Αστρολογία και τεκτονικές μετατοπίσεις ΙΙ Μάιος 2022

Σειρά μελετών σε παγκόσμιο επίπεδο συνδέουν την σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα και τις περιόδους εκδήλωσης τους με κοσμικούς παράγοντες όπως είναι τα πλανητικά βαρυτικά πεδία που επιδρούν στην επιφάνεια της γης, η ένταση της ηλιακής δραστηριότητας, τα πεδία στρέψης και οι ακτίνες του κοντινού και μακρινού σύμπαντος, όπως είναι οι σταθεροί αστέρες, τα νεφελώματα ή οι γαλαξίες. Σε περιόδους που καταγράφονται αλλαγές στα βαρυτικά πεδία, όπως είναι οι περίοδοι εισόδου και εξόδου για παράδειγμα των πλανητών στην ανάδρομη πορεία τους, οι φάσεις της σελήνης ή οι εκλείψεις ήλιου και σελήνης μπορούν να επισπεύσουν την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων, παράλληλα με ατμοσφαιρικές ή καιρικές ανωμαλίες.

Ο Μάιος είναι δυστυχώς ένας μήνας που διαθέτει, ειδικά στο δεύτερο μέρος του, αρκετές διελεύσεις ή όψεις που θα μπορούσαν να επισπεύσουν την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων. Παραθέσουμε στην συνέχεια τις επικίνδυνες ημέρες του μήνα καθώς και τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν μια πρόωρη ενδεχομένως ωρίμανση των τεκτονικών φαινομένων:

10 Μαΐου: Στάση του Ερμή για να γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων. Ο Ερμής δεν έχει την μάζα που απαιτείται για να προκαλέσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους, θα μπορούσε όμως συντονισμένος με άλλες διελεύσεις ή όψεις των ημερών να προσθέσει την δική του δυναμική.

11 Μαΐου: Ο Δίας μετακινείται τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαΐου στο ζώδιο του Κριού. Ως ο μεγαλύτερος με μέγεθος και μάζα πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, έχει την ικανότητα να προκαλέσει σεισμούς σημαντικού μεγέθους και η πιθανότητες αυξάνονται γεωμετρικά, με δεδομένο ότι λίγες ώρες πριν θα βρεθεί ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος.

16 Μαΐου: Η Πανσέληνος-Ολική Έκλειψη Σελήνης , η ματωμένη υπερπανσέληνος στον Σκορπιό είναι ένα από τα φαινόμενα που μπορεί να επισπεύσει την εκδήλωση σεισμών ή την έκρηξη ηφαιστείων, ειδικά στις περιοχές του πλανήτη που επηρεάζει άμεσα, εκεί που είναι δηλαδή ορατή, άρα και ασκεί την μεγαλύτερη της πίεση.  Η έκλειψη θα είναι ορατή κυρίως από την Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, το μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Αμερικής, την Δυτική και Νότια Αφρική, τον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς και σε τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Η μέγιστη της επίδραση θα είναι μεταξύ 12 και 20 Μαΐου.

25 Μαΐου: Μετάβαση του Άρη στο ζώδιο του Κριού. Ο Άρη από μόνος του, όπως και ο Ερμής,  δεν διαθέτει την μάζα που απαιτείται για να προκαλέσει μεγάλης έντασης τεκτονικά φαινόμενα, προκαλεί όμως αρκετές καταστροφές. Συντονισμένος ωστόσο με άλλες πλανητικές κινήσεις ή όψεις των ημερών, όπως η σύνοδος του με τον Ποσειδώνα, θα μπορούσε να συμβάλει στην εκδήλωση φαινόμενων σημαντικής έντασης.

Αναφορικά με τις όψεις του μήνα που θα είχαν την δυνατότητα να προκαλέσουν την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων είναι:

  • Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα, με επιρροή μεταξύ 17 και 24 Μαΐου (ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμικός συντονισμός και πιθανό τσουνάμι)

 

  • Η σύνοδος Άρη-Δία, με επιρροή μεταξύ 25 και 31 Μαΐου (ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμικός συντονισμός)

 

  • Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Aldebaran στις 30.05, με δυνατότητα επιρροής μεταξύ 05 και 02.06 (σεισμικός συντονισμός).

Ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές για την εκδήλωση φαινομένων μεγάλης έντασης είναι οι περιοχές στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, κυρίως τις ακτές της Νοτίου Αμερικής (Χιλή, Περού, Εκουαδόρ), η Καραϊβική και οι χώρες γύρω από τις ακτές της στην Κεντρική Αμερική (Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, κλπ), καθώς και τα νησιωτικά συμπλέγματα του Κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού. Μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν να εκδηλωθούν σεισμοί μεγάλης έντασης στις λοιπές ιδιαίτερα σεισμικά ενεργές περιοχές της γης (Ειρηνικός Ωκεανός, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειος, κλπ), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος, ειδικά εάν μια περιοχή παρουσιάζει έξαρση ή θεωρείται ώριμη να εκδηλώσει τεκτονικά φαινόμενα.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…