Η μαντική χρήση του εκκρεμές

Μία εξαιρετικά απλή και εύστοχη μέθοδος μαντείας που χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες από χιλιάδες ανθρώπους. Το εκκρεμές είναι κατασκευασμένο από διάφορους ημιπολύτιμους λίθους και δεμένο με ασήμι. Είναι αυθεντικό (και όχι διακοσμητικό εκκρεμές του εμπορίου) διαβασμένο, ενεργοποιημένο και ισχυρά φορτισμένο για να σας λέει και να σας δείχνει πάντα την αλήθεια αρκεί να το εμπιστευτείτε. Η ραβδοσκοπία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, για να εντοπίσουν αντικείμενα, ζωντανούς οργανισμούς και ουσίες.
Παραστάσεις με ραβδοσκόπους υπάρχουν σε αρχαίες αιγυπτιακές τοιχογραφίες, ενώ στην αρχαία Κίνα τη χρησιμοποιούσαν αρκετά, αφού συνδέεται και με το φενγκ σούι και τον εντοπισμό των καναλιών γήινης ενέργειας. Στο Μεσαίωνα έβρισκαν με τη βοήθεια της ραβδοσκοπίας κοιτάσματα άνθρακα, ενώ στην Αμερική πριν από την επανάσταση εντόπιζαν υπόγεια νερά. Φυσικά, η πρακτική αυτή πέρασε και περιόδους διωγμών, γιατί στη σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα τη συνέδεσαν με τις μάγισσες και τις σκοτεινές δυνάμεις. Στον 20ό αιώνα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα στις ΗΠΑ τη χρησιμοποίησαν για διάφορους σκοπούς.

Οι αρχαιολόγοι και οι γεωλόγοι επίσης βρίσκουν αρκετά χρήσιμη αυτή την πρακτική στις έρευνές τους, ενώ οι αστυνομικές αρχές διάφορων χωρών τη χρησιμοποιούν για τον εντοπισμό αγνοουμένων ή για την ανακάλυψη βομβών στα ναρκοπέδια. Η ραδιαισθησία μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα με εξάσκηση, αφού δεν χρειάζεται κανείς να έχει κάποιο έμφυτο χάρισμα για να τη χρησιμοποιήσει. Σε έρευνες που έγιναν στη Ρωσία παρουσιαζόταν το φαινόμενο ραβδοσκόποι να μεταδίδουν την ευαισθησία τους σε άλλα άτομα αγγίζοντάς τα την ώρα της ραβδομαντείας. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι οι γυναίκες έχουν διπλάσιες επιτυχίες από τους άντρες και ότι υπάρχουν και κάποια αστρολογικά χαρακτηριστικά που την ευνοούν.

Η μαντική χρήση του:

Από τη στιγμή που θα αποκτήσετε ένα εκκρεμές  θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βασικά βήματα για να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια σας.

1. Για να χρησιμοποιήσουμε το εκκρεμές και να πάρουμε ορθές απαντήσεις θα πρέπει να ελέγξουμε αν είμαστε σε καλή κατάσταση υγείας και ευεξίας. Το τσιγάρο, το αλκοόλ, το ξενύχτι, η νοητική και σωματική κούραση και η κακή διατροφή παρεμποδίζουν τις σωστές απαντήσεις. Βασικό είναι να μην είμαστε σε συναισθηματική φόρτιση σε σχέση με την ερώτηση, αν είμαστε  καλύτερα να ρωτάει κάποιος άλλος ουδέτερος με την κατάσταση.


2. Το εκκρεμές απαντά με ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΙΣΩΣ, άρα το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να βρούμε με ποια κίνηση μας λέει ΝΑΙ. Κρατάμε την αλυσίδα του εκκρεμούς ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα με το χέρι που γράφουμε. Η αλυσίδα από τα δάκτυλα μέχρι το εκκρεμές θα έχει μήκος από 10 ως 20 εκ.


3. Ξεκινάμε με ερωτήσεις που γνωρίζουμε ότι η απάντηση τους είναι σίγουρα ΝΑΙ. Π.χ. Με λένε (λέω το όνομα μου)? Είμαι (λέω το φύλο μου)? Είμαι παντρεμένη-ος? Ζω στη (λέω τη πόλη που ζω)? Η θάλασσα είναι μπλε? Η γη γυρίζει? κ.λπ. Αφού έχουμε κάνει πολλές ερωτήσεις που ξέρουμε 100% ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ θα διαπιστώσουμε ότι το εκκρεμές μετά από κάθε ερώτηση απαντούσε με μια συγκεκριμένη κίνηση, αυτή η κίνηση είναι το ΝΑΙ.


4. Συνεχίσουμε την ίδια διαδικασία κάνοντας ερωτήσεις που η απάντηση τους είναι σίγουρα ΟΧΙ πχ. Ζω στοv πλανήτη Αφροδίτη? Είμαι 5 κιλά? Έχω 25 παιδιά? Η Ελλάδα συνορεύει με το Μεξικό? Έχω πάρει δέκα Νόμπελ λογοτεχνίας? κ.λπ. Αφού έχουμε κάνει πολλές ερωτήσεις που ξέρουμε 100% ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ θα διαπιστώσουμε ότι το εκκρεμές μετά από κάθε ερώτηση απαντούσε με μια συγκεκριμένη κίνηση, αυτή η κίνηση είναι το ΟΧΙ.


5. Καταγράφουμε την κίνηση του ΝΑΙ και την κίνηση του ΟΧΙ. Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο κινήσεις που θα καταγράψουμε θα είναι δύο από τις ακόλουθες τέσσερις, μπρός-πίσω, δεξιά-αριστερά, δεξιόστροφη κυκλική, αριστερόστροφη κυκλική.


6. Μερικές φορές θα διαπιστώσουμε ότι θα κάνει και μια τρίτη κίνηση η οποία μπορεί να είναι  μια από τις δύο που απέμειναν ή να είναι μια ασαφής κίνηση, αυτή θα είναι το ΙΣΩΣ. Αυτή η απάντηση δίνεται όταν δεν υπάρχει σωστή διατύπωση της ερώτησης ή όταν τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα για να δοθεί σαφής απάντηση.


7. Αφού έχουμε μάθει τι σημαίνουν οι κινήσεις που κάνει το εκκρεμές μας, μπορούμε να αρχίσουμε την εξάσκηση. Καλό είναι η πρώτη ερώτηση να είναι «είμαι σε θέση να πάρω σωστή απάντηση?» αν πει ΝΑΙ, ρωτάμε. Όταν πάρουμε την απάντηση της ερώτησης είτε είναι ΝΑΙ είτε είναι ΟΧΙ μπορούμε να ρωτήσουμε «είναι σωστή η απάντηση που πήρα?» προσπαθούμε να βεβαιωθούμε όσο το δυνατό περισσότερο.


8. Ποτέ δεν ρωτάμε ασήμαντα και κατασκοπευτικά πράγματα για την ζωή των άλλων. Το εκκρεμές δεν είναι παιχνίδι είναι ένα μέσο για να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε με την συμπαντική διάνοια.


9. Όταν τελειώσουμε με τις ερωτήσεις και θέλουμε να το αποφορτίσουμε το πλένουμε ή το ακουμπάμε στο έδαφος.
Σημαντικό είναι να θυμάστε πως η ραβδοσκοπία και το εκκρεμές, δεν απαντούν πάντα. Δεν μπορούν όλοι και όλες τις ώρες να έχουν τον κατάλληλο συντονισμό. Πειράματα που έγιναν σε εργαστήρια συχνά απέτυχαν. Κι αυτό, γιατί εκεί επικρατεί η καχυποψία, ο αρνητισμός του επιστήμονα, οι περιοριστικές συνθήκες. Η διαισθητική μας αντίληψη μπλοκάρεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Aλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης : Ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός ή ένας διάτων αστέρας της πολιτικής;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισέβαλε στην καθημερινότητα μας τον τελευταίο χρονικό διάστημα και …