Αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα της 19 Ιουλίου 2022

Μια από τις σημαντικές όψεις του Ιουλίου είναι η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα στις 27ο 21’ του Καρκίνου και Αιγόκερου αντίστοιχα, που πραγματοποιείται στις 19.07. Είναι μια όψη που σηματοδοτεί κάποιας μορφής κρίση, είτε αναφορικά με την αυτοεκτίμηση μας, είτε σε σχέση με τις προσωπικές μας σχέσεις ή ακόμη και από γεγονότα που θα συμβούν τις μέρες που επηρεάζει. Οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πολύ συχνά η αιτία της προσωπικής μας κρίσης, όπως είναι οι έξεις, η ισχυρογνωμοσύνη ή ακόμη και η καχυποψία μας, που μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές, όπως είναι το να κατασκοπεύουμε τον σύντροφό μας.

Τις συναισθηματικές μας σχέσεις μπορεί να είμαστε θύτες ή θύματα χειριστικών συμπεριφορών ή εξάρσεων ζήλιας και πράξεων εκδίκησης. Είναι μια όψη που θα φέρει διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων, ξεκαθαρίσματα και ενδεχομένως το οριστικό τέλος κάποιων καταστάσεων. Η όψη ωστόσο μπορεί να φέρει και άλλες εναλλακτικές. Γεγονότα μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη συσκευών ή του αυτοκινήτου μας, να πέσουμε θύματα κλοπών, ληστειών ή βίας ή να υποστούν βλάβες τα περιουσιακά μας στοιχεία από μια μεγάλου μεγέθους φυσική καταστροφή. Ο Πλούτωνας φέρνει καταστροφές, σε σημείο που να χρειαστεί να ξεκινήσουμε από το μηδέν, ανταμείβει όμως μετά από αυτές απλόχερα, ώστε να μπορέσουμε να αντικρύσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Οι καταστάσεις που θα βιώσουμε με την παρούσα όψη, όσο δυσάρεστες ή δύσκολες και αν είναι, έχουν σκοπό να μας διδάξουν ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της παραμικρής λεπτομέρειας της ζωής, του περιβάλλοντος μας ή των αλλαγών που συντελούνται γύρω μας. Άλλωστε είναι κάτι που δεν είναι εκ των πραγμάτων εφικτό. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας σε ότι μπορούμε, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης μας. Κατά την διάρκεια επιρροής της όψης ίσως να τσαλακωθεί λίγο το «εγώ» μας, αλλά δεν θα πρέπει να μας αποσυντονίσουν τα όσα αρνητικά ή δύσκολα θα συμβούν στην ζωή μας. Γιατί μαζί με τις δυσκολίες, έρχονται πάντοτε και ευκαιρίες, εάν είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε αλλαγές στους τομείς που απαιτούνται.

Καλό θα ήταν να προκαλέσουμε εμείς τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη, παρά να μας επιβληθούν από τις συνθήκες, εάν θέλουμε να έχουμε έναν σχετικό έλεγχο του μονοπατιού που βαδίζουμε. Γιατί διαφορετικά θα οδεύουμε στα σκοτεινά με φάρο μας την ελπίδα. Στόχος μας θα πρέπει να είναι το πως θα βελτιωθούμε προσωπικά, ώστε να ζήσουμε μια καλύτερη, γεμάτη και πιο ολοκληρωμένη ζωή, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στις σχέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές, αλλά και στην καριέρα μας.

Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα είναι πολύ σημαντική και στην κοσμική αστρολογία. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την γέννηση και την ζωή, ο Πλούτωνας ακριβώς το αντίθετο, τον θάνατο και την καταστροφή. Ο Ήλιος βρίσκεται το διάστημα αυτό σε ένα ζώδιο συναισθηματικό, δεμένο με τις ρίζες, το σπίτι, την οικογένεια, ένα ζώδιο που σέβεται και τιμά τις παραδοσιακές αξίες. Ενεργοποιεί δε τον 9ο αστρολογικό οίκο με την διέλευση του αυτή, που στην κοσμική αστρολογία κυβερνά τα νομικά ζητήματα, τα δικαστήρια, τα θρησκευτικά δόγματα, τις επιστήμες, την ανώτατη εκπαίδευση, την εμπορική ναυτιλία και τις διακρατικές εμπορευματικές συναλλαγές.

Ο Πλούτωνας από την άλλη διέρχεται τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, ένα ζώδιο που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κορυφή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πυραμίδας και ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό οίκο που κυβερνά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τις τηλεπικοινωνίες, τις συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες αλλά και τις μετοχές και τα ομόλογα.

Η δύσκολη αυτή όψη στην καρδιά του καλοκαιριού μπορεί να φέρει αναστατώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μια απότομη και μεγάλη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και σημαντικά προβλήματα στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές ή στην ναυτιλία. Αποκαλύψεις να μπορεί να υπάρξουν που αφορούν ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του δικαστικού συστήματος των χωρών, ίσως για τον ρόλο που διαδραματίζουν, παρέχοντας ασυλία στις αυθαιρεσίες των κυβερνόντων και της άρχουσας τάξης.

Σκάνδαλα ίσως να ξεσπάσουν που να αφορούν «προσωπικότητες» του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και ενδεχομένως να στραφούν τα βλέμματα στα έργα και τις σκοτεινές μέρες κάποιων Αμερικανών ολιγαρχών. Ο Πλούτωνας στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο της αποκαθήλωσης της ακραία διεφθαρμένης ελίτ. Πραγματοποιεί δε την περίοδο αυτή την πρώτη επιστροφή του στον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ μετά την ανεξαρτησία της χώρας, στο χάρτη της οποίας κυβερνά τον 2ο οίκο, τους οικονομικούς πόρους της και τους διαχειριστές τους, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ας μην ξεχνάμε δε, ότι ο Πλούτωνας, ως ο άρχοντας του Κάτω Κόσμου, είναι ικανός να προκαλέσει σημαντικές φυσικές καταστροφές, κυρίως με την εκδήλωση ισχυρών σεισμών. Άλλωστε κατά την διέλευση του μέσα από τον Αιγόκερω, σε συνδυασμό με την διέλευση του Ουρανού στο Ταύρο, διάγουμε μια περίοδο εκτεταμένης χρονικής διάρκειας με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να διαρκέσει κάποια χρόνια ακόμη.

Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα επηρεάζει ιδιαίτερα Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του γ΄ δεκαημέρου ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη τους στα πιο πάνω ζώδια. Το ίδιο ισχύει και στην κοσμική αστρολογία για χώρες, πόλεις ή περιοχές που ανήκουν στα ζώδια αυτά (Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ολλανδία, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Κίνα, Ιαπωνία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Αφγανιστάν, κλπ).

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άρης 2024 – Αλλεπάλληλες σύνοδοι και πολεμικές ιαχές

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που στην προσωπική μας ζωή έχει σχέση με την υγεία και την ζωτικότ…