Αφροδίτη στον Λέοντα (11.7-5.8.2024)

Ο τρόπος που κερδίζουμε τα χρήματα μας, το τι αντιλαμβανόμαστε σαν όμορφο ή άσχημο καθώς και η δυναμική των σχέσεων, ιδίως των αισθηματικών, θα πάρει μια νέα τροπή με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Λέοντα, ένα ζώδιο σταθερό, με στοιχείο του την φωτιά. Στις 11 Ιουλίου ξεκινάει η παρούσα διέλευση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της 5 Αυγούστου με το πέρασμα της στην Παρθένο. Εισερχόμενη στο πέμπτο ζώδιο του ωροσκοπίου είναι πιο ασφαλής, πατάει σταθερά στα πόδια της και διεκδικεί αυτά που αποζητάει η καρδιά της. Είναι τολμηρή, ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο προσωπικό της στιλ και διεκδικεί την ηγεσία στον εργασιακό της χώρο.

Η Αφροδίτη είναι υπεύθυνη για τις αισθηματικές μας σχέσεις, εκφράζει την ομορφιά και την ευχαρίστηση, δίνει ιδιαίτερη αξία στα υλικά αγαθά και στο χρήμα, το οποίο κυβερνά. Όταν διέρχεται το ζώδιο του Λέοντα εμβαπτίζεται στις ενέργειες του ζωδίου και αποκτά αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, αυτοεκτίμηση και την αίσθηση του σκοπού. Ο Λέοντας είναι ένα ζώδιο δραστήριο, αισιόδοξο, φιλόδοξο, αν και σε περιόδους λίγο περισσότερο εγωκεντρικό από ότι θα έπρεπε. Αγαπά την ανάλαφρη διασκέδαση, τον ρομαντισμό, την προσοχή των γύρω του, αλλά και το δράμα που φροντίζει να δημιουργεί, όταν δεν του βγαίνει αυτό που θέλει. Είναι ωστόσο ένα πιστό, γενναιόδωρο ζώδιο, που αγαπά λίγο περισσότερο την προβολή και την πολυτέλεια από όσο θα ήταν κοινά αποδεκτό.

Το διάστημα που θα κινείται η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι πολύ πιθανό να προσφέρουμε απλόχερα την στοργή μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να προχωρήσουμε σε χειρονομίες που συχνά είναι υπερβολικές, προκειμένου να δηλώσουμε την αγάπη και προσήλωση μας. Τα δώρα μας είναι υπερβολικά, το ίδιο και οι δηλώσεις αγάπης, που θα έχουν έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας, χωρίς όμως να είναι ανειλικρινείς. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που συνήθως εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τώρα που βρισκόμαστε υπό την επιρροή του Λέοντα θα προσφέρουμε πολλά περισσότερα κομπλιμέντα ή θα κάνουμε πολύ πιο αυθόρμητες, πηγαίες και παθιασμένες δηλώσεις αγάπης και αιώνιας αφοσίωσης.

Ακόμη και αν δεν είναι της αρεσκείας μας οι δημόσιες και επιδεικτικές δηλώσεις αγάπης, θα τις αποδεχτούμε, βλέποντας την λαχτάρα και την περηφάνεια στα μάτια του συντρόφου μας. Είναι η περίοδος επίσης που κυριαρχεί η ανάλαφρη διασκέδαση, το φλερτ, τα έντονα πάθη και η χαρά της ζωής. Ίσως όμως να υπάρξουν και έντονες σκηνές ζηλοτυπίας. Γιατί ο Λέοντας λατρεύει να είναι θεατρικός και ζει για το δράμα. Ως ζώδιο της φωτιάς είναι παράτολμος και αναλαμβάνει ρίσκα, παίζοντας τα συναισθήματα του κορώνα-γράμμα, ελπίζοντας να κερδίσει αυτό που επιθυμεί.

Στον έρωτα θα θέλουμε μεταχείριση τουλάχιστον βασιλική για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το υπερτροφικό μας «εγώ». Θέλουμε να μας σέβονται για αυτό που είμαστε και για όσα έχουμε καταφέρει στην ζωή. Εκτιμάμε την γενναιοδωρία και τον θαυμασμό των γύρω μας, γιατί και εμείς δινόμαστε συναισθηματικά ολοκληρωτικά. Οι αδέσμευτοι θα κάνουν το πάν για να προσελκύσουν την προσοχή των ατόμων που τους ενδιαφέρουν, τα οποία την περίοδο αυτή δεν θα πρέπει να τσιγκουνεύονται τα κομπλιμέντα, ούτε όμως και τα χρήματα, προκειμένου να τους εντυπωσιάσουν. Τα ζευγάρια που είναι μαζί αρκετά χρόνια, θα έχουν τώρα την ευκαιρία να αναζωογονήσουν την σχέση τους μέσα από την αναβίωση του πάθους και την αναθέρμανση της σεξουαλικής τους ζωής.

Και από οικονομικής άποψης ο μήνας αυτός θα παρουσιάσει σημαντικές προκλήσεις. Ο Λέοντας λόγω της αγάπης του για την πολυτέλεια και την προβολή,  δύσκολα βάζει φρένο στις δαπάνες του, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα οικονομικά του. Ιδιαίτερα έντονη επιρροή θα ασκήσει η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από τον Λέοντα στα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες και Τοξότες) και του αέρα (Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους) ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά.

Το χρονικό διάστημα που θα διέρχεται μέσα από τον Λέοντα, σχηματίζει η Αφροδίτη τις ακόλουθες όψεις:

Στις 12 Ιουλίου έρχεται σε αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Υδροχόο, μια όψη που αναμένεται να δημιουργήσει ή να αυξήσει την πίεση στις στενές μας σχέσεις. Οι σύντροφοι μπορεί να είναι καχύποπτοι, ζηλιάρηδες ή κτητικοί και υπάρχει η πιθανότητα να χειραγωγήσει ο ένας τον άλλον ή να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας και επιβολής. Η όψη βγάζει στην επιφάνεια τις ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές ή τις εμμονές μας και ίσως να δημιουργηθούν εξ αιτίας του γεγονότος αυτού επικίνδυνες καταστάσεις. Θα υπάρξει βία, έξαρση στην χρήση ναρκωτικών ουσιών και σκληρότητα. Οι ανισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις θα εμφανιστούν πολύ εντονότερα τονισμένες τώρα και θα πρέπει να περιμένουμε μια έκρηξη περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Εάν είστε αδέσμευτοι και αναζητάτε το άλλο σας μισό, καλό θα ήταν το διάστημα γύρω από την όψη να αποφύγετε τα ραντεβού στα τυφλά για να μην εκθέσετε τον εαυτό σας σε ανώφελους κινδύνους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του α’ δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 1η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Στις 22 Ιουλίου θα συναντήσει η Αφροδίτη τον Δία από τους Διδύμους σε όψη εξαγώνου, μια όψη που προμηνύει ανάπτυξη και καλή τύχη. Απελευθερώνει μια ευχάριστη, στοργική και δημιουργική ενέργεια, που ενθαρρύνει την συνεργασία, την αρμονία και την ειρηνική συνύπαρξη. Οι μέρες γύρω από την όψη είναι ιδανικές για χαλάρωση, για πάρτι, για έρωτες και φλερτ, αλλά και για να βγάλουμε χρήματα. Είμαστε πιο κοινωνικοί τις μέρες αυτές, γιατί αισθανόμαστε πολύ πιο θετικοί και ισορροπημένοι και ασκούμε γοητεία στους γύρω μας. Το σεξ αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα μας, χωρίς να χρειαστεί να πούμε πολλά λόγια. Νέες φιλίες γεννιούνται εύκολα, το ίδιο και οι καινούργιοι έρωτες. Το μόνο δύσκολο σημείο των ημερών, είναι η ροπή μας προς την υπερβολή, την οποία θα πρέπει να τιθασεύσουμε, για να μην μας γυρίσει μπούμερανγκ η όψη. Προσοχή στο υπερβολικό φαγητό, στις εθιστικές ουσίες και στις υπέρμετρες δαπάνες. Ευνοημένοι της όψης είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου, ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 13η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Τέλος, στις 2 Αυγούστου σχηματίζει η Αφροδίτη τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο, μια όψη που μπορεί να δοκιμάσει την σταθερότητα των αισθηματικών σχέσεων, με τις ξαφνικές αναταράξεις που θα φέρει. Η αυξημένη ανάγκη για ελευθερία κινήσεων του ενός συντρόφου το διάστημα επιρροής της όψης, μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή του συντρόφου του. Είναι όμως ένα διάστημα που θα αισθανόμαστε ότι περιοριζόμαστε, καταπιεζόμαστε ή πνιγόμαστε μέσα σε μια σχέση από την ρουτίνα ή τις συμβάσεις. Εάν η σχέση είναι ισορροπημένοι και οι σύντροφοι έχουν ανοιχτό μυαλό και επικοινωνία, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν αναζητάμε το άλλο μας μισό, θα μας έλκουν άτομα αντισυμβατικά, εκκεντρικά, ίσως και περιθωριακά, τα οποία θα τα θεωρούμε συναρπαστικά. Ενδεχομένως να πρόκειται για άτομα διαφορετικής κουλτούρας, άλλου πνευματικού υπόβαθρου ή ξενικής προέλευσης που μας εξιτάρει. Ένα νέο ειδύλλιο είναι πιθανό, το οποίο όμως δεν αναμένεται να έχει διάρκεια, εκτός και αν η συναστρία του ζεύγους υποδεικνύει διαφορετικά. Επηρεάζονται από την όψη τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του γ’ δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 26η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…