Ωροσκόπιο Ιουνίου 2018 – Γενική Επισκόπηση

Κατά την διάρκεια του Ιουνίου η ενέργεια και η δυναμική του μεγαλύτερου άστρου του πλανητικού μας συστήματος, του Ήλιου, θα είναι έντονη και κυρίαρχη, όχι όμως τόσο, όσο αυτή του μυστηριώδους αστροειδούς Έρις! Η επιρροή της Έριδας είναι τόσο καταλυτική, πλην όμως με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες, που θα ήταν σκόπιμο και φρόνιμο να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να ανατρέψουν το υπάρχον statusquoμας. Ιδανικά θα ήταν η κατάλληλη εποχή για διακοπές, καθώς όσο λιγότερη δράση, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να αποφύγουμε ζημιές, αλλά είναι κάτι που είναι πρακτικά ανέφικτο για τους περισσότερους. Περιορίστε λοιπόν τα ανοίγματα σε κάτι καινούργιο, κάντε προσεκτικές κινήσεις, εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε κάτι, και διαχειριστείτε προσεκτικά τις φυσικές σας δυνάμεις, για να μην αδειάσετε ενεργειακά κατά την διάρκεια του μήνα.

Κατά τον Ιούνιο ευνοείται η ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πρέπει όμως να έχετε κατά νου, ότι ειδικά αυτή την περίοδο, δεν είναι ανάγκη να αποδείξετε τίποτε και σε κανέναν, ούτε καν στον εαυτό σας. Μην πιέζεστε για δράση και αποτελέσματα, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ. Ωστόσο υπάρχει ένας τομέας στις ζωές μας που χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια, τα πράγματα μπορούν να είναι ρόδινα: τα συναισθηματικά μας! Όσοι έχουν την ευτυχία να βρίσκονται σε μια σχέση που τους γεμίζει και τους φέρνει ισορροπία, αυτή την περίοδο θα βιώσουν πραγματικές στιγμές απόλυτης ευτυχίας! Για τις σχέσεις που διανύουν κάποιες δύσκολες φάσεις, είναι η κατάλληλη χρονική να ορθοποδήσουν, μετά βέβαια από προσπάθεια και των δύο συντρόφων, και να ανθίσουν. Και για τους αδέσμευτους όμως υπάρχει η ελπίδα, μέσα από φαινομενικά περιστασιακές επαφές, να βρουν το άτομο εκείνο που θα τους κάνει να αισθανθούν μοναδικοί.

Αυτό το μήνα μόνο τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) δεν θα απολαύσουν την προστασία ενός ουράνιου ευεργέτη! Αυτό σημαίνει ότι θα καταγράψουν κάποιες νίκες ή θα κατακτήσουν βήματα προόδου λίγο πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα ζώδια του ζωδιακού, χωρίς όμως στην ουσία η διαφορά να είναι τόσο εμφανής. Τα ζώδια της φωτιάς, που είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης, θα ενισχυθούν από τον Άρη, κάτι που θα τους επιτρέψει, εάν κινηθούν με λογικούς ρυθμούς στην λήψη αποφάσεων να έχουν θετικά αποτελέσματα. Η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για δράση, αλλά και αυτοσυγκράτησης που επιβάλει ο μήνας αυτός θα είναι κάπως δύσκολο να επιτευχθεί, δεν είναι όμως κάτι ακατόρθωτο.

Τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) θα βιώσουν κάποιες ευχάριστες στιγμές ή ακόμη και εκπλήξεις στον τομέα των συναισθηματικών τους, υπό την υψηλή επιστασία της Σελήνης! Δεν είναι σίγουρο ότι η ενέργεια της Σελήνης θα είναι τόσο έντονη, που θα σαρώσει τα αισθηματικά μας, ώστε να θα μας βάλει σε νέα πορεία. Γεγονός είναι όμως ότι θα υπάρξουν ανέλπιστα θετικές εξελίξεις, τόσο για τους δεσμευμένους, όσο και για τους αδέσμευτους! Όσο για τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς) ο καλύτερος φίλος τους αυτό το μήνα αναμένεται να αποδειχθεί ο αστεροειδής Ceres, που όμως μπορεί να φέρει πολλά απρόοπτα στην ζωή τους. Εκείνο που θα πρέπει να έχουν ωστόσο κατά νου, είναι να μην βιάζουν τα πράγματα. Σκεφτείτε διεξοδικά και δράσετε με προσοχή!

Εν κατακλείδι, ο Ιούνιος δεν είναι ένας τόσο δραστήριος μήνας, ή τουλάχιστον όσο δραστήριος θα τον θέλαμε. Αλλά αυτό μπορεί να αποδειχτεί ευλογία, καθώς πολλά από αυτά που θα θέλαμε να συμβούν ή ακόμη που επιδιώκουμε, θα κατέληγαν σε αποτυχία, αν όχι σε συντριβή! Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το σύμπαν είναι σοφό και φροντίζει να μας προφυλάσσει από περιττές και άσκοπες ταλαιπωρίες. Η σοβαρότητα στις κινήσεις μας και η ευθύτητα στις δράσεις μας είναι οι μόνες μας αρετές που μπορούν να μας προφυλάξουν από την σαρωτική δύναμη του Πλούτωνα, που καραδοκεί να συντρίψει οποιοδήποτε σχέδιο μας που υποκινείται από ωφελιμιστικά κίνητρα ή από ένα υπερτροφικό «εγώ».

Πρέπει να μάθουμε ξανά να συν-υπάρχουμε, να συν-εργαζόμαστε αλλά και να εμπιστευόμαστε για να καταφέρουμε, πέρα από τα υλικά αποκτήματα, να κάνουμε βήματα προόδου και σε πνευματικό επίπεδο, κάτι που οι νέες εποχές απαιτούν! Στην  παρούσα χρονική στιγμή καλό θα ήταν να εμπιστευτούμε τις συμπαντικές δυνάμεις. Ας μάθουμε να αφηνόμαστε τις στιγμές που πρέπει, κάνοντας μια στάση στην διαρκή προσπάθεια μας για επιτυχία και πρόοδο, ώστε να απολαύσουμε τις κατακτήσεις μας και να δοξάσουμε το Θεό για τι ευλογίες Του. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτήσουμε τη σκέψη μας, αλλά θα φέρει και την πολυπόθητη ψυχική ισορροπία, έστω και για λίγο…

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Άρθρα συνεργατών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία : Πρώτοι στον κόσμο στις αστρολογικές προβλέψεις μας !

Είχαμε αναφέρει σε δημοσίευση μας 6 /3/2020 σύμφωνα με την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη– τίτλος…