Το έτος του Λαγού Κινέζικο ωροσκόπιο 2023

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά κατά το 2023 τοποθετείται στις 22 Ιανουαρίου, κατά την οποία γιορτάζουμε τη λήξη του Έτους του υδάτινου Τίγρη και την έναρξη του έτους του Λαγού. Το Έτος του Λαγού το 2023 έχει στοιχείο του το νερό, είναι ποιότητας «γιν» και τελειώνει στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά την θυελλώδη χρονιά του Τίγρη, η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα την χρονιά αυτή, να χαλαρώσει και να σκεφτεί ήρεμα όσα διημείφθησαν τους προηγούμενους μήνες, τι ακριβώς συνέβη στις ζωές τους σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και να χαράξουν την πορεία τους προς το μέλλον, ανάλογα με την κατάσταση που θα βρεθούν στην λήξη της χρονιάς του Τίγρη. Γιατί μετά την θύελλα έρχεται η ηρεμία, και βέβαια η αποτίμηση των ζημιών που έχουμε υποστεί.

Η προσοχή μας θα είναι στραμμένη την χρονιά του υδάτινου Λαγού στον εαυτό μας, στην προσωπική μας βελτίωση και στο κοινωνικό μας status. Πρέπει να βρούμε και πάλι τον ομαλό βηματισμό μας, να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας και να ανασκουμπωθούμε, επιλύοντας προβλήματα και βελτιώνοντας την θέση μας στην επαγγελματική μας ζωή ή στην κοινωνία. Είναι μια χρονιά αλλαγών, που θα συμβούν μέσα από έντονη δράση και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, πολύ πιο υπεύθυνα αυτή τη φορά. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την άνεση του γνώριμου και βολικού, να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα βελτιώσουμε την ζωή μας και αυτή των δικών μας ανθρώπων και να αναλάβουμε ρίσκα για μια ριζικά νέα κατεύθυνση στην ζωή μας.

Μια σχετική ηρεμία θα κυριαρχεί καθ’ όλη την χρονιά σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, κάτι που θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε το έργο μας απερίσπαστοι. Συνιστάται να μην αφήσουμε δράσεις ή έργα ημιτελή, ακόμη όμως και να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στις ζωές μας. Θα υπάρξουν επιτυχίες στον οικονομικό τομέα, ακόμη και αν δεν προχωρήσουμε σε επενδύσεις ευρείας κλίμακας, ενώ η κοινωνική μας ζωή θα είναι πλούσια και ευχάριστη.

2023 – Στοιχείο: Νερό / Ενέργεια: Γιν

Το στοιχείου του νερού είναι συνυφασμένο στην κινεζική αστρολογία με την ενέργεια Γιν. Αυτή είναι και η ενέργεια που θα κυριαρχήσει μέσα στο 2023, το Έτος του Λαγού. Το Γιν συνδέεται με την υψηλή διαίσθηση, την καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης, την πιστότητα στις σχέσεις μας και τον αισθησιασμό στην σεξουαλική μας ζωή. Εάν έχετε το στοιχείου του νερού στον γενέθλιο χάρτη σας, την χρονιά του Λαγού έχετε κάποιες αυξημένες πιθανότητες να σας ελκύσει η μεταφυσική και ο αποκρυφισμός ή να γίνουν αισθητές κάποιες μεταφυσικές σας ικανότητες.

Υπό την ενέργεια Γιν είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να αποδεχτούμε τα λάθη του παρελθόντος, να μετανιώσουμε για τις κακές επιλογές μας, να συγχωρέσουμε και να συγχωρεθούμε, ώστε να καθαρίσουμε το κάρμα μας και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο παρόν και το μέλλον, αφού θα έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά κεφάλαια του παρελθόντος. Θα αποδειχτεί εξαιρετικά ευεργετικό για όλους μας εάν αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στον διαλογισμό, ώστε να επιτύχουμε ηρεμία μυαλού και καθαρότητα σκέψης, που θα μας επιτρέψουν να γεννήσουμε νέες, πρωτοπόρες ιδέες και να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα.

Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα μέσα στην χρονιά αυτή. Περίοδοι του έτους, που το στοιχείο του νερού θα βάλλεται από άλλα στοιχεία, μπορεί να έχουν δυσμενή επίπτωση στον ψυχισμό μας, στην υγεία, ακόμη και στα επαγγελματικά μας. Κάποιοι θα πέσουν σε κατάθλιψη, κάποιοι άλλοι θα εκφράσουν τις ανασφάλειες τους μέσα από επιθετικότητα, ενώ άλλοι θα παραιτηθούν από οτιδήποτε και θα κλειστούν στον εαυτό τους, προκειμένου να προστατευτούν.

Αυτές είναι οι περίοδοι του έτους που θα βιώσουμε προστριβές και έριδες με τους γύρω μας, συγγενείς, φίλους ή συνεργάτες και θα δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε σε ένα ειλικρινές επίπεδο. Είναι οι εποχές που θα ανθούν οι απάτες και θα βασιλεύει ο τυχοδιωκτισμός. Αλλοίμονο όμως εάν απαρνηθούμε τις ηθικές μας αξίες και μπούμε στον πειρασμό να παρανομήσουμε. Οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι φανταζόμαστε.

 

2023 – Το έτος του Λαγού

 

Το κινέζικο έτος του Λαγού υπόσχεται μια γαλήνια και ήρεμη χρονιά. Η χρονιά του Υδάτινου Λαγού θα έχει να επιδείξει περισσότερα θετικά στοιχεία από την χρονιά του Τίγρη που προηγήθηκε. Η ένταση αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά και ο αέρας θα καθαρίσει, αφήνοντας πίσω της μια αύρα καθαρή και μια διαυγή ατμόσφαιρα. Προτεραιότητα κάποιων θα είναι η επίτευξη ενός εντυπωσιασμού, αλλά σε γενικές γραμμές θα επικρατεί μια σχετική παθητικότητα στις πράξεις μας.

Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Λαγού μας υπόσχεται την επίλυση των παλιών προβλημάτων, χωρίς όμως περιττές φασαρίες και εμπόδια. Οι σχέσεις μας θα είναι αρμονικές και σταθερές, οι νέες γνωριμίες θα χτιστούν επάνω στα σταθερά θεμέλια και η σχέση μας με το ταίρι μας θα περάσει σε ένα επίπεδο συμφιλίωσης και απόλυτης αποδοχής, ακόμη και αν μας εκνευρίζουν κάποιες από τις πλευρές του χαρακτήρα του. Θα είναι επίσης μια χρονιά που θα είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τις διακοπές χωρίς δράματα, εμπόδια και ανασφάλεια, όπως ακριβώς επιθυμούμε, το διάστημα του έτους που θέλουμε. Ενδεχομένως δε, να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε ένα μακροχρόνιο όνειρό στον τομέα αυτό.

Παρόλα τα θετικά στοιχεία του έτους, συνιστάται να μην πάψουμε να επαγρυπνούμε, ειδικά εάν αποτελούμε τμήμα μιας ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά την διάρκεια της χρονιάς του υδάτινου Λαγού δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να εκφραστούν τα έντονα συναισθήματα ή ο εκνευρισμός μας, πόσο μάλλον να επιτεθούμε σε ανταγωνιστές ή αντιπάλους μας. Όσοι επιθυμούν να κάνουν καριέρα, δεν θα πρέπει να μπουν ούτε στιγμή στον πειρασμό να εκφράσουν με έντονο τρόπο τα συναισθήματα τους απέναντι σε συνεργάτες ή προϊσταμένους. Εάν το καταφέρουμε αυτό, θα εκτιμηθούν τα ταλέντα μας, θα αναγνωριστεί η προσφορά μας και θα ανταμειφθεί η προσπάθεια μας. Στην αντίθετη περίπτωση θα ακυρώσουμε όλη την δουλειά που κάναμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αυξημένη μας διαίσθηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που μας περιβάλλουν και να τους χειριστούμε αναλόγως, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δική μας πορεία.

2023 – Τυχερά ζώδια

Την χρονιά του υδάτινου Λαγού θα απολαύσουν την εύνοια της τύχης, πέρα από τον Λαγό, και άλλα τρία ζώδια της κινεζικής αστρολογίας. Πρόκειται για το Γουρούνι, το Πρόβατο, και το Βουβάλι. Στα τρία αυτά ζώδια η βασιλεία του Λαγού αναμένεται να φέρει επιτυχία και χαρούμενα γεγονότα, αποζημιώνοντας τους με το παραπάνω για τις δυσκολίες που περάσανε. Ευνοϊκά θα εξελιχθούν οι επαγγελματικές τους υποθέσεις, τα οικονομικά τους αλλά και οι προσωπικές τους σχέσεις.

Ο Κόκορας θα είναι το ιδανικό ταίρι για τους Λαγούς την χρονιά αυτή, καθώς τους φέρνει κοντά η αμοιβαία κατανόηση και τους δένει μια ισχυρή φιλία. Χρειάζεται όμως συνεχής και εντατική προσπάθεια, για να μπορέσει να εδραιωθεί η σχέση και να απογειωθεί στην συνέχεια. Δεν αποκλείονται δυσάρεστες καταστάσεις στην πορεία, ακόμη και ασθένειες, τίποτε όμως που δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί.

2023 – Feng Shui και τύχη

Τυχεροί αριθμοί: 5, 7, 9, 35, 47

Τυχερές μέρες: Η 15, 27 και 30 σεληνιακή μέρα κάθε μήνα

Τυχερά χρώματα: Κίτρινο, μπλε, μαύρο και πράσινο

Τυχερές κατευθύνσεις: Δυτικά, βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά

Τυχερός μήνας: Ο Μάρτιος, καθώς είναι ο μήνας του Λαγού

 

2023 – Το έτος του υδάτινου Λαγού στα δυτικά ζώδια

 

Κριοί

Ο Κρόνος θα περάσει την άνοιξη του 2023 στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 12ο ηλιακό σας οίκο, όπου και θα παραμένει για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια, φέρνοντας μια περίοδο εσωστρέφειας στο ζώδιο σας και την ανάγκη να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τη  αυτοβελτίωση σας. Ταυτόχρονα όμως φιλοξενείτε τον Δία, ο οποίος σας θέτει στο επίκεντρο της δράσης, υπερασπιζόμενοι τις ιδέες και τις δράσεις σας. Δύσκολες ισορροπίες…

 

Ταύροι

Είναι μια καθαρά πνευματική χρονιά για το ζώδιο σας το έτος του υδάτινου Λαγού, ως συνέπεια της διέλευσης του Δία μέσα από τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Θα στρέψετε την προσοχή σας στους λιγότερο τυχερούς της ζωής και θα αφιερώσετε τις δυνάμεις σας, όποιες και αν είναι αυτές, για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής τους. Είναι η χρονιά που γυρίζετε την πλάτη στην ύλη και το χρήμα, γιατί κατανοείτε την σπουδαιότητα μιας πιο πνευματικής πορείας. Κάποιοι μεταξύ σας ίσως να ευλογηθούν με ανώτερα ψυχικά χαρίσματα, ενώ άλλοι θα ασχοληθούν με μυστικές δράσεις, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. Το καλοκαίρι του 2023 θα πρέπει να ασχοληθείτε με δουλειές του σπιτιού που αγαπάτε να αγνοείτε.

 

Δίδυμοι

Οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο οι πιο δύσκολοι του 2023 αναφορικά με τα επαγγελματικά σας. Ίσως να αισθάνεστε κάποια δυσαρέσκεια από το περιβάλλον της δουλειάς σας, μπορεί όμως η δυσαρέσκεια αυτή να αφορά το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς σας. Θα πρέπει ωστόσο να δώσε την ψυχή σας σε ότι κάνετε και όχι να διεκπεραιώνετε απλά αυτό που πρέπει, εάν θέλετε να έχετε επιτυχία. Η πίεση για απόδοση από τη διοίκηση θα σας φέρει στα όρια σας, δεν θα έχετε όμως άλλη επιλογή παρά αν ανεβάσετε ταχύτητες. Τους μήνες αυτούς δεν θα έχετε εύνοια ούτε στα ερωτικά σας, γι’ αυτό αποφύγετε καινούργιες σχέσεις. Ευτυχώς όμως για σας, ο κύκλος των γνωριμιών σας θα έχει διευρυνθεί και θα μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια φίλων και γνωστών όταν την χρειαστείτε.

 

Καρκίνοι

Το καλοκαίρι του 2023 θα πρέπει να προσέξετε τις δαπάνες σας και να εξοικονομήσετε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε. Δεν αξίζει να κάνετε περιττές ή αλόγιστες δαπάνες, ιδίως για διασκέδαση και διακοπές. Με τον επεκτατικό Δία στον 10ο οίκο σας την χρονιά του υδάτινου Λαγού, στον τομέα της καριέρας σας, θα έχετε καλές ευκαιρίες για προαγωγή ή αύξηση αποδοχών. Δεν θα έρθει όμως κάτι τέτοιο εύκολα ή χωρίς κόπο, παρά μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Προσοχή στα ταξίδια!

 

Λέοντες

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα είναι το πιο παραγωγικό για το ζώδιο σας, αλλά δεν θα σας χαριστεί τίποτε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να καταφέρετε θετικά αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση, από το χαστούκι που επιφυλάσσει το σύμπαν στους οκνηρούς του ζωδίου σας, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να συνέλθουν. Βάλτε στόχους και πραγματοποιήσετε τους, τώρα που την χρονιά του υδάτινου Λαγού βρίσκεται ο Δίας στον Κριό και φέρνει τύχη στο ζώδιο σας, βοηθώντας στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

 

Παρθένοι

Το 2023 θα είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά για το ζώδιο σας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προβλέψεις της κινέζικης αστρολογίας για την χρονιά του υδάτινου Λαγού. Εάν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε έναν συνεταιρισμό μέσα στο 2023, οι προοπτικές δεν είναι καλές. Μέσα στην χρονιά αυτή θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που σας περιβάλουν, στον σύντροφό σας, στους φίλους και συνεργάτες σας, στις σκέψεις και στα συναισθήματα τους, γιατί ο κόσμος δεν περιστρέφετε γύρω από εσάς και τις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει, προσοχή στα συνήθως αιχμηρά σας σχόλια και την ανελέητη κριτική σας. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα σας ταλαιπωρήσουν, καθώς δεν θα λειτουργεί το μυαλό σας ικανοποιητικά. Για διακοπές επιλέξτε καλύτερα τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Ο Ουρανός ωστόσο από τον Ταύρο θα συνεχίσει να σας παρέχει κάποια προστασία.

 

Ζυγοί

Από το 2023 ξεκινάει μια τριετής περίοδος για το ζώδιο σας, κατά την οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με την υγεία σας. Μην παραμελείτε την θεραπεία σας, εάν αντιμετωπίζετε ήδη κάποια προβλήματα υγείας, την αμελείτε επίσης να κάνετε τακτικά τσεκάπ. Προσέξετε επίσης την ευημερία των δικών σας ανθρώπων. Το 2023, η χρονιά του υδάτινου Λαγού, θα είναι για σας μια χρονιά με πολύ δουλειά και υποχρεώσεις, αλλά θα μπορείτε να στηριχτείτε στους φίλους σας, που θα σας συνδράμουν εάν χρειαστείτε την έμπρακτη στήριξη τους. Κάποιοι μεταξύ σας θα γνωρίσουν το άλλο τους μισό, ενώ κάποιοι άλλοι θα ετοιμαστούν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.

 

Σκορπιοί

Το 2023, το έτος του υδάτινου Λαγού, θα βιώσετε μια αλλαγή στάσης απέναντι στις προσωπικές σας σχέσεις. Θα έχετε την ανάγκη να είναι αυτές σοβαρές και αξιόπιστες για να μπορείτε να αισθανθείτε ασφάλεια. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σας απέναντι στην οικογένεια σας θα αυξηθούν, ενώ οι αλλαγές σε επίπεδο επαγγελματικό θα είναι θετικές. Ο αυξημένος φόρτος εργασίας όμως και οι πολλές υποχρεώσεις θα βάλλουν την υγεία σας, εάν δεν προσέξετε. Εάν σας ενδιαφέρει να αυξήσετε τα εισοδήματα ή την περιουσία σας, κατευθύνετε την προσπάθεια σας προς αυτή την κατεύθυνση και θα έχετε καλές πιθανότητες να έχετε θετικά αποτελέσματα.

 

Τοξότες

Το 2023 ξεκινάει μια τριετής περίοδος για το ζώδιο σας, κατά την οποία θα πρέπει να βάλετε στον πάγο τις προσωπικές σας σχέσεις ή να απαρνηθείτε τις συνήθεις απολαύσεις σας, γιατί ίσως θα πρέπει να ασχοληθείτε και να φροντίσετε ένα ηλικιωμένο συγγενικό σας πρόσωπο. Μέσα στο έτος του υδάτινου Λαγού οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες σας αυξάνονται. Ο Κρόνος ωστόσο, όταν σχηματίζει αρμονικές όψεις, μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα εξοχικό, αυτό όμως εάν το αξίζετε. Γιατί ο Κρόνος δεν χαρίζει τίποτε χωρίς λόγο!

 

Αιγόκεροι

Ο Κρόνος θα μετακινηθεί μέσα στο 2023 στον 3ο ηλιακό σας οίκο, με συνέπεια να περιοριστούν οι επαφές και οι έξοδο σας. Η επικοινωνία σας με τον έξω κόσμο θα περιοριστεί σταδιακά στις επαγγελματικές επαφές και θα σηματοδοτήσει μια περίοδο στην ζωή σας, που είναι ιδανική για να κατακτήσετε νέες γνώσεις. Δεν θα είναι μια εύκολη ή γρήγορη διαδικασία, το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει. Ο Δίας στον Κριό από την άλλη θα συντελέσει στο να υπάρχει μια αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Μέσα στην χρονιά αυτή θα έχετε την ευκαιρία και την δυνατότητα να αγοράσετε ένα σπίτι ή να το εξοπλίσετε.

 

Υδροχόοι

Τον Μάρτιο του 2023 μετακινείται ο Κρόνος στον 2ο ηλιακό σας οίκο, στον καθαρά οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου σας, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην έρχονται εύκολα. Θα πρέπει να εργαστείτε πολύ πιο σκληρά για να κερδίσετε τον μισθό σας ή να παράγετε κέρδη, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, και αυτό κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Κρόνου. Από την άλλη όμως ο Δίας μετακινείται στον 3ο οίκο, με αποτέλεσμα να ευνοεί τις κοινωνικές και φιλικές επαφές σας και να σας βοηθάει να διευρύνετε τον κύκλο σας. Το δεύτερο μισό του καλοκαιριού είναι η πιο ήρεμη περίοδος του έτους για σας, κατά την οποία μπορείτε να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε.

 

Ιχθείς

Ο Κρόνος θα περάσει τον Μάρτιο στο ζώδιο σας, όπου και θα παραμείνει για την επόμενη τριετία. Η διέλευση αυτή που θα γίνει αισθητή μέσα στο 2023, θα σας αναγκάσει να γίνετε πολύ πιο υπεύθυνα άτομα.  Υπό την καθοδήγηση του αλλά και την αυστηρή κριτική του για τα πεπραγμένα σας των τελευταίων δεκαετιών, θα σας ωθήσει να δείτε την θέση σας στον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Μέσα στην χρονιά αυτή μπορεί να αρχίσετε να συσσωρεύετε γνώσεις, μπορεί όμως και να σας έλξει η ύλη, θέλοντας να αυξήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία προκειμένου να αισθανθείτε πιο ασφαλείς.

 

 

2023 – Πλανητικές διελεύσεις ανά μήνα

 

Ιανουάριος 2023

Η νέα χρονιά ξεκινάει με Ερμή, Άρη και Ουρανό σε ανάδρομη κίνηση, κάτι που μας προϊδεάζει για δυσκολίες και προβλήματα στα νέα εγχειρήματα. Ο Άρης παραμένει ανάδρομος στους Διδύμους τις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα, «παγώνοντας» πολλές δράσεις, παγώνοντας όμως κυριολεκτικά και το κλίμα!

 

Φεβρουάριος 2023

Ο Άρης θα συνεχίσει την πολύμηνη πορεία του μέσα από τους Διδύμους, ορθόδρομος πλέον, και θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, μια όψη που θα φέρει εξαιρετικές ιδέες σε πολλά ζώδια, ιδίως σε αυτά του αέρα και της φωτιάς. Ο Ήλιος θα περάσει τους Ιχθείς και η Αφροδίτη στον Κριό, σχηματίζοντας εξάγωνο με τους Άρη και Ερμή. Θα είναι μια όψη που θα ευνοήσει τις σχέσεις, τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις επαγγελματικές.

 

Μάρτιος 2023

Ο Ερμής μετακινείται στις αρχές του μήνα στους Ιχθείς, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και ευνοώντας τις σπουδές. Ο Ποσειδώνας στο ζώδιο του, του Ιχθείς, θολώνει την κρίση μας και παραμορφώνει την πραγματικότητα. Η Αφροδίτη μετακινείται στα μέσα του μήνα στον Ταύρο και ευνοεί από την θέση της αυτή τα ζώδια του νερού και της γης, κυρίως στην ερωτική τους ζωή. Στις 23 Μαρτίου περνάει ο Πλούτωνας για πρώτη φορά μετά από 2,5 περίπου αιώνες στο ζώδιο του Υδροχόου, εγκαταλείποντας προσωρινά τον Αιγόκερω.

 

Απρίλιος 2023

Ο Άρης διέρχεται πλέον από τα τέλη του Μαρτίου το ζώδιο του Καρκίνου και γινόμαστε πιο ανήσυχοι, εμφανίζονται δε σε πολλούς κάποια παροδικά προβλήματα αυπνίας. Η προσοχή και οι δράσεις μας στρέφονται πλέον στο σπίτι και την οικογένεια. Στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου περνάει η Αφροδίτη στους Διδύμους και γινόμαστε πιο κοινωνικοί, το κουτσομπολιό όμως σπάει κόκαλα. Στις 19 Απριλίου δε έχουμε μια ολική έκλειψη Ηλίου στον Κριό, την πρώτη στον άξονα Κριού-Ζυγού.

 

Μάιος 2023

Ο Ερμής είναι ανάδρομος μεταξύ 21.04 και 15.05, με όλα όσα φέρνει κάθε φορά μαζί του, ενώ στις 5 του μήνα έχουμε έκλειψη Σελήνης στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού. Στις 7 Μαΐου μετακινείται η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου, σηματοδοτώντας μια περίοδο ρομαντισμού. Το πρώτο μισό του μήνα όπως γίνεται εμφανές είναι αρκετά φορτωμένο από πλανητικά συμβάντα. Στις 20.05 δε, μετακινείται ο Άρης στον Λέοντα και αυξάνει την ανάγκη μας για αναγνώριση και θαυμασμό. Ο Δίας εισέρχεται στον Ταύρο στις 16 Μαΐου, μια διέλευση που θα διαρκέσει ένα έτος, ενώ ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

 

Ιούνιος 2023

Στις 11 του μήνα μετακινείται ο Ερμής στους Διδύμους και μπορούμε να χαρούμε τις επαφές και συναναστροφές μας. Με Αφροδίτη και Άρη στον Λέοντα αγαπάμε την προβολή και την δημοσιότητα, γινόμαστε λίγο πιο θεατρίνοι. Ο Ήλιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στους Διδύμους, ενώ ο Κρόνος από τους Ιχθείς ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος, το ίδιο και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς, κάτι που θα χαλάσει την γενικότερη εικόνα της χαράς και της διασκέδασης, ενώ στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του μήνα επιστρέφει ο Πλούτωνας ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερου.

 

Ιούλιος 2023

Στις 23 Ιουλίου η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη, πατώντας φρένο σε συναισθηματικά και οικονομικά ζητήματα. Αποφεύγουμε το διάστημα της ανάδρομης πορείας τις νέες σχέσεις και οικονομικά ανοίγματα. Ο Άρης περνάει στην Παρθένο στις 10.07 και γινόμαστε πιο επιλεκτικοί στις επαφές μας, πιο συστηματικοί και λεπτολόγοι στην δουλειά μας. Στις 12 δε του μήνα μετακινούνται οι Δεσμοί της Σελήνης από τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στον άξονα Κριού-Ζυγού.

 

Αύγουστος 2023

Η Αφροδίτη συνεχίζει ανάδρομή τον Αύγουστο και τις 23 του μήνα γυρίζει ανάδρομος και ο Ερμής. Είναι ένας μήνας που δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά, πέρα από το να προγραμματίσει τις διακοπές του και να χαλαρώσει. Ας σημειωθεί δε ότι ο Αύγουστος έχει δύο Πανσελήνους και έναν ανάδρομο Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου.

 

Σεπτέμβριος 2023

Αφροδίτη και Ερμής κινούνται πλέον ορθόδρομα και μπορούμε να ανασάνουμε και να ασχοληθούμε με τις υποθέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές, που είχαν κολλήσει τον προηγούμενο μήνα. Στις αρχές ωστόσο του μήνα γυρίζει ανάδρομος ο Δίας στον Ταύρο, δημιουργώντας δυσκολίες στα οικονομικά μας. Ο Ήλιος δε από την Παρθένο ευνοεί την αναλυτική σκέψη και την οργάνωση.

 

Οκτώβριος 2023

Ο Ερμής θα ανεβάσει ταχύτητες και θα περάσει από Ζυγό και Σκορπιό μέσα στον μήνα, χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας. Η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο και ο Άρης περνάει στον Σκορπιό, το πλανητικό γεγονός ωστόσο του μήνα είναι οι εκλείψεις! Μια ηλιακή στον Ζυγό και μια σεληνιακή στον Ταύρο, στις 14 και 28 του μήνα αντίστοιχα. Ο Οκτώβρης είναι μήνας με έντονες ενέργειες και αρκετή δράση. Ο Πλούτωνας επιστρέφει στην ορθή του κίνηση στις 11 Οκτωβρίου στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, πραγματοποιώντας ένα τελευταίο πέρασμα πριν εγκαταλείψει το ζώδιο οριστικά.

 

Νοέμβριος 2023

Ένας αρκετά ήρεμος μήνας, με τον Κρόνο να επιστρέφει στην ορθή του φορά. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα βρίσκεται η Αφροδίτη στον Ζυγό, θέση που προωθεί τις συνεργασίες και τους συμβιβασμούς, επαγγελματικούς ή προσωπικούς. Ο Άρης από τον Τοξότη ανεβάζει την διάθεση και αφήνει πολλές ελπίδες για θετική εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μεγάλα επιτεύγματα.

 

Δεκέμβριος 2023

Στο τέλος του χρόνου θα βρεθούμε όπως κάθε χρονιά στο έλεος του σοβαρού και εργασιομανή Αιγόκερου, μόνο που την χρονιά αυτή θα πρέπει να υπολογίσουμε και τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω όταν θα κανονίζουμε τις γιορταστικές μας εκδηλώσεις. Η μόνη ακτίδα χαράς και αισιοδοξίας θα προέρχεται από τον Άρη στον Τοξότη. Ο Ποσειδώνας γυρίζει ορθόδρομος στις 6 Δεκεμβρίου, την τελευταία δε μέρα του χρόνου, επιστρέφει και ο επεκτατικός Δίας στην ορθή του φορά και μπορούμε να ανασάνουμε τουλάχιστον για τα οικονομικά μας.

Καλό και δημιουργικό 2023!

Ευτυχισμένο το Έτος του Υδάτινου Λαγού!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάρτιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Μάρτιος του 2024 είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται για τις πολλές και έντονες συναισθη…