Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω 2022 II Ώρα αποκαλύψεων και ανατροπών

Ο Πλούτωνας είναι ο πρώτος από τους εξωτερικούς πλανήτες που εγκαινίασε την περίοδο των ανάδρομων πλανητικών κινήσεων για το 2022 στις 29 Απριλίου. Βρέθηκε σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 28η μοίρα του Αιγόκερου και θα έχει υποχωρήσει κατά δύο περίπου μοίρες μέχρι το τέλος του παρόντος ανάδρομου κύκλου του, που είναι στις 8 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μια πεντάμηνη ετήσια πορεία που μας προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αλλαγές και μετασχηματισμούς στην ζωή μας, καθώς οι προβληματισμοί μας σε θέματα ελέγχου και ισορροπιών παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Σχέσεις επιβολής και χειραγώγησης πρέπει να διακοπούν και μοιραία γεγονότα θα μας αναγκάσουν να έρθουμε αντιμέτωποι με τις έξεις, τις προκαταλήψεις, τους καταναγκασμούς και τις καταπιεστικές μας συμπεριφορές, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτές. Ο ανάδρομος Πλούτωνας προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθούμε και να ανυψωθούμε πνευματικά, μέσα από την καταστροφή και την εξάλειψη συνηθειών ή πρακτικών που ασκούν έλεγχο επάνω μας, όμως είναι η καχυποψία, η μυστικοπάθεια, ο τζόγος ή το σεξ, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να αναταθούμε πνευματικά ή να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.

«Ξεθάβω» θα ήταν η κατάλληλη λέξη που συνδέεται με τον πλανήτη του κάτω κόσμου, ιδίως την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του. Οι επιρροή του στις ζωές μας σε ατομικό επίπεδο μοιάζει με το σάρωμα μιας μπουλντόζας, η οποία σκάβει και ξεθάβει το παρελθόν μας, φέρνει στο φως μυστικά και ψέματα, φανερώνει φαντασιώσεις και κολλήματα. Σαν ένας από τους εξωτερικούς πλανήτες ωστόσο, η πραγματική επίδραση του αφορά περισσότερο τα κοινωνικά δρώμενα και την κοινωνία σαν σύνολο, παρά τις προσωπικές μας ζωές. Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά, σε κοινωνικό όμως έχει την ορμή και την δύναμη να κατακρημνίσει και να διαλύσει το σύμπαν. Και αυτό υπόσχεται να κάνει, κάθε φορά που μετά από 250 χρόνια επανέρχεται σε έναν τομέα της δημόσιας ζωής και τον διαλύει, για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του, επάνω σε νέα και καλύτερα κάθε φορά θεμέλια.

Οι εμπειρίες του Κρόνου μπορεί να είναι δύσκολες και δυσάρεστες, δεν συγκρίνονται όμως με τίποτε με τα θανάσιμα χτυπήματα που επιφέρει ο Πλούτωνας. Και μετά από 2,5 αιώνες ασυδοσίας, διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού των λίγων σε βάρος των πολλών, τώρα έφτασε επιτέλους και πάλι η στιγμή, με τον Πλούτωνα να κλείνει την διέλευση του στον Αιγόκερω,  να επανέλθουν οι συμπαντικές ισορροπίες με την παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν την ανθρωπότητα στην φτώχια, την ανέχεια, τον πόνο και την απελπισία. Και θα το κάνει αυτό μέσα από την αποκάλυψη του ρόλου που ο καθένας από αυτούς διαδραμάτισε.

Για τον λόγο αυτό το σύμπαν προνόησε, η φετινή ανάδρομη πορείας του να ξεκινάει με ένα τρίγωνο του πλανήτη με τον Ερμή στις 28 μοίρες του Ταύρου (Αιγόκερως: Ελίτ, Ταύρος: Χρήμα), το οποίο θα επαναληφθεί στην ίδια ακριβώς μοίρα στις 25 Μαΐου με τους δύο πλανήτες ανάδρομους, αλλά και στις 10 Ιουνίου με τον Ερμή πλέον ορθόδρομο. Τα τρία αυτά τρίγωνα θα βοηθήσουν να ξεσκεπαστούν μυστικά μέσα από κακή συνεννόηση ή λανθασμένη επικοινωνία, που θα εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις και θα γεννήσουν σκάνδαλα. Σκάνδαλα που ωστόσο θα συμβάλουν στην συλλογική αλλαγή στάσης και στον μετασχηματισμό. Με τον Πλούτωνα να διανύει τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε και κρυφά μέσα μας να ελπίζουμε, ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα αφορούν τα έργα και τις μέρες κάποιων τουλάχιστον εκ των ατόμων που βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πυραμίδας και διαχειρίζονται ή ασκούν επιρροή στην διαμόρφωση της καθημερινότητας μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, η έναρξη του παρόντος ανάδρομου κύκλου του πλανήτη συνοδεύεται από θετικές όψεις με Ερμή, Αφροδίτη και Δία, κάτι που δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για έναν θετικό μετασχηματισμό στην κοινωνική μας ζωή, στα οικονομικά μας αλλά και στον τρόπο σκέψη μας. Μόνη δύσκολη όψη αποτελεί το τετράγωνο του με την Σελήνη που επιχειρεί να μας κρατήσει δέσμιους των συναισθημάτων μας.

Το εξάγωνο Πλούτωνα-Δία είναι συνυφασμένο με επιτυχίες που θα έρθουν μέσα από τις αλλαγές. Συνδέεται με αύξηση της δύναμης και της επιρροής μας, καθώς και προσωπική και επαγγελματική πρόοδο και επέκταση. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουμε το διάστημα αυτό σε επαφή με ένα χαρισματικό πρόσωπο, το οποίο θα μας εμπνεύσει και θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε κατεύθυνση ζωής και να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη για να προχωρήσουμε. Και καθώς εμπλέκεται ο Δίας, ο κατεξοχήν ευεργέτης και επεκτατικός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, η όψη προσφέρεται για ανάπτυξη της επιχείρησης μας, δημιουργία πλούτου και επέκταση.

Ένα ακόμη εξάγωνο μεταξύ Πλούτωνα και Αφροδίτης προσφέρει την ευκαιρία για εμβάθυνση στα συναισθήματα μας και στην άνθιση της συναισθηματικής μας ζωής. Καθώς δε η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία, η εύνοια των όψεων καλύπτει την οικονομική και συναισθηματική μας πραγματικότητα. Η θετική μεταμόρφωση που υπόσχεται ο Πλούτωνας θα μπορούσε με την όψη αυτή να έρθει μέσα από μια νέα ερωτική σχέση που θα εισβάλει στην ζωή μας ξαφνικά και θα την σαρώσει σαν ανεμοστρόβιλος. Στις υπάρχουσες σχέσεις η όψη μπορεί να φέρει ένα πολύ βαθύτερο συναισθηματικό δέσιμο, ευφορία και μια βαθιά ψυχική και πνευματική ικανοποίηση. Μπορεί όμως να γίνει και η αιτία να γεννηθούν παράνομες σχέσεις.

Ο Ερμής σε όψη τριγώνου με το Πλούτωνα από Ταύρο και Αιγόκερω αντίστοιχα παρέχει την δυναμική που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μια θετική μεταστροφή στον τρόπο σκέψης αλλά και επικοινωνίας μας. Με οξυμένο πνεύμα και διερευνητική ματιά θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε σε βάθος πολλά από αυτά που διαμείβονται γύρω μας, ενώ δεν αποκλείονται οι αποκαλύψεις μυστικών. Ο Πλούτωνας προσφέρει με την όψη αυτή την ευκαιρία για μια σε βάθος ανάλυση του εαυτού μας και της ψυχολογικής μας κατάστασης, και μέσα από αυτήν την διαδικασία να γεννηθούν νέες εσωτερικές ισορροπίες. Καρμικές σχέσεις είναι επίσης δυνατόν να γεννηθούν, καθώς και πετυχημένες επαγγελματικές συνεργασίες.

Τέλος, η Σελήνη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα επιτείνει τα συναισθήματα μας και μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικές, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, καθώς φέρνει στην επιφάνεια όλα εκείνα τα βαθιά θαμμένα μυστικά και συναισθήματα, η ύπαρξη των οποίων μας πληγώνει. Είναι μια όψη που πυροδοτεί τις ενοχές μας, μας οδηγήσει σε εκρήξεις ζήλιας, σε εκφοβισμούς ή πράξεις χειραγώγησης. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα μας ήταν δύσκολο να ελέγξουμε τα αρνητικά αυτά συναισθήματα, οι υπόλοιπες όμως θετικές όψεις του Πλούτωνα βοηθούν αφενός να αμβλυνθεί η ένταση τους, και αφετέρου μας παρέχεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τις υποσυνείδητες μας αντιδράσεις και να μας οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές και μετασχηματισμούς, οι οποίοι θα έχουν θετική επίδραση στις σχέσεις μας κάθε μορφής και επιπέδου.

Τα ζώδια που αναμένεται να επηρεαστούν με μεγαλύτερο βαθμό από την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως, από τους οποίους απαιτείται να ξεπεράσουν συναισθηματικά κολλήματα ή να διαχειριστούν αποτελεσματικά ασαφείς συναισθηματικές σχέσεις και ερωτικά πολύγωνα, που τους εμποδίζουν να εξελιχθούν. Εάν δείξουν θέληση και αποφασιστικότητα, η μετάβαση δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη.

Τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) δεν θα βιώσουν τόσο έντονα τις συνέπειες του ανάδρομου Πλούτωνα. Θα πρέπει όμως να ξεπεράσουν και να επουλώσουν συναισθηματικά τραύματα που φέρουν και να κάνουν ότι μπορούν για να αφήσουν το παρελθόν πίσω τους. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, το αποτέλεσμα όμως θα τους επιβραβεύσει με το παραπάνω.

Όσο για τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), επάνω τους θα ασκηθεί η μικρότερη δυνατή πίεση από τον πλανήτη, όντας ανάδρομος. Η αποστολή τους θα είναι να βρουν ένα τρόπο να εκφράσουν τα πιο βαθιά τους συναισθήματα, αλλά και να ανορθώσουν το ανάστημα τους, για να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις τις εποχής με έναν ήρεμο τρόπο.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ανάδρομοι πλανήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…