Σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα στους Ιχθείς Νέοι έρωτες γεννιούνται…

Μια μέρα μετά την γιορτή της αγάπης, του Αγίου Βαλεντίνου, συναντά η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και της αποπλάνησης, τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας και της ονειροπόλησης, στην 24ο του ζωδίου των Ιχθύων. Είναι μια όψη που μας κάνει ιδεαλιστές και ονειροπόλους, φέρνει όμως και έναν έντονο ρομαντισμό στο προσκήνιο. Υπό την επιρροή της μπορεί να ενθουσιαστούμε από μια καινούργια γνωριμία ή ακόμη και να ερωτευθούμε κεραυνοβόλα, αγνοώντας πολλές φορές κάποια από τα προειδοποιητικά σημάδια, που μας συνιστούν προσοχή και μετρημένα βήματα. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι συχνοί με την όψη αυτή, όπως και οι σχέσεις εκτός γάμου. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, που η ανάγκη μας να ερωτευτούμε επισκιάζει οποιαδήποτε λογική σκέψη και δεν αφήνει ιδιαίτερα πολλές ελπίδες για μακροημέρευση μιας καινούργιας σχέσης. Ας έχουμε κατά νου, ότι ο Ποσειδώνας λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός, αλλοιώνοντας την πραγματικότητα και βυθίζοντας μας, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, στην αυταπάτη.

Τις μέρες επιρροής της συνόδου, μας ελκύει οτιδήποτε όμορφο και αρμονικό και γυρίζουμε την πλάτη σε οτιδήποτε μπορεί να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα, μπορεί να μας προβληματίσει, να μας στενοχωρήσει ή να μας χαλάσει την διάθεση. Έχουμε ανάγκη την ηρεμία και την ομορφιά, ώστε να θρέψουμε την ψυχή μας και να επουλώσουμε τις πληγές που μας προκάλεσαν οι δυσκολίες που βιώνουμε. Καταφύγιο μας μπορεί να γίνει μια καινούργια ερωτική γνωριμία, ένας πλατωνικός έρωτας, η ενασχόληση μας με τις τέχνες ή ακόμη και με φιλανθρωπικές δράσεις, μια και η φροντίδα των πιο αδύνατων μπορεί να μας γεμίσει χαρά και ικανοποίηση. Μπορεί όμως να καταφύγουμε σε καταναλωτικές δαπάνες, μέσα από τις οποίες προσδοκάμε να αισθανθούμε όμορφα. Εάν υπάρχει κάποιος ελεύθερος χρόνος, καλό θα ήταν να επενδυθεί σε ένα δημιουργικό χόμπι ή να χαλαρώσει κανείς με λίγη μουσική ή μια ποιοτική ταινία.

Στην δουλειά μπορεί να αποδειχτεί η όψη αυτή αρκετά αντιπαραγωγική, καθώς δεν είναι εύκολο να παρακινηθούμε και να κυνηγήσουμε τους στόχους μας. Νικά κατά κράτος η νωθρότητα αλλά και η διάθεση για ονειροπόληση. Στις συνεργασίες κυριαρχεί η αβεβαιότητα και πιθανόν να έρθουμε αντιμέτωποι με τον δόλο ή την προδοσία. Απογοητεύσεις ελλοχεύουν ωστόσο και στις υφιστάμενες σχέσεις, εάν δεν έχουμε αποδεχτεί την πραγματικότητα της σχέσης μας, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πιο προβληματική από ότι θέλουμε να παραδεχτούμε. Και η συνειδητοποίηση μιας τέτοιας πραγματικότητας μπορεί να διαρρήξει οριστικά την σχέση ή τον γάμο.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα οδηγεί στην εξιδανίκευση της εικόνας, γι’ αυτό πολλοί θα επιχειρήσουν τις μέρες αυτές αλλαγές αισθητικής φύσης, αλλά και στην θεοποίηση των υλικών αγαθών και κτήσεων. Η Αφροδίτη, η θεά των απολαύσεων και της πολυτέλειας, θα ανοίξει την όρεξη μας για όμορφα και ακριβά αντικείμενα, για δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια, για γευστικά εδέσματα και για διασκέδαση μέχρι πρωίας. Πέρα όμως από την επιρροή της Αφροδίτης, η ίδια η όψη υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη προσαρμογής μας στα γούστα της κοινωνίας, κάτι που οδηγεί στην επίδειξη του κοινωνικού και οικονομικού status μας. Από την άποψη αυτή, η σύνοδος Αφροδίτη-Ποσειδώνα αποτελεί σοβαρή απειλή για τον προϋπολογισμό μας.

Η γενέθλια σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα φανερώνει ένα βαθύτατα ρομαντικό άτομο, ονειροπόλο αλλά και ιδεαλιστή. Όσοι διαθέτουν την όψη στον γενέθλιο χάρτη τους πέφτουν συνήθως με τα μούτρα σε κάποιο πρόσωπο, θεοποιούν το αντικείμενο του πόθου τους, με αποτέλεσμα να βιώνουν σε βάθος χρόνου μεγάλες απογοητεύσεις. Είναι πολύ συχνό να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, καθώς τα άτομα που τους προσεγγίζουν αδυνατούν να εκτιμήσουν την καλοσύνη τους, παρά την θεωρούν αδυναμία, εύκολα εκμεταλλεύσιμη.

Θα πρέπει να ελέγξετε όσοι έχετε την παρούσα γενέθλια όψη την τάση σας να ενθουσιάζεστε και να εξιδανικεύετε πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε από την μια να αποφύγετε μεγάλες απογοητεύσεις και θλίψεις, και από την άλλη, να δημιουργήσετε ευνοϊκούς όρους για ουσιαστικές και ισότιμες σχέσεις με τους συντρόφους σας. Η γενέθλια σύνοδος ωστόσο Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι πολύ πιθανό να σας έχει προικίσει με καλλιτεχνικά ή άλλα δημιουργικά ταλέντα, μέσα από τα οποία μπορείτε να λάμψετε και πιθανόν να διακριθείτε σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η παρούσα σύνοδος της 15ης Φεβρουαρίου στην 24η μοίρα των Ιχθύων επηρεάζει άμεσα τα μεταβλητά ζώδια του τρίτου δεκαημέρου (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) στο διάστημα μεταξύ 12 και 18 Φεβρουαρίου 2023 και ενεργοποιεί την γενέθλια όψη, όσοι την διαθέτουν στον αστρολογικό τους χάρτη. Τις μέρες αυτές ενδεχομένως να επικρατεί μια σχετική χρηματιστηριακή αστάθεια (η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης των τρεχουσών οικονομικών μας), ενώ ο Ποσειδώνας από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων συνιστά προσοχή, καθώς ευνοεί τις απάτες αλλά και την προπαγάνδα. Η όψη φέρνει επίσης μια προδιάθεση για διαταραχές του μεταβολισμού, νευρολογικές διαταραχές, νεφρικές παθήσεις και οδηγεί πολύ συχνά στην κατάχρηση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ουσιών. Προσοχή λοιπόν σε απατηλούς έρωτες, ερωτικά παραστρατήματα, καταναλωτικά ξεσαλώματα, καταχρήσεις αλλά και εξαπατήσεις…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Οι φάσεις της Σελήνης και η επιρροή τους στον οργανισμό μας

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ενημέρωσης έχουμε εξοικειωθεί αρκετά με την ιδέα του Σύ…