Νέα Σελήνη Ιουνίου 2022 στον Καρκίνο : Το φεγγάρι της οικονομικής δυσπραγίας

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου λαμβάνει χώρα στις 29.06 και 05:52 τοπική ώρα στις 07ο 22΄ του Καρκίνου. Ως ένα φεγγάρι σε ένα ζώδιο με κυβερνήτη του την Σελήνη, αναμένεται να είναι συναισθηματικά φορτισμένο, ισχυρά εσωστρεφές. Κάθε φεγγάρι στο ζώδιο του Καρκίνου μας αναγκάζει να στρέψουμε την προσοχή μας σε ζητήματα σπιτιού, οικογένειας και αγαπημένων προσώπων.

Δραστηριότητες όπως η μαγειρική ή η κηπουρική μπορεί να μας ελκύσουν την περίοδο επιρροής του, κάτι που μπορεί να μην είναι σύνηθες για τον χαρακτήρα ή τους ρυθμούς της ζωής μας. Πρόκειται για μια σελήνη που θα φέρει συναισθηματικές διακυμάνσεις λίγο-πολύ σε όλους μας, βαθιά σκέψη και προβληματισμό για πράγματα που συμβαίνουν στις ζωές μας ή γύρω μας, σε κοινωνικό αλλά και κοσμικό επίπεδο. Πολύ συχνά η σκέψεις μας υπό την επιρροή μιας τέτοιας Σελήνης μας οδηγούν σε κακή ψυχολογία, ακόμη και στην κατάθλιψη. Ζητούμενο του φεγγαριού αυτού είναι να μάθουμε να συγχωρούμε εαυτούς και αλλήλους για πράγματα που δεν μπορούμε πια να αλλάξουμε, ώστε να καταφέρουμε να αφήσουμε επίπονες καταστάσεις του παρελθόντος πίσω μας, να ξεχάσουμε ώστε να απαγκιστρωθούμε από το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Καρκίνο, κάτι που κάνει το φεγγάρι αυτό ακόμη πιο φορτισμένο συναισθηματικά. Ο ενεργοποιημένος πρώτος οίκος του χάρτη της Νέας Σελήνης με την παρουσία του Ήλιου, της Σελήνης, της Λίλιθ και του Κλήρου της Τύχης υποδηλώνει την στροφή της προσοχής μας στον εαυτό μας, σε μια αναζήτηση του ποιοι είμαστε σ’ αυτή την ζωή και τι επιδιώκουμε. Σε ένα λίγο ποιο επιφανειακό επίπεδο, έχει σχέση με την διάθεση μας να αλλάξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, να πραγματοποιήσουμε αλλαγές που να μας ικανοποιούν περισσότερο ή να μας ανανεώσουν.

Σε κοσμικό επίπεδο, ο 1ος οίκος σε ένα αστρολογικό χάρτη αντιπροσωπεύει τους λαούς, τους απλούς πολίτες αυτού του κόσμου, την γενική κατάσταση μιας χώρας, τις κρατικές υποθέσεις και την δημόσια υγεία. Δείχνει τον τρόπο που επιλέγει να εκφράζεται ο απλός κόσμος, όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε λαού. Ανάλογα με τις όψεις που ενεργοποιούν τον πρώτο οίκο, μας δίνει πληροφορίες για το εάν θα υπάρξει βελτίωση ή όχι σε επίπεδο χωρών. Δεδομένου ότι στον 1ο οίκο φιλοξενείται ένα τετράγωνο με τον Δία, τον πλανήτη της οικονομίας και την ευμάρειας σε δυσμενή όψη προβληματίζει για την πορεία των οικονομικών μας γενικότερα, των κρατικών υποθέσεων αλλά για την πορεία της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια.

Ο 10ος οίκος της Νέας Σελήνης, ο οίκος που αντιπροσωπεύει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και την πολιτική και οικονομική ελίτ των χωρών, βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος προς στιγμήν βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 26 μοίρα των Ιχθύων. Ο Ποσειδώνας στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου του δεν μας βοηθάει καθόλου να διατηρήσουμε την επαφή μας την πραγματικότητα. Μας κάνει ονειροπόλους και υπερβολικά αισιόδοξους, έτοιμους να ανοιχτούμε και να  εμπιστευθούμε τον καθένα που θα μας πλησιάσει. Είναι η χαρά των απατεώνων αλλά και των κυβερνήσεων, οι οποίες μπορούν με πολύ μεγάλη ευκολία να αποκρύψουν την αλήθεια και να μας παραπλανήσουμε με ψευδή ή ανακριβή στοιχεία, για το τι πραγματικά συμβαίνει στις χώρες μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Οδηγεί όμως και την άρχουσα τάξη όχι μόνο σε έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, αλλά και σε απατηλά όνειρα για επικράτηση και επιβολή με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, που πολύ σύντομα θα σκάσουν σαν φούσκες, απογυμνώνοντας τους.

Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται από ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη, που στην κοσμική αστρολογία κυβερνά το συναίσθημα των λαών, και ένα τετράγωνο με τον Άρη, που κυβερνά μεταξύ άλλων την πολεμική μηχανή, τις φωτιές και τις πυρκαγιές. Εκ πρώτης όψεων λοιπόν, η δυσαρέσκεια των λαών θα αυξάνεται, ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις θα οξύνονται. Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει έξαρση των δασικών πυρκαγιών, καθώς στο βόρειο ημισφαίριο διανύουμε το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός των όψεων αυτών μπορεί να πυροδοτήσει νέα πολεμικά μέτωπα και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Η κύρια όψη του φεγγαριού του Ιουνίου είναι ένα τετράγωνο με τον Δία, μια δύσκολη όψη, που σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε υπερβολικά αισιόδοξοι, σίγουροι για τις επιλογές μας και περήφανοι για τα κατορθώματα μας. Η πληθωρικότητα μας είναι αυτή που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα των πράξεων μας, εάν θα καταλήξουμε σε επιτυχία ή αποτυχία. Είναι μια όψη που πολύ συχνά συνδέεται με αλαζονεία, έλλειψη αυτοπειθαρχίας, σπατάλες, εθισμούς, κυρίως στον τζόγο, και ανηθικότητα. Χρειαζόμαστε λοιπό το διάστημα επιρροής του φεγγαριού αυτού ισχυρή αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση. Προσοχή στην διαχείριση των χρημάτων μας, αλλά και στην υπερβολική μας αισιοδοξία, που θα μας οδηγήσει πιθανά να αναλάβουμε πολλές περισσότερες υποχρεώσεις από αυτές που μπορούμε να διαχειριστούμε.

Σε κοσμικό επίπεδο, το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Δία έχει άμεση επιρροή στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών, στα έσοδα των κρατών και γενικά σε κάθε επίπεδο και έκφραση οικονομικής δραστηριότητας. Υπό την σκιά του δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, ούτε και για θετικές ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου (πληθωρισμό, χρηματιστήρια, κλπ.). Ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική δυσπραγία είναι περισσότερο από αισθητή, με ένα πόλεμο να δημιουργεί εξαιρετική ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, άρα και εξαιρετικά δυσμενές κλίμα για τις οικονομικές δραστηριότητες. Κάποιες χώρες δε, μπορεί να προχωρήσουν σε δαπάνες ή και σε οικονομικές πολιτικές, ίσως και σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που θα αποδειχτούν καταστροφικές για τις ήδη ασθενικές οικονομίες τους.

Ένα εξάγωνο Δία-Αφροδίτης προσπαθεί να περιορίσει την αρνητική επιρροή του τετραγώνου, καθώς μιας κάνει λίγο πιο αισιόδοξους, χαρούμενους και χαλαρούς. Σε προσωπικό επίπεδο γινόμαστε λίγο πιο τρυφεροί, παιχνιδιάρηδες και ερωτύλοι. Είναι σημαντικό ωστόσο να μην ξεφύγουμε από το μέτρο, γιατί εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε στις υπερβολικές απολαύσεις, σαρκικές ή μη, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Ευκαιρίες θα υπάρξουν με το τρίγωνο των δύο ευεργετών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν την ανάπτυξη. Οι ευκαιρίες υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουμε μέσα από φιλικές επαφές, από τον σύντροφό μας, από ταξίδια, μέσα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα νομικά ζητήματα, την ψυχαγωγία ή την ομορφιά.

Το ημιεξάγωνο Νέας Σελήνης-Αφροδίτης μας κάνει τις μέρες αυτές πιο τρυφερούς και στοργικούς. Έχει θετική επιρροή στις σχέσεις μας, κυρίως στις αισθηματικές, ωθώντας μας να εμβαθύνουμε την σχέση και να κατακτήσουμε τα επίπεδα της άνευ όρων αγάπη με το ταίρι μας. Οι τυχόν επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την σκιά της θα είναι αρμονικές και πιθανές συγκρούσεις από το παρελθόν μπορούν τώρα να επιλυθούν εύκολα ή να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελείς συμβιβασμούς. Είναι μια όψη που ευνοεί την φιλία και τον ρομαντισμό, ωστόσο είναι ευεργετική για τον ελεύθερο μας χρόνο, την ψυχαγωγία αλλά και την δημιουργικότητα μας.

Σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη βρίσκονται μια σειρά από αστέρια του αστερισμού των Διδύμων, στα πόδια του αστερισμού. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, τα αστέρια στα πόδια των Διδύμων έχουν χαρακτηριστικά περισσότερο του Ερμή, που είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου, και λιγότερο της Αφροδίτης. Μας κάνουν ευγενικούς και εκλεπτυσμένους, με έντονη καλλιτεχνική κλίση, κομψούς και αξιαγάπητους, λάτρεις της ποίησης και της ζωγραφικής. Χαρίζουν ευστροφία και φέρνουν επιτυχία στην συγγραφή-λογοτεχνία και σε νομικά επαγγέλματα.

Ισχυρότερη επιρροή από τους απλανείς αυτούς αστέρες ασκεί στην Νέα Σελήνη ο γ’ (γάμα)των Διδύμων, που είναι πιο γνωστός με την ονομασία Alhena. Πρόκειται για ένα άστρο μπλε-λευκής απόχρωσης, που δεν ανήκειστα λαμπρότερα του αστερισμού. Είναι φύσης Ερμή-Αφροδίτης και προσδίδει ευγένεια, κομψότητα, γλυκύτητα, καλλιτεχνική φύση, τιμή και πλούτη. Η παρουσία του σε έναν αστρολογικό χάρτη προμηνύει μια εξέχουσα θέση στις τέχνες, εξαιρετική ευχέρεια στον γραπτό και προφορικό λόγο, κλίση προς τις επιστήμες, πνευματικότητα, ενώ η ενεργοποίηση του συχνά συνδέεται με ατυχήματα στα πόδια. Βοηθάει να φτάσει κανείς στην ουσία ενός προβλήματος και ως εκ τούτου να επιλυθούν ευκολότερα οι διαφορές μεταξύ αντιμαχόμενων. Σε σύνοδο με τον Ήλιο φέρνει υπερηφάνεια, ροπή προς την άνεση, την πολυτέλεια και τις απολαύσεις. Μπορεί να φέρει πολεμικές τιμές, που όμως είναι πολλές φορές προσωρινές. Σε σύνοδο με την Σελήνη μας προικίζει με καλή υγεία, φέρνει τιμές και πλούτη, κοινωνική και οικογενειακή ηρεμία και επιτυχίες.

Ως προς τις δευτερεύουσες όψεις που συμπληρώνουν τον καμβά της Νέας Σελήνης, ξεχωρίζει το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα από 11ο  και 8ο οίκο αντίστοιχα, με τον Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία. Πρόκειται για μια δύσκολη όψη, που συνδέεται με προκλητική συμπεριφορά και πείσμα, αποφασιστικότητα αλλά και μια σκληρότητα, που μπορεί να πληγώσει εύκολα τους γύρω μας. Με την οξεία κρίση αλλά και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε μπορούμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές στις ζωές μας, αλλά χρειάζεται κάποια προσοχή, καθώς θεωρούμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια και δείχνουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας.

Ενεργοποιεί τον 8ο οίκο με τον ανάδρομο Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τα κεφάλαια του κράτους, τα χρέη, το αποταμιευτικό σύστημα και τα χρηματιστήρια, την θνησιμότητα και τις αυτοκτονίες. Ο δε Άρης στον 11ο οίκο, τον τομέα της δημόσιας ζωής που αφορά το κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο των κρατών, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις των κρατών, την αεροπορία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Κρυφές και σκοτεινές δυνάμεις μπορεί να προκαλέσουν νέες εκρήξεις στην διεθνή σκηνή, που όπως είναι φυσικό θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός δε ότι εμπλέκεται ο πιο αργός από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στην όψη, υποδηλώνει ότι εάν υπάρξει μιανέα διεθνής πηγή εντάσεων ή μιακαινούργια πολεμική σύγκρουση, θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορέσει να επιλυθεί.

Από τις συνδυασμένες όψεις γίνεται εμφανές ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν την δημόσια υγεία, πιθανά με την εξέλιξη του Covid-19 ή όποια άλλη ασθένεια «εφευρεθεί», προκειμένου να διατηρηθεί το κλίμα φόβου που παραλύει τις κοινωνίες και λύνει τα χέρια των κυβερνόντων. Η θνησιμότητα θα είναι αυξημένη, λόγω της πανδημίας, των νέων ασθενειών, αλλά και των πολεμικών μετώπων. Η έλλειψη ελπίδας και η οικονομική ανέχεια των ασθενέστερων των κοινωνιών μας μπορεί να οδηγήσει πολλούς στο απονενοημένο διάβημα. Οι πολεμικές συγκρούσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, ενώ υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να γεννηθούν και νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Προβλήματα θα συνεχίσουν να εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των αερομεταφορών και να δημιουργούν αλυσιδωτά προβλήματα στον διεθνή τουρισμό, τομείς που κυβερνά μεταξύ άλλων ο Δίας, σαν συνέπεια της συνολικής απορρύθμισης που έφερε η πανδημία. Το τετράγωνο δε του Δία με την Σελήνη, δεν αποκλείεται να φέρει εντάσεις μεταξύ των θρησκευτικών δογμάτων ή «ιερούς πολέμους» επικράτησης και υπεροχής μέσα στα ίδια τα δόγματα, που θα μαίνονται πίσω από κλιστείς πόρτες, μακριά από τα βλέμματα των πιστών. Κα επειδή ο Δίας κυβερνά και την ανώτατη εκπαίδευση, το παρόν τετράγωνο ίσως να δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα κάποιων χωρών.

Ο Νέα Σελήνη στον Καρκίνο με ωροσκόπο στον Καρκίνο θα γεννά αρκετούς τριγμούς στους συνασπισμούς και στις συμμαχίες χωρών, καθώς σε συνδυασμό με τις όψεις που την συνοδεύουν θα αντιμετωπίζουν σειρά μεγάλων και δυσεπίλυτων προβλημάτων στο εσωτερικό τους. Πολλές χώρες θα δούμε να στρέφουν τις προσπάθειες του στην οικονομική επιβίωση τους, αθετώντας συμβάσεις, συνθήκες, δεσμεύσεις ή υποσχέσεις. Γιατί το φάσμα της χρεωκοπίες έρχεται για όλους κάθε μέρα και πιο κοντά. Γενικότερα όμως αναμένεται να υπάρξουν εντάσεις, πολυφωνία και κλίμα ασυνεννοησίας μεταξύ συνασπισμών κρατών ή συμμαχιών, που θα κάνουν την λήψη αποφάσεων όλο και πιο δύσκολη.

Όσο για την παγκόσμια οικονομία, δεν είδαμε ακόμη τίποτε από την κρίση που θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα. Αυτό που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνιασαν ένα παιχνίδια παγκόσμιας επιβολής και κυριαρχίας από κάποιοι άρρωστα μυαλά, απορρύθμισε όχι μόνο τους ανταγωνιστές τους, μικρούς ή μεγάλους, αλλά και τις ίδιες τους τις επιχειρήσεις που προόριζαν για μονοκράτορες. Τα χρηματιστήρια αντιδρούν στο κλίμα αστάθειας που τεχνηέντως καλλιεργείται και ανατροφοδοτείται, με την οριζόντια στέρηση κεφαλαίων. Γιατί η κρίση δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, πλούσιων και φτωχών χωρών. Και αν ξεφύγει από τον έλεγχο, που έχει ξεφύγει ήδη, καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της.

Οι ανεμικές έως και αποσκελετωμένες οικονομίες θα δεχτούν μέσα στους μήνες που ακολουθούν το φιλί του θανάτου, για να μπορέσουν να αναγεννηθούν μέσα στον επόμενο αναπτυξιακό κύκλο, που θα ξεκινήσει μετά από κάποια χρόνια. Το ίδιο ισχύει για τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα. Τρανταχτές πτωχεύσεις δεν είδαμε ακόμη, ούτε ουσιαστικές καταρρεύσεις ισχυρών οικονομιών και νομισμάτων. Το έργο όμως δεν τελείωσε ακόμη.

Ο τροχός της καταστροφής που τέθηκε σε κίνηση για ωφελιμιστικούς λόγους, τώρα δεν μπορεί πια να φρενάρει, ούτε και να διακόψει την κύλιση του, μέχρι να ολοκληρώσει το έργο του. Για μια ακόμη φορά στην παγκόσμια ιστορία, οι επιδιώξεις των λίγων Νερώνων, που κατέχουν τεράστια δύναμη, φανερή ή κρυφή, σπέρνουν τον θάνατο, τον όλεθρο και την καταστροφή, έχοντας χάσει παντελώς τον έλεγχο των εξελίξεων. Γιατί όπως έλεγαν πολύ σοφά οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Προς γνώση και συμμόρφωση των γενεών που έπονται. Γιατί εμείς είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων ή της απραξίας μας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…