Πλούτωνας ανάδρομος στον Αιγόκερω | 24 Απριλίου με 3 Οκτωβρίου 2019

Ο Πλούτωνας, ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο πλανήτης-νάνος όπως χαρακτηρίζεται, θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία από τις 24 Απριλίου στις 23ο 09΄ στο ζώδιο του Αιγόκερου και για 162 μέρες, κάτι περισσότερο από 5 μήνες δηλαδή, μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2019, όπου θα κλείσει ο ετήσιος ανάδρομος κύκλος του στις 20ο του ίδιου ζωδίου.

Είναι ο πλανήτης της φθοράς, του θανάτου, φυσικού ή μεταφορικού και της αναγέννησης, ενώ ανάλογα με το ζώδιο που διέρχεται και τις όψεις που σχηματίζει, εμπλουτίζεται με τα κατά περίοδο χαρακτηριστικά, ώστε να φέρει ριζικές αλλαγές και ξεκαθαρίσματα, να σαρώσει άρρωστα κατεστημένα και τρόπους ζωής που καθηλώνουν την ζωή μας. Εκεί που επηρεάζει περισσότερο είναι οι τομείς που έχουν να κάνουν με την εξουσία, το συλλογικό ασυνείδητο, την κληρονομικότητα, το DNA, όλους τους αρχέγονους φόβους μας, το σεξ, και την ανάγκη μας για επιβίωση και εξάπλωση του είδους μας.

Τις περιόδους της ανάδρομης κίνησης του επιδρά πιο έντονα από το κανονικό, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης, κάτι που μας βοηθάει να έρθουμε σε μεγαλύτερη επαφή με το υποσυνείδητο ή κατ άλλους με τον ανώτερο εαυτό μας. Είναι η περίοδος που μπορούμε να δούμε πιο καθαρά και να αξιολογήσουμε, αλλά και η χρονική στιγμή που η καχυποψία μας έρχεται στην επιφάνεια και μας αποτρέπει από βιαστικές κινήσεις.

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα οδηγεί πάντοτε σε πιο εσωτερικά μονοπάτια, ωθώντας μας σε επώδυνα πολλές φορές ταξίδια αυτογνωσίας, που σκοπό έχουν όμως να μας οδηγήσουν στην απελευθέρωση μας από οτιδήποτε βλαβερό για την ζωή ή την πρόοδο μας. Επαναλαμβανόμενα ατυχή μοτίβα φωτίζονται, ώστε να αποβληθούν οριστικά, ψυχικές μάχες δίνονται σε καθημερινή βάση, ώστε να αποκτήσουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής μας, έναν έλεγχο που θα κλιθούμε να μετουσιώσουμε σε πράξη, μόλις εκπνεύσει το διάστημα των 162 ημερών της ανάδρομης πορείας του!

Καθώς η πορεία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου συνεχίζεται, παρατηρούμε την σταδιακή κατάρρευση των παραδοσιακών μοντέλων διακυβέρνησης και γενικότερα της άσκησης εξουσίας ανά την υφήλιο να γίνεται όλο και πιο εμφανής. Παραδοσιακοί σύμμαχοι και εταίροι που συνεργάστηκαν επί μακρόν, ενστερνιζόμενοι κοινά οράματα αλλά και στόχους, βρίσκονται πλέον αντίπαλοι στα χαρακώματα να αντιμάχονται. Την περίοδο όμως της ανάδρομης κίνησης του, οι διεργασίες αυτές γίνονται πλέον υπόγεια, με κρυφές ατζέντες, σε ένα πόλεμο χωρίς αύριο.

Η πλανητική αυτή θέση συνεπάγεται πολλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, εκρήξεις ηφαιστείων και σεισμούς μεγάλου μεγέθους! Ήδη παρατηρείται έξαρση σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία και θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Ιδιαίτερα ευαίσθητες σεισμικά περίοδοι είναι οι ημερομηνίες γύρω από την είσοδο και την έξοδο του πλανήτη από την ανάδρομη πορεία του. Οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι αρκετά απρόβλεπτες, με ακραίους καύσωνες στο βόρειο ημισφαίριο και πολικές θερμοκρασίες στο νότιο! Μέσα στις ακραίες αυτές κλιματολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέες πανδημίες που θα απειλήσουν μεγάλους πληθυσμούς αρκετών χωρών.

Σε προσωπικό επίπεδο η φετινή ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα αναμένεται να επιδράσει ως εξής τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου:

 

 

Κριός

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και από τον 10ο οίκο σας, της καριέρας και του δημόσιου βίου σας, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ευεργετική για το ζώδιο σας στον τομέα της καριέρας, εάν καταφέρετε να δείτε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, να επαναπροσδιορίσετε στόχους καριέρας και να ρίξετε όλες σας τις δυνάμεις την κατάλληλη χρονική στιγμή στην πραγματοποίηση των στόχων σας.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Ταύρος

Ο Πλούτωνας στην διέλευση του από τον Αιγόκερω και τον 9ο οίκο σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια), σας πιέζει να αποκτήσετε πίστη στις δυνάμεις και στην ύπαρξη σας, αν και κάποιες στιγμές αισθάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα. Πρέπει να μάθετε και να αποδεχτείτε, ότι ο πόνος και η ταλαιπωρία εξυπηρετεί ένα ανώτερο σκοπό. Στην ανάδρομη πορεία του αυτή, μπορεί να σας προσφέρει απαντήσεις σε κάποιες από τις σημαντικότερες αναζητήσεις σας αναφορικά με το νόημα της ζωής, παρέχοντας σας γείωση και σταθερότητα.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Δίδυμοι

Η διέλευση του Πλούτωνα στο Αιγόκερω και από τον 8ο οίκο σας (σεξ, πάθη, θάνατος και αναγέννηση) ήδη από το 2008, θα πρέπει να σας έχει προσφέρει μια αρκετά σαφή εικόνα, πως η αλληλεπίδραση του χρήματος και της εξουσίας γεννά τοξικά φαινόμενα, και να έχετε μάθει να αποφεύγετε τέτοιες πρακτικές στην ζωή σας. Στην παρούσα φάση, η ανάδρομη πορεία θα σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της ρίζας του κακού, που απειλεί τα οικονομικά σας και την ψυχική σας ισορροπία!

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Καρκίνος

Το πέρασμα του Πλούτωνα από τον 7ο οίκο σας, αυτόν του ζευγαριού και των αφοσιωμένων σχέσεων, αποβλέπει να σας αποκαλύψει το τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της σχέσης σας, όσο αρμονική και αν είναι αυτή. Η ζήλια, η χειραγώγηση και η προδοσία είναι κάποια από τα κρυφά τοξικά χαρακτηριστικά μια σχέσης. Στην παρούσα περίοδο αναζητήστε απαντήσεις μέσα σας, ως προς το τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε από την σχέση σας και να παλέψετε να το κατακτήσετε.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Λέων

Με τον Πλούτωνα να διέρχεται τον 6ο οίκο σας, της εργασίας και της υγείας, αποστολή σας είναι να ζυγίσετε μέσα σας τι είναι αυτό που σας εκφράζει καλύτερα σε επαγγελματικό επίπεδο, ποια είναι η καριέρα που θα θέλατε να ακολουθήσετε και να προχωρήσετε στα βήματα που πρέπει. Ανάλογη αξιολόγηση πρέπει να γίνει και για την υγεία σας! Τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχετε τον χρόνο να δημιουργήσετε σταθερές βάσεις, ώστε να μπορέσετε να δώσετε ολιστικές απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Παρθένος

Η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά φωτίζονται από τον 5ο οίκο σας, από τον οποίο ο Πλούτωνας διέρχεται από το 2008, καθώς εισήλθε στον Αιγόκερω.  Οτιδήποτε ρηχό και επιφανειακό στους τομείς αυτούς της ζωής σας δεν έχει διάρκεια ζωής με την διέλευση αυτή! Η ανάδρομη πορεία αυτή θα σας επιτρέψει μερικές στιγμές ανάσας και χαλάρωσης από την συνεχή πάλη, ώστε να αξιολογήσετε την μέχρι τώρα πορεία σας.

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Ζυγός

Το πέρασμα του Πλούτωνα από τον 4ο οίκο σας (οικογένεια, ρίζες και σπίτι) είναι αργό και βασανιστικό, καθώς αποτελεί σπουδή στην παιδική σας ηλικία, στην καταγωγή και ιδίως την πατρική φιγούρα στη ζωή σας. Οι αναγνώριση των αποτυχιών, δικών σας ή των γονιών σας, θα σας βοηθήσει να μεταμορφωθείτε και να προχωρήσετε στη ζωή. Στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου προσπαθήστε να επουλώσετε πληγές που προήλθαν από ένα οικογενειακό δράμα, χωρίς να θυματοποιείτε τον εαυτό σας, αλλά ούτε και να αποδίδετε ευθύνες σε άλλους. Αποδεχτείτε την γυμνή αλήθεια και προχωρήστε!

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Σκορπιός

Το πέρασμα του Πλούτωνα από τον 3ο οίκο (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς) από το 2008, ωθεί στην εξομάλυνση των σχέσεων με αδέλφια και συγγενείς μέσα από την βελτίωση των επικοινωνιακών σας μέσων. Με την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα θα πρέπει να αξιολογήσετε εκ νέου την επικοινωνιακή σας τακτική. Ίσως υποσυνείδητα κίνητρα δημιουργούν προβλήματα στις σχέση σας, που θα πρέπει να διερευνήσετε.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Τοξότης

Χρήματα, αισθήματα και αγαθά εκπροσωπεί ο 2ος  οίκος σας, μέσα από τον οποίο διέρχεται ο Πλούτωνας από το 2008, όντας στον Αιγόκερω. Το πέρασμα έχει σχέση με το χρήμα που αμείβεστε και το πόσο ικανοποιημένοι αισθάνεστε με τον εαυτό σας. Όταν ολοκληρωθεί το πέρασμα, θα έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το πώς διαφθείρει αλλά και πως αποτελεί εργαλείο άσκησης  εξουσίας! Στους μήνες που ακολουθούν θα διδαχθείτε πως η λατρεία του χρήματος σας απομακρύνει από τις πραγματικές αξίες της ζωής, ώστε να κάνετε τους απαραίτητους ελιγμούς.

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Αιγόκερως

Με τον Πλούτωνα να διέρχεται από τον 1ο οίκο σας, από το 2008 που μπήκε στο ζώδιο σας, αυτόν που δείχνει την αίσθηση που έχετε για τον εαυτό σας, την εικόνα που εκλαμβάνουν οι γύρω σας για σας, ακόμη και την ζωτικότητα σας, είναι ένα πέρασμα που απλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε! Κάποιο από σας έχουν βιώσει κατακλυσμιαίες αλλαγές στην ζωή τους, ενώ άλλοι μάχονται να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειας τους σε ανεκτό βαθμό. Η ανάδρομη αυτή πορεία θα σας δώσει ένα πολύ σημαντικό χρονικό περιθώριο να αξιολογήσετε την εξέλιξη της μεταμόρφωσης σας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, και να καθορίσετε τα επόμενα βήματα σας.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Υδροχόος

Από τον 12ο οίκο σας διέρχεται ο Πλούτωνας, αυτόν της ψυχικής σας υγείας, των μυστικών, των απόκρυφων και των ονείρων σας! Οι κρυφοί εχθροί αποκαλύπτονται, εθισμοί έρχονται στην επιφάνεια, η αυτοκαταστροφική σας φύση γίνεται ορατή… Ο Πλούτωνας λειτουργεί σ αυτή τη θέση σαν κάτοπτρο, που μας αναγκάζει να δούμε όλα όσα δεν θα θέλαμε να ξέρουμε. Το διάστημα που ακολουθεί θα σας προσφέρει μια πολύ σημαντική περίοδο ανάπαυλας, όχι για να ξαποστάσετε και να ξεχάσετε, αλλά για να αξιολογήσετε την μέχρι τώρα πορεία σας, πριν ξεκινήσει και πάλι η πορεία της επούλωσης των βαθύτερων πληγών σας που εδράζουν στο υποσυνείδητό σας.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

 

Ιχθείς

Φιλία, ομάδες και κοινωνική ζωή φωτίζονται με το πέρασμα του Πλούτωνα από τον 11ο οίκο σας. Ίσως να βιώσατε τα χρόνια που προηγήθηκαν αρκετές αλλαγές σε σημαντικές φιλικές επαφές και σε ομάδες που συμμετέχετε. Κάποιες φιλίες θα διακοπούν μέχρι να ολοκληρωθεί η διέλευση, κάποιες άλλες θα δυναμώσουν και θα αποκτήσουν βαρύνουσα σημασία στη ζωή σας. Στην παρούσα εξελικτική φάση με τον Πλούτωνα σε ανάδρομη κίνηση, αξιολογήστε τα πρόσωπα που σας περιβάλλουν και κατά πόσο μοιράζεστε κοινές αξίες και οράματα, ώστε να κάνετε τις κινήσεις που πρέπει σε μέλλοντα χρόνο.

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

 

 

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…