Αστρολογικές όψεις : Ιούνιος 2023 – Οι επικίνδυνες μέρες του μήνα

Ο Ιούνιος δεν θα είναι ένας εύκολος μήνας, κάτι που δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον. Είναι ένας μήνας γεμάτος αστρολογικά γεγονότα, με τον Ερμή να κινείται στους Διδύμους και την Αφροδίτη να εισέρχεται στον Λέοντα και να μειώνει ταχύτητα, για να γυρίσει τον επόμενο μήνα ανάδρομη. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι πολλά ουράνια σώματα σχηματίζουν δύσκολες μεταξύ τους όψεις και δημιουργούν ένα τεταμένο και πολλές φορές επικίνδυνο περιβάλλον. Ας εντρυφήσουμε στις δυσκολίες που μας προαναγγέλλουν τα άστρα, τους τομείς τις ζωής μας που θα επηρεάσουν, και κυρίως, ποιοι από εμάς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους.

5 Ιουνίου 2023: Ημέρα συγκρούσεων

Πρόκειται για την επόμενη μέρα της Πανσελήνου στον Τοξότη, την μέρα που πραγματοποιεί διέλευση η Αφροδίτη στον Λέοντα και ταυτόχρονα σχηματίζει από την μηδενική μοίρα του ζωδίου αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο. Είναι μια όψη που μπορεί να φέρει σημαντικές δυσκολίες στις σχέσεις, ειδικά στις αισθηματικές. Η αντίθεση μεταξύ των δύο πλανητών προλέγει πολλές φορές για ανεπιθύμητες ή ακόμη και βίαιες σεξουαλικές επαφές ή για σεξουαλική κακοποίηση. Προσοχή στα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) των πρώτων ημερών!

Παράλληλα όμως έχουμε και ένα τετράγωνο Σελήνης με τον Ποσειδώνα από Αιγόκερω και Ιχθείς αντίστοιχα, που μας χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου, ότι είναι εύκολο να κυλίσει κανείς σε εθισμούς. Το να υποφέρει κανείς από αλλεργικές αντιδράσεις, δηλητηριάσεις ή ιογενείς μολύνσεις αποτελούν κάποια πιθανά σενάρια των ημερών. Καλό θα ήταν να προσέχει κανείς κατά την επαφή του με το υγρό στοιχείο, είτε πρόκειται για την θάλασσα, λίμνες ή ποτάμια. Ευάλωτοι απέναντι στο τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα είναι τα παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) των τελευταίων ημερών των ζωδίων.

Για να έχουμε αρκετά καλές πιθανότητες να βγούμε αλώβητοι από τις όψεις αυτές, θα ήταν απαραίτητο να διατηρήσουμε τις ισορροπίες στις σχέσεις μας και να είμαστε προσεκτικοί στις επαφές μας, αποφεύγοντας καταστάσεις που θα μπορούσαν να μας εκθέσουν σε κινδύνους. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώνουμε ότι και το άλλο άτομο βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με μας, για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Δύσκολη θα είναι η επικοινωνία μας με φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα τις μέρες που διαρκεί η επιρροή των όψεων, ενώ θα έχουμε την τάση να ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα για να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από αγχωτικές καταστάσεις. Τις ώρες που η Σελήνη θα είναι κενή πορείας, μεταξύ 6:25 και 10:30 ώρα Ελλάδος, καλό θα ήταν να μην αναλάβουμε σημαντικά έργα, γιατί οι κινήσεις μας θα πέσουν στο κενό ή οι πράξεις μας θα αποδειχτούν αναποτελεσματικές.

7 Ιουνίου 2023: Προβλήματα σχέσεων

Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη που αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην συναισθηματική μας ζωή. Ο Πλούτωνας βγάζει στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα όπως είναι ο φόβος, η ζήλια, η αγανάκτηση και μέσα από τα συναισθήματα αυτά μας ωθεί σε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να μεταμορφωθούμε. Η Σελήνη από την άλλη, το ουράνιο σώμα εκείνο που έχει την πιο άμεση σχέση με την συναισθηματική μας φύση, έρχεται να μεγεθύνει όλες αυτές τις συναισθηματικές αντιδράσεις που προκαλεί ο Πλούτωνας, οδηγώντας μας πολλές φορές σε εκρήξεις. Τα δυνατά συναισθήματα, είτε θετικά, είτε αρνητικά, είναι στην ημερήσια διάταξη τις μέρες επιρροής της όψης. Θα είναι μερικές δύσκολες μέρες για τις σχέσεις μας, γιατί κάποιοι θα θελήσουν να ελέγξουν το ταίρι τους ή να το χειραγωγήσουν, ενώ άλλοι θα υποψιαστούν προδοσία από την πλευρά του συντρόφου τους και θα δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις, χωρίς πολλές φορές ουσιαστικό λόγο. Η όψη επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) των πρώτων ημερών.

Ταυτόχρονα με την σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα σχηματίζονται επίσης τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, τετράγωνο Αφροδίτης-Βόρειου Δεσμού, σύνοδος Δία-Βόρειου Δεσμού και αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, ένας εκρηκτικός συνδυασμός όψεων, οι οποίες πυροδοτούν κρίσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, που εκδηλώνονται λόγω συναισθηματικών απογοητεύσεων. Πολλοί από τα σταθερά ζώδια των πρώτων ημερών θα αισθάνονται ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα διπλό μέτωπο, εσωτερικό, παλεύοντας τους δαίμονες τους, αλλά και εξωτερικό, αγωνιζόμενοι για την επιβίωση και την πρόοδο τους. Οι επιθυμία να προχωρήσει κανείς μπροστά, θα φρενάρεται πολλές φορές από τις φοβίες του για το άγνωστο. Η υπερβολικά αυστηρή κρίση του εαυτού μας δεν είναι παραγωγική την παρούσα χρονική στιγμή, ούτε όμως και αυτή απέναντι στους γύρω μας. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η απάθεια αποτελούν επίσης κακό σύμβουλο.

15 Ιουνίου 2023: Έλλειψη αυτοεκτίμησης

Ο Ερμής από τους Διδύμους τετραγωνίζει τον Κρόνο στους Ιχθείς και αναμένεται να φέρει κούραση, υπερβολικό φόρτο εργασίας, έλλειψη χρόνου για να διεκπεραιωθούν όλα όπως πρέπει και ίσως κάποια προβλήματα υγείας. Είναι μια όψη που πολλές φορές γεννά επίσης αμφιβολίες για τις ικανότητες μας, οι οποίες με την σειρά τους οδηγούν σε δυσκολία επικοινωνίας με τους γύρω μας. Ενδεχομένως επίσης να υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές σχεδίων, που θα προκαλέσουν άγχος και σύγχυση, ή να μας δημιουργήσουν ανασφάλειες άτομα εξουσίας, με τα σχόλια ή τους χειρισμούς τους. Αποτελεί όμως και μια μοναδικής τάξης ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε την προσέγγιση μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε καινούργιες λύσεις σε παλιά ζητήματα. Εκτεθειμένοι στην ενέργεια της όψης είναι τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου.

Ταυτόχρονα σχηματίζεται ένα τετράγωνο Σελήνης-Άρη, που προσθέτει την ενέργεια του στο σκηνικό της μέρας, παράλληλα με μια σύνοδο Σελήνης-Ουρανού. Το τετράγωνο Σελήνης-Άρη από Ταύρο και Καρκίνο αντίστοιχα γεννά θυμό, εκνευρισμό, ανυπομονησία και φέρνει έντονες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις μας. Ίσως τις μέρες γύρω από την όψη να αισθανθούμε ότι κινδυνεύουμε και ότι θα πρέπει να προστατευθούμε. Η δε σύνοδος Σελήνης-Ουρανού στον Ταύρο έχει άμεση επίπτωση στην συναισθηματική μας κατάσταση, καθώς και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Υπό την επιρροή της όψης μπορεί να γίνουμε υπερβολικά ανυπόμονοι, υπερκινητικοί, με διάσπαση προσοχής που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και παραλήψεις. Από το τετράγωνο Σελήνης-Άρη πλήττονται τα σταθερά (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) μεταξύ δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου, ενώ από την σύνοδο Σελήνης-Ουρανού τα σταθερά ζώδια του τρίτου δεκαημέρου.

22 Ιουνίου 2023: Φοβίες και άγχη!

Είναι μια εξαιρετικά κουραστική και εκνευριστική μέρα, λόγω του τετραγώνου ΣελήνηςΟυρανού από τα ζώδια του Λέοντα και του Ταύρου αντίστοιχα. Η σελήνη σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό γεννά συνήθως ένταση, μια εσωτερική ανησυχία, άγχος, αστάθεια και ανασφάλεια. Οι αντιδράσεις μας ως εκ τούτου σε διάφορα γεγονότα που μπορεί να συμβούν ενδεχομένως να είναι απροσδόκητες και ασυνήθιστες, μη αναμενόμενες για τον χαρακτήρα μας. Η όψη επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια (Ταύρους,  Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) των αρχών του γ’ δεκαημέρου.

Παράλληλα όμως εξελίσσεται μια σύνοδος Σελήνης-Άρη που μας κάνει πολύ πιο ευαίσθητους και ευερέθιστους σε εξωτερικές επιρροές. Είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάθε πλαίσιο και να προκαλέσουμε ή να εμπλακούμε σε λεκτικές αντιπαραθέσεις ή και συγκρούσεις. Το έντονο δε στρες που θα φέρουν οι όψεις, μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία μας, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί και συγκρατημένοι στις αντιδράσεις μας. Η σύνοδος Σελήνης-Άρη θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στα σταθερά ζώδια του β’ δεκαημέρου.

Την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει μια σύνοδος Σελήνης-Λίλιθ, η οποία τείνει να φέρει στην επιφάνεια τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα, αυτά που θα θέλαμε να κρύψουμε από τους γύρω μας. Μπορεί να επιτείνει το άγχος και την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας και να προκαλέσει δυσκολίες στην επικοινωνία με τους συνεργάτες ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και αυτή η όψη αφορά κυρίως τα σταθερά ζώδια του β’ δεκαημέρου.

26 Ιουνίου 2023: Εκνευρισμός, συγκρούσεις και ατυχήματα

Πρόκειται για μια δύσκολη και επικίνδυνη μέρα, κυρίως λόγω του τετραγώνου ΆρηΟυρανού από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητες αλλαγές και να φέρει απρόσμενα γεγονότα στις ζωές μας. Η συνήθης ροή των γεγονότων μπορεί να διαταραχθεί με αποτέλεσμα να απαιτούνται από εμάς γρήγορα αντανακλαστικά. Η ανασφάλεια μας θα είναι έντονη, όπως και ο εκνευρισμός μας για τις απρόσμενες εξελίξεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις, διαπληκτισμούς και συγκρούσεις, αλλά και σε ατυχήματα, τροχαία ατυχήματα ή πυρκαγιές. Για να αποφύγει κανείς τις δυσάρεστες καταστάσεις που είναι πολύ πιθανό να φέρει μαζί της η όψη, καλό θα ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να αποφύγει αντιδράσεις εν θερμώ. Ας προσέξουν ιδιαίτερα τα σταθερά ζώδια των πρώτων ημερών του γ’ δεκαημέρου.

Ένα παράλληλο δε τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα από τις τελευταίες μοίρες των Διδύμων και των Ιχθύων αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αβεβαιότητα και δυσκολίες επικοινωνίας. Θα μας είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσουμε και να κατανοήσουμε πληροφορίες ή να εκφράσουμε με σαφήνεια τις απόψεις μας, κάτι που θα οδηγήσει σε απογοητεύσεις και εκνευρισμούς. Το δε τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης από τις πρώτες μοίρες του Καρκίνου και του Ζυγού αντίστοιχα, μας προειδοποιεί για καινούργια ξεκινήματα και για σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν!

Καλό μας μήνα, ήρεμο και χωρίς πολλά απρόοπτα…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…