Τίγρης 2024 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

Στο κινέζικο ζώδιο του Τίγρη ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, αναγράφεται δε και το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                στοιχείο

 

2022               01.02.2022 – 21.01.2023                νερό

2010               14.02.2010 – 02.02.2011                μέταλλο

1998               28.01.1998 – 15.02.1999                γη

1986               09.02.1986 – 28.01.1987                φωτιά

1974               23.01.1974 – 10.02.1975                ξύλο

1962               05.02.1962 – 25.01.1963                νερό

1950               17.02.1950 – 05.02.1951                μέταλλο

1938               30.01.1938 – 18.02.1938                γη

1926               13.02.1926 – 01.02.1927                φωτιά

 

Τίγρης 2024 – Γενική επισκόπηση

Ο ζωδιακός κύκλος του Τίγρη συνδέεται περισσότερο με το στοιχείο του ξύλου, ενώ ο αντίστοιχος του Δράκου με το στοιχείο της γης. Η αντίθεση των στοιχείων προμηνύει μια πολυάσχολη, σε περιόδους ταραγμένη, σίγουρα όμως απαιτητική χρονιά. Το έτος του ξύλινου Δράκου αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ζώδιο σας, καθώς θα μάθετε τώρα να χρησιμοποιείτε την ενέργεια και τα ταλέντα σας πολύ πιο αποτελεσματικά. Θα πρέπει να σας έγινε σαφές από τις προηγούμενες χρονιές, ότι το να είστε παρορμητικοί και να δράτε ορμητικά δεν αποφέρει πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πολλές φορές μάλιστα θα πρέπει να αντιμετωπίσατε δυσάρεστες συνέπειες. Το 2024 θα σας μάθει να σκέφτεστε πριν ενεργήσετε. Αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα των δράσεων σας, με συνέπεια να συνειδητοποιήσετε, ότι με προετοιμασία και καλή οργάνωση μπορείτε να καταφέρετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, αναμένεται το 2024 να είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το ζώδιο σας, μια και θα αλλάξετε τρόπο σκέψης και δράσης, κάτι όμως που θα μπερδέψει τους γύρω σας.

Σύμφωνα με τις γενικές προβλέψεις για το ζώδιο σας, την χρονιά αυτή θα γίνετε πιο στρατηγικοί στις προσεγγίσεις σας και πιο αναλυτικοί στον προγραμματισμό σας, και αυτό θα σας επιτρέψει να κατακτήσετε υψηλότερους στόχους. Κάποιοι ίσως να είστε λίγο μπερδεμένοι στην αρχή της χρονιάς, μια και οι νέοι τρόποι προετοιμασίας και επεξεργασίας των σχεδίων σας χρειάζονται χρόνο και αρκετή σκέψη για να αρχίσουν να αυτοματοποιούνται στο μυαλό σας. Παραλείψεις και λάθη θα υπάρξουν στην αρχική φάση, το σημαντικό όμως είναι να αλλάξετε νοοτροπία και τακτική δράσης. Σύντομα θα δείτε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και θα αναθαρρήσετε.

Προβλήματα και εμπόδια θα υπάρξουν στον τομέα της καριέρας, με ψυχραιμία ωστόσο θα μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε, αποφεύγοντας σημαντικά λάθη που θα μπορούσαν να σας στοιχίσουν. Από άποψης χρημάτων, η χρονιά που έρχεται θα παρουσιάσει σημαντικά σκαμπανεβάσματα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες ενέργειες. Ταξίδια επαγγελματικής φύσης ίσως να υπάρξουν μέσα στην χρονιά, θα πρέπει όμως να είστε αρκετά προσεκτικοί με την ασφάλεια και την υγεία σας.

 

Τίγρης 2024 – Καριέρα

Στον επαγγελματικό τομέα θα είστε κατά την διάρκεια της χρονιάς του ξύλινου Δράκου πιο περιπετειώδεις από ποτέ άλλοτε. Θα είστε πρόθυμοι να εξερευνήσετε νέες προοπτικές και να ζήσετε καινούργιες επαγγελματικές εμπειρίες. Ωστόσο εάν περιμένετε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στην καριέρα σας, η χρονιά αυτή δεν πρόκειται να σας τις φέρει. Αντίθετα, θα αφιερώσετε το έτος αυτό στην παρατήρηση και ανάλυση των δεδομένων και θα κάνετε απολογισμό των δράσεων σας, ώστε να αναπροσαρμόσετε τους στόχους σας για το μέλλον. Αφού θα έχετε αποσαφηνίσει τους στόχους σας, θα εργαστείτε σκληρότερα από κάθε άλλη φορά, εν αναμονή των κατάλληλων ευκαιριών.

Συνιστάται να επικεντρώσετε τις προσπάθειες σας σε επαγγελματικές δράσεις που σας ευχαριστούν και σας ικανοποιούν, δίνοντας όλες σας τις δυνάμεις, απελευθερώνοντας όλη σας την ενέργεια και φιλοδοξία. Μέχρι τα τέλη του έτους του ξύλινου Δράκου θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει, ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη επαγγελματική σας φάση και θα είστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία σας. Με το πέρασμα στο 2025 και στο έτος του Φιδιού θα αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών σας. Θα έχει φτάσει η κατάλληλη χρονική στιγμή να πραγματοποιήσετε τις ριζικές αλλαγές που οραματίζεστε και να κάνετε το επόμενο εξελικτικό σας βήμα στον επαγγελματικό τομέα.

Όσοι απασχολείστε σε ένα δημιουργικό επάγγελμα, όπως είναι οι τέχνες, η συγγραφή και ο πολιτισμός θα έχετε την δυνατότητα μέσα στο 2024 να επιδείξετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας και να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την επαγγελματική σας καταξίωση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του ζωδίου σας, όσοι ασχολείστε με αγορές και πωλήσεις, προμήθειες ή με το χρηματιστήριο, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί σε κάθε σας βήμα. Όσοι γεννηθήκατε κατά την διάρκεια του 1950 και 1974 έχετε περισσότερες δυνατότητες να καταγράψετε σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο καριέρας, αλλά θα πρέπει να βρίσκεστε σε διαρκή εγρήγορση. Προσοχή για εργατικά ή οδικά ατυχήματα.

 

Τίγρης 2024 – Οικονομικά

Την χρονιά που πέρασε υποχρεωθήκατε να υιοθετήσετε μια πιο προσεκτική διαχείριση των εισοδημάτων σας, οπότε με την είσοδο σας στο έτους του Δράκου, θα πρέπει να έχετε έναν αρκετά ισορροπημένο προϋπολογισμό. Εάν έχετε χρέη από τα τελευταία χρόνια, μέσα στο 2024 θα μπορέστε επιτέλους να τα αποπληρώσετε και να ανασάνετε. Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα είστε απασχολημένοι με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών δράσεων, οπότε θα εργαστείτε προσεκτικά και μεθοδικά, προσέχοντας τις δαπάνες σας. Γιατί το έτους του Δράκου δεν είναι μια χρονιά που ενδείκνυται για τρέλες και ανεξέλεγκτες δαπάνες. Αντίθετα είναι μια χρονιά ωριμότητας. Και μέσα από την ωριμότητα αυτή θα απολαύσετε ένα έτος οικονομικής σταθερότητας.

Συνιστάται να κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό των δαπανών σας, ώστε να έχετε την δυνατότητα να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα προς αποταμίευση. Ίσως να υπάρξουν εποχές με σημαντικά απρόσμενα έξοδα, οπότε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήριο. Από άποψη περιουσιακών στοιχείων, το έτος του Δράκου θα μπορούσε να σας επιφυλάσσει συναρπαστικές εκπλήξεις. Εάν διατηρήσετε μια καλή επαφή με την αγορά ακινήτων και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε επενδύσεις που θα αποδώσουν σημαντικά κέρδη στο μέλλον. Προσοχή ωστόσο από ριψοκίνδυνες επενδύσεις στο χρηματιστήριο για να μην χάσετε χρήματα. Ευκαιρίες για κέρδη θα υπάρξουν, αρκεί να είστε προσεκτικοί στις επενδύσεις σας.

 

Τίγρης 2024 – Αισθηματικά

 Για την αισθηματική σας ζωή, η χρονιά του Δράκου θα είναι πολύ πιο ικανοποιητική από αυτήν του Λαγού που προηγήθηκε. Αρκετοί του ζωδίου σας θα πρέπει να βιώσατε συναισθηματικές απογοητεύσεις μέσα στο 2023, και αναμένεται να συνεχίσετε μέσα στο 2024 την εξελικτική σας πορεία. Η χρονιά θα σας κάνει πολύ πιο σαγηνευτικούς και χαρισματικούς, προσελκύοντας αρκετούς υποψήφιους συντρόφους γύρω σας, δεν θα πρέπει ωστόσο να κάνετε κατάχρηση της γοητείας ή να αναλωθείτε σε εφήμερες σχέσεις. Αναζητάτε την σταθερότητα στην ζωή σας και μια σοβαρή συναισθηματική δέσμευση, οπότε θα πρέπει να γίνετε πιο επιλεκτικοί στα άτομα που πλησιάζετε και τους χαρίζετε την εύνοια σας. Εάν καταφέρετε να μην παρεκκλίνετε από τους στόχους σας, μέσα στο 2024 σας περιμένει μια πραγματικά μυθιστορηματική αγάπη, που θα εκπληρώσει ακόμη και τις πιο μύχιες επιθυμίες σας. Θα πρέπει επίσης να κάνετε μικρά και σταθερά βήματα σε μια καινούργια σχέση, ώστε να γνωρίσετε τον νέο σας σύντροφο καλύτερα πριν προχωρήσετε σε δεσμεύσεις που δεν θα μπορέσετε εύκολα να ανατρέψετε. Οι καλύτεροι μήνες για να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση είναι ο Μάρτιος, ο Ιούνιος ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος.

Για τους δεσμευμένους του ζωδίου σας θα είναι το 2024 επίσης μια θετική χρονιά. Οι παντρεμένοι που πιθανόν να αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά τα προηγούμενα χρόνια θα βρουν μέσα στο 2024 τον τρόπο να τα επιλύσουν, με αποτέλεσμα να έρθουν πιο κοντά και να απολαύσουν ένα έτος σχετικής ηρεμίας και ισορροπίας. Οι δεσμευμένοι που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση, θα αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια στην εμβάθυνση της σχέσης τους και ενδεχομένως να αποφασίσουν μέχρι τα τέλη του έτους να την επισημοποιήσουν. Ίσως κατά περιόδους να υπάρξουν παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, οι οποίες όμως θα οφείλονται στην κακή μεταξύ σας επικοινωνία. Με σεβασμό στο ταίρι σας, υπομονή και διάθεση για εύρεση συμβιβαστικών λύσεων μπορείτε να ανατρέψετε ένα δύσκολο κλίμα και να αποκαταστήσετε την ηρεμία. Οι πιο αρμονικοί μήνες για τους δεσμευμένους του ζωδίου σας είναι ο Μάιος και ο Δεκέμβριος.

 

Τίγρης 2024 – Υγεία

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η υγεία σας προέρχεται από το άγχος και την κακή διατροφή, όπως και τις ανθυγιεινές συνήθειες (αλκοόλ, κάπνισμα, κλπ.). Προέχει να φροντίσετε καλύτερα την ψυχική και σωματική σας υγεία, κόβοντας όλες τις επιβλαβείς για τον οργανισμό σας συνήθειες, βελτιώνοντας την διατροφή σας και εντάσσοντας στο καθημερινό σας πρόγραμμα κάποιο είδος εκγύμνασης ή χαλάρωσης. Θα μπορούσε να είναι ένας περίπατος, μια ήπια μορφή εκγύμνασης ή ακόμη και ασκήσεις γιόγκα ή τάι τσι που θα σας χαλαρώσουν και θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε το άγχος.

Έχετε δε κατά νου, ότι η πρόληψη είναι ασφαλέστερη από την θεραπεία. Γι’ αυτό μην αμελείτε τις προληπτικές σας εξετάσεις και στην παραμικρή ένδειξη προβλημάτων υγείας, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας. Η απροσεξία ή η αδιαφορία δεν δικαιολογούνται και θα μπορούσαν να περιπλέξουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που θα μπορούσατε να τα προλάβετε εν τη γενέσει τους.

 

Τίγρης 2024 – Feng Shui

 Είστε άτομα δυναμικά, άτομα που θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε και να μοιραστείτε τις απόψεις σας με τους γύρω σας, ωστόσο η χαοτική σας ενέργεια μέσα στο 2024 θα απομακρύνει αρκετούς από κοντά σας, εάν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα. Για να μπορέσετε να εξισορροπήσετε κάπως τον υπερβάλλοντα δυναμισμό σας και να απολαύσετε μια σχετική ηρεμία, θα μπορούσατε να βάψετε κάποιο χώρο του σπιτιού σας σε ένα απαλό μωβ χρώμα που θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε και να ηρεμήσετε.

Η χρονιά του ξύλινου Δράκου ξεκινά με μεικτή τύχη για το ζώδιο σας και ο τομέας που θα πρέπει να δώσετε λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η υγεία σας. Εάν αντιμετωπίζετε ήδη κάποια σημαντικά προβλήματα υγείας, τώρα θα πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί. Για να ενισχύσετε τον τομέα της υγείας και να προστατευθείτε από τους κραδασμούς που προκαλούν ασθένειες, προμηθευτείτε μια κολοκύθα Wu Lou, την οποία συνιστάται να τοποθετήσετε δίπλα σας στο κρεβάτι. Αποφύγετε επίσης να πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας στο κυνήγι της επιτυχίας, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε και να μειώσετε την παραγωγικότητα σας.

 

Για το ζώδιο σας οι τυχερές και άτυχες παράμετροι για το 2024 είναι οι ακόλουθες:

Τυχεροί αριθμοί:  4, 17, 24 και 49

Τυχεροί μήνες: Μάρτιος και Οκτώβριος

Τυχερά λουλούδια: Ανθούρια

Τυχερές κατευθύνσεις: Νοτιοανατολική, Νότια και Ανατολική

Τυχερές μέρες: Κάθε 11, 14 και 21, κάθε μήνα του έτους

Άτυχοι αριθμοί: 6, 7, και 8

Άτυχο χρώμα: Χρυσό, ασημί, καφέ και μαύρο

Άτυχοι μήνες:  Απρίλιος

 

Καλό, παραγωγικό και δημιουργικό 2024!

Ευτυχισμένο το Έτος του Ξύλινου Δράκου!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Δράκου : Κινέζικο ωροσκόπιο 2024

Η κινέζικη πρωτοχρονιά του 2024 τοποθετείται στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία γιο…