Pet και ζώδια!

Η αστρολογία είναι η επιστήμη που ερμηνεύει την αλληλεπίδραση των ενεργειών του σύμπαντος επάνω στα έμβια όντα του πλανήτη μας. Και σαν έμβια όντα, θα ήταν εξαιρετική αλαζονεία από μέρους μας να θεωρούμε μόνο τον άνθρωπο. Ανάλογες με τις επιδράσεις στον άνθρωπο είναι και οι επιδράσεις των πλανητών και γενικότερα των ουράνιων σωμάτων και στο ζωικό βασίλειο, μόνο που είμαστε συνήθως πολύ απασχολημένοι και αδιάφοροι για το τι συμβαίνει περά από την μύτη μας.

Το παρόν άρθρο με τις πλανητικές προβλέψεις του για τα κατοικίδια, μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε λίγο καλύτερη την ψυχοσύνθεση τους και να αποκωδικοποιήσουμε και να ερμηνεύσουμε λίγο πιο εύκολα την συμπεριφορά τους, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι να περιμένουμε από αυτά και τι να κάνουμε για να τα πάμε καλά μεταξύ μας. Με την έννοια κατοικίδια εννοούνται πέρα από τους σκύλους και τις γάτες, οποιοδήποτε άλλο οικόσιτο ζώο, είτε πρόκειται για παπαγαλάκια, είτε για άλογα ή αγελάδες, εάν διαθέτουμε μια φάρμα.

Χαρακτηριστικά ζωδίων για κατοικίδια σκύλους και γάτες !

 

 

Pet  Κριοί : (22 Μαρτίου-21 Απριλίου) 

Τα κατοικίδια που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Κριού έχουν πολύ ενέργεια και είναι υπερευαίσθητα! Οι γάτες και τα σκυλιά Κριοί είναι γεννημένα ηγέτες και κανένα ζώο δεν μπορεί να τα εκφοβήσει! Θα προσπαθήσουν να επιβληθούν σε όλα τα άλλα ζώα και δεν θα δέχονται εύκολα καθοδήγηση ή χειραγώγηση από το αφεντικό τους, πόσο μάλλον λουρί… Συνεχώς θα αποζητούν την προσοχή των γύρω τους και δεν είναι απίθανο να δείξουν ιδιαίτερο πείσμα και μια επαναστατική διάθεση.

Συμβουλή: Εάν τα καλοπιάσετε και τα χαϊδέψετε θα σας χαρίσουν απλόχερα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, υπερασπιζόμενα το αφεντικό και το σπίτι τους με όλες τους τις δυνάμεις. Χρειάζεται ωστόσο προσεκτικό χειρισμός από την πλευρά σας, γιατί θα είναι δύσκολο να τα χειραγωγήσετε, εάν θυμώσουν και πεισμώσουν.

Pet  Ταύροι: (22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-21 ΜΑΙΟΥ) 

Τα κατοικίδια σας που γεννήθηκαν στο ωροσκόπιο του Ταύρου αγαπούν την φύση, αλλά είναι λίγο έως πολύ οκνηρά. Οι γάτες και τα σκυλιά που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου σπάνια θα βγουν από την νωθρότητα τους και θα υπερασπιστούν τον χώρο τους.

Συμβουλή: Τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου έχουν την τάση να παίρνουν βάρος, μια και αρνούνται κάθε είδους φυσικής δραστηριότητας που θα μπορούσε να τα γυμνάσει. Για να τα ξεγελάσετε και να τα ξεκουνήσετε, θα πρέπει να τα δωροδοκείτε με λιχουδιές και να εκμεταλλεύεστε την ευκαιρία αυτή για να παίξετε ήπιας μορφής παιχνίδια μαζί τους, που θα κάνουν καλό στην υγεία τους και θα τα ενθουσιάσει.

Pet  Δίδυμοι: (22 ΜΑΙΟΥ—21 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Τα κατοικίδια σας που ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων συνήθως αντιδρούν στην εκπαίδευση, αρνούμενα να συμμορφωθούν στις εντολές του εκπαιδευτή τους, και χρειάζονται παρέα για να αισθάνονται καλά. Οι σκύλοι και οι γάτες Δίδυμοι  έχουν ανεξάντλητη ενέργεια και καλή διάθεση!  Αποζητούν μόνιμα την προσοχή του αφεντικού τους, αλλά και των ξένων, και αισθάνονται ευτυχισμένα όταν μπορούν να διασκεδάσουν με το αφεντικό τους με κάποιο παιχνίδι. Είναι αρκετά σκανδαλιάρικα και θα πρέπει να προσέξετε τις σκανδαλιές που θα σας κάνουν!

Συμβουλή:  Αισθάνονται την ανάγκη να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προσπαθώντας να γοητεύσουν τον περίγυρό τους. Φροντίστε τα, περιποιηθείτε τα και φορέστε τους ρούχα και αστραφτερά pet κοσμήματα που θα τους απογειώσουν την ψυχολογία. Εάν δεν το κάνετε, θα έχετε ένα ευερέθιστο και κακόκεφο κατοικίδιο.

Pet Καρκίνοι : (22 ΙΟΥΝΙΟΥ- 22 ΙΟΥΛΙΟΥ)

Τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου είναι συνήθως άτολμα, αποφεύγουν τα προβλήματα και τα μαλώματα και αποζητούν τα χάδια και τις αγκαλιές των οικείων τους. Είναι όμως πιστά για μια ζωή στα αφεντικά τους! Δύσκολα θα επιδοθούν σε ένα αγώνα επιβολής, και θα το κάνουν μόνο εάν είναι αναγκασμένα. Είναι υπερβολικά ευαίσθητα! Εάν τα επιπλήξετε θα χάνουν την διάθεση τους και θα αποσύρονται σε μια γωνιά του σπιτιού, όπου και θα κλαψουρίζουν. Θα επιδιώκουν να τραβήξουν την προσοχή των μελών της οικογένειας, θα έχουν απίστευτη διάθεση για παιχνίδι και θα ζητιανεύουν χάδια και κανακέματα. Οι γάτες του ζωδίου αυτού είναι κυρίως νυχτόβιες και θα παρουσιάσουν πολλές διακυμάνσεις στην συμπεριφορά και στην διάθεση τους, ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης.

Συμβουλή: Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα τους προσπαθήστε να περιορίσετε τις επιπλήξεις στις απολύτως απαραίτητες. Φροντίστε επίσης να μην παραλείπετε να τα επαινείτε και να τα επιβραβεύετε για οτιδήποτε κάνουν καλά, για να τους τονώσετε την αυτοπεποίθηση. Όσο για τα χάδια και τις αγκαλιές, κρατήστε κάποιο μέτρο για να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο.

Pet Λέοντες (22 ΙΟΥΛΙΟΥ-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

Τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα, έχουν μια συμπεριφορά και ένα ύφος, αντάξια ενός βασιλιά! Θέλουν να αισθάνονται ηγέτες, και το στοιχείο αυτό είναι υπερτονισμένο. Στο οικείο περιβάλλον αλλά και σε δημόσιους χώρους είναι πολύ κοινωνικά και φιλικά, μην τολμήσει όμως κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους! Κατά την διάρκεια του φαγητού τους  κάνουν μεγάλη φασαρία, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή σας. Είναι πολύ πιστά και τρυφερά με τα αφεντικά τους, έχουν πολύ καλή μνήμη και είναι εξαιρετικοί προστάτες για τα μικρά παιδιά της οικογένειας, θα πρέπει όμως να έχετε την προσοχή σας τεταμένη σε μόνιμη βάση, ιδίως εάν υπάρχουν άλλα κατοικίδια στον ίδιο χώρο.

Συμβουλή: Η αλαζονική συμπεριφορά τους μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες, εάν δεν φροντίσετε να βάλετε με σαφή και απόλυτο τρόπο κάποια όρια, κυρίως ως προς το ποίος είναι το αφεντικό στο σπίτι. Εάν δεν το κάνετε έγκαιρα, θα πρέπει να υπομένετε αδιαμαρτύρητα τα καπρίτσια και τα γυμνάσια που θα σας κάνουν …

Pet Παρθένοι (22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

Πρόκειται ίσως για τα πιο ιδιότροπα κατοικίδια του ζωδιακού, με ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καθαριότητα και την υγιεινή του περιβάλλοντος τους, χαρακτηριστικό που είναι κάπως περισσότερο τονισμένο! Αν θέλετε να τα ευχαριστήσετε δεν έχετε παρά να τα κάνετε μπάνιο, οποιαδήποτε μέρα και ώρα της ημέρας. Εάν για τα άλλα κατοικίδια του ζωδιακού η ώρα του μπάνιου είναι ένας αγώνας επιβίωσης, για τα Παρθενάκια είναι η απόλυτη απόλαυση! Η προσοχή τους είναι περισσότερο στραμμένη στα παιχνίδια και τα χάδια, παρά στις ευθύνες φύλαξης του σπιτιού. Θα διαπιστώσετε ότι πολλές φορές αρνούνται να σας ακολουθήσουν εκτός κατοικίας, απλά επειδή θα τους διακόπτετε το παιχνίδι.

Συμβουλή: Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να είναι προσεκτικοί για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, κάποια από τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου  παρουσιάζουν στομαχικές διαταραχές, γι αυτό θα πρέπει να ακολουθείτε αυστηρή δίαιτα, αποφεύγοντας πειραματισμούς και νεωτερισμούς με την τροφή τους.

Pet  Zυγοί  (22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

Το συναίσθημα  βγαίνει μέσα από τα μάτια για τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού. Συνήθως είναι ανήσυχα και αναποφάσιστα, ενώ κατά διαστήματα  έχουν μια περίεργη συμπεριφορά, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όρια και την υπομονή σας. Πολλές φορές  είναι εντελώς παθητικά και αποτραβηγμένα στην γωνία τους, ενώ κατά διαστήματα είναι πάρα πολύ στοργικά με τα άλλα κατοικίδια του σπιτιού.  Η απότομες εναλλαγές συμπεριφοράς, η νευρικότητα ή η απάθεια, ενδεχομένως να είναι και ένα σημάδι ανίας και πλήξης μέσα στο σπιτικό περιβάλλον, κάτι που δεν θα πρέπει να σας διαφύγει της προσοχής.

Συμβουλή: Για να καταπολεμήσετε την πλήξη και την ρουτίνα που τους βαραίνει, ιδανικό θα ήταν να τα βγάζετε συχνές βόλτες, και αν είναι δυνατό σε διαφορετικά περιβάλλοντα, στην ιδανική περίπτωση στην φύση. Η αλλαγή ατμόσφαιρας θα  τους ισορροπήσει και θα τους δώσει καινούργιο κέφι.

Pet  Σκορπιοί (22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Οι σκύλοι και οι γάτες κυρίως, αλλά και γενικά όλα τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού, έχουν την έμφυτη ικανότητα να διαβάζουν το μυαλό των αφεντικών τους, αλλά και να διαισθάνονται πιο άμεσα τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχει το σπίτι που τους φιλοξενεί. Είναι πολύ στοργικά με τους ιδιοκτήτες τους, κάτι που αποτελεί βάλσαμο για σας. Είναι τα πιο δυνατά από άποψη μυϊκής δύναμης ανάμεσα στα ζώα της ράτσας τους και κάποιες φορές δείχνουν αρκετό πείσμα ή είναι αρκετά επιθετικά προς τα υπόλοιπα κατοικίδια σας, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον υπερήφανο χαρακτήρα τους. Άλλες φορές πάλι είναι κλεισμένα στον εαυτό τους, χαμένα στον «κόσμο» τους και αδιάφορα για το τι συμβαίνει γύρω τους.

Συμβουλή: Η αφοσίωση στον ιδιοκτήτη τους μπορεί να πάρει διαστάσεις έντονα κτητικής διάθεσης κατά διαστήματα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα υπόλοιπα κατοικίδια του σπιτιού ή στην συμπεριφορά τους έξω από το σπίτι. Μην την ενθαρρύνετε για να μην χάσετε τον έλεγχο.

Pet Τοξότες (22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) 

Τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη είναι γεμάτα ενέργεια! Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να έχουν γερά νεύρα, για να αντέξουν τα υπερκινητικά σκυλάκια ή γατάκια και τις συνεχείς προσκλήσεις τους για παιχνίδια, διασκέδαση και χάδια. Αρκετές είναι οι σκανδαλιές που σκαρφίζονται και αποζητούν μετά το χάδι και την αγκαλιά του αφεντικού τους. Η αδεξιότητα τους μπορεί να εμπλέξει τους ιδιοκτήτες τους σε ένα σωρό φασαρίες. Κατά καιρούς μπορεί να παρουσιάσουν σημάδια δειλίας και αποχής από παιχνίδια ανταγωνισμού και διεκδίκησης με τα υπόλοιπα κατοικίδια.

 

Συμβουλή: Προσέχετε την υγεία τους, φροντίζοντας με σχολαστικότητα το φαγητό τους και μη παραμελώντας τους εμβολιασμούς τους. Φροντίστε επίσης ο χώρος όπου κινούνται ώστε να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για ατυχήματα.

Pet  Αιγόκεροι (22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Τα κατοικίδια που ανήκουν στον ζώδιο του Αιγόκερου είναι αρκετά σοβαρά και έχουν τον αέρα της ωριμότητας και της σοφίας, άσχετα με την ηλικία τους. Τους αρέσει η τάξη μέσα στο σπίτι, και εάν αισθανθούν  ότι αυτή έχει διασαλευτεί με κάποιο τρόπο, μπορούν να γίνουν επιθετικά ή πεισματάρικα. Οι γάτες είναι περισσότερο τεμπέλες, αποζητώντας μια ήσυχη, ζεστή γωνιά όπου θα περνούν το περισσότερο διάστημα της μέρας και είναι αδύνατο να τις βγάλετε από την νιρβάνα τους. Τα κατοικίδια αυτού του ζωδίου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν τα πιο εγωκεντρικά του ζωδιακού κύκλου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν τα αφεντικά τους, και ειδικά τα παιδιά της οικογένειας, με τα οποία κάνουν υπέροχο παιχνίδι, ούτε ότι παραμελούν τα καθήκοντα φύλαξης του σπιτικού τους.

Συμβουλή: Θα πρέπει να προσέξετε λίγο την δίαιτα τους, καθώς η τεμπελιά τους, σε συνδυασμό με την λαιμαργία τους, θα είναι η αιτία που θα αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.

Pet  Υδροχόοι (22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-21ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Τα κατοικίδια που ανήκουν στον Υδροχόο είναι ευγενή και διαισθάνονται τις διαθέσεις των αφεντικών τους με το παραμικρό. ‘Έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο νερό και το μπάνιο, κάτι που αποτελεί γι αυτά τις πιο ευχάριστες τους στιγμές. Έχουν υψηλή ευφυΐα και απέραντη αγάπη για τα αφεντικά τους, κάτι που δείχνουν με όποιο εκφραστικό μέσο τους έχει προικίσει η φύση. Αντίθετα από τα σκυλάκια, οι γάτες Υδροχόοι είναι πολύ ευέξαπτες και ευερέθιστες. Εκεί που θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, είναι εάν αποφασίσετε να εκπαιδεύσετε ένα κατοικίδιο που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόο. Θα είναι μια άσκηση για δυνατούς λύτες! Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στις βόλτες, γιατί έχουν την τάση να χώνουν την μύτη τους παντού, κάτι που τους παρασημοφορεί κάποιες φορές με μερικές αμυχές.

Συμβουλή: Η αγάπη τους για το καλό φαγητό θα πρέπει να προσεχτεί, γιατί μπορεί να επιβαρύνει την υγεία τους με τα παραπανίσια κιλά που θα πάρουν. Χρειάζεται αρκετή προσοχή στην υγεία τους, γιατί κάποια από αυτά ενδέχεται να παρουσιάσουν ξαφνικά προβλήματα.

Pet  Ιχθείς (22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-21 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων δείχνουν μια πολύ μεγάλη αγάπη στα παιχνίδια με το νερά, καθώς και σε κάθε είδος έντονης δραστηριότητας και άσκησης. Είναι ευαίσθητα και οι απότομες αλλαγές στην διάθεση τους δεν λείπουν. Πολλά από τα κατοικίδια που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων παρουσιάσουν μια ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση για ένα πρόσωπο της οικογένειας σας, με το οποία αποκτούν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, διανθισμένο με παιχνίδια και χάδια. Η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να αποσταθεροποιήσει την συμπεριφορά τους και να δείξουν σημάδια μελαγχολίας. Στις περιπτώσεις αυτές η αγάπη μπορεί να κάνει θαύματα.

Συμβουλή: Αποφύγετε τις αλλαγές, είτε πρόκειται για αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στο κατοικίδιο σας λόγω πιθανών προβλημάτων άλλης φύσης ή αλλαγής χώρου κατοικίας, εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Προσέξτε επίσης τα ζωάκια σας, γιατί θα είναι επιρρεπή σε ατυχήματα.

Αλίντα Κανάκη

 

 

★  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ζώδια - Pet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *