2022 Το τέλος του Covid-19, η νέα ηθική και οι οικονομικές προοπτικές

Το 2021 θα παραμείνει κατά γενική ομολογία χαραγμένο στις μνήμες μας για δεκαετίες για πολλούς και στην πλειοψηφία τους δυσάρεστους λόγους. Μια θανατηφόρα πανδημία ανέτρεψε τις ζωές μας, κυβερνητικοί παραλογισμοί και αυταρχικές πρακτικές διέλυσαν ότι απέμεινε όρθιο και το μόνο που έμεινε είναι ο φόβος και η ανασφάλεια να κυριαρχεί σε κάθε μήκος και πλάτος της γης.

Το 2022 αναμένεται να είναι επίσης γεμάτο γεγονότα, πολλά από τα οποία θα είναι εξαιρετικά ανατρεπτικά, απρόσμενα και θα σαρώσουν την καθημερινότητα μας σαν θύελλα σε ανύποπτες στιγμές. Πολλά από όσα θα συμβαίνουν γύρω μας θα μας φαίνονται απόλυτα σουρεαλιστικά, θα μας σοκάρουν και θα μας μπερδεύουν, γιατί οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και θα έρθουν από του πουθενά.

Covid-19: Έφτασε επιτέλους το τέλος της πανδημίας;

Πολλοί αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα έρθει το τέλος του υγειονομικού εφιάλτη που αποτέλεσε την αιτία της φυλακής μας τα τελευταία χρόνια. Όπως κάθε πανδημία, έτσι και ο Covid-19, αφού περάσει την εξαιρετικά επιθετική φάση του, θα εκφυλιστεί σταδιακά σε μια απλή ίωση, που θα συνεχίσει να συνυπάρχει με τις τόσες άλλες ιώσεις που έχουμε παρουσιαστεί στο παρελθόν. Για να καθορίσουμε όμως το κλείσιμο του κύκλου της πανδημίας, θα πρέπει να δούμε αστρολογικά πότε καταγράφηκε η έξαρση της. Και σύμφωνα με τις αστρολογικές παρατηρήσεις, η επιθετική εξάπλωση της πανδημίας εκδηλώθηκε όταν εισήλθε ο Κρόνος στο ζώδιο του Υδροχόου, στις 22 Μαρτίου 2020.

Μια περίοδος αυστηρών περιορισμών σε όλο τον κόσμο, με κλειστά σύνορα, περιορισμούς δραστηριοτήτων και η γενικευμένη χρήση μάσκας ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου του 2020, με την σύνοδο Κρόνου – Άρη στην 1η μοίρα του Υδροχόου, μια σύνοδος που προανήγγειλε μια διετία φυλακής για την ανθρωπότητα, με ακραία πολλές φορές μέτρα, έρημες πόλεις και ζωές στη αναμονή. Ο συνοδικός κύκλος των δύο αυτών πλανητών αναμένεται να κλείσει 5 Απριλίου 2022, τερματίζοντας παράλληλα και την περίοδο των καταπιεστικών μέτρων. Οι περιορισμοί θα μειώνονται σταδιακά στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχει φτάσει το τέλος της πανδημίας.

Συνηγορούν ωστόσο στο ενδεχόμενο του εκφυλισμού της πανδημίας η σύνοδος ΔίαΠοσειδώνα που λαμβάνει χώρα στις 12 Απριλίου στο ζώδιο των Ιχθύων, σε παράλληλο εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η επόμενη μετάλλαξη του ιού που θα υπάρξει ελπίζουμε να είναι ασφαλής, ή τουλάχιστον λιγότερο επιβλαβής για την ανθρωπότητα. Με την βοήθεια της τύχης που εκπροσωπεί ο πλανήτης Δίας και με την συνεισφορά του Ποσειδώνα, που είναι σε θέση να δώσει πρόσβαση στην ανθρωπότητα σε αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, από την άνοιξη του 2022 και μετά υπάρχει αυξημένο το ενδεχόμενο να έχουμε στην διάθεση μας αποτελεσματικά φαρμακευτικά σκευάσματα που θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, τον Απρίλιο θα βρίσκονται ο Ήλιος και ο Ερμής στον ιδιαίτερα ενεργό Κριό, που θα συμβάλει και αυτός με την σειρά του με νέες ανακαλύψεις, που θα φέρουν νέες λύσεις στο προσκήνιο. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι από τα τέλη του 2021 έχουν μετακινηθεί οι Δεσμοί της Σελήνης από το δίπολο Διδύμων-Τοξότη σε αυτό των Ταύρου-Σκορπιού, μια μετατόπιση που συμβάλει και αυτή κατά κάποιο τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης. Ο νότιος δεσμός της Σελήνης από τον Σκορπιό προαναγγέλλει ελάφρυνση του σωματικού και ψυχικού πόνου και μείωση της θνησιμότητας.

Είναι σαν να συντονίζεται το πλανητικό σύστημα για να φέρει το σταδιακό κλείσιμο του παρόντος πανδημικού κύκλου, που όμως δεν πρόκειται να έρθει νωρίτερα από τις 7 Μαρτίου 2023, όταν θα εγκαταλείψει ο Κρόνος τον Υδροχόο για να περάσει στους Ιχθείς. Μέχρι τότε ωστόσο, τους τελευταίους δώδεκα μήνες του παρόντος κύκλου του Κρόνου, θα έχει εξασθενήσει αισθητά η ισχύς του ιού και θα υπάρξουν αποτελεσματικές θεραπείες για την εύκολη και έγκαιρη αντιμετώπιση του. Θεωρητικά και εκτός απροόπτου, αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας και από εδώ και στο εξής θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε και να ανακτούμε κάποιες από τις παλιές καθημερινές μας συνήθειες.

Η μεγάλη αφύπνιση και οι νέες αξίες

Τα όσα βιώσαμε και βιώνουμε την διετία 2020-2022 δύσκολα θα μπορέσουμε να τα ξεχάσουμε και τις φοβίες μας, είτε αυτές αφορούν την υγεία μας, είτε την οικονομική μας επιβίωση, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος να τις καταπολεμήσουμε και να ισορροπήσουμε. Η παρούσα πανδημία αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να αξιολογήσουμε σε προσωπικό επίπεδο την μέχρι στιγμής πορεία μας, να εντοπίσουμε τις ανεπάρκειες μας και να εκτιμήσουμε τα θετικά μας χαρακτηριστικά, ώστε να προχωρήσουμε τις παρεμβάσεις εκείνες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη μέρα. Και σε επίπεδο κοινωνιών όμως μας απογύμνωσε και έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πόσο εγωιστικά ζούμε την καθημερινότητα μας και πόσο εξαρτημένοι είμαστε από την ύλη και το χρήμα. Είδαμε όμως κατάματα και το πόσο σαθρές έγιναν σταδιακά και χωρίς να το καταλάβουμε οι κοινωνίες μας, άγριες και αιμοβόρες, και πόσο ανάξιοι και βαθύτατα διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί μας άρχοντες και όλοι εκείνοι που διαφεντεύουν τις μοίρες μας.

 

Το 2022 ωστόσο αποτελεί την χρονιά εκείνη, κατά την οποία θα γεννηθούν νέες αξίες και θα αναδειχθούν καινούργιες ανάγκες, ατομικές και συλλογικές. Το γεγονός αυτό γίνεται εμφανές από την συνάντηση των πλανητών Αφροδίτης και Άρη και την έναρξη ενός νέου μεταξύ τους συνοδικού κύκλου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2022. Η Αφροδίτη, πέρα από την σεξουαλικότητα και την ροπή μας προς την διασκέδαση και την πολυτέλεια, είναι ο πλανήτης εκείνος που καταδεικνύει τις αξίες μας και την στάση μας στην ζωή, ενώ ο Άρης είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των στόχων μας και για την επιλογή του τρόπου επίτευξης των. Οι συνδυασμένες ενέργειες των δύο πλανητών καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τι θα επιδιώξουμε και τι θα πετύχουμε σαν αποτέλεσμα. Ο νέος συνοδικός κύκλος αναμένεται να φέρει μια μεγάλη αλλαγή στην περιρρέουσα ενέργεια, με μεγαλύτερη εστίαση πλέον στις αξίες, στην προσωπική βελτίωση και στην βελτίωση της σχέσης μας με τον εαυτό μας, τους γύρω μας και με το περιβάλλον.

Το ενδιαφέρον του παρόντος συνοδικού κύκλου Αφροδίτης-Άρης είναι ότι λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Υδροχόου, στην 1η μοίρα του ζωδίου, την μοίρα της «μεγάλης μετάλλαξης» όπως λέγεται. Και για τα επόμενα χρόνια όμως, μέχρι και το 2026, το ετήσιο ραντεβού των δύο πλανητών θα πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου, κάτι που μας οδηγεί στο να υποθέσουμε, πως τώρα περνάμε ουσιαστικά το σκαλοπάτι της Εποχής του Υδροχόου, καθώς το διάστημα μεταξύ 2022 και 2026 η ανθρωπότητα θα γνωρίσει επί της ουσίας τις αξίες του Υδροχόο και θα αλλάξει σταδιακά η συλλογική συνείδηση της.

Εκείνο που θα πρέπει να περιμένουμε όλοι να βιώσουμε είναι μια μαζική αφύπνιση των ανθρώπων, που θα γκρεμίσει τους εγωιστικούς μας κόσμους, καθώς γλυκοχαράζουν εποχές με αλτρουιστικά συντονισμένους ανθρώπους, απαλλαγμένους από εγωισμούς. Τις μέρες και τα χρόνια που έρχονται θα βιώσουμε ενεργούς αγώνες ενάντια τις κοινωνικές αδικίες και τους αποκλεισμούς κάθε μορφής. Οι άνθρωποι θα δείχνουν πραγματική ανοχή και κυρίως κατανόηση στις απόψεις των άλλων για την ζωή, καθώς εκείνο που θα προέχει είναι να είμαστε όλοι συντονισμένοι στην επιδίωξη της ευημερίας του συνόλου, μέσα από την διατήρηση της ατομικότητας και της διαφύλαξης των προσωπικών μας, μοναδικών εκφραστικών μέσων. Είναι τα χρόνια που πολλοί από μας θα αφιερώσουν χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση και επιμόρφωση μας, καθώς οι εποχές θα απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες, που η υλιστική μας ζωή δεν επέτρεψε να αναπτυχθούν. Με στραμμένη δε στην προσοχή μας στην πνευματική μας αφύπνιση και εξέλιξη, η εξάρτηση μας από την ύλη θα μειώνεται σταδιακά, φέρνοντας το τέλος του άκρατου καταναλωτισμού και της χυδαίας επίδειξης πλούτου που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες.

Πλανητικές διελεύσεις και ο αντίκτυπος τους στην οικονομία

 

 

Όπως αναφέρθηκε ήδη, από τα τέλη του 2021 παρατηρήθηκε η μετατόπιση των δεσμών της Σελήνης από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη σε αυτόν του Ταύρου-Σκορπιού, μια μετατόπιση που συμβαίνει κάθε 18 μήνες και καταδεικνύει τα σημεία κρίσης που θα αναδειχθούν τους επόμενους μήνες. Με τους δεσμούς στον άξονα Διδύμων-Τοξότη είχαμε την παράλυση του εμπορίου και των ταξιδιών, που την φορά αυτή τα βιώσαμε πολύ πιο έντονα λόγω Covid-19, τα προβλήματα στην παιδεία και την αμφισβήτηση της δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς επέλεξαν να αποτελέσουν δεκανίκι των κυβερνήσεων, αντί να επιτελέσουν το ρόλο τους με αξιοπιστία.

 

Με την μετακίνηση των δεσμών στης Σελήνης στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού, οι κλυδωνισμοί που θα βιώσουμε θα αφορούν τα σταθερά εκείνα κομμάτια της ζωής μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς. Στο προσκήνιο θα βρεθούν ζητήματα οικονομίας, ο ρόλος των Τραπεζών και των Χρηματιστηρίων, πιθανά να βιώσουμε σε πολλές χώρες νομισματικές αναταράξεις ή να επιχειρηθεί η μετάβαση σε νέα νομίσματα, η κτηματαγορά θα βρεθεί υπό πίεση, το ίδιο και η εκμετάλλευση της γης με κάθε τρόπο (γεωργία, εξορύξεις, κλπ.), ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ανατροπές στα ασφαλιστικά μας συστήματα. Είναι τομείς της δημόσιας ζωής που δεν θα αφήσουν κανέναν μας αλώβητο, θα έχει όμως μεγαλύτερη επίπτωση στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού.

Τους επόμενους 18 μήνες η προσοχή μας στις υλικές αξίες θα αυξηθεί. Η πανδημία έφερε ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο κύμα οικονομικής κρίσης, καθώς πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα αφαίρεσαν και την παραμικρή ικμάδα των έτσι και αλλιώς ασθενικών οικονομιών. Τώρα θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι οικονομίες μας, καθώς δεν θα μπορούν πλέον οι κυβερνήσεις να κρύψουν τις καταστροφές που προκάλεσαν. Για το 2022 προέχει ωστόσο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να μάθουμε να διαχειριζόμαστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ελάχιστα μέσα που θα έχουμε στην διάθεση μας, ώστε να διασφαλίσουμε την επιβίωση μας και να οικοδομήσουμε με αυτοπεποίθηση το μέλλον μας.

Η μετατόπιση αυτή των δεσμών της Σελήνης μπορεί στο ιστορικό σημείο που βρισκόμαστε αυτή την χρονική στιγμή και σε συνδυασμό με την διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο να φέρει μια ευρεία νομισματική μεταρρύθμιση, πιθανά με την μετάβαση κάποιων οικονομιών σε ψηφιακά νομίσματα, κάτι που συζητιέται εδώ και χρόνια. Ίσως όμως η νομισματική αυτή μεταρρύθμιση να αφορά την αντικατάσταση νομισμάτων, την αποχώρηση χωρών από κοινά νομίσματα (Ευρώ) ή απλά την αλλαγή κάποιων χαρτονομισμάτων. Όλα είναι πιθανά.

 

Για κάποιες οικονομίες το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πολύ πιο δύσκολο, μια και οι στρόφιγγες του δανεισμού θα κλείνουν και υπάρχει το ενεχόμενο να αναγκαστούν να καταφύγουν οι κυβερνήσεις των χωρών σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα όπως είναι τα capital controls ή το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Δεν είναι ωστόσο μόνο η μετατόπιση των δεσμών της Σελήνης που θα έχει επίδραση στο οικονομικό κλίμα της εποχής μας. Το τετράγωνο ΚρόνουΟυρανού που μας ταλαιπωρεί ήδη από το 2021, συνεχίζει να μας επηρεάζει και μέσα στο 2022 με τις ενέργειες του. Τόσο ο Κρόνος, όσο και ο Ουρανός είναι αργοί πλανήτες στις μετακινήσεις τους, κάτι που μεταφράζεται και τις ενέργειες που διαχέουν τις ζωές μας. Υπο την επιρροή της μεταξύ τους όψη συντελούνται αυτή την στιγμή σημαντικές αλλαγές σε μεγάλα τμήματα της οικονομίας, που όμως είναι αργές και ίσως να μην είναι ακόμη αισθητές στους λαούς.

Η κρίση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που αποτέλεσε την αιτία να εκτοξευθούν οι τιμές πολλών προϊόντων, αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι της άνοιξη του 2022 και να εξομαλυνθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στις εμπορευματικές μεταφορές. Ωστόσο ο Δίας στους Ιχθείς οδηγεί στην αύξηση της ζήτησης ενέργειας, κάτι που εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με άμεση επίπτωση στις τιμές πλήθους προϊόντων και υπηρεσιών.

Με το πέρασμα του Δία στον Κριό θα έχουμε μια σημαντική αύξηση της επιχειρηματικότητας, καθώς πολλοί θα θελήσουν πια να χτίσουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να δραστηριοποιηθούν ανεξάρτητα επαγγελματικά. Θα είναι μια περίοδος καινοτομίας, δεν θα καταφέρουν όμως όλοι να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να επιβιώσουν, μια και η παγκόσμια οικονομία θα βιώσει μέσα στο 2022 την βαθύτερη ύφεση της μετά την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930!

Μέσα στο 2022, χάρη στις αρμονική επιρροή που θα έχει ο Ουρανός στα ζώδια της Παρθένου και του Αιγόκερου, καθώς και στη θέση του Κρόνου στο πρωτοποριακό ζώδιο του Υδροχόου, αναμένεται να δούμε ισχυρή ανάπτυξη οι τομείς των κατασκευών και των ακινήτων, των δημοσίων έργων (δημόσιες υποδομές), των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην ξυλουργική βιομηχανία, στις εξορύξεις και την μεταλλουργία, στις φαρμακευτικές βιομηχανίες, καθώς και στους τομείς των μεταφορών, εμπορευματικών και επιβατικών.

Οι επιχειρήσεις των πιο πάνω τομέων οικονομικής δραστηριότητας θα έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν αυξημένη κερδοφορία μέσα στο 2022, προσοχή θα χρειαστεί ωστόσο το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, κατά το οποίο είναι πολύ πιθανά απρόοπτα, που θα αλλάξουν άρδην το οικονομικό κλίμα, όπως είναι μια απότομη αλλαγή στις αξίες των ακινήτων, η κατάρρευση δημόσιων υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, κλπ), προβλήματα τις εξορύξεις, κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας ή ένα αναπάντεχο κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Λόγω της έντονης επιρροής του Κρόνου και του Ουρανού στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, μεγάλες δυσκολίες και απώλειες αναμένεται να καταγράψουν όσοι δραστηριοποιούνται στην παιδεία και την προπονητική, στην βιομηχανία του αθλητισμού, στην ψυχαγωγία ή την show business, στην εστίαση, στην βιομηχανία αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής ή στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Δύσκολες μέρες αναμένεται επίσης να περάσουν τα εμπορικά κέντρα αλλά και η αγορά εμπορευμάτων γενικότερα.

Πρόοδος με ταυτόχρονους όμως περιορισμούς και εμπόδια στην δράση ή την ανάπτυξη τους θα αντιμετωπίσουν η επιστημονική έρευνα, η πληροφορική, οι αεροπορικές και διαστημικές βιομηχανίες, ο τραπεζικός κλάδος και οι σφαίρα καινοτομίας (πράσινη ενέργεια, κλπ.). Ο τομέας της πληροφορικής θα αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς, θα υπάρξουν ωστόσο νέοι και αυστηροί περιορισμοί που θα στοχεύουν στην «παράνομη πληροφόρηση», με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα ακόμη και στα συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Οι Τράπεζες περνούν με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και μεταφέρουν τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες τους στην νέα ψηφιακή εποχή. Παράλληλα δε, προβλέπεται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους με συμμετοχές και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ώστε να εξισορροπήσουν τυχόν απώλειες από προμήθειες ή μείωσης της πελατειακής τους βάσης.

Το 2022 αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά για τον τουριστικό τομέα, καθώς ο Δίας στους Ιχθείς και αργότερα στον Κριό θέλει πλέον να γευτεί εκ νέου όλα αυτά που του στέρησαν και να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Η σύνοδος δε Δία-Ποσειδώνα τον Απρίλιο αναμένεται να φέρει μια αναγέννηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, όπως και στη λογοτεχνία. Υπό την ισχυρή της όψης θα αναζητήσει ο κόσμος περισσότερη πνευματική τροφή για να ξεφύγει από τα δυσάρεστα της καθημερινότητας και θα στραφεί στο βιβλίο ή στον θαυμαστό κόσμο της 7ης τέχνης για λίγες στιγμές γαλήνης.

Καιρικές συνθήκες και πλανητικές διελεύσεις

 

Στην διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μέσα στο 2022 αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση οι μετακινήσεις και οι όψεις του Δία. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκταση, που δεν φέρνει μόνο υλική ευημερία, αλλά μεγεθύνει ότι ακουμπά. Στα τέλη Δεκεμβρίου μετακινήθηκε στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα ζώδιο του νερού, οπότε όσο θα διαρκέσει η διέλευση του αυτή θα έχουμε αυξημένες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, ανάλογα με την περιοχή της υφηλίου, με συνέπεια να είναι αυξημένη και η επικινδυνότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, είτε από τις καρρακτώδεις βροχές, είτε από το λιώσιμο των χιονιών την άνοιξη.

Στις 12 Απριλίου 2022 σχηματίζει ο Δίας σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, μια πλανητική σύγκλιση που είναι αρκετή για να ανεβάσει σημαντικά την στάθμη των υδάτων σε κρίσιμα ύψη. Κατά την τελευταία συνάντηση των δύο πλανητών στο ζώδιο του Ιχθύ το 1856, είχαμε κατά της ιστορικές πηγές εκτεταμένες πλημμύρες στην κοιλάδα του Λίγηρα στην Γαλλία αλλά και σε μεγάλη έκταση της Ρωσίας με την υπερχείλιση αρκετών ποταμών. Ας προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο αυτό, μια και θα είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγουμε τις πλημμύρες, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλα ποτάμια ή σε περιοχές που οι δασικές πυρκαγιές των προηγούμενων θερινών περιόδων μείωσαν την ικανότητα φυσικής απορρόφησης των υδάτων.

Και δεν θα έχουμε συνέλθει ακόμη από τις πλημμύρες του χειμώνα και της άνοιξης, όταν θα μετακινηθεί ο Δίας στο ζώδιο του Κριού στις 10 Μαΐου, όπου θα συναντήσει τον Ήλιο, τον Άρη και την Αφροδίτη και θα ξεκινήσει μια περίοδος με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία, που θα οδηγήσει πρόωρα σε καύσωνες και εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές. Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται είναι εξαιρετικά ζεστό, ξεπερνώντας αρκετές φορές τις υψηλότερες ανά περιοχή θερμοκρασίες, καταγράφοντας νέα ρεκόρ. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο ΑυγούστουΣεπτεμβρίου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιθανό να είναι υπερβολικά ηλεκτρισμένη λόγω και της επιρροής του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, με ασυνήθιστα πολλούς κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και τυφώνες. Κατά το τελευταίο δίμηνο του έτους, με την επιστροφή του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων προβλέπεται να επαναληφθεί το σκηνικό του χειμώνα και της άνοιξης, με αυξημένες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις και αύξηση της επικινδυνότητας για πλημμύρες.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…