Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο 2022 : Μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση

Έφτασε και η ώρα του Ουρανού να βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος για μια ακόμη φορά στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι ο τελευταίος από τους εξωτερικούς πλανήτες που γυρίζει ανάδρομος, συνοδεύοντας Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα, Πλούτωνα αλλά και Χείρωνα για κάποιους μήνες στο ταξίδι τους αυτό. Ο Ουρανός θα βρεθεί σε στάση στις 24 Αυγούστου, στις 18ο 55’ του ζωδίου της γης που τον φιλοξενεί, και αναμένεται να βγει από την ανάδρομη πορεία του μετά από 152 μέρες, στις 23 Ιανουαρίου 2023, στις 14ο 56’ του Ταύρου.

Στην πεντάμηνη αυτή ανάδρομη πορεία του ο πλανήτης του απρόβλεπτου και ο κυβερνήτης του χάους, μας προσφέρει μια ευκαιρία αξιολόγησης των αξιών μας, των σχέσεων μας και του αισθήματος ασφάλειας που αισθανόμαστε. Μας δίνει την δυνατότητα να έρθουμε σε πραγματική επαφή με την ψυχή και το σώμα μας αλλά και να διεκδικήσουμε ελευθερία στις σχέσεις μας. Εκεί που θα δυσκολευτούμε σε προσωπικό επίπεδο, είναι να υπερνικήσουμε τον φόβο της ανεπάρκειας μας ή τις φοβίες μας για ανεπάρκεια ή έλλειψη υλικών αγαθών.

Η παρούσα ανάδρομη πορεία του θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγες λέξεις ότι αφορά ζητήματα προσωπικής ελευθερίας! Τώρα έχει φτάσει η χρονική στιγμή να δούμε την ζωή μας, όπως έχει διαμορφωθεί, κάτω από ένα νέο πρίσμα, να αποβάλουμε παλιούς και ξεπερασμένους τρόπους δράσης, αφού καταφέρουμε να ξεπεράσουμε παλιές ιδεολογίες και νοοτροπίες, ώστε να δημιουργήσουμε έναν νέο κόσμο, χτίζοντας τον από μέσα προς τα έξω.

Ο ανάδρομος Ουρανός θέλει να μας προσγειώσει με λίγα λόγια στην πραγματικότητα. Και αυτό θα γίνει αφού εξαναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας και να αλλάξουμε όλα εκείνα τα πράγματα στην ζωή μας που δεν είναι πια λειτουργικά ή αποδοτικά για μας και τους στόχους μας και αποτελούν εμπόδιο στην εξελικτική μας πορεία. Αυτό ισχύει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο!

Εάν έχουμε εγκλωβιστεί σε κακές σχέσεις, συναισθηματικές ή κοινωνικές-επαγγελματικές, σε μια δουλειά που δεν μας ενδιαφέρει ή δεν μας αρέσει καν, ζούμε σε μια περιοχή ή μια κατοικία που δεν μας ικανοποιεί ή μας κάνει να μην αισθανόμαστε καλά, ο ανάδρομος Ουρανός θα το κάνει φανερό με τέτοιο τρόπο μέσα στους επόμενους μήνες, που δεν θα μπορούμε να το παραβλέψουμε. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας μπορεί να έρθει με αργούς ρυθμούς και να ακολουθήσει μια περίοδος θλίψης, απογοήτευσης ή ανησυχίας για το άδηλο μέλλον. Το σημαντικό όμως είναι να δώσουμε προσοχή στα σημάδια του Σύμπαντος, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες για μας αλλαγές, που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε ένα μικρό εξελικτικό βήμα. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε, τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά στην ζωή μας. Και θα πρέπει να είμαστε γενναίοι, ώστε να αγκαλιάσουμε την ελευθερία μας αυτή και να κάνουμε τις επιλογές μας.

Το διάστημα των μηνών που ακολουθούν, όλοι μας θα βιώσουμε κάποια μορφή αναταραχής ή ανασφάλειας στην ζωή μας, ιδίως κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που θα προστεθεί και ο Ερμής στην ομάδα των ανάδρομων πλανητών, με συνέπεια ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν 6 με 7 ανάδρομοι πλανήτες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι την περίοδο αυτή θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να κάνουμε μια βαθιά βουτιά στον εσωτερικό μας κόσμο, να βάλουμε σε τάξη σκέψεις, συναισθήματα, οράματα και επιθυμίες, να αποβάλλουμε τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να κλείσουμε επώδυνα κεφάλαια της ζωής μας, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε τους θησαυρούς που κρύβει ο καθένας μέσα του και είναι θαμμένοι κάτω από τόνους σκόνης.

Ο Ουρανός είναι αποδυναμωμένος κατά την ανάδρομη πορεία του, κατά ένα περίεργο τρόπο όμως μπορεί σε στιγμές να βγάλει με έμφαση τα χαρακτηριστικά του σαν πλανήτης. Οι καινοτόμες αλλαγές που περιμένουμε στους τομείς που κυβερνά ο Ταύρος, όπως είναι η γεωργία, τα τρόφιμα, η ασφάλεια, η κτηματαγορά και η οικονομία, αναμένεται να καθυστερήσουν ή να ανακόψουν ταχύτητα, ακόμη και να επανεξεταστούν υπό το φως νέων δεδομένων. Άλλες ποιότητες του πλανήτη όμως θα έρθουν με επίφαση στο προσκήνιο, ιδίως κατά την διάρκεια των εκλείψεων της περιόδου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022, με ξαφνικές, απροσδόκητες και δύσκολες αλλαγές, που θα γεννήσουν ανασφάλεια και άγχος.

Μέριμνα μας θα πρέπει να είναι, να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας και να υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκαλιές τις αλλαγές, αντί να περιχαρακωθούμε στο γνωστό και ασφαλές. Γιατί όσο δύσκολες ή επώδυνες και αν φαντάζουν αυτές, στο τέλος θα μας απελευθερώσουν, μια και αυτός είναι ο σκοπός του πλανήτη. Οι σχέσεις μας το πεντάμηνο που ακολουθεί ενδέχεται να αναστατωθούν, να αντιμετωπίσουμε απρόσμενες δυσκολίες αναφορικά με τα υλικά αγαθά, αλλά ας είμαστε υπομονετικοί, σε αρμονία με τον εαυτό μας, ευέλικτοι και ανοιχτοί στις προκλήσεις των καιρών, έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία όταν μας το υποδείξουν οι συνθήκες. Το ανοιχτό μυαλό και η ευελιξία θα μας οδηγήσουν σε δημιουργικές αποκαλύψεις και μια αναζωογονημένη προσωπική ζωή. Ο ανάδρομος Ουρανός φέρνει αυτογνωσία και φώτιση, αναφορικά με τα λάθη που κάναμε και που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε. Και η αποκάλυψη αυτή θα πρέπει να μας οδηγήσει σε μια περίοδο στοχευμένων εσωτερικών αλλαγών.

Πιο έντονα θα βιώσουν τον ανάδρομο αυτό κύκλο του Ουρανού τα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, μεταξύ της 14ης και 18ης μοίρας.

Σε συμπαντικό τώρα επίπεδο, ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την επανάσταση, την πρωτοπορία, την συλλογική μνήμη, την αντισυμβατικότητα και την βάση της κοινωνικής πυραμίδας, ενώ ο Ταύρος την γη, την γεωργική παραγωγή, τα ορυκτά, την κτηματομεσιτική αγορά, τα νομίσματα, τις Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια. Τους μήνες που θα ακολουθήσουν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρξουν εσωτερικές διεργασίες σε σημαντικούς τομείς που αφορούν το χρήμα, την γεωργική παραγωγή αλλά και την οικολογική συνείδηση.

Λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του Ουρανού, δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις για τα γεγονότα που θα συνοδεύσουν τους μήνες της ανάδρομης πορείας του, ο ρόλος του όμως στην διέλευση του από το ζώδιο του Ταύρου είναι να αναμορφώσει πλήρως την νομισματική, τραπεζική και χρηματιστηριακή πραγματικότητα, να φέρει έναν ορθολογισμό στην γεωργική παραγωγή, την κτηματική αγορά και την εκμετάλλευση του υπεδάφους. Και αυτά που θα βιώσουμε θα κινηθούν στους άξονες αυτούς, με μικρά, σταδιακά αλλά προοδευτικά βήματα προς την ανανέωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Στα πλαίσια αυτά δεν αποκλείεται μια περίοδος έντονης χρηματιστηριακής αστάθειας, προβλημάτων ρευστότητας σε επιχειρήσεις, Τράπεζες ή χώρες, αναζωπύρωση της κρίσης χρέους των χωρών, ακόμη και χρεωκοπίες χωρών και μεγάλων επιχειρήσεων, υποτίμηση νομισμάτων, περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας. Η οικολογική καταστροφή που προκαλούμε καθημερινά θα γίνει πολύ πιο φανερή από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν και μια ευρεία οικολογική αφύπνιση της βάσης της πυραμίδας θα αρχίσει να ασκεί έντονη πίεση να ληφθούν ουσιαστικά αυτή την φορά μέτρα!

Έχει γραφεί επανειλημμένα, ότι η διέλευση του Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου (2019-2026) θα συνοδεύετε από ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, εκδήλωση κυκλώνων, τυφώνων και ανεμοστρόβιλων με αυξανόμενη συχνότητα αλλά και ένταση. Το χαρακτηριστικό του πλανήτη Ουρανού είναι ότι προκαλεί ξαφνικά καιρικά φαινόμενα, μικρής μεν διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης, με καταστροφικά αποτελέσματα. Η στάση του στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, αλλά και οι πολύ έντονες ηλιακές καταιγίδες της περιόδου, εικάζεται ότι μπορεί να φέρουν ατμοσφαιρικές ανωμαλίες αρκετά έντονες τις μέρες ή εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την 20η  Αυγούστου. Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας δεν πρέπει να αποκλειστεί, συνοδευόμενη ενδεχομένως και από χαλαζόπτωση, έντονες καταιγίδες ή και ανεμοστρόβιλους.

Στις περιοχές του πλανήτη, που την περίοδο αυτή εκδηλώνονται μουσώνες ή τυφώνες, αυτοί θα έχουν αυξημένη ένταση (ΗΠΑ, Ινδία, Α-ΝΑ Ασία), ενώ οι χώρες γύρω από την Μεσόγειο, τα νερά της οποίας παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης, είναι ευαίσθητες στην εκδήλωση έντονων καιρικών μεταβολών, αλλά και στην εκδήλωση υδροστρόβιλων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και κυκλώνων.

Και επειδή ο Ουρανός κυβερνά την αεροπλοΐα αλλά και το ορυκτό ουράνιο, τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε πολλές ειδήσεις που θα αφορούν αεροπορικά ατυχήματα, βλάβες αεροσκαφών ή προβλήματα στην αεροπλοΐα, ενώ η πιθανότητα ατυχημάτων σε πυρηνικά εργοστάσια αυξάνεται κατακόρυφα.

Η κύρια όψη του Ουρανού το διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι για μια ακόμη φορά το τετράγωνο του με τον Κρόνο, το τελευταίο στην σειρά στον παρόντα κύκλο. Είναι μια όψη που επανέρχεται στο προσκήνιο κάθε μερικούς μήνες από το 2020 και κλείνει τον κύκλο της στα τέλη του 2022. Έχουν έναν 20ετή περιοδικό κύκλο και μας προκαλούν να γίνουμε πιο προοδευτικοί, να αμφισβητήσουμε το κατεστημένο, και ως εκ τούτου να ξεφύγουμε από ξεπερασμένες, αναχρονιστικές παραδόσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πάλη, που θα καταλήξει σε ένα πάντρεμα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, στο παραδοσιακό και το νεωτεριστικό. Αποσκοπεί στο να μας απελευθερώσει από τις αναποτελεσματικές εκείνες παλιές δομές και να ισχυροποιήσει όλες αυτές που μας κρατάνε ενωμένους και ισχυρούς σαν κοινωνικά σύνολα, ώστε να προσφέρει ένα σταθερό και ασφαλές βάθρο, πάνω στο οποίο μπορούμε να ανοικοδομήσουμε ένα λιγότερο συμβατικό μέλλον.

Τόσο ο Κρόνος, όσο και ο Ουρανός είναι κυβερνήτες του Υδροχόου (ο πρώτος παραδοσιακός και ο δεύτερος σύγχρονος) και υπό την έννοια αυτή, είναι και οι δύο μεταρρυθμιστές, με διαφορετικό όμως στιλ. Ο πρώτος πιο παραδοσιακός, προσεκτικός και προσγειωμένος, ο δεύτερος λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών μέσων, της επανάστασης και της ταχύτητας. Σε μια όψη τετραγώνου, όπως αυτές που έχουμε το 2021-22, περιμένει κανείς έναν συντονισμό των προσπαθειών των δύο πλανητών ή έναν συμβιβασμό τους για την κατεύθυνση που θα πάρουν τα γεγονότα. Όπως και να έχει όμως, οι μεταρρυθμίσεις είναι δεδομένες και αναπόφευκτες. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και χρειαζόμαστε βαθιές αλλαγές, αλλά οι μεταρρυθμίσεις δεν έρχονται με την ταχύτητα που θα επιθυμούσαμε. Και ο βασικός παράγοντας είναι, ότι οι πλανήτες είναι αργοί στην κίνηση τους, άρα τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους αργούν να φανούν. Ρόλο διαδραματίζουν όμως και τα ζώδια που τους φιλοξενούν.

Η ατολμία και η απροθυμία που παρατηρείται στο να προταθούν ουσιαστικά μεταρρυθμιστικά βήματα οφείλονται σε ένα βαθμό στα ζώδια που είναι ενεργοποιημένα με την παρουσία των δύο πλανητών. Πρόκειται για τους Υδροχόο και Ταύρο, δύο ζώδια του σταθερού σταυρού, που ανορθώνουν τείχη και εμπόδια στην προοπτική οποιονδήποτε αλλαγών, που θα τους ξεβολέψουν από το γνώριμο και το βολικό. Αυτός είναι ο επιπλέον λόγος που οι αλλαγές που έχουμε μπροστά μας θα θυμίζουν δύσκολη γέννα, καθώς θα διαμορφωθούν βασανιστικά αργά και θα χρειαστούν χρόνο για να γίνουν αισθητά τα όποια αποτελέσματα τους.

Τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού της περιόδου 2021-22, όντας πλέον σε σταθερά ζώδια, υποδηλώνουν ότι οι συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε θα είναι μακροχρόνιες. Τώρα όμως ο ρόλος του παρόντος τετραγώνου, του τελευταίου της σειράς, είναι εντελώς διαφορετικός, καθώς αποσκοπεί στην διάλυση αυτού που θεμελιώθηκε το 1988, στην έναρξη του τελευταίου συνοδικού κύκλου των δύο πλανητών. Η νεοφιλελεύθερη φάση του καπιταλισμού, τώρα ήρθε η ώρα να περάσει στην ιστορία. Το ίδιο και η στρεβλή παγκοσμιοποίηση, που ευνόησε τους ελάχιστους με την συγκέντρωση υπερβολικού πλούτου και τεράστιας δύναμης. Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο όμως μας το φυλάει έκπληξη ο Ουρανός.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ανάδρομοι πλανήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …