Όψεις και διελεύσεις Μαρτίου 2023

Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας με ανάμεικτο πρόσημο, ούτε εύκολος, ούτε όμως και αξεπέραστα δύσκολος. Με την έναρξη του μήνα βρίσκεται ο Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 20/03. Τα ξημερώματα της 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και έναρξης του νέου αστρολογικού έτους, περνάει στο ζώδιο του Κριού. Ο Ερμής ολοκληρώνει την διέλευση του στον Υδροχόο στις 3 Μαρτίου, για να περάσει στην συνέχεια στους Ιχθείς μέχρι τις 19 του μήνα και να καταλήξει στον Κριό. Η Αφροδίτη αλλάζει και αυτή ζώδιο στις 7 Μαρτίου, και περνάει στον Ταύρο, ένα από τα ζώδια που κυβερνάει. Τέλος ο Άρης ολοκληρώνει επιτέλους την διέλευση του στους Διδύμους στις 25 Μαρτίου, μετά από ένα διάστημα επτά μηνών.

Ο μήνας αυτός όμως μας επιφυλάσσει ξεχωριστές συγκινήσεις, γιατί κάνει το πρώτο δοκιμαστικό του πέρασμα στις 23 Μαρτίου ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, μετά από παρουσία περισσότερο από μιάμιση δεκαετία στο ζώδιο του Αιγόκερου. Για τα πρώτα δύο χρόνια ωστόσο, θα επιστρέφει στον Αιγόκερω στις ανάδρομες φάσεις του, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Και ο Κρόνος όμως ολοκληρώνει το πέρασμα του από τον Υδροχόο για να μετακινηθεί στους Ιχθείς στις 7 Μαρτίου, μια διέλευση που αναμένεται να διαρκέσει δυόμιση περίπου χρόνια.

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα προβλέπεται να είναι αρκετά ευνοϊκό, με συνέπεια να επιτρέψει σε πολλούς να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους ή να ξεκινήσουν κάποιες θετικές αλλαγές σε προσωπικής ή επαγγελματικής φύσης ζητήματα. Την πρώτη βδομάδα του μήνα βρίσκεται η σελήνη σε φάση γέμισης, κάτι που διευκολύνει γνωριμίες, συνομιλίες και επαφές πάσης φύσης. Ο Ερμής θα έχει εισέλθει στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα ζώδιο που χαρακτηρίζεται για την ειλικρίνεια και την εντιμότητα του, θα έχουμε την τάση ωστόσο να κρύβουμε σκέψεις και συναισθήματα λόγω της ντροπαλής φύσης του ζωδίου. Μην επιτρέψετε όμως αυτό να επιβαρύνει τις προσωπικές σχέσεις σας.

Φανείτε όσο πιο ανοιχτοί προς το ταίρι σας και δείξτε την καλύτερη των προθέσεων σας, ειδικά πριν τις 8 Μαρτίου. Αφιερώστε χρόνο και προγραμματίστε τις δράσεις σας, είτε πρόκειται για καθημερινές υποχρεώσεις, είτε για διακοπές, ταξίδια ή ψώνια. Κάποιοι ευνοημένοι της περιόδου θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να πραγματοποιήσουν ένα ταξιδάκι, ακόμη και αν δεν το προγραμμάτιζαν. Είναι επίσης το πρώτο δεκαήμερο του μήνα ένα χρονικό διάστημα που προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις και βοηθάει στην εναρμόνιση των συναισθηματικών σχέσεων. Δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στο ταίρι σας, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον σύντροφό σας, στους απογόνους ή στους γονείς σας. Προσέχετε επίσης την υγεία σας!

Το εξάγωνο Ήλιου-Ουρανού στις 6 του μήνα υπόσχεται απρόσμενες και ευχάριστες εκπλήξεις, έντονα γεγονότα, αλλά και ρήξεις ή ανατροπές.

Στις 7 Μαρτίου ανοίγει ένα νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον κεφάλαιο με το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτό συνεπάγεται νέους κανόνες και περιορισμούς στους τομείς της δημόσιας ζωής που κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων. Και αυτοί είναι μεταξύ άλλων οι τομείς της τέχνης (κινηματογράφος, θέατρο, μουσική), η ιατρική και η φαρμακευτική, καθώς και ζητήματα θρησκευτικών δογμάτων.

Η διέλευση του Κρόνου συμπίπτει χρονικά με την Πανσέληνο του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου, η οποία θα φέρει μειωμένη ζωτικότητα και αναμένεται να επηρεάσει αρκετά τις διαθέσεις των ανθρώπων. Σ’ αυτό θα συμβάλει και το τετράγωνο Ήλιου-Ερμή-Άρη, που θα δώσει τον τόνο του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου. Πολλοί μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας λόγω εξασθένησης του ανοσοποιητικού τους συστήματος, ενδεχομένως όμως να υπάρξουν αυξημένες πιθανότητες ατυχημάτων, τραυματισμών ή συγκρούσεων. Ο Άρης από τις τελευταίες μοίρες των Διδύμων μας κάνει επιθετικούς αλλά και απρόθυμους να εκτελέσουμε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από συμφωνίες που έχουμε προσυπογράψει. Με την ένταση που θα επικρατεί και τον διαρκή εκνευρισμό, καλό θα ήταν να επιδείξουμε προσοχή στην οδήγηση, στον χειρισμό αιχμηρών αντικειμένων αλλά και στα ταξίδια. Δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για αποδράσεις και ταξιδάκια αναψυχής. Ούτε προσφέρεται επίσης για ανάπτυξη νεών επαγγελματικών σχεδίων.

Στις 21 Μαρτίου έχουμε την Νέα Σελήνη του μήνα στο ζώδιο του Κριού. Η έναρξη του νέου αστρολογικού έτους φέτος πραγματοποιείται με ήλιο, σελήνη και Ερμή στον Κριό, παράλληλα με Δια και Χείρωνα, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, δεν είναι ωστόσο και συχνό. Η ενέργεια του ζωδίου αυτού της φωτιάς θα είναι ως εκ τούτου ιδιαίτερα έντονη μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Θα υπάρχει δυναμισμός, θα υπάρχει διάθεση για δράσεις ή κατακτήσεις, δημιουργική έμπνευση και ενθουσιασμός. Το εξάγωνο δε ΣελήνηςΠλούτωνα που συνοδεύει την πανσέληνο, θα μας δώσει περισσότερο θάρρος, πάθος αλλά και αποφασιστικότητα να πετύχουμε. Πολλοί μεταξύ μας θα θελήσουν να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην ζωή τους, προσοχή όμως, γιατί ο Κριός είναι παρορμητικός και θερμοκέφαλος, και τα λάθη που θα γίνουν τώρα θα στοιχίσουν ακριβά.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου θα θέλουμε να δείξουμε στους γύρω μας, ότι είμαστε ικανοί και πρωτοπόροι, και κυρίως, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε περίτρανα και μόνοι μας. Θα έχουμε ωστόσο την ανάγκη να μοιραστούμε τις πρωτότυπες ιδέες μας με τον κόσμο. Οι προσωπικές και επαγγελματικές επαφές βελτιώνονται και διευρύνονται το διάστημα αυτό. Καλό θα ήταν όμως να ελέγχουμε σε τακτικά διαστήματα τις δράσεις μας, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν παραλείψαμε κάτι ή ότι δεν κάναμε τραγικά μεγάλα λάθη. Γιατί από την βιασύνη μας, και από λάθη κινδυνεύουμε, και από τραυματισμούς και ατυχήματα.

 

Ήλιος – Όψεις Μαρτίου 2023

 

6 Μαρτίου 2023: Ήλιος εξάγωνο Ουρανός από Ιχθείς και Ταύρο

Είναι η όψη της επαναστατικότητας, των αλλαγών και της αναθεώρησης των δράσεων μας. Στα πλαίσια αυτά δεν είναι καθόλου απίθανες οι ρήξεις σε σχέσεις ή συνεργασίες, οι ξαφνικές εντάσεις ή μια προκλητική στάση από τους συνομιλητές μας που θα μας ξαφνιάσει. Ο Ουρανός όμως μπορεί να φέρει πρωτότυπες ιδέες και μια διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων και να προσφέρει νεωτεριστικές λύσεις σε πολύπλοκα ζητήματα. Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

 

15 Μαρτίου 2023: Σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Η συνάντηση των δύο ουράνιων σωμάτων στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα τρυφερό και ευαίσθητο ζώδιο, δημιουργεί μια υπέροχη, ρομαντική ατμόσφαιρα. Η φαντασία μας καλπάζει υπό την επιρροή της συνόδου και οραματιζόμαστε ένα μέλλον στρωμένο με ροδοπέταλα. Αλλοίμονο όμως, ο απατηλός Ποσειδώνας θα παίζει με το μυαλό μας και καλό θα ήταν να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και συγκρατημένοι. Τις μέρες γύρω από την όψη θα είμαστε εύπιστοι, άρα και εύκολα θύματα, αφελείς σε στιγμές, ακόμη και αφηρημένοι, και η ζημιά δεν θα αργήσει να γίνει… Προσοχή σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου!

 

16 Μαρτίου 2023: Ήλιος τετράγωνο Άρης από Ιχθείς και Διδύμους αντίστοιχα

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη θα έχει ένα εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην ενεργητικότητα και το σθένος μας, από την άλλη όμως θα μας κάνει πολύ πιο διεκδικητικούς, εριστικούς, πεισματάρηδες ή εγωιστές. Προσοχή λοιπόν σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου για φασαρίες και καυγάδες, καθώς και για ατυχήματα από απροσεξία.

 

17 Μαρτίου 2023: Σύνοδος Ήλιου-Ερμή στους Ιχθείς

Η συνάντηση του Ήλιου και του Ερμή στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην επικοινωνία μας. Συζητήσεις και συναντήσεις ευνοούνται για την προώθηση του έργου μας και για ένα καλύτερο πλασάρισμα μας στην αγορά, θετικό αντίκτυπο θα έχει όμως η όψη και στις μετακινήσεις μας. Ευνοημένοι των ημερών οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

 

20 Μαρτίου 2023: Εξάγωνο Ήλιου – Πλούτωνα από Ιχθείς και Αιγόκερω

Η θετική όψη μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε στον στόχο μας και να πετύχουμε αυτό που προσδοκάμε μέσα από αυτοέλεγχο και επιμονή. Είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις κινήσεις μας υπό την επιρροή της όψης και παραμερίζουμε ευκολότερα τα εμπόδια στην πορεία μας. Επειδή όμως εμπλέκεται ο Πλούτωνας στην όψη, που αγαπά την έρευνα και μισεί τα μυστικά και τις εξαπατήσεις, μπορεί να ανακαλύψουμε ή να μας αποκαλυφθούν σημαντικά στοιχεία που αγνοούσαμε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αποκαλύψεις, ίσως και σκάνδαλα. Το εξάγωνο Ήλιου-Πλούτωνα αφορά τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ΄ δεκαημέρου!

Ερμής – Όψεις Μαρτίου 2023

 

2 Μαρτίου 2023: Σύνοδος Ερμή-Κρόνου στον Υδροχόο

Είναι η όψη που θα μας βοηθήσει να διευθετήσουμε γραφειοκρατικά ζητήματα ή εκκρεμείς μας υποθέσεις. Προσφέρεται επίσης για τακτοποίηση ή αναδιοργάνωση υποθέσεων, για την τακτοποίηση του χώρου μας, ακόμη και για την εκ νέου αξιοποίηση ενός παλιού μέσου ή αντικειμένου. Θετική θα είναι η επιρροή της όψης για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ’  δεκαημέρου!

 

11 Μαρτίου 2023: Εξάγωνο Ερμή-Ουρανού από Ιχθείς και Ταύρο

Υπό την επιρροή της όψης είμαστε ανυπόμονοι, νευρικοί, ίσως σε στιγμές με μια ροπή προς υστερικές κρίσεις. Το εξάγωνο μεταξύ των δύο πλανητών μπορεί να φέρει ωστόσο ξαφνικές και πρωτότυπες ιδέες, μια αυξημένη εφευρετικότητα ή μια έντονη έλξη προς ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαφνιάσει με ειδήσεις ή απρόσμενες συναντήσεις στα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’  δεκαημέρου!

 

16 Μαρτίου 2023: Σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Είναι η όψη της καλλιτεχνίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας. Ο Ποσειδώνας όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί όπως μπορεί να απογειώσει την δημιουργική μας φαντασία, μπορεί εξαιρετικά εύκολα να μας αποξενώσει από την πραγματικότητα. Κινδυνεύουμε με άλλα λόγια υπό την επιρροή της όψης από έλλειψη ρεαλισμού, από φαντασιώσεις και ονειροπολήσεις. Προσοχή χρειάζεται επίσης να επιδείξουμε στους αυλοκόλακες που μας περιβάλλουν, γιατί δεν θα τους είναι καθόλου δύσκολο να μας «σερβίρουν» αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

 

17 Μαρτίου 2023: Τετράγωνο Ερμή-Άρη από Ιχθείς και Διδύμους

Το τετράγωνο Ερμή-Άρη θα φέρει πολύ ξεροκεφαλιά, διαπληκτισμούς και τσακωμούς. Ο εγωισμός μας θα χτυπήσει κόκκινο και ο καθένας θα είναι ανυποχώρητος στις θέσεις του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ρίξεις σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Τις μέρες γύρω από την όψη καλό θα ήταν να προσέχουν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου από ατυχήματα λόγω βιασύνης ή απροσεξίας, ακόμη όμως και λόγω της διαρκούς έντασης που θα αισθάνονται.

 

18 Μαρτίου 2023: Εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα από Ιχθείς και Αιγόκερω

Το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα μας κάνει πολύ πιο παρατηρητικούς και αυξάνει την διάθεση μας να εξερευνήσουμε, να αναζητήσουμε απαντήσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν, σκάβοντας κάτω από την επιφάνεια. Υπό την επιρροή της μπορούν να επιλυθούν μυστήρια, μπορεί όμως να αποκαλυφθούν και μυστικά ή σκάνδαλα! Αφορά τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

 

28 Μαρτίου 2023: Σύνοδος Ερμή-Δία στον Κριό

Η τελευταία όψη του Ερμή για τον Μάρτιο αφορά μια σύνοδο με τον επεκτατικό Δία, που αναμένεται να φέρει ευχάριστες ειδήσεις και τυχερές συναντήσεις. Καινούργιες επαφές μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον, καθώς μπορεί να είναι με άτομα επιφανή ή επιρροής. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή για δημόσιες σχέσεις και την προώθηση του έργου μας, προσφέρεται όμως και για την διεύρυνση των οριζόντων μας, καθώς ο Δίας διψά συνεχώς για μόρφωση. Προσοχή ωστόσο στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που μπορεί να μην πραγματοποιηθούν ποτέ. Η όψη ευνοεί Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του β’ δεκαημέρου.

 

Άρης – Όψεις Μαρτίου 2023

 

11 Μαρτίου 2023: Εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη από Κριό και Διδύμους

Είναι η όψη του φλερτ, του πάθους και της ερωτικής έξαψης! Ευνοεί τις ερωτικές γνωριμίες, οι οποίες μπορεί να είναι τις μέρες αυτές συναρπαστικές. Μπορεί όμως να γεννήσει και την επιθυμία μας για περιπέτεια. Το βέβαιο είναι ότι θα θέλουμε να βγούμε και να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας. Δεν είναι όμως μόνο θετικός ο αντίκτυπος της όψης… Με το εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη έχουμε πολύ συχνά εκρήξεις ζήλιας και έντονη διεκδίκηση του ερωτικού μας συντρόφου. Ας μην δώσουν λοιπόν στο ταίρι τους λαβή για αμφισβήτηση  τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ΄ δεκαημέρου και ας χαρούν την ερωτική ατμόσφαιρα των ημερών.

 

14 Μαρτίου 2023: Τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα από Διδύμους και Ιχθείς

Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη και καθόλου ευχάριστη όψη, που συναντήσαμε τελευταία φορά το φθινόπωρο του 2022. Αυξάνει την ένταση και τον φανατισμό, οι προσδοκίες μας διαψεύδονται, οι δράσεις μας θα πρέπει να αναβληθούν, ίσως και να χαθούν κεκτημένα μας. Ο Ποσειδώνας ευνοεί τις απάτες, τις κλοπές και την δολιότητα, καθώς μαστιζόμαστε από αυταπάτες ή ζούμε με ψευδαισθήσεις. Και καθώς διέρχεται ο πλανήτης των υδάτων το ζώδιο των Ιχθύων, η όψη μπορεί να προκαλέσει σκληρούς θρησκευτικούς φανατισμούς και βίαιες εκδηλώσεις από θρησκευτικές ομάδες.  Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου θα ήταν καλό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

 

30 Μαρτίου 2023: Τρίγωνο Άρη – Κρόνου από Καρκίνο και Ιχθείς

Με τους δύο πλανήτες μόλις να έχουν μετακινηθεί σε νέα ζώδια, η θετική μεταξύ τους όψη ευνοεί την εστίαση μας σε ένα στόχο και την λήψη σημαντικών αποφάσεων. Με καλά μελετημένες κινήσεις θα καταφέρουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου ευνοεί το α’ δεκαήμερο των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Καλό και δημιουργικό μήνα σε όλους μας!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Δεκέμβριος 2023 – Αλλαγές για κάποια ζώδια

Όλοι έχουμε εμπεδώσει λίγο πολύ ότι ζούμε μια μεταβατική περίοδο, με πολλές αλλαγές να ανα…