Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2022 : Ένας απρόβλεπτος μήνας, με επιθετικότητα και εντάσεις

Έφτασε και ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, ο μήνας των διακοπών και του πολυτραγουδισμένου φεγγαριού. Τον Αύγουστο ο Ήλιος επιστρέφει στο σπίτι του, στο ζώδιο του Λέοντα (για την ακρίβεια βρίσκεται στο ζώδιο του από τις 22.07 και θα παραμείνει μέχρι τις 23.08), γεννώντας μας την ανάγκη να βγούμε έξω, να βρεθούμε μέσα στο πλήθος και να σαγηνεύσουμε. Ο Ερμής τρέχει με γοργούς ρυθμούς και μετακινείται στις 4 Αυγούστου από τον Λέοντα στην Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 26 Αυγούστου, για να περάσει τις τελευταίες μέρες του μήνα στον Ζυγό. Η Αφροδίτη βρίσκεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου και στις 11 Αυγούστου περνάει στον Λέοντα, όπου και θα παραμένει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Ο δε Άρης συνεχίζει την πορεία του στον Ταύρο, που αναμένεται να την ολοκληρώσει στις 20 Αυγούστου, για να περάσει στην συνέχεια στους Διδύμους.

Το σημαντικότερο πλανητικό γεγονός ωστόσο του μήνα, είναι η στάση του Ουρανού στην 18η μοίρα του Ταύρου, για να γυρίσει ανάδρομος στις 24 Αυγούστου. Η ανάδρομη πορεία του θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023 και θα έχει υποχωρήσει μέχρι τότε στην 15η μοίρα του ζωδίου. Ο Ουρανός σε ανάδρομη κίνηση συμβάλει συνήθως, αν δεν τις προκαλεί, σε αλλαγές στους τομείς που βρίσκονται στο προσκήνιο στην ζωή μας. Μπορεί οι αλλαγές να αφορούν τις σχέσεις μας με τα πρόσωπα της οικογένειας μας, με τον ερωτικό μας σύντροφο, ενδεχομένως να αφορούν την κατοικία ή τα οικονομικά μας. Γεγονός είναι ότι θα ανατρέψει με δραστικό τρόπο το περιβάλλον σε κάποιο από τα βασικά κομμάτια της καθημερινότητας μας, γιατί θα έχει έρθει η ώρα των αλλαγών! Άτομα που μας επιβαρύνουν θα απομακρυνθούν, καταστάσεις που μας πιέζουν πρέπει να τελειώσουν για να δώσουν χώρο στο νέο.

Σε κοσμικό επίπεδο, ο Ουρανός σε ανάδρομη πορεία θα αγγίξει ζητήματα οικονομίας και εκμετάλλευσης της γης (γεωργίας και εξορύξεων), τομείς που κυβερνά ο Ταύρος. Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να περιμένουμε να σκάσουν οι χρηματιστηριακές φούσκες και να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διόρθωση των χρηματιστηριακών αξιών. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και οι φούσκες των ακινήτων στις υπερθερμασμένες αγορές ακινήτων ανατολής και δύσης. Η βιομηχανία της μόδας και των καλλυντικών, τομείς που ελέγχονται από τον Ταύρο, θα υποστούν σημαντικές απώλειες μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται. Η προβλεπόμενη δε έλλειψη βασικών προϊόντων διατροφής μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρει πιθανά μια ευρεία αλλαγή στον προγραμματισμό των καλλιεργειών, επιστρέφοντας πλέον στην επιδίωξη εθνικής αυτάρκειας στα τρόφιμα, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή του τέλους του μοντέλου της γεωργίας στις εποχές της παγκοσμιοποίησης. Ίσως να ενσκήψουν ζητήματα λειτουργίας στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τα ατυχήματα και οι βλάβες στην αεροπορία και την αεροδιαστημική θα είναι αυξημένα.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2022

Ο Ήλιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιο που κυβερνά, στον Λέοντα, και αφού έχουμε αφιερώσει κατά τον προηγούμενο μήνα τον χρόνο μας και την ψυχή μας στην οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τώρα έχει έρθει η ώρα να ικανοποιήσουμε και εμείς τις προσωπικές μας ανάγκες. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα στην καριέρα μας και να ξεχωρίσουμε. Θέλουμε να λάμψουμε και να αποτελέσουμε το επίκεντρο κάθε κοινωνικής εκδήλωσης ή ακόμη και κάθε φιλικής συνάντησης. Θέλουμε να μας θαυμάζουν και να μας το λένε, να μας φλερτάρουν και να μας διεκδικούν, άσχετα εάν η καρδιά μας είναι δοσμένη αλλού. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να κάνουμε αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση ή στο ντύσιμο μας, εάν θεωρήσουμε ότι αυτές θα μας φέρουν στο επίκεντρο της προσοχής.

Στις 23 Αυγούστου περνάει ο Ήλιος στην σοβαρή και μετρημένη Παρθένο και την τελευταία βδομάδα του μήνα μαζευόμαστε πάλι, γιατί αρκετά παίξαμε, και στρέφουμε την προσοχή μας στις υποχρεώσεις μας, επαγγελματικές, κοινωνικές ή οικογενειακές. Καιρός να ανασκουμπωθούμε και να λύσουμε τα προβλήματα που μαζεύτηκαν όσο το παίζαμε ωραίοι.

Ως προς τις όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος μέσα στον Αύγουστο, δεν θα λέγαμε ότι θα μας χαροποιήσουν ιδιαίτερα.

Στις 11 Αυγούστου σχηματίζει ο Ήλιος ένα τετράγωνο με τον Ουρανό από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα. Όπου εμπλέκεται ο Ουρανός, οι ξαφνικές και απρόοπτες αλλαγές θα πρέπει να είναι αναμενόμενες. Η όψη θα φέρει απρόοπτες εξελίξεις, ίσως και αιφνιδιαστικές ενέργειες, και την ανατροπή κάποιων δεδομένων. Η όψη, σε συνδυασμό με το τετράγωνο Κρόνου-Άρη, ή οποία βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό, μας προϊδεάζει για καταστάσεις, κατά τις οποίες πιθανόν να χαθεί κάθε έλεγχος. Καλό θα είναι να αποφύγουμε πράξεις ή καταστάσεις, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικούς τομείς της ζωής μας. Γιατί η αποκαθήλωση του παλιού θα ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο, ξαφνικά, και θα πάρει κατακλυσμιαίες διαστάσεις. Το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού επηρεάζει περισσότερο τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου, ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, γύρω στην 18η μοίρα.

Η δεύτερη όψη του Ήλιου για τον Αύγουστο, είναι μια αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο από τον Υδροχόο. Αφορά και πάλι τα σταθερά ζώδια, αυτή την φορά του γ’ δεκαημέρου, και αναμένεται να φέρει στις ζωές μας για μια ακόμη φορά περιορισμούς μεγάλης χρονικής διάρκειας και έναν εξαναγκασμό να πειθαρχήσουμε. Είναι μια όψη που φέρνει πολύ συχνά στερήσεις, τόσο της ελευθερίας μας, όσο και αγαθών ή απολαύσεων, γεγονός που οδηγεί σε κακή διάθεση, ίσως και σε μια μικρή κατάθλιψη, σε εντάσεις, και ως εκ τούτου πολλές φορές σε κακούς χειρισμούς. Καθώς ο Κρόνος από τον Υδροχόο «κυβερνά» την πανδημία που «μυστηριωδώς» βιώνουμε ακόμη, ας είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι να ζήσουμε και το επόμενο lockdown.

Μόνο που αυτή την φορά, δεν θα είναι όλοι οι λαοί πρόθυμοι να υποκύψουν στις ορέξεις των ολίγων. Γιατί η υπομονή και οι ανοχές σας έχουν εξαντληθεί. Γιατί θα φροντίσει επίσης το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού, που θα έχει προηγηθεί κατά λίγα εικοσιτετράωρα, να υπάρξει αντίδραση στην δράση. Προβλέπονται έντονες, ίσως και βίαιες αντιδράσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, τόσο για τους περιορισμούς των ελευθεριών μας, όσο και κατά της πολιτικής των υποχρεωτικών εμβολιασμών, σε μια εποχή που βιώνουμε την οικονομική καταστροφή σε όλη της την έκταση, εξ’ αιτίας των πολιτικών αποφάσεων κάποιων ανδρείκελων.

Τέλος, στις 27 Αυγούστου σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ήλιου-Άρη από Παρθένο και Διδύμους αντίστοιχα, μια όψη που θα αυξήσει κατακόρυφα την επιθετικότητα σε λόγια και σε πράξεις. Θα θέλουμε να επιβάλουμε τις απόψεις μας στους γύρω μας με κάθε κόστος, και πράγματι, το κόστος θα το πληρώσουμε ακριβά! Είναι η όψη του πείσματος και του εγωισμού. Είμαστε εριστικοί, γιατί έτσι θέλουμε, προσβλητικοί, γιατί μπορούμε, με απλωμένο το ζωνάρι μας για φασαρία. Και φυσικά, καθώς θα είμαστε θερμοκέφαλοι, θα κινδυνεύουμε από τραυματισμούς και ατυχήματα. Από την όψη βάλλονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του α’ δεκαημέρου.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2022

Ο Ερμής θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου και θα μας εισάγει μετά την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού, σε ένα διάστημα έντονης ενασχόλησης με τις δουλειές μας. Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να ασχοληθούμε με κάτι καινούργιο, ένα διαφορετικό αντικείμενο απασχόλησης, μια νέα δουλειά ή μια δική μας επαγγελματική προσπάθεια. Αποφάσεις μπορούν να ληφθούν τώρα, μόνο που θα απαιτηθεί προσοχή, σοβαρή προετοιμασία και μελέτη των καταστάσεων σε βάθος. Η επιπολαιότητα ή η βιασύνη μόνο σε προβλήματα μπορούν να μας οδηγήσουν. Ο Ερμής στην Παρθένο μας χαρίζει σοφία και ορθολογισμό, οπότε ας κάνουμε σωστή χρήση των αρετών αυτών.

Προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι τα ζητήματα της ζωής μας που απαιτούν σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση, όπως είναι τα οικονομικά μας, η καριέρα μας, η εκπαίδευση μας ή σύναψη νέων συνεργασιών. Ευνοούνται ταξίδια επαγγελματικής φύσης, είναι όμως και μια καλή περίοδος να κάνουμε αγορές ή ψώνια, καθώς και να κοινωνικοποιηθούμε. Αναμένεται ωστόσο να επικεντρώσουμε την προσοχή μας περισσότερο στο πως να βελτιώσουμε το εισόδημα μας.

Δεν είναι πολλές, είναι όμως σημαντικές οι όψεις του Ερμή μέσα στον Αύγουστο. Στις 16 του μήνα σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό, που υπόσχεται απρόσμενες συναντήσεις και ευχάριστες ειδήσεις. Η εφευρετικότητα μας θα είναι τονισμένη τις μέρες επιρροής της και οι πρωτοποριακές μας ιδέες θα αποδειχτούν ευεργετικές. Ο όψη ευνοεί την ενασχόληση μας με ζητήματα σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και τις αγορές ειδών τεχνολογίας.

Η όψη είναι ευνοϊκή για ενεργητική επικοινωνία και ανάπτυξη νοητικών ικανοτήτων, μέσα από την επαφή μας με κάτι νέο και πρωτοποριακό. Η λογική, η ευελιξία και η σύνεση θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε. Τα ταξίδια θα κυλήσουν χωρίς προβλήματα, καθώς η θετική όψη του Ουρανού εγγυάται ασφαλή αεροπορικά κυρίως ταξίδια. Το τρίγωνο Ερμή-Ουρανού αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Στις 21 Αυγούστου σχηματίζει ο Ερμής μια αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, μια όψη που θα φέρει αναβολές, λάθη και παραλείψεις, αλλά και παρανοήσεις, παρεξηγήσεις και αφηρημάδα. Ο Ποσειδώνας θα είναι υπεύθυνος για τις απάτες και τις κλοπές, τα ψέματα και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα των ημερών αυτών. Συνιστάται να μην ασχοληθείτε με χρηματοδοτικά ζητήματα, να μην λάβετε σοβαρές αποφάσεις επιχειρηματικής φύσης, αλλά και να αποφύγετε να εκθέσετε τις σκέψεις ή τις απόψεις σας μέσα από άρθρα ή κείμενα, γιατί μπορεί να εκτεθείτε χωρίς να το καταλάβετε. Είναι οι μέρες γύρω από την όψη που θα αμφιβάλουμε πολλές φορές για τον εαυτό μας, τις ικανότητες ή τα ταλέντα μας, ενώ θα δυσκολευόμαστε να αφομοιώσουμε τις πληροφορίες ή τις γνώσεις. Η όψη θα πλήξει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

Την επόμενη δε μέρα, στις 22 Αυγούστου, σχηματίζει ο Ερμής ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα, από το οποίο θα μπορούσαμε να περιμένουμε την διερεύνηση ενός παρασκηνίου, ίσως και την αποκάλυψη κάποιων μυστικών μετά από ενδελεχή έρευνα. Λόγω της αυξημένης παρατηρητικότητας μας και της τάσης μας να διερευνούμε κάθε πιθανή πτυχή, είναι μια καλή στιγμή για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, για διαμεσολαβητικές εργασίες, αλλά και για εκδοτικές προσπάθειες. Σε επιχειρηματικό επίπεδο ευνοείται η υπογραφή νέων συμφωνιών, καθώς δεν αναμένονται δυσκολίες ή εμπόδια. Ακόμη και κάποιες καταστάσεις που φαίνονται εξωπραγματικά δύσκολες, μπορούν τις μέρες αυτές να τακτοποιηθούν υπερβολικά εύκολα. Το τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα ευεργετεί τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2022

Ο Άρης θα συνεχίσει την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, για να περάσει ακολούθως στο ζώδιο των Διδύμων, μια διέλευση που θα διαρκέσει σχεδόν επτά μήνες και θα μας απασχολήσει πάρα πολύ. Ενώ το διάστημα που διελαύνει το ζώδιο του Ταύρου, ο Άρης είναι μετρημένος και αρκετά συγκρατημένος, με το που θα εισέλθει στους Διδύμους, σε ένα ζώδιο του αέρα, του είναι πλέον πολύ δύσκολο να ελέγξει τα λόγια και τις πράξεις του. Θυελλώδεις διαμάχες θα γεννηθούν και θα κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ανοιχτές συμπλοκές, γιατί «θα έχω δίκιο σε όλα, και θα πρέπει να το αποδεχτείτε όλοι, σας αρέσει, δεν σας αρέσει».

Με το Άρη στον Ταύρο ωστόσο έχουμε κάποιες σημαντικές όψεις μέσα στον Αύγουστο, ένα τετράγωνο με τον  Κρόνο, μια σύνοδο με τον Ουρανό και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

Ο μήνας ξεκινάει με μια σύνοδο μεταξύ Άρη και Ουρανού στις 1 Αυγούστου, μια όψη που θα φέρει προκλητικότητα και αιφνιδιασμούς, απρόκλητες επιθέσεις και απρόσμενα γεγονότα ή αλλαγές. Δεν ενδείκνυται να επιδείξει κανείς αυτή την χρονική στιγμή τις ηγετικές του ικανότητες ή τον ηγεμονικό του προφίλ, γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις φιλικές και επαγγελματικές του σχέσεις. Ευνοείται η δουλειά μέσα σε μια ομάδα, όπου οι όροι θα είναι ξεκάθαροι, το ίδιο και οι οδηγίες. Η σύνοδος να αυξήσει την λαχτάρα μας για κοινωνική καταξίωση και status, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα μπορέσουν όλοι να την αξιοποιήσουν. Προσοχή θα χρειαστεί στο χειρισμό μηχανημάτων, στην επαφή σας με τον ηλεκτρισμό ή με την φωτιά, καθώς ο Άρης θα φέρει με την όψη αυτή πολλά ατυχήματα από απροσεξία, ηλεκτροπληξίες και πυρκαγιές. Αυξημένος θα είναι επίσης ο κίνδυνος οδικών ατυχημάτων, ιδίως για τα ζώδια που επηρεάζει άμεσα, που είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του β’ δεκαημέρου.

Στις 7 Αυγούστου έχουμε την επόμενη, πολύ σημαντική όψη του Άρη, που είναι ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο από τον Υδροχόο. Αναμένεται να φέρει αδιέξοδα και χάσμα απόψεων, σύγκρουση συμφερόντων και αδιαλλαξία. Το τετράγωνο θα είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, αν και όχι ακριβείας, κάτι που το κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Πρόκειται για έναν πλανητικό συνδυασμό που μπορεί να γεννήσει κρίσεις, από τις οποίες θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε πάρα πολλά, εάν δεν τις χειριστούμε με προσοχή. Εάν μας προκαλέσει κάποιος ή μας φέρει στα όρια μας μια κατάσταση, μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο των πράξεων μας και να προκαλέσουμε μεγάλες ζημιές στην ζωή μας. Καθώς δε, εμπλέκεται ο Κρόνος, και μάλιστα ανάδρομος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέσα από την όψη αυτή, θα πληρώσουμε το κάρμα μας για προγενέστερες πράξεις μας. Υπό το βάρος δε της όψης, ενδεχομένως να επιδεινωθούν χρόνιες ασθένειες από τις οποίες πάσχουμε. Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ’ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 15 Αυγούστου έχουμε την τελευταία σημαντική όψη του Άρη για τον μήνα, ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα, που μας υπόσχεται αποκάλυψη παρασκηνίου ή ξεσκέπασμα παράνομων δραστηριοτήτων. Το κακό δεν έχει καμία πιθανότητα να επικρατήσει σήμερα, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί, γιατί παραμονεύουν πολύ σοβαροί κίνδυνοι. Όσους του ευνοεί το τρίγωνο, που είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαήμερου, τους περιμένει μια συναρπαστική ερωτική εμπειρία ή μια σεξουαλική αναγέννηση!

Υπό την επιρροή της όψης ελκόμαστε από την περιπέτεια και αψηφούμε τον κίνδυνο. Οι ριψοκίνδυνες επιχειρηματικές ή οικονομικές αποφάσεις μπορούν να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά απατεώνων που περιμένουν υπομονετικά το στραβοπάτημα μας. Γινόμαστε επίσης ανυπόμονοι και θέλουμε να έχουμε άμεσα ορατά αποτελέσματα των προσπαθειών μας, κάτι που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί. Το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα ωστόσο στρέφει την προσοχή μας στις επιστήμες και τα πειράματα, καθώς και στην έρευνα και μελέτη των ασυνήθιστων ή των απόκρυφων. Πολλές ευκαιρίες θα υπάρξουν σε επιχειρηματικό επίπεδο για επέκταση δραστηριοτήτων, με αυξημένο ενδιαφέρον για εμπορευματικές ανταλλαγές ή συνεργασίες. Προσοχή ωστόσο σε φόρους και χρέη! Μην αμελείτε την πληρωμή τους.

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούνιος 2024 – Η εύνοια της τύχης για 3 ζώδια

Μέσα στον Ιούνιο θα είναι αρκετοί πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο των Διδύμων και αναμέν…