Ιούνιος 2021 – Διελεύσεις και όψεις

Ένας μήνας αλλαγών, εντάσεων και δράσης

Ο Ιούνιος δεν θα είναι ένας εύκολος μήνας, όπως δεν ήταν άλλωστε και κανένας μήνας μέχρι στιγμής μέσα στο 2021. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα θα πραγματοποιούνται μετασχηματισμοί, θα κυριαρχούν πολύ έντονα συναισθήματα, εξ αιτίας των οποίων ίσως να υπάρξουν και αρκετά απρόοπτα, καλά ή αρνητικά, στην καθημερινότητα μας. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: θα μπορούμε να στηριχτούμε στην οικογένεια μας για βοήθεια, εάν αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες μέσα στο μήνα.

Είναι ένας δυναμικός μήνας, με πολλές μετακινήσεις, συζητήσεις, διαβουλεύσεις, με ένα άνεμο καινοτομίας να φυσά στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Οι συναντήσεις με φίλους και παρέες θα είναι πολλές, το ρομάντζο θα ανθίσει και πάλι μετά τους ατέλειωτους μήνες εγκλεισμού και θα πνεύσει φρέσκος αέρας στις ζωές πολλών. Για τους δεσμευμένους, θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες να εστιάσουν στην σχέση τους και να βελτιώσουν όλα εκείνα τα σημεία στην επικοινωνία τους που αποδείχτηκαν προβληματικά.

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων και ολοκληρώνει την διέλευση του στο ζώδιο της επικοινωνίας στις 21 Ιουνίου για να περάσει στον Καρκίνο. Κατά την διάρκεια του μήνα σχηματίζει αρκετά σημαντικές όψεις με Κρόνο, Ερμή και Ποσειδώνα όσο βρίσκεται στους Διδύμους και με τον Δία όταν περάσει στον Καρκίνο.

Στις 3 Ιουνίου έχουμε την πρώτη σημαντική όψη του με τον Κρόνο, η οποία είναι ένα ευεργετικό τρίγωνο. Η όψη Ήλιου-Κρόνου φέρνει ειλικρίνεια, ευπρέπεια και σύνεση. Γινόμαστε υπό την επιρροή της πιο πρακτικοί στην καθημερινότητα και στην δουλειά μας, θα επιδείξουμε αυξημένη υπευθυνότητα στην εκτέλεση της εργασίας μας και θα δουλέψουμε σκληρά και με πειθαρχεία. Ακόμη και στην διαχείριση των οικονομικών μας γινόμαστε πιο προσεκτικοί και φειδωλοί στις δαπάνες μας. Κατά την διάρκεια των ημερών που επηρεάζει η όψη, τα όποια εμπόδια τα αντιμετωπίζουμε σαν ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση της θέσης μας. Είναι η περίοδος που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση, πάνω στην οποία θα βασιστεί η μελλοντική μας ανάπτυξη. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του 2ου δεκαημέρου.

Στις 10 Ιουνίου έχουμε μια σύνοδο Ήλιου-ανάδρομου Ερμή που αναμένεται να επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς των αρχών του τρίτου δεκαημέρου. Είναι μια όψη που δίνει ώθηση στην πνευματική δραστηριότητα, τονώνει την θέληση μας να πετύχουμε πράγματα και μας ωθεί στο να εξωτερικεύσουμε και να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας. Από την άλλη, αρκετοί θα βγάλουν με ένταση την υπολογιστική πλευρά του χαρακτήρα τους, καθώς θα κινούνται πάντοτε με στόχο, προσπαθώντας να προβλέψουν τις κινήσεις του «εχθρού» ή «αντιπάλου» τους. Η φιλοδοξία γίνεται μεγαλύτερη και επικρατεί η σκοπιμότητα στις συνδιαλλαγές μας. Ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει τις γνωστές καθυστερήσεις και τις αναβολές, οπότε θα πρέπει να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι για αναποδιές μέχρι τα τέλη του μήνα. Και καθώς θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο που κυβερνά, θα είναι ισχυρότερος από άλλες χρονικές περιόδους.

Ένα τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα θα έχουμε στις 13 Ιουνίου, μια όψη επικίνδυνη που προμηνύει εξαπατήσεις αλλά και αυταπάτες. Τα ψέματα μπορούν την περίοδο αυτή να αποδειχτούν καταστροφικά, καθώς θα αποκαλυφθούν και θα εκτεθούμε. Οι συνέπειες της όψης είναι αρκετά μακροχρόνιες, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα, οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή. Το καλό της όψης θα είναι, ότι θα έχουμε γόνιμη φαντασία και αρκετές πιθανότητες να αποκτήσουμε νέες πηγές έμπνευσης, νέες μούσες,  κάτι θεόσταλτο για όσους ασκούν δημιουργικά επαγγέλματα. Και το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του 3ου δεκαήμερου των ζωδίων τους.

Στις 23 Ιουνίου έχουμε την τελευταία σημαντική όψη του Ήλιου, αυτή τη φορά από τον Καρκίνο, που σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Δία από τους Ιχθείς. Πρόκειται για μια πολύ θετική όψη, με ευκαιρίες για ανάπτυξη, τύχη, βοήθεια από ισχυρούς προστάτες να επιτύχουμε τους στόχους μας, εύκολες λύσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Υπό την επιρροή της μπορούμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο των κακοτυχιών μας και να ανοίξουμε ένα νέο, πολύ πιο αισιόδοξο κεφάλαιο στην ζωή μας. Η μόνη πιθανότητα να μην απολαύσουμε τα ευεργετήματα της όψης, είναι να τεμπελιάσουμε, να αδρανήσουμε, κάτι που είναι πολύ πιθανό. Επικρατεί μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα, τα οικονομικά πολλών είναι σταθερά και οι μέρες ενδείκνυνται για κάποια ψώνια, χωρίς όμως να περιμένει κανείς σημαντικές ευκαιρίες. Το αρνητικό της όψης είναι ότι θα μας οδηγήσει πιθανά στην αύξηση του σωματικού μας βάρους, εάν δεν φροντίσουμε να ασκηθούμε εντατικά τις μέρες αυτές. Το τρίγωνο Ήλιου-Δία επηρεάζει τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) σταυρού του πρώτου δεκαημέρου.

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, των μεταφορών και του εμπορίου θα βρίσκεται ανάδρομος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 23 Ιουνίου στο ζώδιο των Διδύμων και αναμένεται να φέρει το διάστημα αυτό δυσκολίες στην επικοινωνία, παρανοήσεις, καθυστερήσεις, αναβολές και βλάβες ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών. Μην αφήνετε να σας επηρεάζουν τα απρόοπτα σε τέτοιο βαθμό που να αποσυντονίζεται η μέρα σας. Εάν δείτε ότι μια δράση δεν προχωρά, αφήστε την στην άκρη και πιάστε κάτι που έμεινε ημιτελές από κάποια προηγούμενη χρονική περίοδο. Ο ανάδρομος Ερμής ευνοεί την ολοκλήρωση δράσεων που έχουμε αφήσει στην μέση. Τουλάχιστον θα έχετε την αίσθηση ότι κάνετε κάτι παραγωγικό.

Η Αφροδίτη περνάει στις 2 Ιουνίου στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 27 του μήνα. Το πέρασμα της αυτό την κάνει πιο στοργική, καθώς θα νοιώθει έντονα την ανάγκη να φροντίσει και να προστατέψει τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η διέλευση είναι ιδιαίτερα ευεργετική για ντροπαλά και άτολμα άτομα, καθώς θα γίνουν λίγο πιο χαλαροί και ανοιχτοί στις επαφές τους με τον κόσμο. Η ρομαντική τους φύση και ο λεπτός τους χαρακτήρας θα εκτιμηθεί και αναμένεται να έχουν ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες επαφές και πιθανά νέες σχέσεις.

Ο Άρης βρίσκεται τις πρώτες μέρες του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου, για να περάσει στις 11 Ιουνίου στον Λέοντα. Με την διέλευση του αυτή, η περίοδος της χαλάρωσης και της τεμπελιάς της παραμονής του στον Καρκίνο τελειώνει και επανέρχεται η ενέργεια, η δράση και ο όρεξη για δημιουργία. Γινόμαστε και πάλι πιο γρήγοροι στις αντιδράσεις μας και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατευθύνουμε την ενέργεια μας στην σωστή κατεύθυνση. Είναι η ιδανική χρονική περίοδος να ξεκινήσει κανείς μια αθλητική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώσει την υπερβάλλουσα ενέργεια του, και μάλιστα σε ένα ανταγωνιστικό άθλημα.

Ο Δίας κάνει τα πρώτα του βήματα στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα δοκιμαστικό πέρασμα μέχρι να επιστρέψει ανάδρομος και πάλι στον Υδροχόο στις 28 Ιουλίου. Στις 20 Ιουνίου γυρίσει ανάδρομος στους Ιχθείς και αρχίζουν να εμφανίζονται δυσκολίες ή να επιβραδύνονται οι ρυθμοί. Ο Δίας είναι ο κατ’ εξοχήν πλανήτης της επέκτασης και των ευκαιριών, το διάστημα όμως της ανάδρομος πορείας του είναι αρκετά φειδωλός με τις ευκαιρίες που προσφέρει. Είναι όμως μια καλή χρονική περίοδος να ολοκληρώσουμε δράσεις που έχουμε ξεκινήσει ήδη και να τις δούμε να καρποφορούν. Την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του δε, ίσως να οδηγήσει κάποιους να αλλάξουν προτεραιότητες και να αναπροσαρμόσουν τις δράσεις τους σε τομείς που θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες προόδου στο μέλλον.

Ο Ποσειδώνας γυρίζει και αυτός ανάδρομος μέσα στον Ιούνιο στο ζώδιο των Ιχθύων. Θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 25 Ιουνίου, για να ολοκληρώσει την οπισθοδρομική του κίνηση αυτή στις 1 Δεκεμβρίου. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την διαίσθηση, την μυστική γνώση, το υποσυνείδητο και την πνευματική ανάπτυξη. Όντας δε στο ζώδιο που κυβερνά, επιδεικνύει την μέγιστη ισχύ του τα χρόνια αυτά. Την περίοδο που ακολουθεί, πολλοί θα στραφούν στον εσωτερικό τους κόσμο, θα τους απασχολήσουν τα ψυχικά τους τραύματα, τα εσωτερικά τους προβλήματα και θα μας δώσει την ευκαιρία να αναζητήσουμε μια πιο πνευματική διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Όντας ανάδρομος ο πλανήτης της έμπνευσης και της φαντασίας, μπορεί να μας οδηγήσει σε ποσειδώνειες σκέψεις, ενέργειες και σχέσεις, γενικά πράγματα που θα έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις και τις αποφάσεις μας.

Η σημαντικότερη ωστόσο όψη του μήνα είναι χωρίς αμφιβολία το ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, με τον Κρόνο σε ανάδρομη πορεία, που λαμβάνει χώρα στις 14 Ιουνίου, μόλις τέσσερις μέρες μετά την μερική έκλειψη Ηλίου. Είναι μια επαναλαμβανόμενη όψη, που θα κυριαρχήσει μέσα στο 2021 και στην παρούσα φάση αναμένεται να φέρει ριζοσπαστικές αλλαγές, κυρίως από τις κυβερνήσεις, που θα υπαγορεύονται από εξωτερικές συνθήκες, και οι οποίες θα προκαλέσουν σοκ στις κοινωνίες και κύματα αντιδράσεων. Οι αλλαγές που θα επιχειρηθούν να εισαχθούν δεν αναμένεται να ευδοκιμήσουν, ούτε και να έχουν μέλλον, ωστόσο η ένταση που θα προκαλέσουν θα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Σε ατομικό επίπεδο ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτες συγκρούσεις ή κρίσεις ψυχολογικής φύσης. Τέτοιες όψεις οδηγούν συνήθως σε ανάδειξη σημαντικών ερωτημάτων ως προς την πορεία της ζωής μας, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στην αποσαφήνιση κάποιων σχέσεων, η οποία ενδέχεται να μην γίνει με ομαλό και ήπιο τρόπο. Το ιδανικό με την παρούσα όψη είναι να κλείσουμε την πόρτα στο παρελθόν, εάν κάτι έχει πάψει να μας εκφράζει ή να λειτουργεί αποτελεσματικά, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε νέα κεφάλαια στην ζωή μας.

 

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

 

Αλίντα Κανάκη

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάιος 2024 – Δυσκολίες και προβλήματα για 3 ζώδια

Για πολλούς ο Μάιος είναι ο πιο χαρούμενος μήνας της άνοιξης, λόγω του ευχάριστου καιρού κ…