Σκορπιός – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις -2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Ζήστε τη στιγμή!

Το 2021 θα βιώσετε μια μοναδική συγκυρία γεγονότων, ενορχηστρωμένη από τα ουράνια σώματα που θα επιδρούν στο ζώδιο σας! Από την μια μεριά θα είστε αρκετά προφυλαγμένοι από τις αρνητικές δυνάμεις της Σελήνης, όπως λίγο πολύ όλα τα ζώδια του νερού, η οποία την χρονιά αυτή θα ευθύνεται για πολλά από δεινά, αλλά δεν θα καταφέρετε να προστατευθείτε απόλυτα από αυτά. Παρόλα αυτά, παραμένετε ασφαλείς και έχετε πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες μέσα στην χρονιά που ξεκινά. Και αυτό, γιατί ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Άρης, αλλά και ο Ήλιος, κυριαρχούν στο ουράνιο στερέωμα μέσα στο 2021 και σας ευνοούν. Η Αφροδίτη από την άλλη, που είναι υπεύθυνη για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που βιώνει το ζώδιο σας, όντας ο διαχρονικός αντίπαλος πόλους του Άρη, αναμένεται να σας δημιουργήσει κάποια προβλήματα και να περιορίσει την δυναμική των ημερών.

Από τα πιο πάνω γίνεται φανερό, ότι μέσα στην χρονιά αυτή θα βιώνετε πολύ συχνά έντονες εναλλαγές σκηνικού, ένα γεγονός που θα είναι καθ’ όλα συμβατό με τις μεταβατικές εποχές που ζούμε. Το 2021 σας περιμένουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες, μια ποικιλία γεγονότων αλλά και πολλές ευκαιρίες. Συνήθως δεν ενθουσιάζεστε με τις πολλές και μεγάλες αλλαγές στην ζωή σας και χρειάζεστε χρόνο να προσαρμοστείτε, γι’ αυτό και οι πρώτοι μήνες του έτους θα είναι αρκετά δύσκολοι για σας. Γιατί οι αλλαγές που έρχονται θα είναι μεγάλες, σημαντικές και δεν θα έρθουν σταδιακά, δίνοντας σας το χρόνο να τις αφομοιώσετε ομαλά. Αλλά είστε οι περισσότεροι λίγο-πολύ έτοιμοι για αυτές, τουλάχιστον πνευματικά, κάτι που θα διευκολύνει αρκετά την μετάβαση.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους σας περιμένουν αξέχαστες εμπειρίες! Με το ξεκίνημα του χρόνου κάποιοι μπορεί να έχουν μια πολύ σημαντική αλλαγή στην δουλειά τους, άλλοι να αλλάξουν ξαφνικά δουλειά ή εργοδότη, ενώ κάποιοι άλλοι να βιώσουν μια σημαντική αλλαγή στην κοινωνική τους θέση ή κατάσταση. Θα πρέπει να εστιάσετε σ’ αυτό το σημαντικό που θα έρθει, δίνοντας του προτεραιότητα, αλλά επ ουδενί δεν θα πρέπει να παραμελήσετε και όλα τα υπόλοιπα γύρω σας. Μην καταπιάνεστε ταυτόχρονα με πολλά σημαντικά, γιατί θα χάσετε τον έλεγχο και δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτε. Ιεραρχήστε τα ζητήματα και καταπιαστείτε με ένα πρόβλημα την φορά. Γνωριμίες θα έρχονται και θα φεύγουν από την ζωή σας, σταθεροί στο πλάι σας θα όμως θα είναι τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σ’ αυτούς θα πρέπει να καταφύγετε τις στιγμές που αναζητάτε μια δεύτερη γνώμη ή καθοδήγηση, γιατί θα αποδειχτούν οι καλύτεροι σύμβουλοι σας. Εάν έρθετε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να το επιλύσετε εκείνη τη χρονική στιγμή, μην αλλάζετε τακτική ή μην λοξοδρομείτε. Περιμένετε απλά να έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Το διάστημα του δεύτερου τριμήνου αναμένεται αρκετά πιο ήρεμο και βατό, ίσως επειδή πια θα έχετε μπει στους ρυθμούς του έτους και τώρα πιά δεν θα σας ξενίζει τίποτε. Αναφορικά με τα επαγγελματικά σας, όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να αναπτύξετε την δουλειά σας. Θα ήταν όμως φρόνιμο και πολύ πιο αποδοτικό να μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις ή να πραγματοποιήσετε κινήσεις χωρίς να τις έχετε επεξεργαστεί καλά. Το χρονικό διάστημα αυτό το ζώδιο σας ευνοείτε περισσότερο, όταν μπορεί να συνδυάσει τις δυνάμεις του με συνεργάτες ή συνεταίρους. Αναζητήσετε λοιπό συμμάχους, αναβιώστε παλιές συμμαχίες, συνεργασίες ή συνεταιρισμούς και ριχτείτε στην μάχη για την επικράτηση. Από μόνος του κανείς δεν μπορεί να πετύχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, και εάν αρνηθείτε να δεχτείτε το δεδομένο αυτό, θα χάσετε πολύ μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Γιατί η τύχη ευνοεί όχι μόνο τους τολμηρούς, αλλά και τους ισχυρούς την περίοδο αυτή. Και η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει!

Το επόμενο τρίμηνο σας περιμένουν και άλλες αλλαγές, προσαρμογές και ασυνήθιστες καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, αλλά μέχρι τότε θα έχετε συνηθίσει στην ιδέα των απρόβλεπτων αλλαγών. Θα υπάρξει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσφορά στην καριέρα σας, που δεν θα μπορέσετε εύκολα να αρνηθείτε. Με την διαφορά ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως σχεδιάστηκαν αρχικά και όπως θα τα περιμένατε. Σε βάθος χρόνου όμως θα αποδειχτεί ότι η εξέλιξη που θα πάρουν οι καταστάσεις τελικά θα σας ευνοήσουν. Μην φοβάστε τις δραστικές αποφάσεις! Εάν όμως έχετε μια υπαλληλική θέση εργασίας, δεν θα πρέπει να ρισκάρετε. Εάν υπάρξει παρόλα αυτά κάποια ευκαιρία, δεν θα πρέπει να διστάσετε να αποδείξετε ότι αξίζετε την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Στην προσωπική σας ζωή αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ακόμη και αν είστε εξαντλημένοι από τις εργασιακές σας υποχρεώσεις. Βρείτε τις δυνάμεις εκείνες που θα σας επιτρέψουν όχι απλά να είστε παρόντες, αλλά και ενεργοί, γιατί οι γύρω σας θα χρειαστούν το διάστημα αυτό την στήριξη σας.

Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου είναι συνήθως ένα αγχωτικό χρονικό διάστημα, καθώς οι περισσότεροι καταβάλετε το μέγιστο των δυνάμεων σας να ολοκληρώσετε δράσεις και επαγγελματικά πλάνα πριν το τέλος του χρόνου. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί το 2021. Όλα σας τα σχέδια θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τίποτε δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί, οπότε αρκεστείτε στην διαχείριση τους. Θα είναι ένα πολυάσχολο χρονικό διάστημα, οπότε δεν αναμένεται να έχετε την δυνατότητα ή την ευκαιρία πολυήμερων διακοπών ή ταξιδιών που θα θέλατε. Εστιάστε παρ’ όλα αυτά στην υγεία σας ή ασχοληθείτε με το σπίτι και τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνετε απολογισμούς, ούτε και αναδρομές στο παρελθόν. Ζήστε τη παρούσα χρονική στιγμή στο μέγιστο των δυνάμεων σας, γιατί αυτό είναι και το δίδαγμα του 2021 για το ζώδιο σας. Απολαύστε το παρόν, για να ευτυχήσετε!

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Δεν θα χαριστεί ο Κρόνος στο ζώδιο σας, ούτε την χρονιά αυτή! Όσο διήρκεσε η διέλευση του άρχοντα του χρόνου και του κάρμα μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, οι εντάσεις και τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίσατε θα πρέπει να χτύπησαν κόκκινο. Κάποια ωστόσο συμβάντα τα βιώσατε πιο ελαφρά ή ανώδυνα, λόγω των ευνοϊκών όψεων Δία-Κρόνου, παρόλα αυτά δεν μπορέσατε να αποφύγετε πολλά. Και μετά από μια ταραχώδη διετία, δεν θα είχατε άδικο να ελπίζατε τουλάχιστον σε ένα διάστημα ηρεμίας. Η μετακίνηση του όμως στον Υδροχόο, σε ένα ζώδιο του αέρα, και στον 4ο ηλιακό σας οίκο, μεταφέρει την ένταση και τα προβλήματα σε ένα τομέα της ζωής σας που θεωρείτε άγιο, το άβατό σας, τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης σας.

Ο 4ος οίκος απεικονίζει σε ένα ωροσκόπιο το σπίτι, την οικογένεια και τις ρίζες. Δείχνει την οικογενειακή μας καταγωγή, το είδος της οικογένειας που ποθούμε να δημιουργήσουμε, την παιδική μας ηλικία, τους γονείς και τους προγόνους μας. Δηλώνει τον επιθυμητό τρόπο ζωής μας, την διαμόρφωση του χώρου μας, το πως αντιλαμβανόμαστε την οικειότητα αλλά και την οικογενειακή μας περιουσία. Και αυτός είναι ο τομέας της ζωής σας που θα αγγίζει ο Κρόνος από τον Υδροχόο, με σκοπό να τον αναμορφώσει. Ευτυχώς για σας κάποιες επιπλοκές της διέλευσης αυτής θα εξαλειφθούν ή θα απαλυνθούν από την παράλληλη διέλευση του Δία από τον Υδροχόο, που όμως είναι πολύ πιο σύντομης διάρκειας.

Η διέλευση του Κρόνου μέσα από τον Υδροχόο σημαίνει αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ζωής σας που επηρεάζονται από τον τέταρτο οίκο σας, την οικογένεια σας δηλαδή, τους γονείς και τους παππούδες σας. Σας περιμένει ένας ταραχώδης χρόνος, δεν μπορείτε να κάνετε όμως πολλά για να ξεφύγετε από την κατάσταση αυτή, καθώς τα δεδομένα θα μας επηρεάσουν όλους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πρόκειται για μια διαδικασία που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την οποία θα αλλάξει ο τρόπος επαφής και επικοινωνίας, μέσα από την χρήση νεών μέσων τεχνολογίας ή κοινωνικών προσεγγίσεων.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεστε να σταθείτε στα πόδια σας μετά τις περιπέτειες των τελευταίων ετών, ο Κρόνος δεν σας επιτρέψει να πάρετε ούτε μια ανάσα όσο θα διέρχεται τον επαναστάτη Υδροχόο. Θα είναι σαν να σείεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σας, σαν να ταρακουνιούνται τα θεμέλια της ύπαρξης σας, που μέχρι πρότινος θεωρούσατε απόλυτα σταθερά και αξιόπιστα. Παρόλες τις δυσκολίες, μην αποθαρρύνεστε στιγμή. Οφείλεται στον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους να σταθείτε στα πόδια σας και να συνεχίσετε να προσπαθείτε για το καλύτερο. Αρκεί να θυμόσαστε ότι οι αλλαγές που ενορχηστρώνονται από τις συμπαντικές δυνάμεις αποσκοπούν στην βελτίωση, που μπορεί να έρθει όμως μόνο μέσα από την αναγέννηση, που όμως θα έρθει με την καταστροφή του παλιού, δοκιμασμένου και αποτυχημένου μοντέλου.

Το 2021 θα σας αναγκάσει με βάση τη διέλευση αυτή να επανεξετάσετε τις απόψεις σας για την άνεση, για την οικογενειακή θαλπωρή και σειρά άλλων παραγόντων που θεωρούσατε δεδομένα και σταθερά σημεία στην ζωή σας ή απόψεις στις οποίες είχατε κατασταλάξει προς ετών. Θα χρειαστεί να έχετε εξαιρετικά μεγάλα αποθέματα υπομονής, γιατί η περίοδος που ακολουθεί είναι μια φάση μαθητείας για σας, μια φάση μετάλλαξης και μετασχηματισμού. Και όταν όλα τελειώσουν με το καλό, και σταθείτε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον για να ρίξετε μια ματιά στο παρελθόν σας, θα δείτε πόσο μακριά θα έχετε φτάσει και σε πόσο μεγάλο βαθμό θα έχετε εξελιχθεί, προς όφελος δικό σας αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων.

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Ο Ουρανός κατά την διέλευση του από τον Ταύρο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγές και αναπροσαρμογές στον τομέα της ζωής σας που κυβερνά ο 7ος ηλιακός σας οίκος, που αφορά τις συμβατικές σας σχέσεις. Ο οίκος αυτός δηλώνει τον τρόπο που σχετίζεται κανείς ερωτικά, την αντίληψη του για τον γάμο, τον τύπο του συντρόφου που θα επιλέξει για να περάσει την ζωή του μαζί του. Δείχνει επίσης το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου ή περισσότερους από έναν γάμους, αλλά και την κοινωνική ζωή, τις δημόσιες σχέσεις, τους συνεταιρισμούς και τις συνεργασίες, καθώς επίσης και τις νομικές συμβάσεις.

Το πέρασμα αυτό δείχνει ότι θα χρειαστείτε λίγο χώρο και ελευθερία για να κατακτήσετε τα όνειρά σας, να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε και όχι αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις ή οι κοινωνικές συμβάσεις. Το διάστημα μεταξύ 2019 και 2025 έχετε απόλυτη ανάγκη από μια σχέση που να διαφέρει από τα γενικά αποδεκτά πλαίσια. Για σας είναι το διάστημα αυτό εξαιρετικά σημαντική η ελευθερία κινήσεων στις σχέσεις, μέσω της οποίας θεωρείτε από διαφυλάσσεται η ατομικότητα. Είστε καταπονημένοι από τις δυσκολίες και τα εμπόδια της καθημερινής ζωής, τις ευθύνες που καταστέλλουν τη ελεύθερη βούληση σας και την ρουτίνα που σκοτώνει τον ρομαντισμό. Το είδος της σχέσης που αναζητάτε ή ονειρεύεστε μπορεί να μην υπάρχει, αρνείστε όμως πεισματικά να υποχωρήσετε και να εγκλωβιστείτε σε μια σχέση που αντιλαμβάνεστε σαν φυλακή.

Μέσα στο 2021 ο Ουρανός θα φτάσει στην 14η μοίρα του Ταύρου και η επιρροή του θα είναι εξαιρετικά έντονη σε σχέση με τον γάμο ή τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Για να μπορέσετε να διατηρήσετε έναν γάμο ή μια σημαντική επαγγελματική σχέση, το ταίρι σας ή ο συνεργάτης σας θα πρέπει να είναι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από σας. Εάν ανήκετε σ’ αυτούς τους τυχερούς του ζωδίου σας, τότε η διέλευση του Ουρανού το 2021 θα σας φέρει στιγμές χαράς, ευτυχίας και ολοκλήρωσης.

Η διέλευση όμως αυτή μπορεί  να φέρει και αρκετή αστάθεια! Υπάρχει η πιθανότητα σημαντικών και απροσδόκητων αλλαγών στις συνεργασίας σας, ακόμη και στον γάμο σας, που πολλές φορές δεν θα μπορείτε ούτε να προβλέψετε, ούτε και να ελέγξετε. Οι νεότεροι του ζωδίου σας μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα άκρα, όπως το να παντρευτούν την μια μέρα τον έρωτα της ζωής τους και να χωρίσουν μέσα στο πρώτο 24ωρο του γάμου τους για ασήμαντη αφορμή. Ακόμη και σεις οι ίδιοι θα καταλαβαίνετε ότι συμπεριφέρεστε ανόητα και ανώριμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσετε κιόλας. Όσο για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, καθώς είστε ένα ζώδιο που αισθάνεται καλά με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να διατηρήσετε την ισορροπία στον γάμο ή την σχέση σας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την τόσο σημαντική για σας αίσθηση ελευθερίας. Σαφώς και θα υπάρξουν αντιδράσεις και συγκρούσεις, αλλά μέσα από την διαπραγμάτευση θα μπορέσετε να καταλήξετε σε κοινά αποδεκτές λύσεις. Ετοιμαστείτε όμως για σκληρό και μακροχρόνιο παζάρι…

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

Ο Ποσειδώνας συνεχίσει τη πολυετή διέλευση του μέσα από του Ιχθείς και τον 5ο ηλιακό σας οίκο, κινούμενος πλέον στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου που τον φιλοξενεί. Ο οίκος που ενεργοποιεί ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπιο σας στην παρούσα διέλευση, αφορά την δημιουργικότητα σας, τα ταλέντα και τις νέες σας ιδέες, τα χόμπι και την δημιουργική σας έκφραση. Κυβερνά επίσης την ερωτική σας ζωή και καθορίζει εν πολλοίς τα άτομα που σας ελκύουν ερωτικά. Τέλος, απεικονίζει την σχέση σας με τα παιδιά γενικά και ειδικότερα τους απογόνους σας.

Το 2021 θα ταξιδεύετε σε ροζ συννεφάκια, με βάση την παρούσα θέση του Ποσειδώνα, και θα ενσαρκώνετε το απόλυτο θηλυκό ή το ιδανικό αρσενικό που θα απολαμβάνει τις ερωτικές του κατακτήσεις. Από την άλλη όμως, η έκφραση των ερωτικών σας συναισθημάτων ίσως να είναι κάπως χαοτική, μπερδεμένη, καθώς θα πλέετε μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Είναι μια διέλευση που θα σας επιτρέψει να περάσετε καλά, τόσο καλά μάλιστα που να διολισθαίνετε στην ανηθικότητα χωρίς δεύτερη σκέψη…

Το ουσιαστικό όμως της διέλευσης αυτής δεν είναι τόσο η ερωτική σας ζωή, αλλά η δημιουργική σας έκφραση! Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας μπορεί να ανακαλύψουν ότι διαθέτουν ένα λαμπρό καλλιτεχνικό ταλέντο και θα είναι σε θέση να εκπλήξουν τον περίγυρό τους με την διαίσθηση και την γόνιμη φαντασία τους. Και μην πηγαίνει αυτόματα το μυαλό σας στην υποκριτική ή το τραγούδι, τον χορό ή την ζωγραφική. Γιατί θα αφορά τον τρόπο εκείνο έκφρασης που αγαπάτε και απολαμβάνετε, ότι και αν είναι αυτό. Η διέλευση του Ποσειδώνα από τον 5ο οίκο είναι υπεύθυνη όμως και για την ανακάλυψη νέων ταλέντων στην μυθιστοριογραφία ή την ποίηση. Εάν έχετε μια ροπή προς την συγγραφή, τώρα είναι η ευκαιρία σας να λάμψετε. Ακόμη και αν δεν κατακτήσετε ποτέ φήμη ή χρήμα, θα έχετε βρει έναν ιδανικό τρόπο για σας να αποσυμπιέζεστε, όταν οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας γίνονται αφόρητες.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Ο παγωμένος νάνος πλανήτης και κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Πλούτωνας,  θα συνεχίσει και μέσα στο 2021 την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου από τα βάθη του ηλιακού μας συστήματος, ενεργοποιώντας τον 3ο ηλιακό σας οίκο. Είναι ο οίκος που δείχνει πως επικοινωνείτε, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας, τις μικρές αποδράσεις και τα σύντομα ταξίδια. Απεικονίζει την κατώτερη εκπαίδευση, τις δυνατότητες μας στην μάθηση και αφομοίωση νεών πληροφοριών, καθώς και τον τρόπο έκφρασης μας, την ομιλία μας, τις ιδέες που εκφράζουμε και την μνήμη μας. Αφορά επίσης τις σχέσεις μας με τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους γνωστούς μας.

Πρόκειται για μια πολυετή διέλευση που διαρκεί λίγο περισσότερο από μιάμιση δεκαετία, οπότε κάποια από αυτά που θα αναφερθούν ίσως να τα έχετε βιώσει ήδη. Το σημαντικό ωστόσο είναι, ότι ο Πλούτωνας διέρχεται το τρίτο και τελευταίο δεκαήμερου του ζωδίου του Αιγόκερου, κινούμενος μεταξύ της 24ης και 26ης μοίρας του ζωδίου, ένα κομμάτι του ωροσκοπίου που είναι υπεύθυνο για την πνευματική ανάπτυξη, τα επιτεύγματα και την επαγγελματική ανέλιξη, αλλά κυρίως για τις μυστικές σχέσεις, τα κρυφά και ανομολόγητα. Η 25η δε μοίρα του Αιγόκερου απεικονίζει τα περίεργα, τις μυστικές δράσεις και τις μυστικές πληροφορίες.

Μέσα στο 2021 οι μυστικές πληροφορίες θα αλλάξουν χέρια, ίσως και να δημοσιοποιηθούν, μπορεί να βρεθεί ένας νέος τρόπος αποθήκευσης τους με ένα θεωρητικά ασφαλέστερο τρόπο, ίσως όμως να αναγκαστεί ο φορέας των μυστικών αυτών να μετακινηθεί. Το κυρίαρχο βέβαια είναι, τι είδους είναι οι πληροφορίες αυτές, πόσο μεγάλη ζημιά και σε ποια έκταση μπορεί να προκαλέσει η αποκάλυψη τους και ποια από αυτά θα πρέπει να παραμείνουν επτασφράγιστα.

Για το ζώδιο σας προβλέπονται μυστικές συνομιλίες μέσα στο 2021, μυστικά ταξίδια, διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, ακόμη και η μύηση σας σε κάποια μυστικά. Το μυστικό και το μυστήριο, το κρυφό και το μεταφυσικό σας έλκουν άλλωστε και δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του ζωδίου σας που να μην έχει μια μυστική σχέση, ένα μυστικό ή να κατέχει μια απόρρητη πληροφορία και να μην αντιμετωπίζει καθημερινά τον φόβο της αποκάλυψης. Φέτος όμως θα πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί στις κινήσεις σας, ειδικά εάν λάβετε μέρος σε ίντριγκες και συνομωσίες.

Ο τρίτος οίκος του ωροσκοπίου αντιστοιχεί στους Διδύμους και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το ζώδιο αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι εκφάνσεις της ζωής σας που απεικονίζονται στον τρίτο οίκο, έχουν άμεση σχέση με την επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση ή άλλου είδους αλληλεπίδραση με τους γύρω σας. Ο κυβερνήτης του ζωδίου των Διδύμων, ο Ερμής, όταν γυρίζει ανάδρομος, που συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στο έτος, κυβερνά τον 6ο οίκο της καθημερινότητα σας (υπηρεσίες, υγεία, εργασία) και αυξάνει τις πιθανότητες διαρροής απόρρητων σχεδίων ή πληροφοριών στο εργασιακό περιβάλλον. Εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν την παραγωγική διαδικασία σε μια μονάδα παραγωγής μπορεί να διαρρεύσουν προς τα έξω, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην επιχείρηση.

Ανάλογα με την περίπτωση και το είδος των πληροφοριών που κατέχετε, θα πρέπει να αποτρέψετε με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο κατά την διάρκεια του 2021  την κοινοποίηση ή διαρροή τους προς τα έξω, ειδικά εάν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υλική σας επιβίωση ή την ασφάλεια της οικογένειας σας.

Σκορπιός 2021 – Συναισθηματικά

Η συναισθηματική σας ζωή θα απολαύσει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα κατά την διάρκεια του 2021, καθώς η Σελήνη, και άρα το συναίσθημα, θα είναι η κυρίαρχη των ουρανών, ενώ ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Άρης, ιδιαίτερα δυναμικός, να απαιτεί από σας δυναμική συμπεριφορά. Και αυτή την απαίτηση του Άρη θα πρέπει να την σεβαστείτε, γιατί διαφορετικά θα χάσετε σημαντικές ευκαιρίες, ιδίως οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας. Το έτος αυτό ενδείκνυται να κατακτήσετε αυτό που θέλετε και να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την συναισθηματική σας ζωή. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας μπορούν να βρουν έναν σύντροφο, ενώ οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι να ωθήσουν τις σχέσεις τους σε ένα άλλο, διαφορετικό επίπεδο επικοινωνίας. Αναταράξεις θα υπάρξουν, ακόμη και καταιγίδες, μπορείτε όμως να τις ξεπεράσετε.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι γεμάτο γεγονότα στην συναισθηματική σας ζωή που δεν μπορείτε να επιλύσετε ή να ξεπεράσετε από μόνοι σας. Αυτή την περίοδο κυρίαρχο στοιχείο είναι η ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφό σας, από την οποία θα εξαρτηθούν πολλά. Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν και από τους δύο, σε αγαστή συνεργασία, γιατί θα καθορίσουν την πορεία της σχέσης για τα χρόνια που ακολουθούν. Δεν αρκεί να είναι κάποιος η ατμομηχανή στην σχέση και κάποιος το βαγόνι. Οι ρόλοι θα πρέπει να είναι ισότιμοι.

Για τους αδέσμευτους πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα στην άνοιξη, εάν ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε μια νέα συναισθηματική σχέση. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να κατακτήσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει. Να το κάνετε όμως με όλη σας την καρδιά και όλες σας τις δυνάμεις, γιατί τα ημίμετρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Η άνοιξη θα φέρει κάποιες αναταράξεις και στην ζωή των δεσμευμένων, καθώς το ταίρι σας ενδέχεται να αισθάνεται ευάλωτο, οπότε θα χρειαστεί από την πλευρά σας πιο προσεκτικούς χειρισμούς.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της καρδιάς! Η προσωπική σας ζωή θα βρεθεί σε ευθεία σύγκρουση με την επαγγελματική σας και θα πρέπει να καθορίσετε προτεραιότητες στην ζωή σας. Εάν είστε αρκετά επιδέξιοι, θα καταφέρετε να βρείτε ισορροπίες μεταξύ των δύο αυτών πολύ σημαντικών πυλώνων της ζωής σας. Εάν βρίσκεστε σε ένα τέτοιο στάδιο στην καριέρα σας, που απαιτείται μεγαλύτερη αφοσίωση, εκεί τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολα.

Είναι όμως και η περίοδος του έτους που δεν επιτρέπει ανάληψη κινδύνων σε κανένα τομέα της ζωής σας, που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε τρόπους να συνδυάσετε τα πάντα. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας θα πάρουν ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής μέσα στο 2021. Οι αδέσμευτοι δε, θα έχουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες μέσα στο δεύτερο εξάμηνο και εάν αποφασίστε να κάνετε το πρώτο βήμα, το τέλος του χρόνου δεν θα σας βρει μόνους.

Κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου ένας πλατωνικός φίλος σας μπορεί να κερδίσει την καρδιά σας. Εάν θέλετε όμως κάτι διαφορετικό, ο Ιούλιος είναι ο ιδανικός για σας μήνας, με πολλές γνωριμίες. Οι τελευταίοι δύο μήνες του έτους είναι καθοριστικής σημασίας για την σχέση ή τον γάμος σας, καθώς μπορείτε να την οδηγήσετε ένα διαφορετικό επίπεδο. Από άποψη ευνοϊκής συναστρίας, οι εκπρόσωποι του Καρκίνου και των Ιχθύων θα αφεθούν στην γοητεία σας και θα αποπλανηθούν από το πάθος σας. Μια άλλη ιδανική επιλογή για το ζώδιο σας θα ήταν Αιγόκεροι και Παρθένοι που είναι πιστοί και αφοσιωμένοι σύντροφοι όταν βρουν τον άνθρωπό τους.

Σκορπιός 2021 – Επαγγελματικά

Ο επαγγελματικός τομέας σας θα είναι από τους ευνοημένους του 2021, καθώς ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Άρης θα κυριαρχεί στους ουρανούς, βοηθώντας σας να διεκδικήσετε αυτά που αξίζετε. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, η χρονιά θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, γιατί θα έχετε πολλές ευκαιρίες και πολλαπλές επιλογές, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε στο μέλλον και ανάλογα να κάνετε χρήση των ευκαιριών που θα παρουσιαστούν. Εάν έχετε υπαλληλική θέση εργασίας απαιτείται εστίαση στο αποτέλεσμα, με την έγκαιρη και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων σας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι για την καριέρα σας η πιο ενεργή περίοδος του έτους, που θα απαιτήσει το μέγιστο των ψυχικών και σωματικών σας δυνάμεων. Εάν είστε υπάλληλοι οι δυσκολίες που ίσως κληθείτε να αντιμετωπίσετε θα μπορούσαν να σχετίζονται με νέες προσλήψεις ή με την προσφορά μιας νέας θέσης, που θα έρθει από το πουθενά. Το αν θα την δεχτείτε ή θα την απορρίψετε θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από σας και τις επιδιώξεις σας, μια και ταυτόχρονα ενδεχομένως να υπάρξει μια ακόμη δελεαστική πρόταση. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι η περίοδος του έτους που θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας στην προσέλκυση νέων πελατών, την διεύρυνση της πελατειακής σας βάσης. Και για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, ίσως να απαιτηθεί να συμβιβαστείτε σε κάποια ζητήματα.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα κυλίσουν όλα σε μια καλοδεχούμενη ρουτίνα, χωρίς ανακατατάξεις να χαλούν την ηρεμία σας ή περιττές σκοτούρες. Μπορείτε να κατακτήσετε αυτό που επιθυμείτε, αρκεί να είστε επίμονοι και σωστοί επαγγελματίες στην δουλειά σας. Η αμέλεια και η αδυναμία ευελιξίας μπορεί να αποτελέσουν το μελανό σας σημείο το διάστημα αυτό και να ανατρέψουν την εξελικτική σας πορεία. Ούτε η προσωπική σας ζωή μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην καριέρα σας τους μήνες αυτούς, γιατί είστε από τα λίγα ζώδια που οι δύο αυτοί πυλώνες της ζωής σας συνυπάρχουν αρμονικά.

Σκορπιός 2021 – Οικονομικά

Και στον οικονομικό τομέα θα αποδειχτεί το 2021 μια τυχερή χρονιά, με τον Άρη να φροντίζει γι’ αυτό! Ωστόσο θα υπάρξουν κίνδυνοι για τα οικονομικά σας, που θα σχετίζονται με την συναισθηματική πλευρά της φύσης σας, στις περιπτώσεις που της επιτρέψετε να εκφραστεί σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης. Το έτος προσφέρεται για επενδύσεις, που θα μπορούσαν να είναι επικερδείς, εάν δεν κυνηγάτε το υπέρογκο κέρδος. Κάποιοι από σας μπορεί να αλλάξετε τόπο εργασίας και να μετακινηθείτε σε μια δουλειά που θα σας παρέχει καλύτερα εισοδήματα. Επειδή όμως σας περιμένουν και μη αναμενόμενα έξοδα μέσα στο 2021, καλό θα ήταν να κάνετε μια συνετή διαχείριση των οικονομικών σας, διατηρώντας τον έλεγχο των δαπανών, ειδικά εάν είστε οικογενειάρχες.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι μακράν το πιο προσοδοφόρο για τα εισοδήματά σας, καθώς η θετική επιρροή του Άρη προς το ζώδιο σας θα βρίσκεται στο απόγειό της. Για να μπορέσετε να πετύχετε στα σχέδια σας συνιστάται ευθύτητα και επιθετικότητα στις κινήσεις σας. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, το εξάμηνο αυτό θα μπορέσετε να πετύχετε μια πολύ υψηλότερη κερδοφορία. Οι συνεργασίες ή συνεταιρισμοί θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί από οικονομικής άποψης, οπότε σκεφτείτε τους σοβαρά. Όσοι έχετε μια υπαλληλική θέση θα καταφέρτε να κατακτήσετε κάτι καλύτερο, με παράλληλα οικονομικά οφέλη, αρκεί να αποδείξετε ότι το αξίζετε πραγματικά. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 έχετε όλοι με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο την δυνατότητα ή τις ευκαιρίες να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, ακόμη και από εναλλακτικές πηγές.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξουν καλές προοπτικές, αλλά χρειάζεται και μεγαλύτερη προσοχή! Μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις οικονομικής φύσης και κυρίως προσέξτε ιδιαίτερα τις επενδύσεις που σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε. Υπάρχει ο κίνδυνος να επενδύσετε σε όχι και τόσο αποδοτικές δραστηριότητες, ή ακόμη και να χάσετε χρήματα, πέφτοντας θύματα απάτης. Να είστε επιφυλακτικοί με τις νέες γνωριμίες σας ή με προτάσεις για επενδύσεις που θα εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες κερδοφορίας ή και νομιμότητας. Και κυρίως, κρατήστε τα συναισθήματα μας μακριά από την λήψη αποφάσεων, για να μην χάσετε χρήματα.

Το τελευταίο δίμηνο του έτους μπορεί να επιφυλάξει όμως ιδιαίτερα ευχάριστες εκπλήξεις για τα εισοδήματά σας, καθώς μετά τις 8 Νοεμβρίου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρείτε μια παράλληλη πηγή εισοδημάτων.

Σκορπιός 2021 – Υγεία

Το 2021 δεν αναμένεται να φέρει ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα της υγείας για το ζώδιο σας. Ο Άρης λόγω της δεσπόζουσας θέσης του στον ουράνιο θόλο θα σας προστατέψει και στον τομέα αυτό, αρκεί να μην εκθέσετε οι ίδιοι τον εαυτό σας σε περιττούς κινδύνους. Και εσείς, όπως και όλα σχεδόν τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις δραστηριότητες σας, για να αποφύγετε την πιθανότητα τραυματισμών ή ατυχημάτων.

Κατά το πρώτο μισό του έτους, η οξυμένη σας διαίσθηση θα σας σώσει από πολλές κακοτοπιές. Εάν σας λέει το ένστικτο σας να μην κάνετε κάτι, ότι και να σας πουν οι γύρω σας, μην το κάνετε. Οι επαγγελματίες αθλητές του ζωδίου σας θα διατρέχουν κάποιους κινδύνους πιθανών τραυματισμών κατά το διάστημα αυτό, και γι’ αυτό συνιστάται προσοχή, τουλάχιστον σε δράσεις που μπορούν να ελέγξουν. Δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία σας, αλλά θα σας εμποδίσει από το να λάβετε μέρος σε αναμετρήσεις ή αγώνες, για τους οποίους προετοιμαζόσασταν εντατικά. Εάν δεν αθλείστε, αποφύγετε κάθε δραστηριότητα που ενέχει κινδύνους τραυματισμών, όσο και να προσπαθούν οι γύρω σας να σας πείσουν για το αντίθετο.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ίσως ανακαλύψετε μια νέα για σας αθλητική δραστηριότητα, που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και παράλληλα να βελτιώνει την φυσική σας κατάσταση. Προς το τέλος του χρόνου ίσως να αντιμετωπίστε προβλήματα με το γαστρεντερικό σας και θα πρέπει να πάρετε προληπτικά μέτρα, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, για να μην επιδεινώσετε την κατάσταση σας.

Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικές Προβλέψεις 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άστρα 2021: Τέσσερα ζώδια που δεν πρέπει να σπαταλήσουν δυνάμεις

Είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε ένα νοητό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ν…