Υδροχόος-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 12ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΕΡΑΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΙ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΖΙΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ ΤΡΕΛΟΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΖΑΦΕΙΡΙ , ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Yang
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ

 

Ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου και κυβερνά τον Ενδέκατο Οίκο του  φυσικού Ζωδιακού Κύκλου.

 

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Υδροχόος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Υδροχόο είναι ο Λέων.

 

Στην Ελληνική μυθολογία ο Υδροχόος συμβολίζει τον Γανυμήδη που τον άρπαξε ο Δίας για να τον κάνει οινοχόο του στον Όλυμπο και να παίρνουν από τα χέρια του αυτός κι οι άλλοι θεοί το κρασί και το νέκταρ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη ζήλια της Ήρας, αλλά και της κόρης της Ήβης, η οποία κατείχε μέχρι τότε την θέση της οινοχόου των Θεών. Οι συνεχείς πιέσεις των δυο γυναικών ανάγκασαν τον Δία να μεταμορφώσει τον νεαρό ευνοούμενό του στον αστερισμό του Υδροχόου.

 

Ο Υδροχόος κυβερνά  το κυκλοφορικό σύστημα, τους αστραγάλους, την Αχίλλεια πτέρνα και τις κνήμες.

 

Είναι σταθερό ζώδιο του αέρα, πρόκειται για δυναμικές προσωπικότητες, είναι ανοιχτόμυαλοι, επικοινωνιακοί, θέλουν πάντα να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο! Εάν έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε, θα κερδίσετε σίγουρα την προσοχή του Υδροχόου! Το αν όμως θα καταφέρετε να διατηρήσετε την προσοχή του, είναι άλλο θέμα!  Ο Υδροχόος είναι ανοιχτός σε εδάφη που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί. Το νέο και ασυνήθιστο, το καινοτόμο και το πρωτότυπο φαίνεται να προσελκύει την προσοχή του.

 

Είναι άτομα εκκεντρικά, αντισυμβατικά και ανεξάρτητα. Κυβερνήτης τους ο Ουρανός που τους προσδίδει γοητεία, ανεξαρτησία και επαναστατικότητα, καθώς δεν μπορούν να νιώσουν ποτέ ότι τους στερούν την ελευθερία! Είναι πολύ δοτικοί, προσφέρουν την βοήθεια τους στον κόσμο, αγαπάνε πολύ τους φίλους τους και είναι πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουν.

 

Θετικοί, αισιόδοξοι αλλά και πεισματάρηδες, γιατί μερικές φορές κολλάνε στις ιδέες που έχουν και δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Διαθέτουν καλή μνήμη, είναι πανέξυπνοι και ετοιμόλογοι, αφού ξέρουν να χειρίζονται άψογα το λόγο, είναι σταθεροί στις απόψεις τους και αποδέχονται τα λάθη τους. Είναι πολύ κοινωνικοί, ευγενείς, φιλικοί και πιστοί, παρόλα αυτά απρόβλεπτοι στην συμπεριφορά τους. Χαρακτηρίζονται από έντονη πνευματικότητα και μερικές φορές γίνονται απόμακροι. Έναν Υδροχόο δύσκολα τον πλησιάζεις για να σου ανοιχτεί και να σου πει τις σκέψεις και τις επιθυμίες του. Του αρέσει η μοναξιά και, ενώ μπορεί να βρίσκεται συνέχεια με κόσμο, να συζητά και να διασκεδάζει, πάντα δημιουργεί μια απόσταση από τους άλλους.

 

Οι Υδροχόοι έχουν πολύ ιδιαίτερο χιούμορ, ορισμένες φορές καυστικό. Λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες στον εργασιακό τους χώρο, είναι άριστοι συνεργάτες και τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία ,με ανθρωπιστικούς κλάδους ή με την κοινωνική πρόνοια, ώστε να νιώσουν ότι προσφέρουν έργο και βοηθάνε τον κόσμο. Όσον αφορά στα οικονομικά τους, δεν δένονται με υλικά αγαθά, αφού είναι ολιγαρκείς και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τη ζωή τους. Τους αρέσει όμως να φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους προσφέρουν απλόχερα όλες τις ανέσεις. Στα αισθηματικά τους δύσκολα δεσμεύονται, γιατί τους αρέσει να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Όταν όμως δημιουργήσουν μια σχέση είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στο ταίρι τους.

 

Στα αρνητικά χαρακτηριστικά τους κατατάσσονται το ακραίο πείσμα τους, οι εξωφρενικές τους μερικές φορές απόψεις και ο φανατισμός τους. Είναι ατομιστές, παράξενοι και κάποιες φορές απαθείς.

 

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Περισσότερα άρθρα
Load More In Χαρακτηριστικά ζωδίων - Μαγικές Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κριός-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥ&Rh…