Φεβρουάριος 2024 – Ένας καρμικός μήνας

Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο σύντομος μήνας του έτους, είναι όμως και ο πιο μυστικιστικός. Έχει ειπωθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης, κατά την οποία θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα παλιά πρότυπα, τους ξεπερασμένους τρόπους σκέψης και δράσης και να ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας υποδεικνύει το σύμπαν. Και ο μήνας αυτός μας βοηθάει να κατανοήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε, για να αλλάξουμε τροχιά ζωής.

Ο Φεβρουάριος του 2024 διαχέεται από την ενέργεια της αφύπνισης, της επέκτασης, της αγάπης, του ρομαντισμού και της επιτυχίας. Μπορούμε να κατακτήσουμε πολλά, τόσο σε πνευματικό όσο και σε υλικό επίπεδο, αλλά είναι δεδομένο ότι θα διαταραχθεί το πρόγραμμά μας, ίσως να ακυρωθούν προγραμματισμένες δράσεις μας ή να αλλάξουν ριζικά τα σχέδια μας.

Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του έτους, αριθμολογικά όμως ο Φεβρουάριος του 2024 μας δίνει τον αριθμό «1», που μεταφράζεται σε συμπαντικές δονήσεις, οι οποίες θα φέρουν ισορροπία, συμπόνια, αγάπη και καινούργια ξεκινήματα. Η ενέργεια του αριθμού «1» είναι συνώνυμη με:

  • Ατομισμό και ανεξαρτησία
  • Μυήσεις και πνευματική αφύπνιση
  • Θεία καθοδήγηση, ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι
  • Ανάγκη να ευθυγραμμίσουμε σκέψεις με όνειρα, για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που προσδοκούμε.

Είναι ένας μήνας που μπορεί να μας προσφέρει ευκαιρίες, συναρπαστικά επίπεδα ευημερίας και φυσική και πνευματική δύναμη. Θα υπάρξουν όμως κάποιες δυσκολίες στο να κατακτήσουμε όλα αυτά, που μπορεί να μας προσφέρει η περίοδος αυτή. Όντας όντα της τρίτης διάστασης, ζώντας σε ένα πλανήτη που έχουν αλλάξει σταδιακά οι δονήσεις του μέσα στα τελευταία χρόνια, πολλοί μεταξύ μας αισθανόμαστε να υπάρχει μια έλλειψη ισορροπίας στην ζωή μας. Και αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε κολλήσει σε παλιούς και γνώριμους τρόπους ζωής και σκέψης, και δεν ακολουθήσαμε την εξέλιξη του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει.

Το χάσμα των δονήσεων μεταξύ του φυσικού κόσμου και του είδους μας που έχει δημιουργηθεί  εκφράζεται από την πλευρά μας με σύγχυση, αμφιβολίες και απογοητεύσεις. Πολύ πιο εύκολα οδηγούμαστε τώρα σε σκοτεινές σκέψεις και αρνητικές πράξεις, γιατί χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να ανεβάσουμε δονήσεις και να συμπορευτούμε με τις ενέργειες του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οι αρνητικές ενέργειες όμως και οι σκοτεινές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικά γεγονότα στην ζωή μας, καθώς οι ενέργειες που εξαπολύουμε στο σύμπαν επιστρέφουν σαν την ταλάντωση του εκκρεμούς επάνω μας.

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας, αρκεί να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ενέργειες μας προσεκτικά. Με προσεκτικό σχεδιασμό και αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας και υπομονή μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Εάν αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας ή αναρωτιόμαστε, εάν έχουμε αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να συνδεθούμε με την εσωτερική μας φωνή και να προσαρμόσουμε την ποιότητα της ενέργειας που εκπέμπουμε, ώστε να ευθυγραμμιστούμε με αυτήν του σύμπαντος. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη υπομονή και θέληση να πετύχουμε, μια και οι αλλαγές δεν γίνονται εύκολα ούτε γρήγορα, αλλά και γιατί το άγνωστο τρομάζει.

Τι μπορούμε να περιμένουμε μέσα στον Φεβρουάριο 2024

  • Ο μήνας πρόκειται να φέρει αποκαλύψεις αλλά και καινούργιες ιδέες. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στις αποκαλύψεις που θα υπάρξουν, να τις μελετήσουμε προσεκτικά και να τις ερμηνεύσουμε όχι κατά το δοκούν, αλλά για αυτό που πραγματικά κρύβουν. Καινοτόμες ιδέες θα υπάρξουν επίσης, που μπορεί να μας έρθουν μέσα από όνειρα ή κατά την διάρκεια του διαλογισμού. Δεν θα πρέπει να τις αγνοήσουμε, γιατί μας δείχνουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να κατακτήσουμε την επιτυχία.
  • Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ο Φεβρουάριος ένας καρμικός μήνας. Λόγω των όψεων και των συμπαντικών ενεργειών, θα έχουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να σπάσουμε τα καρμικά δεσμά μας. Απαλλαγμένοι έτσι από καρμικά βάρη θα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή, να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.
  • Πρέπει να αναζητήσουμε ευκαιρίες τόσο για υλική, όσο και για πνευματική επέκταση σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Για να πετύχουμε ευημερία και εσωτερική ισορροπία και εν τέλει ευτυχία, είναι απαραίτητο να καλύπτουμε τόσο τις υλικές, όσο και τις πνευματικές ανάγκες της ύπαρξης μας. Καθώς όμως ζούμε σε καθαρά υλιστικές κοινωνίες, έχουμε παραμελήσει την πνευματική μας ζωή. Το σύμπαν μας υποδεικνύει ωστόσο μια πιο πνευματική πορεία, με την σταδιακή απεξάρτηση μας από τα υλικά αγαθά. Ας κάνουμε τα πρώτα βήματα τώρα, δίνοντας τροφή και στο πνεύμα μας.
  • Η ζωή μας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, είναι γεμάτη ψευδαισθήσεις. Θεωρούμε ότι η απάντηση σε κάθε είδους πρόβλημα είναι η υλική μας επιτυχία, η κατάκτηση μιας περίοπτης θέσης ή ακόμη και η έκθεση μας στην δημοσιότητα. Η πραγματικότητα όμως απέχει παρασάγγες. Ο Φεβρουάριος μας παρέχει την δυνατότητα να δούμε τι γίνεται πραγματικά γύρω μας και να αξιολογήσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας, αρκεί να το θελήσουμε. Γιατί μόνο εάν θελήσουμε να αντικρύσουμε την αλήθεια κατάματα, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παρόν και το μέλλον με τέτοιο τρόπο, που θα μας φέρει επιτυχία, ευημερία και αρμονία.
  • Για να καταφέρουμε τα πιο πάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίσουμε το νευρικό μας σύστημα. Οι αλλαγές, ιδίως όταν είναι μεγάλης κλίμακας, μπορεί να είναι στρεσογόνες, οπότε ένα ισχυρό νευρικό σύστημα είναι απαραίτητο. Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα και ας εντάξουμε στην ζωή μας ασχολίες ή δράσεις που να φέρνουν ηρεμία και ισορροπία.

Πως να κάνουμε χρήση της κοσμικής ενέργειας του Φεβρουαρίου 2024

Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την κοσμική ενέργεια του μήνα, αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα:

  • Ας θέσουμε συγκεκριμένους στόχους για τον επόμενο μήνα κατά την Νέα Σελήνη στις 10 Φεβρουαρίου. Θα πρέπει να τους καταγράψουμε και να εστιάσουμε στην υλοποίηση τους, είτε είναι μακροπρόθεσμοι, είτε βραχυπρόθεσμοι.
  • Ας κάνουμε χρήση της ενέργειας του Υδροχόου, που ενεργοποιείται λόγω των πλανητικών διελεύσεων αλλά και της Νέας Σελήνης, για να εξερευνήσουμε μη συμβατικές προσεγγίσεις στην επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ας είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιες ιδέες και ας αναζητήσουμε ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.
  • Ας ευθυγραμμιστούμε με τις ενέργειες της κινεζικής πρωτοχρονιάς (10/02), ας αγκαλιάσουμε την προσαρμοστικότητα και την θετική αλλαγή, εφαρμόζοντας τες στην καθημερινότητα μας.
  • Χρησιμοποιείστε την ενέργεια της Πανσελήνου (24/02) για να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν σας είναι πια χρήσιμα και απλά γεμίζουν τον χώρο σας. Ένα καθαρό και οργανωμένο περιβάλλον δίνει διανοητική διαύγεια και αυξάνει την παραγωγικότητα.
  • Εντάξτε στην καθημερινότητα σας την προσευχή ή τον διαλογισμό. Θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το άγχος, θα αποκτήσετε σαφήνεια στόχων και θα καταφέρετε να εστιάσετε καλύτερα σε ότι κάνετε.
  • Βρείτε την υγιή για σας ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Δεν μπορείτε να είστε παραγωγικοί, εάν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας. Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας, ώστε να έχετε στιγμές για ξεκούραση και ανάκτηση των δυνάμεων σας.
  • Διατηρήστε την θέληση για μάθηση ζωντανή. Η νοοτροπία της δια βίου μάθησης θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις εποχές που ζούμε. Παραμείνετε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο απόκτησης νέων δεξιοτήτων και γνώσεων που μπορούν να φέρουν την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη που θέλετε.
  • Αφιερώστε χρόνο να χαρείτε τις θετικές πτυχές της ζωής σας, αναγνωρίστε τα επιτεύγματα σας και εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για όσα καλά σας έχει δώσει το σύμπαν.
  • Ο μήνας θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να υιοθετήσουμε καινούργιες συμπεριφορές γεμάτες αγάπη για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αλληλοστήριξη και συμπόνια, αρκεί να το θελήσουμε.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το αποτέλεσμα μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ταύρος – Μηνιαίες προβλέψεις Μαΐου 2024

Επαγγελματικά – Οικονομικά Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα κα…