Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθείς (28 Ιουνίου-4 Δεκεμβρίου 2022) Η αναζήτηση της αλήθειας

Ο Ποσειδώνας θα βρεθεί σε στάση για να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του για το 2022 στις 28 Ιουνίου και αναμένεται να υποχωρήσει από την 25η μοίρα των Ιχθύων στην 22η μέσα στις 159 μέρες που αυτή θα διαρκέσει. Θα βρεθεί σε στάση και πάλι για να επιστρέψει σε ορθή φορά στις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τη συμπόνια, την ονειροπόληση, την πνευματικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Κυβερνά το χώρο της ψυχαγωγίας (κινηματογράφο, τηλεόραση) με την μαγεία που ασκεί η εικόνα.  Είναι ο πλανήτης της ονειροπόλησης αλλά και της γόνιμης φαντασίας! Είναι όμως και αυτός που θολώνει την κρίση, παραπλανεί και εξαπατά, ειδικά στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων που βρίσκεται, δημιουργεί το αίσθημα φυγής που μας καταλαμβάνει και αυτός που εξουσιάζει τις παραισθησιογόνες ουσίες και κάθε είδους εξάρτηση.

Ο Ποσειδώνας, ο σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι ο πλανήτης που κατά την κοσμική αστρολογία κυβερνά τις μεγάλες και ανοιχτές θάλασσες, τα αριστερά κόμματα, τα αέρια αλλά και τα ναρκωτικά. Είναι ο άρχοντας των σκευωριών, των μηχανορραφιών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της προδοσίας, του μυστικού και του παράνομου. Έχει ωστόσο υπό την αιγίδα του τα φεμινιστικά και τα κοινωνικά κινήματα.

Οι κύριες επιρροές της ανάδρομης πορείας του ανά ζώδιο είναι συνυφασμένες με το οίκο του ωροσκοπίου που διελαύνει κάθε φορά. Ανακινεί ωστόσο σε γενικές γραμμές τα άλυτα ζητήματα του παρελθόντος, που μπορούν να αλλάξουν τον συναισθηματικό και ψυχικό μας κόσμο και αναζωπυρώνει τα βαθιά κρυμμένα συναισθήματά μας. Εξ αιτίας της απατηλής φύσης του, οι εξωτερικές δομές εξασθενούν αργά αλλά σταθερά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αισθανόμαστε ότι βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο και ότι χάνουμε όλα μας τα στηρίγματα.

Πολλά άτομα ίσως να αισθανθούν να οξύνεται η διαίσθηση τους την περίοδο της ανάδρομης πορείας του ή να αναπτύσσεται κάποιας μορφής διορατική ικανότητα. Τα όνειρα γίνονται πιο ζωντανά, ίσως προφητικά και οι αισθήσεις μας οξύνονται, με την εσωτερική μας φωνή να αποκτά ένταση αλλά και βάθος. Ίσως να παρατηρηθεί το διάστημα αυτό μια έξαρση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς τα άτομα που έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες εξερευνούν νέους δρόμους δημιουργικής έκφρασης. Υπάρχει όμως και ο ορατός κίνδυνος να παραπλανηθούμε, καθώς η κρίση μας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και να καταλήξουμε σε ουτοπικές καταστάσεις. Είναι η περίοδος εκείνη που θα πρέπει να φροντίσουμε τις συναισθηματικά παραμελημένες πλευρές του εαυτού μας, ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, να αναζητήσουμε τις αλήθειες μας και μέσα από αυτές να βρούμε τις απαντήσεις που έχουμε ανάγκη.

Ο Ποσειδώνας σαν πλανήτης συνδέεται άμεσα με το υγρό στοιχείο και ως εκ τούτου με τα μετεωρολογικά φαινόμενα, την θάλασσα αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες με έντονες βροχοπτώσεις, ενώ την περίοδο της εισόδου και εξόδου του από την ανάδρομη κίνηση υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει έντονη σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα και η πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι.

Εντονότερα θα αισθανθούν την επίδραση του ανάδρομου Ποσειδώνα τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς, οι οποίοι να βιώσουν έντονες υπαρξιακές κρίσεις, καθώς τα όνειρα θα καταρρέουν γύρω τους και θα πρέπει να σκεφτούν την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) δεν αναμένεται να βιώσουν με την ίδια ένταση την ανάδρομη κίνηση του πλανήτη των υδάτων, θα κληθούν ωστόσο να αξιολογήσουν την οικονομική και δημιουργική τους προσπάθεια και να ανακατευθύνουν τις δράσεις τους.

Τα παρορμητικά ζώδια δε (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), φαίνεται να χάνονται σε ένα όνειρό τους, το οποίο θα τους εμπνεύσει, ώστε να πετύχουν τον απώτερο στόχο που έχουν θέσει στον εαυτό τους.

Κατά την διάρκεια των έξι περίπου μηνών που θα διαρκέσει η ανάδρομη πορεία του, θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές όψεις που θα διαμορφώσουν αξιοσημείωτες συνθήκες στη προσπάθεια μας να αναζητήσουμε την αλήθεια, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

  • Τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα στις 2 Ιουλίου

Με τον Ερμή στους Διδύμους και τον Ποσειδώνας μόλις να έχει γυρίσει ανάδρομος, το μεταξύ τους τετράγωνο μας υπνωτίζει και μας ωθεί να πιστέψουμε ότι μας πλασάρουν για αλήθειες. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την πικρή πραγματικότητα και στρουθοκαμηλίζουμε. Είναι μια περίοδος που ανθούν οι απάτες και χρειάζεται να φυλάμε τα νώτα μας για να μην εξαπατηθούμε. Η μέρα θα φέρει αναβολές, παρανοήσεις, παρεξηγήσεις, αφηρημάδα, λάθη και παραλήψεις. Μπορεί όμως να πέσουμε και θύματα κλοπής. Αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου.

  • Τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα στις 14 Ιουλίου

Η Αφροδίτη διέρχεται στην φάση αυτή το ζώδιο των Διδύμων και η μεταξύ τους τεταμένη όψη έχει άμεση επίπτωση στις ρομαντικές μας σχέσεις αλλά και στα οικονομικά μας. Καλό είναι να αποφύγουμε αγορές αλλά και επενδύσεις, ειδικά εάν έχουν κάποιο υψηλό ποσοστό ρίσκου, για να μην χάσουμε τα χρήματα μας. Η όψη συνδέεται με εξαπατήσεις, εξιδανίκευση καταστάσεων και προσώπων, γεννά πλατωνικούς έρωτες και φέρνει ερωτική απιστία και διάψευση προσδοκιών. Αφορά και αυτή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου.

  • Αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στις 16 Σεπτεμβρίου

Ο Ήλιος από την Παρθένο «συγκρούεται» με τον Ποσειδώνα και μας θολώνει, μας κάνει να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε την θέση μας στον κόσμο. Θα πρέπει να «γειωθούμε», να πιαστούμε δηλαδή από κάτι σταθερό της ζωής μας, για να μπορέσουμε να βρούμε και πάλι τον σταθερό βηματισμό μας. Για μια ακόμη φορά, η αντίθεση αυτή αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’  δεκαημέρου.

  • Τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα στις 12 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου

Η όψη επαναλαμβάνεται, καθώς την πρώτη φορά ο Άρης είναι ορθόδρομος, ενώ την δεύτερη επιστρέφει να συναντήσει τον Ποσειδώνα ως ανάδρομος. Υπό την επιρροή της όψης επικρατούν στιγμές ασάφειας και αβεβαιότητας. Κάθε βήμα που κάνουμε προς τα μπρος, θα έχουμε την αίσθηση ότι μας οδηγεί σε ένα γιγαντιαίο άλμα προς τα πίσω. Ο φόβος του άγνωστου μπορεί να μας εμποδίσει να πετύχουμε τους στόχους μας, ως εκ τούτου δεν είναι οι καλύτερες μέρες να προωθήσουμε πράγματα. Είναι σοφότερο να σχεδιάσουμε αντ’ αυτού την στρατηγική εκείνη που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία, όταν θα υπάρξουν συνθήκες που να υπόσχονται μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα. Πρόκειται για μια όψη που φουντώνει τους θρησκευτικούς  φανατισμούς, γεννά ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, συνδέεται με τις κλοπές, την δολιότητα, τις απάτες και την απώλεια κεκτημένων. Προσοχή σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου!

  • Τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα στις 1 Δεκεμβρίου

Με τον Ποσειδώνα ουσιαστικά σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία και τον Ερμή στον Τοξότη, έχουμε μια όψη που μπορεί να έχει διττή επιρροή. Μας κάνει πιο ευαίσθητους και συναισθηματικούς, με αποτέλεσμα να μας πληγώνουν οι σκληρές κριτικές των γύρω μας, μπορεί όμως και να μας ωθήσει στο να αφοσιωθούμε ολοκληρωτικά στον εαυτό μας ή στο έργο μας, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούμε τις μηχανορραφίες που θα εξυφαίνονται σε βάρος μας. Συνιστάται να απομακρυνθούμε από τον πολύ κόσμο για τις μέρες αυτές, να περιορίσουμε την έκθεση μας στα social media και να απαλλαγούμε από οτιδήποτε μας προκαλεί άγχος. Ας προσέχουν τα νώτα τους Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ανάδρομοι πλανήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…