Αφροδίτη στην Παρθένο (5-29.09.2022) : Λιγότερο συναίσθημα, περισσότερος ορθολογισμός

Στις 5 Σεπτεμβρίου εισέρχεται ο πλανήτης του έρωτα και της αποπλάνησης στο ζώδιο της Παρθένου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση της αυτή στις 29 του μήνα, για να περάσει στο ζώδιο του Ζυγού. Όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται η Αφροδίτη στην Παρθένο, το συναίσθημα φαίνεται να υποχωρεί, όπως και οι σεξουαλική έλξη, και τον πρώτο λόγο έχει η λογική και τα πρακτικά ζητήματα της ζωής.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της τάξης και της οργάνωσης, της στρατηγικής και του πραγματισμού. Η διέλευση της Αφροδίτης, του πλανήτη που κυβερνά την συναισθηματική μας ζωή, μέσα από το ζώδιο αυτό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρμονική, μια και περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την συναισθηματική μας έκφραση. Εάν εξετάσουμε όμως μέσα από μια πιο ψύχραιμη ματιά την πορεία της αυτή, θα διαπιστώσουμε ότι μας δίνει την δυνατότητα να παρατηρήσουμε χωρίς τις συνήθεις συναισθηματικές εξάρσεις την εξέλιξη της συναισθηματικής μας ζωής, να εντοπίσουμε λάθη και παραλείψεις, ώστε να πραγματοποιήσουμε τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν.

Επειδή όμως η Παρθένος είναι λεπτολόγος, συνιστάται να μην εστιάσουμε στην παραμικρή λεπτομέρεια και στα μικρά και ασήμαντα προβλήματα, παρά στα μεγάλα και σημαντικά που μπορούν να εκτροχιάσουν τις προσωπικές μας σχέσεις. Κατά την διάρκεια της διέλευσης αυτής θα έχουμε την δυνατότητα να περιορίσουμε το συναίσθημα σε ένα πιο «υγιές» επίπεδο και να επιτρέψουμε στην λογική να εκτιμήσει τις καταστάσεις με μια σχετική αντικειμενικότητα.

Το κακό είναι ότι πολλές φορές βλέπουμε τον εαυτό μας κάτω από ένα πρίσμα που δεν μας αρέσει ή δεν μας κολακεύει, με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που θα πληγεί αισθητά η αυτοεκτίμηση μας. Αμφιβάλουμε για την αξία μας να αγαπηθούμε ή για την ελκυστικότητα μας, και ως εκ τούτου οι επαφές μας με το αντικείμενο του πόθου μας να γίνονται αρκετά πιο δύσκολες και περίπλοκες. Όπως είμαστε όμως σκληροί με τον εαυτό μας, γινόμαστε ακόμη πιο σκληροί και επικριτικοί με τους γύρω μας, δείχνοντας ελάχιστη συμπάθεια ή επιθυμία να δικαιολογήσουμε ή να συγχωρήσουμε λάθη και αδυναμίες του συντρόφου μας ή του ατόμου που φλερτάρουμε. Κατά την διάρκεια της διέλευσης αυτής, είναι πολύ πιθανό οι αδέσμευτοι του ζωδιακού κύκλου να βρουν το άλλο τους μισό μέσα από το επαγγελματικό τους περιβάλλον. Στο πρόσωπο ενός συναδέλφου θα δουν όχι μόνο έναν σκληρά εργαζόμενο, κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα η Παρθένος, αλλά και έναν ωραίο άνθρωπο με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.

Ως προς τις σημαντικές όψεις της Αφροδίτης κατά την διάρκεια της διέλευσης μέσα από την Παρθένο, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη στις 16 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια όψη που φέρνει εντάσεις και μια ανισορροπία συναισθημάτων. Οι φίλοι γίνονται σε μια στιγμή αντίπαλοι, οι σύντροφοι μπορεί να βρεθούν εύκολα σε αντίπαλα στρατόπεδα. Κυριαρχεί η παρόρμηση και συχνά απαιτούμε ακατόρθωτα πράγματα από τους συντρόφους μας. Λόγω της παρορμητικής φύσης του Άρη, αλλά και της παρούσας διέλευσης του μέσα από το ζώδιο των Διδύμων, είναι μια όψη που θα φέρει εύκολα τον ενθουσιασμό, θα χαθεί όμως εξ’ ίσου εύκολα το ενδιαφέρον, καθώς κάτι άλλο θα κινήσει την προσοχή μας. Συνιστάται τις μέρες γύρω από την όψη να χαλιναγωγήσουμε τα συναισθήματα μας, το ανεξέλεγκτο πάθος και την επιθετικότητα μας. Η παράλογη ζήλια ή αντίθετα η πλήρης αδιαφορία είναι εκφράσεις που μπορεί να φέρει το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Η ευγένεια και η φροντίδα απέναντι στο ταίρι μας περνούν στο περιθώριο και γινόμαστε σκληροί, καταφεύγοντας συχνά στην σωματική βία. Καλό είναι να αποφύγει κανείς να προγραμματίσει υπό την επιρροή της όψης αρραβώνες, γάμους, οικογενειακές διακοπές ή γιορταστικές εκδηλώσεις. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.

Στις 20 Σεπτεμβρίου έχουμε ένα τρίγωνο ΑφροδίτηςΟυρανού από Παρθένο και Ταύρο αντίστοιχα, μια όψη που αυξάνει την ανάγκη μας για συναισθηματική ελευθερία. Επειδή όμως εμπλέκεται ο Ουρανός, θα πρέπει να περιμένουμε ξαφνικά και απρόοπτα γεγονότα, καθώς και εκπλήξεις. Σχέσεις μπορεί να γεννηθούν υπό την επιρροή της σχετικά εύκολα, δεν έχουν όμως μακροβιότητα, καθώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο της στιγμής. Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτό που θα φέρει το σύμπαν στην πόρτα μας, ας χαρούμε τις ερωτικές μας επαφές, ας αποδεχτούμε τα δώρα και τις εκπλήξεις, ας μην περιμένουμε όμως τίποτε περισσότερο. Η παρούσα όψη χαρίζει στις γυναίκες του ζωδιακού μαγνητισμό και σεξουαλική έλξη και αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) επίσης του β’ δεκαημέρου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου έχουμε την επόμενη σημαντική όψη, μια αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από Παρθένο και Ιχθείς αντίστοιχα. Αφορά κυρίως τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου και είναι μια όψη που γεννά πλατωνικούς έρωτες, έντονα συναισθήματα και ουτοπικές καταστάσεις. Η φαντασία μας ξεφεύγει από κάθε λογικό πλαίσιο και ο φανταστικός κόσμος γίνεται η πραγματικότητα μας. Λόγω της επίδρασης αυτής του Ποσειδώνα, του πλανήτη της ουτοπίας και της παραπλάνησης, οι σχέσεις περιπλέκονται. Ζούμε στον φανταστικό μας κόσμο, κάτι που μας απορροφά και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να επικοινωνήσουμε σε ένα ουσιαστικό επίπεδο με το ταίρι μας. Είναι ένα χρονικό διάστημα που δεν θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τον σύντροφό μας, τον τρόπο που σκέφτεται ή τα κίνητρα του, ας μην χάσουμε όμως τον ύπνο μας, γιατί ούτε και ο ίδιος μπορεί να καταλάβει τι του συμβαίνει. Παρόλα αυτά, η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι εξαιρετικά παραγωγική αναφορικά με την καλλιτεχνική έκφραση. Η δημιουργικότητα, η φαντασία και το καλό γούστο θα γεννήσουν εξαιρετικά καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Η τελευταία σημαντική όψη της Αφροδίτης για τον Σεπτέμβριο αφορά ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, που σχηματίζεται στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Νέας Σελήνης στον Ζυγό. Είναι μια όψη που γεννά πολύ βαθιά συναισθήματα, μόνο που απαιτούμε το αντίστοιχο βάθος συναισθημάτων και από τον σύντροφό μας, κάτι που μπορεί να γεννήσει συγκρούσεις, εάν δεν υπάρχει μια συναισθηματική ισορροπία στην σχέση. Η σεξουαλική μας ζωή τις μέρες αυτές είναι εξαιρετικά πλούσια και μπορεί να διανθιστεί με ασυνήθιστους σεξουαλικούς πειραματισμούς. Η σεξουαλική πράξη είναι πιο αποκομμένη από την συναισθηματική μας φύση και επιτρέπει στην σεξουαλικότητα μας να εκφραστεί χωρίς ταμπού, κοινωνικές συμβάσεις ή δεισιδαιμονίες. Συνιστάται τις μέρες της επιρροής της να μην πιέζουμε καταστάσεις, εάν το ταίρι μας δεν είναι πρόθυμο να ακολουθήσει τους σεξουαλικούς πειραματισμούς μας, ή να προσπαθούμε να αποκτήσουμε κάτι με οποιοδήποτε κόστος, γιατί στο τέλος θα διαπιστώσουμε ότι δεν άξιζε τον κόπο. Η όψη επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…