Μερική ηλιακή έκλειψη της 30 Απριλίου 2022 II Το επόμενο σκαλί της κρίσης

Την τελευταία μέρα του μήνα, στις 30 Απριλίου, έχουμε την δεύτερη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου αυτή τη φορά, που συνοδεύεται από μια μερική ηλιακή έκλειψη. Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στις 23:27 τοπική ώρα, στις 10ο 27’ του Ταύρου και θα είναι ορατή από τις νοτιότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής (Χιλή και Αργεντινή), τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και την Ανταρκτική.

Όπως σε κάθε φεγγάρι που είναι στο ζώδιο του Ταύρου, και η επικειμένη έκλειψη θα αυξήσει σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη μας για σταθερότητα και ασφάλεια, που όμως δεν θα μπορούμε εύκολα να την βρούμε. Ας μην αναζητήσουμε ωστόσο παρηγοριά και στήριγμα στα υλικά αγαθά, γιατί αυτά δεν μπορούν να διασφαλίσουν τον αυτοσεβασμό μας, ούτε και την αποδοχή του πραγματικού μας εαυτού. Θα πρέπει επίσης να αποδεχτούμε τις αλλαγές σαν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού κύκλου της ζωής και να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες κατά καιρούς συνθήκες.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης-Μερικής Ηλιακής Έκλειψης της 30 Απριλίου μας προϊδεάζουν για θετικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην ζωή μας ή για την εκπλήρωση επιθυμιών μας που με πάθος παλεύουμε να υλοποιήσουμε, καθώς κυριαρχούν οι θετικές όψεις του Άρη και του Ουρανού. Η δε σύνοδος ακριβείας Αφροδίτης-Δία, που πραγματοποιείται λίγη ώρα μετά την έκλειψη, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τις ερωτικές μας σχέσεις και τα οικονομικά μας. Ας σημειωθεί δε, ότι έχουμε παράλληλα μια σύνοδο της Σελήνης με τον αστεροειδή Έρωτα, μια όψη που θα γεννήσει πάθος και θα μας ωθήσει να κυνηγήσουμε τις ερωτικές μας επιθυμίες.

Πρόκειται για μια Νέα Σελήνη που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης εκλείψεων, διάρκειας έξι μηνών. Χαρακτηριστικό της Σελήνης-Έκλειψης αυτής είναι ότι, αν και είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, μια όψη κατά βάθος δύσκολη, ωστόσο αμβλύνεται η επίδραση της μέσα από την θετική όψη του Άρη. Πρόκειται για ένα φεγγάρι με μόνο θετικές όψεις, κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου αλλαγών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια θετική κατεύθυνση σε ατομικό τουλάχιστον επίπεδο.

Σε κοσμικό ωστόσο επίπεδο, βλέπουμε να πραγματοποιείται η έκλειψη στον 5ο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που κυβερνά την βιομηχανία τη διασκέδασης, τις διπλωματικές αποστολές αλλά και τα παιδιά. Κυβερνά όμως και τον 8ο οίκο, φέρνοντας αλλαγές και ανατροπές σε ζητήματα ενέργειας. Η Μερική Ηλιακή Έκλειψη της 30 Απριλίου αναμένεται να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις διπλωματικές σχέσεις, να διαταράξει τις υπάρχουσες ισορροπίες και να κλιμακώσει τα γεγονότα που γεννήθηκαν από τις εκλείψεις του φθινοπώρου του 2021.

Ο Ουρανός, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος μέσα από την σύνοδο του με την έκλειψη, όντας στον Ταύρο, μας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές σε ζητήματα χρήματος και Τραπεζών, καθώς και στην  καλλιτεχνική μας έκφραση, μια και ο Ταύρος κυβερνά μέσα από την Αφροδίτη τις αισθήσεις μας. Η προσοχή μας θα πρέπει ωστόσο να είναι στραμμένη στις εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας, καθώς οι ελλείψεις στις ενεργειακές πρώτες ύλες και η συνεπακόλουθη αύξηση των τιμών τους θα φέρουν πολλές οικονομίες ένα βήμα πιο κοντά στην οικονομική άβυσσο. Σημαντικά γεγονότα μπορεί να υπάρξουν υπό το βάρος της έκλειψης που να αφορούν τα χρέη των κρατών, τους φόρους, τις τράπεζες, τα κέρδη και τον πλούτο γενικότερα, που θα οδηγήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο στον ριζικό  μετασχηματισμό του  πολιτικοοικονομικού μας συστήματος, που έπαψε εδώ και καιρό να ενδιαφέρεται για την ευημερία των λαών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των οικονομικών, η δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων αλλά και η προσπάθεια της Ρωσίας να επαναφέρει τον Κανόνα Χρυσού στην διαχείριση των νομισμάτων, θα μπορούσαν να έχουν θετική επιρροή στην παγκόσμια οικονομία, σε μεταγενέστερο όμως στάδιο. Προς το παρόν υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κίνα με τα lockdown σε Σαγκάη και Πεκίνο, αλλά και τα νέα προβλήματα που αυτά γεννούν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Η νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές αντανακλά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε κάθε τομέα της ζωής μας, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η έκλειψη της 30 Απριλίου, η οποία αναμένεται να γεννήσει γεγονότα τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, θα επιτείνει με την πάροδο του χρόνου τα προβλήματα καθημερινής διαβίωσης των κατώτερων κοινωνικά τάξεων, οι οποίες θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα οικονομικά αδιέξοδα θα συνεχιστούν και θα επιταθούν, καθώς Κρόνος και Πλούτωνας θα συνεχίζουν να πιέζουν την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα η ελίτ θα συνεχίσει να προωθεί το ουτοπικό της σχέδιο για παγκόσμια κυριαρχία και υποταγή των λαών. Η έκλειψη στον Ταύρο αναμένεται να έχει γενικά θετική επιρροή στην Ρωσία, έστω και αν καταγράψει μικρές απώλειες, ενώ ως προς τις ΗΠΑ, επηρεάζει τον 5ο ηλιακό της οίκο, άρα τις διπλωματικές της σχέσεις με συμμάχους και αντιπάλους, δημιουργεί όμως και μια δυναμική εξεγέρσεων, καθώς και μιας βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου αστάθειας στο εσωτερικό της.

Η πολυαστρία στους Ιχθείς, με την παρουσία του Άρη, της Αφροδίτης, του Δία και του Ποσειδώνα, αναμένεται να φέρει αναταραχή στις διπλωματικές σχέσεις και να οδηγήσει σε ναυάγιο τις όποιες ειρηνευτικές προσπάθειες στην Ουκρανική κρίση. Ας σημειωθεί δε, ότι η γενικευμένη ένταση μπορεί να γίνει αιτία για ένα ατύχημα, που θα γεννήσει γενική ανησυχία. Και ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα αφορά τα πυρηνικά. Ο δε Πλούτωνας, ο οποίος θα έχει ξεκινήσει λίγες ώρες πριν την έκλειψη την ανάδρομη πορεία του, θα φροντίσει να αποκαλυφθούν σκάνδαλα. Η πορεία του μέσα από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου μέσα στο 2022 και 2023 αναμένεται να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές σε πρόσωπα, με την αποκάλυψη του απάνθρωπου τους προσώπου και της δράσης τους, αλλά και σε Παγκόσμιους Οργανισμούς και κυρίως ηγέτιδες χώρες, που θα κάνουν πολλά χρόνια να συνέλθουν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, μετά από τα χτυπήματα του κάρματος που θα δεχτούν.

Το εξάγωνο της Ηλιακής έκλειψης με τον Άρη, η όψη που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγο περισσότερο της μια μοίρας από την έκλειψη, δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθηση μας, απογειώνοντας το θάρρος μας. Αυξάνει την σεξουαλική μας έλξη και φουντώνει το πάθος μας, ερωτικό ή μη. Είναι η όψη που θα φέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα στις προσωπικές σχέσεις, καθώς εκπέμπουμε ζεστασιά και γοητεία, είναι όμως εξαιρετική για χειρωνακτικές εργασίες ή για ανταγωνιστικά αθλήματα. Και καθώς η Νέα Σελήνη-Μερική Έκλειψη Ηλίου αποτελεί μια εξαιρετική χρονική στιγμή για την έναρξη νεών κύκλων στην ζωή μας, ο Άρης μας δίνει την ώθηση και γεννά την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, θέτοντας σε κίνηση τον τροχό των αλλαγών.

Η επόμενη σε δυναμικότητα όψη, μια σύνοδος Νέας Σελήνης με τον Ουρανό, φέρνει αλλαγές στην ζωή μας αλλά και ενθουσιασμό. Ο Ουρανός συνδέεται πολλές φορές με ανεπιθύμητες αλλαγές που μας επιβάλλονται και για τον λόγο αυτό προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις. Στη παρούσα περίπτωση όμως η θετική όψη του Άρη μειώνει κατά πολύ τις ανεπιθύμητες αλλαγές και το χάος του Ουρανού και μας εγγυάται θετικές αλλαγές και μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία. Είναι η ιδανική στιγμή να ξεκινήσει κανείς κάτι καινούργιο, όχι μόνο γιατί ευνοεί η φάση της σελήνης σε κάτι τέτοιο, αλλά και η εμπλοκή του Ουρανού, που προσθέτει ευελιξία, ανοιχτό μυαλό και καινοτόμες ιδέες.

Το εξάγωνο Άρη-Ουρανού δίνει ενθουσιασμό και κίνητρα να ενεργήσουμε, μας ωθεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και μας δίνει έμπνευση για δράση. Έχει θετική επίδραση στον μαγνητισμό που ασκούμε στους γύρω μας και μας καθιστά τολμηρούς και περιπετειώδεις. Το εξάγωνο Άρη-Ουρανού μας κάνει πρόθυμους να ρισκάρουμε και να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς καινούργιο και από την άποψη αυτή η Νέα Σελήνη της 30 Απριλίου αποτελεί την ιδανική χρονική στιγμή να ξεκινήσει κανείς αλλαγές στην προσωπική του ζωή, καθώς αναμένεται να κυλίσουν γρήγορα αλλά και ομαλά.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Δία, που στην ουσία αποτελεί τριπλή σύνοδο, καθώς ήδη βρίσκεται σε σύνοδο ο Δίας με τον Ποσειδώνα, αν και σε φάση απομάκρυνσης, φέρνει αρμονία και ευτυχία, χρήματα και αγάπη. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικό για την συναισθηματική ζωή των ελεύθερων, καθώς ευνοεί τις συναντήσεις, τις γνωριμίες και τα ραντεβού. Ακόμη και νέες φιλικές σχέσεις που μπορεί να υπάρξουν υπό την επίδραση της όψης αναμένεται να είναι αμοιβαία επωφελείς, όπως και οι τυχών νέες συνεργασίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Φέρνει επίσης τύχη στα μακρινά ταξίδια, στις επενδύσεις, στην ανώτατη εκπαίδευση και σε ζητήματα νομοθετικής φύσης.

Η Αφροδίτη σχηματίζει επίσης εξάγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, το οποίο μας κάνει να λαχταράμε την συντροφικότητα και να θέλουμε να μοιραστούμε την αγάπη μας με κάποιον. Ένα νέο ειδύλλιο θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στην ζωή μας, μπορεί όμως να φέρει στην επιφάνεια και κάποιες εμμονές μας. Σε παλιές και σταθερές σχέσεις έχει την δύναμη το εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα να φέρει βαθύτερα συναισθήματα αγάπης και ένα πιο ουσιαστικό πνευματικό δέσιμο.

Το εξάγωνο Δία-Πλούτωνα δρα ενισχυτικά ως προς την σύνοδο Αφροδίτης-Δία, επιτείνοντας την καλή τύχη στο έρωτα και στα οικονομικά. Η αυξημένη δυναμική της συνόδου αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές και επιτυχία στην ζωή μας. Ισχυρά πρόσωπα που δρουν στα παρασκήνια μπορούν να μας οδηγήσουν σε προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ευημερίας μας μέσα από την επαγγελματική μας πρόοδο. Εάν υπάρχει ήδη η έντονη επιθυμία να αλλάξει κανείς κάτι στην ζωή τους, τώρα μπορεί να υπάρξει η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την αλλαγή αυτή.

Ο αστεροειδής 433 Έρωτας σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη-Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο, σε απόσταση μικρότερη από μια μοίρα, αυξάνει επίσης τις πιθανότητες μας, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες όψεις της Νέας Σελήνης, να πραγματοποιήσουμε μια σημαντική ρομαντική γνωριμία που θα ταράξει τον κόσμο μας. Ο αστεροειδής Έρωτας, που έλαβε την ονομασία του από τον σκανδαλιάρη ομώνυμο Θεό της ελληνικής μυθολογίας, φέρνει νέους έρωτες, κάποιες φορές κεραυνοβόλους, πάθη, μπορεί όμως και να γεννήσει δυνατές φιλικές σχέσεις ή την ανάγκη μας για ελευθερία. Ας σημειωθεί ωστόσο, ότι υπό την επιρροή του δημιουργούνται πολλές φορές σχέσεις παράνομες και δεσμοί καταδικασμένοι.

Εν κατακλείδι, η έκλειψη της 30 Απριλίου προσφέρει σε προσωπικό επίπεδο πολλές και αξιόλογες ευκαιρίες να πραγματοποιήσει κανείς το όνειρο του, καθώς συνοδεύεται μόνο από θετικές όψεις. Πρόκειται για ένα φεγγάρι που μπορεί να φέρει οικονομική ευμάρεια, πολύ πιθανότερο όμως είναι να γεννήσει ένα νέο παθιασμένο έρωτα. Σε κοσμικό επίπεδο ωστόσο, τα πράγματα παραμένουν ζοφερά και δυσοίωνα. Η οικονομική κρίση βαθαίνει, ο πληθωρισμός χτυπάει κόκκινο, τα χρέη κρατών και πολιτών αυξάνονται κατακόρυφα, τα αδιέξοδα στην διεθνή διπλωματία πολλαπλασιάζονται, καθώς διαχειρίζονται τις τύχες μας κρετίνοι και βαθύτατα διεφθαρμένοι, και το όλο σκηνικό θυμίζει όλο και περισσότερο σκηνές αποκάλυψης.

Στην εγχώρια δε σκηνή, η έκλειψη του Απριλίου αναμένεται πέρα από την φτωχοποίηση και την ανέχεια, να φέρει κατακόρυφη αύξηση της έντασης και της εγκληματικότητας. Οι διπλωματικές μας σχέσεις με τις γειτονικές χώρες θα σημειώσουν σημαντική επιδείνωση, φέρνοντας μας πολύ κοντά σε πολεμική σύγκρουση. Δεν θα είναι όμως καλύτερες ούτε και οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεγάλες φωτιές, εμπρησμοί και εκρήξεις είναι πολύ πιθανά σενάρια των επόμενων εβδομάδων, καθώς και πλημμύρες ή μόλυνση των υδάτων ή του αέρα. Μπορεί όμως να υπάρξουν ξαφνικά προβλήματα και περιορισμοί ελευθερίας, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εκρηκτικές αντιδράσεις, ακόμη και εξεγέρσεις και ως εκ τούτου σε πολιτική αστάθεια, που θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάρτιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Μάρτιος του 2024 είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται για τις πολλές και έντονες συναισθη…