Λαγός 2024 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

Στο κινέζικο ζώδιο του Λαγού ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, στις οποίες αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                στοιχείο

 

2023               22.01.2023 – 09.02.2024                νερό

2011               03.02.2011 – 22.01.2012                μέταλλο

1999               16.02.1999 – 04.02.2000                γη

1987               29.01.1987 – 16.02.1988                φωτιά

1975               11.02.1975 – 30.01.1976                ξύλο

1963               25.01.1963 – 12.02.1964                νερό

1951               06.02.1951 – 26.01.1957                μέταλλο

1939               19.02.1939 – 07.02.1940                γη

1927               02.02.1927 – 22.01.1928                φωτιά

 

 

Λαγός 2024 – Γενική επισκόπηση

Οι Λαγοί φημίζονται για το ενδιαφέρον τους για τις τέχνες, καθώς και για την αγάπη τους για την φυσική ομορφιά που μας περιβάλει. Σαν ζώδιο είναι πολύ προσεκτικοί και στοχαστικοί, ρομαντικοί και πιστοί, καλοί διαμεσολαβητές και εξαιρετικά ικανοί διπλωμάτες. Δράκος και Λαγός μπορούν να συνυπάρξουν αρκετά αρμονικά, έχουν όμως και τα σημεία τριβής τους. Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, ο Λαγός ανήκει κυρίως στο στοιχείο του ξύλου, ενώ ο Δράκος σε αυτό της γης, γεγονός που μαρτυρά την σχετικά αρμονική συμβίωση των δύο ζωδίων. Προβλήματα εάν παρουσιαστούν λόγω της ενέργειας του Δράκου, θα αφορούν κυρίως την οικογενειακή τους ζωή, με τις διαφωνίες που θα υπάρξουν μεταξύ των δύο συντρόφων.

Το 2024 προβλέπεται να είναι μια σημαντική χρονιά για το ζώδιο σας, κατά την οποία θα τακτοποιηθούν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στην ζωή σας. Θα είναι λίγο πιο δύσκολη από ψυχικής άποψης, μια και θα πρέπει να κάνετε κάποιους απολογισμούς, ώστε να δείτε τι σας συμβαίνει, που βρισκόσαστε, και κυρίως, εάν είστε ευχαριστημένοι με την πορεία που έχετε πάρει. Το αποτέλεσμα του απολογισμού αναμένεται να φέρει τουλάχιστον για κάποιους από εσάς ρίξεις με την πραγματικότητα. Ότι δεν σας ικανοποιεί πιά, ότι έπαψε να σας καλύπτει στην προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική σας ζωή, θα πρέπει να φύγει, ώστε να μπορέσετε να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα που να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες και τις επιδιώξεις σας.

Το 2024, το έτος του ξύλινου Δράκου, θα είναι το έτος που θα σας παροτρύνει να απελευθερωθείτε από ότι δεν σας είναι πιά χρήσιμο ή ωφέλιμο. Θα είναι ένα έτος περισυλλογής και αξιολογήσεων, που θα πρέπει να γίνουν χωρίς ενδοιασμούς. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα έχετε την δυνατότητα να βρείτε και πάλι τον εαυτό σας, να απελευθερωθείτε από ανούσια δεσμά για να απογειωθείτε. Για να καταφέρετε όμως να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα περάσετε αρκετούς μήνες αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα, πρόσωπα, καταστάσεις και αποφάσεις, κάτι που είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο. Το αποτέλεσμα όμως θα δικαιώσει την ψυχική ταλαιπωρία που θα υποστείτε.

Η τύχη θα σας χαμογελάσει σε ζητήματα καριέρας μέσα στο 2024, θα υπάρξουν όμως δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων σας, λόγω της εμπλοκής κακοπροαίρετων ατόμων στο έργο σας. Αποφύγετε τις ανώφελες διαφωνίες ή τις ανοιχτές ρήξεις και διατηρήστε αποστάσεις από εχθρούς ή αντίζηλους. Στην αισθηματική σας ζωή θα υπάρξουν επίσης αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας είναι πιθανόν να συναντήσετε το άλλο σας μισό, θα πρέπει να κάνετε όμως πολύ μικρά και προσεκτικά βήματα. Κυρίως δε, επικοινωνείτε με το ταίρι σας την κάθε σας ανησυχία. Ως προς την υγεία σας, εάν ακολουθείτε μια προσεγμένη διατροφή, ασκείστε τακτικά και έχετε βρει τρόπους να αποβάλετε το στρες της καθημερινότητας, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Λαγός 2024 – Καριέρα

Για τα επαγγελματικά σας θα είναι μια χρονιά προβληματισμού, μέσα από τον οποίο το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην ανανέωση. Είναι η ιδανική χρονιά, ώστε να ξεκαθαρίσετε τι είναι καλό για σας και τι όχι και, ή να χαράξετε μια σταθερή πορεία για το μέλλον σας ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Δεν σημαίνει ωστόσο, ότι μέσα στο 2024 θα πρέπει να αμφισβητήσετε τα πάντα και να διαλύσετε όσα έχετε δημιουργήσει.

Στην πραγματικότητα η χρονιά του ξύλινου Δράκου σας δίνει την δυνατότητα να αλλάξετε κάποια πράγματα, άλλοτε μεγαλύτερης σημασίας και άλλοτε μικρότερης, που θα σας βοηθήσουν να είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην δουλειά σας και πολύ πιο ικανοποιημένοι ή χαρούμενοι με αυτό που κάνετε. Ορισμένοι ίσως να αποφασίσετε να αλλάξετε επαγγελματική πορεία, ενώ κάποιοι θα αλλάξετε τόπο διαμονής, ίσως και χώρα διαμονής και εργασίας. Οι λιγότερο τολμηροί μεταξύ σας θα αρχίσετε να σχεδιάζετε διακριτικά και αθόρυβα το επόμενο εξελικτικό σας βήμα, που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μεγάλης κλίμακας. Κάποιες καινούργιες πόρτες αναμένεται να ανοίξουν για την καριέρα σας, ενώ κάποιες παλιές θα κλείσουν, ενδεχομένως και αναπάντεχα. Σε γενικές γραμμές πάντως, το 2024 θα είναι μια χρονιά προετοιμασίας και προσαρμογής στις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν λίγο αργότερα.

Επενδύστε χρόνο και ενέργεια στην βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων σας, καλύψτε πιθανά γνωστικά κενά, ενημερωθείτε για τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα σας, ώστε να είστε όσο πιο έτοιμοι μπορείτε για το επόμενο μεγάλο σας βήμα. Ενεργήστε με υπομονή και προνοητικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια της χρονιάς, και κυρίως, μην πάρετε αποφάσεις εν θερμώ. Παρακάμψτε έντεχνα τους διαγκωνισμούς στον χώρο εργασίας και μη δίνετε ευκαιρίες σε ανταγωνιστές να σας βλάψουν. Ευνοϊκοί για την καριέρα σας μήνες είναι ο Απρίλιος, ο Αύγουστος και ο Δεκέμβριος, ενώ δύσκολοι ή ακόμη και άτυχοι οι Μάρτιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος.

 

Λαγός 2024 – Οικονομικά

Το έτος του Δράκου δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εύκολο για τα οικονομικά σας. Οι εναλλαγές θα είναι συχνές και έντονες και αρκετά συχνά θα έχετε δυσκολίες να ισορροπήσετε τον προϋπολογισμό σας. Σε περιόδους θα υπάρξουν πολύ αυξημένα έσοδα, που όμως δεν θα διαρκέσουν πολύ, και σε κάποιες άλλες χρονικές στιγμές θα υπάρξουν μεγάλες ξαφνικές δαπάνες που θα εξανεμίζουν τις οικονομίες μηνών. Αναλογιστείτε μήπως έχετε μια διαχρονικά προβληματική διαχείριση που σας οδήγησε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, και αν ναι, τότε έχει έρθει η ώρα να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές, για να δημιουργήσετε ένα πιο υγιές και σταθερό οικονομικό περιβάλλον για σας και την οικογένεια σας.

Ο Δράκος είναι ένα σύμβολο πλούτου, επιτυχίας, ανάπτυξης και ευημερίας, φέρνει όμως οικονομική αστάθεια και κινδύνους. Θα απαιτήσει ως εκ τούτου ορθολογισμό, επιφυλακτικότητα και οξυδέρκεια για να παρακάμψετε τις δυσκολίες και να δημιουργήσετε την ευημερία που ονειρεύεστε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες θα έχετε ευκαιρίες να αναπτυχθείτε, καθώς θα ανοίξουν καινούργιες πόρτες για σας. Οι επενδύσεις μπορεί να είναι επικερδείς, εάν γίνουν με μεγάλη προσοχή.

 

Λαγός 2024 – Αισθηματικά

 Επιδίωξη σας μέσα στο 2024, είναι η δημιουργία μιας πιο αρμονικής αισθηματικής ζωής. Η ασφάλεια έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα πλέον για σας από ποτέ άλλοτε και θα επιδιώξετε να την αποκτήσετε. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα διστάσετε να προχωρήσετε στις αλλαγές και αναπροσαρμογές στην σχέση σας με τον σύντροφό σας, που θα θεωρήσετε ότι θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Εάν αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια, θα αναζωογονήσετε την σχέση σας και θα καταφέρετε να έρθετε πολύ πιο κοντά με τον αγαπημένο σας. Το μόνο σας μέλημα θα πρέπει να είναι πως να δημιουργήσετε το αρμονικό περιβάλλον που προσδοκάτε. Άλλωστε μέσα στην χρονιά θα πρέπει να πάρετε ορισμένες πολύ σοβαρές αποφάσεις σε ζητήματα καριέρας ή κοινωνικής ζωής, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία με το ταίρι σας. Συνεργαζόμενοι αρμονικά θα καταφέρετε να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση προς το κοινό σας μέλλον.

Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας έχετε πολύ καλές πιθανότητες να βρείτε το ταίρι που σας ταιριάζει, μια και η χρονιά ευνοεί την συναισθηματική σταθερότητα και την από κοινού πορεία. Μια γνωριμία που εκ πρώτης όψεως δεν υπολογίζετε, ίσως να αποδειχτεί αποφασιστικής σημασίας για την προσωπική σας ζωή. Το τέλος του 2024 είναι βέβαιο ότι δεν θα σας βρει μόνους, εάν δεν το θελήσετε οι ίδιοι. Το έτος του Δράκου υπόσχεται αγάπη και συναισθηματική δέσμευση, που θα σας φέρει την σταθερότητα που προσδοκάτε η που ενδόμυχα χρειάζεστε. Τυχεροί μήνες για δεσμευμένους ή αδέσμευτους σε ζητήματα αγάπης είναι οι Μάρτιος, Ιούνιος και Δεκέμβριος, ενώ δύσκολος αναμένεται να είναι ο Ιανουάριο 2025. Χρώματα που θα μπορούσαν να μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του τομέα της αγάπης είναι για το 2024 το ροζ, το μωβ και το μπλε.

 

Λαγός 2024 – Υγεία

 Μια καλή χρονιά αναμένεται να είναι το έτος του ξύλινου Δράκου για τον τομέα της υγείας και ευεξίας του ζωδίου σας. Εάν φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας, με μια ισορροπημένη διατροφή, λίγη άσκηση και μηχανισμούς καταπολέμησης του άγχους, βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο! Μια και ο Δράκος όμως είναι ένα εξαιρετικά απρόβλεπτο ζώδιο και δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβει η επόμενη στιγμή, φροντίστε να παραμείνετε στο μέτρο του δυνατού σωματικά και πνευματικά υγιείς. Σαν ζώδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, που έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην υγεία και την φυσική σας κατάσταση, είναι το πολύ μεγάλο άγχος σας για το παραμικρό. Πρέπει να βρείτε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το κρατήσετε υπό έλεγχο, ώστε να μην σας βλάψει. Μπορεί να είναι η γιόγκα, ο διαλογισμός, το ταί τσι, η ήπια γυμναστική ή ότι άλλο νομίζετε ότι ταιριάζει στην προσωπικότητα σας. Δεν έχει σημασία τι είναι, αρκεί να είναι αποτελεσματικό για σας.

 

Λαγός 2024 – Feng Shui

 Σαν ζώδιο είστε ευαίσθητα άτομα, προσεκτικά στην διαχείριση των συναισθημάτων σας και τείνετε να νοιάζεστε για τους γύρω σας. Ένας από τους κύριους στόχους του έτους του ξύλινου Δράκου είναι να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια όαση ηρεμίας και αρμονίας. Για να το πετύχετε με μεγαλύτερη ευκολία, μην διστάσετε να βάψετε το σπίτι σας σε χρώματα, με τα οποία αισθάνεστε άνετα, όπως για παράδειγμα είναι οι αποχρώσεις του ασημί. Ένα απαλό γκρι ή ροζ θα μπορούσε να σας βοηθήσει επίσης να φέρετε αρμονία και ισορροπία στον προσωπικό σας χώρο και να αποβάλλετε το άγχος.

Για να ενισχύσετε τον τομέα των οικονομικών σας και να απολαύσετε μια μεγαλύτερη σταθερότητα, φορέστε το φυλαχτό Pi Xui ή έναν κινέζικο δράκο. Το πέτρωμα του κιτρίνη θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην σταθεροποίηση και βελτίωση των οικονομικών σας. Τοποθετήστε τον στην νοτιοανατολική γωνιά του σπιτιού ή του γραφείου, επιλέγοντας ένα σημείο που κατά προτίμηση να πέφτε το φως του ήλιου, ώστε να το ενεργοποιεί.  Ένα άγαλμα Λαγού Jade, που είναι σύμβολο ειρήνης, ηρεμίας, φιλικότητας, εγκαρδιότητας και ευημερίας. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσελκύσετε τύχη, ειρήνη και επιτυχία. Τοποθετήστε το στην ανατολική ή νοτιοανατολική κατεύθυνση του σπιτιού ή του γραφείου σας, καθώς αυτή είναι η κατάλληλη για το ζώδιο σας.

Για το ζώδιο σας οι τυχερές και άτυχες παράμετροι για το 2024 είναι οι ακόλουθες:

Τυχεροί αριθμοί: 3, 15, 34 και 65

Τυχεροί μήνες: Μάρτιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος 2025

Τυχερά λουλούδια:  Κρίνος

Τυχερές κατευθύνσεις: Ανατολικά, Νοτιοανατολικά

Τυχερές μέρες: 3, 8 και 9 Μαρτίου, 6 και 25 Ιουνίου, 14 και 15 Ιουλίου, 18 Σεπτεμβρίου, 19 Νοεμβρίου και η πιο τυχερή από όλες η 30η Αυγούστου.

Άτυχοι αριθμοί:  1, 7 και 8

Άτυχο χρώμα:  σκούρο καφέ, λευκό και σκούρο κίτρινο

Άτυχοι μήνες:  Αύγουστος

 

Καλό, παραγωγικό και δημιουργικό 2024!

Ευτυχισμένο το Έτος του Ξύλινου Δράκου!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Δράκου : Κινέζικο ωροσκόπιο 2024

Η κινέζικη πρωτοχρονιά του 2024 τοποθετείται στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία γιο…