαιπωρήσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε τη δυνατότητα αποφύγετε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις ή ταξίδια για μερικές μέρες γύρω από την έκλειψη, για να αποφύγετε προβλήματα. Φροντίστε επίσης την υγεία σας, καθώς είναι πολύ πιθανή η επιδείνωση χρόνιων παθήσεων.

Μεταξύ 8 και 10 Ιουνίου η ανάδρομη Αφροδίτη θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Aldebaran ή ο «νότιος οφθαλμός του Ταύρου» όπως ονομαζόταν στην αρχαία Ελλάδα, του αστερισμού του Ταύρου. Η σύνοδος αυτή γεννά τον κίνδυνος μια συντονισμένης καταστροφής από τα στοιχεία του αέρα και της γης. Αναμένονται το διήμερο τριήμερο αυτό δύσκολες καιρικές συνθήκες, έντονες ατμοσφαιρικές ανωμαλίες με πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων ή τυφώνων, κατολισθήσεις, ακόμη και σεισμικές δονήσεις.

Από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου ο Ερμής ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος στον Καρκίνο και σχηματίζει σύνοδο με τον Σείριο. Τις μέρες αυτές είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εντάσεις στο σπίτι και μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά και βλάβες στα υδραυλικά του σπιτιού. Αποφύγετε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις γιατί με την όψη αυτή θα έχουν διάρκεια περίπου ένα μήνα. Ο Ερμής γυρίζει τελικά ανάδρομος για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 στις 18.6 και ενδέχεται να φέρει για λίγες μέρες κάποιες ατμοσφαιρικές ανωμαλίες και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο συνδυασμός όμως της αντιστροφής με την σύνοδο με τον Σείριο αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης σεισμικής δραστηριότητας, με πιθανότερες περιοχές εκδήλωσης την Τουρκία και την Ιαπωνία.

Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 21 Ιουνίου στο ζώδιο του Καρκίνου αναμένεται να φέρει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και έλλειψη αυτοελέγχου μεταξύ 18 και 23 του μήνα. Μεγαλύτερη επιρροή θα ασκήσει η έκλειψη στα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς) και της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους), φέροντας συγκρούσεις και παρεξηγήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Στις χώρες που θα είναι ορατή (Κεντρική Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότια Ασία (Πακιστάν, Ινδία, Κίνα) και στον Ειρηνικό Ωκεανό) αναμένεται να προκαλέσει κάποιες καιρικές ανωμαλίες.

Στις 23 Ιουνίου γυρίζει και ο Ποσειδώνας ανάδρομος, ο έκτος πλανήτης στη σειρά από τα τέλη Απριλίου. Η στάση του για να ξεκινήσει την ανάδρομη κίνηση του μπορεί να ξυπνήσει ανενεργά σεισμικά ρήγματα, πέρα από τις αναστατώσεις που θα φέρει στον καιρό, με αύξηση του κινδύνου για πλημμύρες! Καλό θα ήταν να αποφύγετε μετακινήσεις που είναι περίπλοκες ή δύσκολες και προκαλούν άγχος. Στην παγκόσμια γεωπολιτική και οικονομική σκηνή εγκαινιάζεται την περίοδο αυτή μια περίοδος μυστικών επαφών και διαπραγματεύσεων, κρυφών συναντήσεων και συνομιλιών, αναδιατάξεων στην παγκόσμια σκακιέρα που θα πραγματοποιηθούν στα παρασκήνια και αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον κάποια από αυτά γνωστά όσο προχωράμε προς τα τέλη του χρόνου, κυρίως με την επιστροφή του πλανήτη στην ορθή του κίνηση.

Η Αφροδίτη επιστέφει στην ορθή της κίνηση στις 25 Ιουνίου στο ζώδιο των Διδύμων και η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα νευρικότητα και κάποια δυστοκία αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά. Τα οικονομικά μας αποκτούν κάποια σχετική σταθερότητα, τηρουμένων των αναλογιών, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος, όσοι αναζητούν ευκαιρίες. Οι καιρικές ανωμαλίες φαίνεται  να τελειώνουν και την περίοδο που ακολουθεί αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία.

Και την τελευταία μέρα του μήνα έχουμε την δεύτερη σύνοδο του έτους μεταξύ Δία και Πλούτωνα, που αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Ερμή. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει την περίοδο αυτή μια δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και το γεγονός ότι μετέχει ο Ερμής, που ελέγχει κατά την αστρολογία τους πνεύμονες, μεταξύ άλλων τμημάτων ή συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, προμηνύει εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Όπως καταλαβαίνουμε από την ανάλυση που προηγήθηκε, και ο Ιούνιος θα είναι ένας πλούσιος σε δράση και γεγονότα μήνας, δυστυχώς όμως για ένα ακόμη μήνα τα περισσότερα από αυτά θα είναι δύσκολα ή δυσάρεστα. Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε κάτω από τις συνθήκες που θα επικρατούν και με θετική ενέργεια, υπομονή και επιμονή, οξύνοια και εύστοχους χειρισμούς να ξεπεράσουμε και αυτές τις συμπληγάδες.

Αλίντα Κανάκη   

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Κοσμική Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Νέα Σελήνη στου Διδύμους στις 6 Ιουνίου 2024 : Παν μέτρον άριστον

Η πρώτη Νέα Σελήνη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου και λαμβάνει χώρα στις …