Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24 Φεβρουαρίου : Σκληρές διαπραγματεύσεις με θετικά αποτελέσματα

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου 2024 σχηματίζεται στις 24 του μήνα, στις 14:30 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στην 5η μοίρα και 22 λεπτά της Παρθένου. Η Παρθένος είναι το κατεξοχήν ζώδιο της τάξης, σε τέτοιο σημείο, που να αφορά ακόμη και τα συναισθήματα της. Τις μέρες γύρω από την επιρροή της Πανσελήνου θα αισθανθούμε πολύ πιθανόν την ανάγκη να οργανώσουμε τον χώρο μας, να ξεκαθαρίσουμε μεταφορικά ή κυριολεκτικά και να βάλουμε σε τάξη τόσο τα πράγματα μας, όσο και τις σκέψεις ή τις δράσεις μας. Θα πρέπει ωστόσο να μην το παρακάνουμε και να αφήσουμε κάποια περιθώρια να επιτελέσουν οι συμπαντικές δυνάμεις το δικό τους έργο, από το οποίο αναμφίβολα θα επωφεληθούμε.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου πέφτει στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη, στον Καρκίνο, φορτίζοντας μας συναισθηματικά σε μεγάλο βαθμό. Όσοι αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι το διάστημα αυτό, ενδεχομένως να επιχειρήσουν να ενδυθούν ένα κέλυφος, που θα τους προστατεύσει από τους γύρω τους. Το ζητούμενο της περιόδου είναι, να επιτρέψουμε την ευαισθησία μας να εκφραστεί, χωρίς να επιβαρυνθούμε από αυτήν. Η Σελήνη, ο κυβερνήτης του Καρκίνου, βρίσκεται στην Παρθένο, που από την θέση αυτή υποδηλώνει ότι προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες ή σε αυτό που περιμένουν οι άλλη από αυτήν. Οι όψεις που σχηματίζει ο Ωροσκόπος ή ο 1ος οίκος με την Πανσέληνο είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό (επιδεξιότητα και πρωτότυπη συμπεριφορά), ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (διαίσθηση και κατανόηση) και ένα τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό (μαχητικότητα και πλεόνασμα ενέργειας για να κυνηγήσουμε την επιτυχία).

Ο 10ος οίκος ή το Μεσουράνημα της Πανσελήνου πέφτει στον φλογερό και μαχητικό Κριό, που δείχνει πείσμα και αποφασιστικότητα για επιτυχία. Ο πλανήτης Άρης που κυβερνά τον Κριό, κυβερνά και τις υποθέσεις του 10ου οίκου. Είναι ο πλανήτης του θάρρους, της δράσης, της αποφασιστικότητας και της φιλοδοξίας, αν και πολλά μπορούν να χαθούν από την παρορμητική του δράση. Ο Άρης στον 7ο οίκο υποδηλώνει ότι ο γάμος ή η οικογένεια των εκπροσώπων άρχουσας της τάξης επηρεάζεται σημαντικά από την απασχόληση ή την καριέρα  τους. Ο τομέας του Μεσουρανήματος ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία (προσεκτική διαχείριση και προβλέψιμα μελλοντικά σχέδια), του Βόρειου Δεσμού (συγκρούσεις μεταξύ προσωπικής ζωής και καριέρας) και του Χείρωνα (η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται, αλλά αντίθετα διώκονται πολλές φορές). Το Μεσουράνημα σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Άρη, που υποδηλώνει την μεγάλη μαχητικότητα να πετύχει κανείς τους στόχους του, καθώς και το πλεόνασμα ενέργειας.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, η τελευταία πριν να εισέλθουμε στον εαρινό διάδρομο εκλείψεων τον Μάρτιο, ενεργοποιεί τον άξονα 2ου και 8ου οίκου και αναμένεται να μας απασχολήσουν γεγονότα των τομέων της δημόσιας ζωής που αντιπροσωπεύουν οι οίκοι αυτοί, ανάλογα με τις επιρροές που θα φέρουν οι όψεις. Ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει τα οικονομικά του λαού, την εθνική δηλαδή οικονομία, τα έσοδα του κράτους, το χρηματιστήριο, την κυκλοφορία του χρήματος γενικά, τα μέσα συναλλαγών και τις τράπεζες. Ο 8ος οίκος δε, αφορά το αποταμιευτικό σύστημα και τα κεφάλαια του κράτους, το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα, τα χρέη του κράτους και το χρηματιστήριο, όπως και την θνησιμότητα ή τις αυτοκτονίες σε ένα κράτος. Πρόκειται δηλαδή για ένα φεγγάρι που αναμένεται να φέρει αρκετές ειδήσεις οικονομικής φύσης.

Οι κύριες όψεις της Πανσελήνου αφορούν μια αντίθεση με τον Ερμή και μια αντίθεση με τον Κρόνο. Από τις δευτερεύουσες ξεχωρίζει το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη και το τετράγωνο Άρη-Δία.

Η αντίθεση Πανσελήνου-Ερμή δυσκολεύει να κατανοήσει κανείς τα συναισθήματα του και να τα μοιραστεί με τους γύρω του. Μπορεί να υπάρξει σύγχυση, συναισθηματική προκατάληψη, συναισθηματική πόλωση και κυκλοθυμία, άγχος, εκνευρισμός και διαφωνίες. Με τον Ερμή κυβερνήτη της Παρθένου που διέρχεται προς στιγμή τους Ιχθείς, να γίνουμε από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί από ακραία αναλυτικοί και πραγματιστές, υπερβολικά συναισθηματικοί. Υπάρχει το ενδεχόμενο δε, από την τόση ανάλυση να βραχυκυκλώσουμε και τελικά να πάρουμε την λανθασμένη απόφαση. Χρειάζεται λοιπόν αρκετά μεγάλη προσοχή, ειδικά εάν την περίοδο αυτή διεξάγουμε σοβαρές συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις ή πρόκειται να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Ερμής, αγγελιοφόρος των θεών, είναι ιδιαίτερα ισχυρός στο φεγγάρι αυτό, λόγω του ότι κυβερνά το ζώδιο που λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος. Φέρει ισχυρή ενέργεια καθαρισμού και μας προτρέπει να ακούμε τόσο την εσωτερική μας φωνή, όσο και τα εξωτερικά ερεθίσματα που λαμβάνουμε. Μπορεί να μας βοηθήσει να αντλήσουμε πληροφορίες, μηνύματα, ιδέες και τελικά σοφία, που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις δράσεις μας.

Η αντίθεση Πανσελήνου-Κρόνου από την άλλη προκαλεί δυσθυμία, θλίψη και φόβο, ανησυχία, ίσως και πείσμα. Η αποστασιοποίηση και η ψυχρότητα που μπορεί να υπάρξει τις μέρες αυτές θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρκετά σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μας, ιδίως στις αισθηματικές, και να φέρει απομόνωση και μοναξιά. Η επιρροή της όψης είναι εξαιρετικά καταθλιπτική και καλό θα ήταν να διατηρήσουμε όσο μπορούμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, για να μην βιώσουμε απογοητεύσεις και απώλειες.

Ο Κρόνος θα μας αναγκάσει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες στις καταστάσεις που μας πιέζουν, διαδικασία μέσα από την οποία θα ωριμάσουμε και θα θέσουμε στόχους ή και όρια στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Πρέπει να ανορθώσουμε το ανάστημα μας και να απαιτήσουμε αυτό που μας ανήκει, εάν πιστεύουμε ότι αδικούμαστε και το κουράγιο να το πετύχουμε θα μας το δώσει ο πλανήτης. Ας αποφύγουμε όμως να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις υπό συναισθηματική πίεση, γιατί θα το μετανιώσουμε στην συνέχεια. Με ψυχραιμία θα χειριστούμε τις καταστάσεις καλύτερα και θα έχουμε ένα θετικότερο αποτέλεσμα.

Η σύνοδος ΑφροδίτηςΆρη στον Υδροχόο κορυφώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου και βρίσκονται πλέον σε φάση απομάκρυνσης οι πλανήτες. Υπό την ενέργεια της, η ανάγκη για σεξουαλική ικανοποίηση είναι έντονη και ίσως να γίνουμε λίγο πιο επιθετικοί ή ωμοί στην προσέγγιση μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε κάποιους γύρω μας να αισθανθούν άβολα. Πέρα όμως από τα καθαρά σεξουαλικά μας ένστικτα, η όψη επιτρέπει και την ρομαντική μας πλευρά να εκφραστεί, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μας να βρούμε έναν σύντροφο. Οι σχέσεις που ξεκινούν υπό την επιρροή της όψης μπορεί να χαρακτηρίζονται από έντονη έλξη και σεξουαλικό πάθος, αλλά δεν εγγυόνται πάντοτε μακροζωία, γιατί το πάθος εξατμίζεται σχετικά γρήγορα. Είναι ωστόσο η ιδανική χρονική στιγμή να ξεκινήσει κανείς οτιδήποτε που να απαιτεί σωματική δράση αλλά και συναισθηματική έκφραση, όπως είναι ο χορός ή οι εικαστικές τέχνες.

Το τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Δία αποτελεί μια ιδανική για διασκέδαση και καλοπέραση όψη, όχι όμως και τόσο για δουλειά ή για την διαχείριση σημαντικών υποθέσεων. Είμαστε εξαιρετικά κοινωνικοί την περίοδο αυτή, γνωρίζουμε καινούργιο κόσμο, θα πρέπει όμως να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας, γιατί συνήθως χαμηλώνουμε τα στάνταρ μας και κάνουμε κακές επιλογές. Καθώς όμως η Αφροδίτη κυβερνά το χρήμα και ο Δίας τον πλούτο, με την δυσαρμονική όψη μεταξύ των δύο πλανητών, υπάρχει τις μέρες αυτές ο κίνδυνος να τινάξουμε τον προϋπολογισμό μας στον αέρα, κυρίως λόγω αψυχολόγητων αγορών. Προσοχή επίσης στην αυτάρεσκη συμπεριφορά που γεννά η όψη, γιατί μπορεί να φέρει φθόνο, δυσαρέσκεια και ζήλια από τους γύρω μας.

Το τετράγωνο ΆρηΔία, που κορυφώνεται στις 27/2, μας δίνει ενέργεια να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να ρισκάρουμε για να πετύχουμε μεγάλης κλίμακας κατακτήσεις. Μας κάνει όμως και λίγο απερίσκεπτους, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια μας. Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την παγίδα του ανώφελου ρίσκου, είναι να είμαστε προνοητικοί και να έχουμε επεξεργαστεί τις στρατηγικές μας λεπτομερειακά. Δεν είναι καιρός να είμαστε επιθετικοί, ειδικά εάν δεν μας έχουν προκαλέσει, γιατί θα υποστούμε μεγάλης έκτασης ήττες. Η όψη δυσκολεύει επίσης να αποδεχτούμε την απόρριψη από ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει αισθηματικά. Όσο διαρκεί η επιρροή της, μας εξάπτει το κυνήγι του ατόμου που μας απέρριψε και ίσως να γίνουμε για λίγο καιρό κανονικοί stoker. Με το πέρας της επιρροής της όψης θα μας περάσει όμως η εμμονή και θα ακολουθήσει ο καθένας τον δρόμο του.

Πέρα όμως από τις όψεις που συνοδεύουν την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου, υπάρχει μια πλανητική ευθυγράμμιση μεταξύ Ήλιου, Ερμή και Κρόνου που ξεκινάει στις 24 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 3 Μαρτίου. Η ευθυγράμμιση των ουράνιων σωμάτων φέρνει σοβαρή σκέψη, επικοινωνία και ενασχόληση με δύσκολα ζητήματα που μας απασχολούν. Υπάρχει το ενδεχόμενο τα ζητήματα αυτά να αφορούν μακροχρόνιους στόχους μας, τις ευθύνες μας, την σταθερότητα στην ζωή μας, το καθήκον ή τα όρια που θέτουμε ή πρέπει να θέσουμε στους γύρω μας, καθώς και την καριέρα μας. Μπορεί να πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της ζωής μας.

Θα φέρει λογομαχίες και κακουχίες, απώλειες και καθυστερήσεις, περιορισμούς και ενοχές, ίσως και οδυνηρά μαθήματα. Το εξάγωνο όμως προς τον Δία μειώνει αισθητά τον κίνδυνο δυσμενών εξελίξεων και φέρνει μια θετικότερη προοπτική για το μέλλον και καλή τύχη. Η επιτυχία ωστόσο θα έρθει μέσα από σκληρή δουλειά, καλή κρίση, μακροχρόνιο προγραμματισμό, αυτοπειθαρχία και αντοχή, υπομονή και συνεργασία, διαπραγματευτική δεινότητα και πρακτικότητα.

Το φεγγάρι αυτό αναμένεται να φέρει εντάσεις στις σχέσεις, σοβαρές διαφωνίες ή και πόλωση σε πολύ σοβαρά ζητήματα και να δυσκολέψει τις συνεργασίες. Η ευθυγράμμιση ωστόσο του Ήλιου, του Ερμή και του Κρόνου θα μας αναγκάσει να θέσουμε με σοβαρότητα τα ζητήματα επί τάπητος και να βρούμε συναινετικές λύσεις. Η επιρροή αυτή θα μπορούσε να φέρει την ειρηνευτική διαδικασία στα πολεμικά μέτωπα και μέσα από εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα φέρει το τέλος των συγκρούσεων.

Οι διακρατικές σχέσεις ωστόσο δεν θα είναι εύκολες και οι πιέσεις από τις κακές επιδώσεις των οικονομιών θα βαραίνουν όλο και περισσότερο το κλίμα. Κοινωνικές αναταραχές, διαδηλώσεις και διεκδικήσεις κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων θα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας θα διογκώνεται, καθώς θα γίνονται όλο και πιο πιεστικά τα προβλήματα επιβίωσης. Κανείς δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο και θα πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά των κυβερνήσεων για να εξευμενιστούν τα πλήθη. Ίσως δε κάποιες χώρες να έχουμε αιφνίδιες αλλαγές σε πολιτικά πρόσωπα. Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι ακολουθεί ένα διάστημα εκλείψεων, που μπορεί να αποσταθεροποιήσει περεταίρω το σύστημα.

Σε προσωπικό επίπεδο ας είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς των υποθέσεων μας, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις, βίαια ξεσπάσματα και συγκρούσεις ή την λήψη αποφάσεων εν θερμώ, για να μην κάνομε κάτι που θα το μετανιώσουμε αμέσως μετά. Χρειάζεται σοβαρή σκέψη, καθαρό μυαλό και καλός προγραμματισμός για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, καθώς και υπομονή και επιμονή.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άρης 2024 – Αλλεπάλληλες σύνοδοι και πολεμικές ιαχές

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που στην προσωπική μας ζωή έχει σχέση με την υγεία και την ζωτικότ…