Η πανδημία του κορωνοϊού και οι δύσκολες όψεις Μαρτίου-Απριλίου 2020

Η ανθρωπότητα ζει εδώ και λίγο καιρό δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καταστάσεις που θυμίζουν ταινίες θρίλερ του Χόλυγουντ, που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήταν δυνατόν να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα. Και όμως δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη, παρά μόνο την αρχή μιας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα και που οι διαστάσεις της μπορεί να είναι εξαιρετικά απρόβλεπτες και πολύ δυσάρεστες. Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον για αρκετούς ακόμη μήνες στην ζωή μας, και καλά θα κάνουμε να τον πάρουμε στα σοβαρά, κάτι που δεν φαίνεται να έχουμε κάνει ακόμη.

Το μοναδικό εργαλείο της αστρολογίας είναι, μέσα από τις πλανητικές όψεις του άμεσου διαστήματος που ακολουθούν, να προσπαθήσει να σκιαγραφήσει την πιθανή πορεία της πανδημίας και να συμβουλεύσει μέσα από την ερμηνεία τους για τους κατά περίπτωση κατάλληλους χειρισμούς μας. Και οι όψεις που ακολουθούν δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, εάν δεν σοβαρευτούμε επιτέλους και δεν συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε.

  • Στις 20 Μαρτίου ο Άρης θα συναντηθεί σε σύνοδο με τον Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου, μια όψη που προϊδεάζει για μια εκρηκτική επέκταση! Ιδιαίτερα πλήττονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) και ενδεχομένως και οι χώρες που ανήκουν στα ζώδια αυτά.
  • Ο Άρης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 23 Μαρτίου από τον Αιγόκερω φέρνει στην πόρτα μας έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο, αλλά και το ξεσκέπασμα παράνομων δραστηριοτήτων. Και πάλι η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
  • Ακολουθεί η σύνοδος Άρη-Κρόνου στις 31 Μαρτίου από τον Υδροχόο, που αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, να δρομολογηθούν μελετημένες κινήσεις, η οποίες θα εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Αυτή τη φορά η όψη αφορά τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους).
  • Η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα στις 2 Απριλίου από τους Ιχθείς δημιουργεί ψευδαισθήσεις, φαντασιώσεις, την αίσθηση του άτρωτου και ακαταμάχητου και θα μας θέσει σε κίνδυνο, αψηφώντας τον πραγματικό κίνδυνο που μας περιβάλει. Επιρρεπείς για σοβαρά λάθη και έκθεση της υγείας και της ζωής τους σε κίνδυνο είναι όσοι ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς.
  • Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού από Υδροχόο και Ταύρο αντίστοιχα στις 7 Απριλίου θα φέρει ένα αιφνίδιο και ακραίο χτύπημα, που θα πέσει σαν αστροπελέκι στα κεφάλια μας. Ευάλωτοι στην όψη αυτή είναι όσοι ανήκουν στα ζώδια του σταθερού σταυρού.
  • Στις 14 Απριλίου το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα θα φέρει ένα ξεκαθάρισμα μέσα από την σε βάθος έρευνα και το καταστροφικό τέλος μιας κατάστασης. Με την όψη αυτή φουντώνουν οι εκδικητικές πράξεις, αλλά και οι αλληλοκατηγορίες.
  • Την επόμενη μέρα, στις 15 Απριλίου η σύνοδος Ήλιου-Δία, εκτός του ότι ευνοεί την επέκταση, θα είναι υπεύθυνη για την επιπολαιότητα που θα επιδείξουμε στις κινήσεις μας. Στο στόχαστρο και στις δύο όψεις που εμπλέκεται ο Ήλιος θα βρίσκονται τα παρορμητικά ζώδια.
  • Η σημαντικότερη όμως κατά την άποψη μας όψη είναι αυτή της 21 Απριλίου, ένα τετράγωνο μεταξύ Ήλιου και Κρόνου, που αναμένεται να φέρει ένα αναγκαστικό συμβιβασμό με την τρέχουσα πραγματικότητα, την απόλυτη επιβολή των κανόνων και έναν μακροχρόνιο περιορισμό! Είναι η όψη που θα επιβάλει την τιμωρία για όλους τους λανθασμένους χειρισμούς και την επιπολαιότητα μας.

Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας όχι μόνο δεν αναμένεται να ανακοπεί, αλλά θα παρουσιάσει έξαρση με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν ληφθούν δρακόντεια μέτρα περιορισμού κάθε μορφής δραστηριότητας τύπου Κίνας και εάν δεν συνειδητοποιήσουμε σε ατομικό επίπεδο, ότι εάν δεν αυτοπεριοριστούμε, κινδυνεύουμε να ζήσουμε έναν απίστευτο εφιάλτη!

Ακόμη και τώρα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως τα ΜΜΕ υπερβάλλουν, πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας και μυστικά σχέδια και αρνείται να δει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω του. Αρνείται να διδαχτεί από τα λάθη που έγιναν σε άλλες χώρες, η οποίες πληρώνουν τώρα βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, και συνεχίζει να ζει ανέμελα τη ζωή του, σαν να μην αποτελεί οργανικό, ζωντανό και αναπόσπαστο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας που αλληλοεπιδρά.

Οι συμπαντικές δυνάμεις μας δείχνουν ξεκάθαρα την πορεία που μπορούν δυνητικά να ακολουθήσουν τα γεγονότα. Και σύμφωνα με τους Συμπαντικούς Νόμους, έχουμε την απόλυτη ελευθερία να χειριστούμε τις καταστάσεις όπως κρίνουμε εμείς σκόπιμο. Από εκεί και πέρα όμως, εάν επιλέξουμε να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις, θα υποστούμε τις συνέπειες των πεπραγμένων μας, και δεν θα έχουμε άλλη επιλογή.

Στην παρούσα περίπτωση όμως, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία με πολύ υψηλή θνησιμότητα, το ζήτημα παύει να είναι ατομικό και αναδεικνύει την ατομική ευθύνη του καθένα μας έναντι του κοινωνικού συνόλου. Η ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα δεν εκθέτει σε κίνδυνο μόνο την ατομική μας υγεία και ζωή, αλλά και πλειάδας ανθρώπων, γνωστών μας και αγνώστων, που δεν μας φταίνε σε τίποτε. Και δεν μας έδωσε κανείς το δικαίωμα να το παίξουμε Θεοί με τις ζωές των άλλων.

Επειδή παρόλα αυτά είμαστε ως είδος ανεπίδεκτοι μαθήσεως, μόνο όταν θα αρχίσουν να πέφτουν οι άνθρωποι γύρω μας θα βγούμε από την βαθιά μας πλάνη, τότε όμως θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Και τότε θα αρχίσει η περίοδος του κανιβαλισμού και της ανθρωποφαγίας, με τις αλληλοκατηγορίες να εκτοξεύονται ένθεν και κείθε, ξεχνώντας βολικά και επιδέξια την προσωπική μας ευθύνη στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Στην φάση που βρισκόμαστε αυτή τη χρονική περίοδο, υπάρχουν πολλά περιθώρια για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, απαιτούνται όμως γενναία μέτρα από τις κυβερνήσεις, που να αγνοούν το οικονομικό κόστος, αλλά και την επίδειξη υπεύθυνης και πειθαρχημένης στάσης από όλους μας. Σε διαφορετική περίπτωση, η ανθρωπότητα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να συνέλθει από το βαρύ πέπλο του θανάτου που θα την σκεπάσει…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Παγκόσμια αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Νέα Σελήνη στου Διδύμους στις 6 Ιουνίου 2024 : Παν μέτρον άριστον

Η πρώτη Νέα Σελήνη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου και λαμβάνει χώρα στις …