Νέα Σελήνη Ιουνίου 2023 στους Διδύμους : Παραπληροφόρηση, χειραγώγηση και ενδοοικογενειακή βία

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου σχηματίζεται στις 18 του μήνα, στις 07:36 τοπική ώρα και το φεγγάρι θα βρίσκεται στις 26 μοίρες 42 λεπτά των Διδύμων.  Μια Σελήνη στους Διδύμους εκδηλώνεται συνήθως μέσα από αυθόρμητες πράξεις και χειρονομίες, ανοιχτή επικοινωνία με τους γύρω μας αλλά και ανάγκη για αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας. Σύμβολο του ζωδίου αποτελεί ένα ζεύγος διδύμων, εκ των οποίων το ένα θνητό και το άλλο αθάνατο, παραπέμποντας μας στις δύο πλευρές της ύπαρξης μας: στη θνητή μας σάρκα και στην αθάνατη ψυχή. Και οι δύο πλευρές της ζωής είναι απαραίτητες, συνεργαζόμενες αρμονικά μεταξύ τους, για να πλοηγήσουμε την ζωή μας με επιτυχία.

Ο τρίτος δεκανός των Διδύμων, όπου λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη, κυβερνάται τόσο από τον Ερμή, ως ο κυβερνήτης του ζωδίου, όσο και από τον Ουρανό, ως ο κυβερνήτης του δεκανού. Η συνύπαρξη Ερμή και Ουρανού μας δίνει μεγάλη ευχέρεια επικοινωνίας με το κοινό, οξύνοια και ιδιαίτερα νεωτεριστικές ή προχωρημένες ιδέες. Παρόλα αυτά, είναι έντονες και συνεχείς οι εναλλαγές στην διάθεση μας. Το φεγγάρι βρίσκεται σε ένα σημείο του ωροσκοπίου, που προσφέρει γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες που διαμορφώνονται, μας κάνει όμως και ψυχρούς, πραγματιστές και πρακτικούς. Είναι ένα φεγγάρι, που κάποιους θα τους οδηγήσει στην αναίδεια και την χυδαιότητα, ενώ κάποιους άλλους στην απάτη, στο ψέμα και την κλοπή.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον συναισθηματικό Καρκίνο, ο οποίος κυβερνάται από την σελήνη. Την περίοδο επιρροής της νέας σελήνης αρκετοί ανάμεσα μας θα αισθανθούν αρκετά πιο ευάλωτοι και θα ανορθώσουν τείχη γύρω τους, προσπαθώντας να προστατευθούν από πιθανές απειλές. Ο κυβερνήτης του Καρκίνου διέρχεται τους Διδύμους, κάτι που θα μας οδηγήσει να καταπιαστούμε με πολλά πράγματα παράλληλα, να επικοινωνήσουμε και να διασκεδάσουμε. Βρίσκεται όμως η σελήνη στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου, μια θέση που μας κάνει απόμακρους, ολισθαίνοντας πολλές φορές με μεγάλη ευκολία σε ψευδαισθήσεις και ονειροπολήσεις.

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος πέφτει στο φεγγάρι αυτό στο ζώδιο των Ιχθύων, με κυβερνήτη του τον Ποσειδώνα. Το σημείο αυτό του ωροσκοπίου συνδέεται με την πνευματικότητα και τον εσωτερισμό. Λόγω Ποσειδώνα έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και να είμαστε αρκετά ασταθείς στις απόψεις μας. Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται από τον Βόρειο Δεσμό, που υποδηλώνει την ύπαρξη μιας σύγκρουσης μεταξύ προσωπικής ζωής και δημόσιας εικόνας, αλλά και από τον Χείρωνα. Ο Χείρωνας στον 10ο οίκο μας διαβεβαιώνει, ότι όσο σκληρά και αν προσπαθούμε, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αναγνώριση ή την κοινωνική θέση που προσδοκούμε, και όχι μόνο δεν θα εκτιμηθούν ή θα αναγνωριστούν οι πράξεις μας, όπως ελπίζουμε, αλλά είναι μεγάλη η πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε διώξεις. Με δεδομένο ότι ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει την εξουσία, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα δεν θα καταφέρουν όσα προσδοκούν, και κάποια άλλα πιθανόν να εκπέσουν των αξιωμάτων τους, ακόμη και να διωχθούν ποινικά.

Η κύρια όψη της Σελήνης είναι ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ενώ πλήθος είναι οι δευτερεύουσες όψεις, όπως ένα εξάγωνο Ερμή-Αφροδίτης, ένα εξάγωνο Δία-Κρόνου, ένα τετράγωνο Ερμή-Κρόνου, ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, ένα τετράγωνο Άρη-Ουρανού και ένα εξάγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα. Από άποψη λοιπών ουράνιων σωμάτων, η Νέα Σελήνη του Ιουνίου βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Juno ή Ήρα, αλλά και με τον απλανή αστέρα «ζήτα» του Ταύρου, τον Τιανγκουάν ή Αλ Χέκα, ένα βίαιο άστρο στο κέρατο του Ταύρου.

Με το τετράγωνο μεταξύ Σελήνης και Ποσειδώνα είναι πολύ πιθανό να αισθανθούμε μεταμέλεια, ενοχές ή κάποια ανασφάλεια, είναι δε πολύ πιθανό να υπάρξει σύγχυση ή και απογοητεύσεις. Όταν ο Ποσειδώνας είναι ενεργοποιημένος, όπως στην παρούσα φάση, τείνουμε να εξιδανικεύουμε καταστάσεις, να εστιάζουμε στην θετική πλευρά των πραγμάτων, και ως εκ τούτου είναι πολύ εύκολο να υποπέσουμε σε λανθασμένες εκτιμήσεις που θα μας οδηγήσουν σε απογοητεύσεις, ακόμη και σε απώλειες ή σκάνδαλα. Τα μυστικά είναι τώρα πολύ δύσκολο να κρατηθούν, επομένως θα ήταν καλύτερο να είμαστε ειλικρινείς, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Σε μια δύσκολη όψη του Ποσειδώνα, όπως το τετράγωνο του με την Νέα Σελήνη, αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά προβλήματα ή κάποιες επιπλοκές με την υγεία μας, όπως είναι κάποιες λοιμώξεις. Έχουμε την τάση να καταφεύγουμε δε σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, εκθέτοντας τον εαυτό μας στον κίνδυνο δηλητηριάσεων ή άλλων πολύ πιο σοβαρών επιπλοκών. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε επίσης τις μέρες αυτές σοβαρές ιατρικές εξετάσεις, μια και η πιθανότητα λανθασμένης διάγνωσης είναι αυξημένη.

Ένας ενεργός Ποσειδώνας ωστόσο δεν φέρνει μόνο προκλήσεις στην ζωή μας, αλλά και ενισχυμένη δημιουργικότητα, φαντασία και έμπνευση. Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου ευνοεί τις τέχνες (εικαστικά, μουσική, χορός, θέατρο) και προσφέρεται για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Είναι όμως και ένα φεγγάρι με έντονη την ροπή προς την φιλανθρωπία αλλά και τους αγώνες για κοινωνικά ζητήματα.

Ως προς την ερμηνεία της όψης στην κοσμική αστρολογία, το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα μας προειδοποιεί για παραπληροφόρηση, συσκότιση και χειραγώγηση σε ζητήματα του 9ου οίκου (νομικά θέματα, ζητήματα κλήρου και επιστημών, ναυτιλίας και εμπορίου) και 12ου οίκου (μυστικές διαβουλεύσεις, χώροι εγκλεισμού, μετανάστευση και εγκληματικότητα). Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων δεν ευθύνεται μόνο για την χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αλλά και για τις αυξημένες απάτες.

Το εξάγωνο Αφροδίτης-Ερμή έρχεται να αμβλύνει κάπως τις δύσκολες επιρροές του Ποσειδώνα, να μειώσει έως ένα βαθμό το άγχος και να καταλαγιάσουν οι εντάσεις, κυρίως μεταξύ των συντρόφων. Ο Ερμής βοηθάει στην δημιουργία μιας πιο άμεσης επικοινωνίας, που θα συμβάλει στο να επιλυθούν προβλήματα στην σχέση και να επανέλθουν οι ισορροπίες. Η όψη όμως μπορεί να αποκαλύψει μυστικά και ψέματα, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

Το εξάγωνο Δία-Κρόνου προσφέρει ευκαιρίες για υλική επέκταση ή πνευματική ανάπτυξη, που θα έρθει μέσα από καινούργιες σχέσεις, από τα ταξίδια ή την εκπαίδευση. Μας επιτρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική αλλά και αισιόδοξη προσέγγιση των καταστάσεων, που με καλό συντονισμό, προσεκτικές επιλογές και σωστή κρίση, μπορεί να οδηγηθούμε στην εκπλήρωση ενός σημαντικού προσωπικού στόχου. Ο Κρόνος από τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου απαιτεί από μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά συμμόρφωση με τους κανόνες για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι ακόμη και νομικής φύσης.

Το εξάγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα αποτελεί μια όψη με μακροχρόνια επιρροή, που προωθεί τις συνεργασίες, την επίλυση των διαφορών και τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών. Εάν υποστηριζόταν από άλλες όψεις που να ενισχύουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μια σοβαρή οικοδόμηση μιας ειρηνευτικής προσπάθειες σε παγκόσμια κλίμακα. Ο πονηρός, ανειλικρινής και χειριστικός Ποσειδώνας όμως, σε τετράγωνο με την σελήνη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ευόδωση μιας τέτοιας προσπάθειας, που θα μπορούσε να φέρει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στα υπόλοιπα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα της περιόδου που διανύουμε.

Το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου μας κάνει πιο συντηρητικούς στις απόψεις, σοβαρούς και μετρημένους στις αποφάσεις και τις κινήσεις μας,  όπως και πρακτικούς στους στόχους που θέτουμε. Έχουμε την ηρεμία και την καθαρότητα σκέψης να εκτιμήσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας και να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Συναισθηματικά απαιτητική είναι η όψη τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης-Δία. Οι σχέσεις περνάνε συχνά υπό την επιρροή της όψης μια φάση εντάσεων και πιθανής ψυχρότητας λόγω των ιδεολογικών διαφορών που αναφύονται. Ο εγωισμός μας και οι υπέρμετρες απαιτήσεις που έχουμε γεννούν εντάσεις με τους γύρω μας, είτε πρόκειται για συνεργάτες, είτε για φιλικά πρόσωπα και συντρόφους. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, πέρα από τις εντάσεις στις σχέσεις, δυναμιτίζει και τα οικονομικά μας, καθώς μας ωθεί στην κατανάλωση, κυρίως ειδών πολυτελείας.

Τέλος το τετράγωνο Άρη-Ουρανού φέρνει στην επιφάνεια εκκεντρικές συμπεριφορές, μια τάση για υπέρμετρη ανεξαρτησία, αλλά και έντονο ατομικισμό. Πολλοί θα γοητευτούν από περιθωριακές πολιτικές ομάδες, εκκεντρικές ιδέες και περιθωριακές θρησκευτικές σέχτες, στην προσπάθεια τους να εκτονώσουν την υπερβάλλουσα ενέργεια που διαθέτουν και να δώσουν τροφή στο ανήσυχο τους πνεύμα. Η καθιερωμένη τάξη μας ενοχλεί, θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας, πάνω από όλα όμως λαχταράμε την ελευθερία μας. Με την όψη αυτή έχουμε επίσης συχνά έντονες εναλλαγές διάθεσης και ψυχικές μεταπτώσεις.

Ως προς τους απλανείς αστέρες που ενεργοποιούνται με την Νέα Σελήνη του Ιουνίου, την μεγαλύτερη επιρροή έχει ο «ζήτα» του Ταύρου, ή όπως αλλιώς ονομάζεται Τιανγκουάν (Κινέζικα: Ουράνια Πύλη) ή Αλ Χέκα (Αραβικά: Η Λευκή Κηλίδα). Πρόκειται για ένα λευκό δυαδικό αστέρι που βρίσκεται στην κορυφή του νότιου κέρατου του Ταύρου, φύσης Άρη, το οποίο αστρολογικά συνδέεται με τους βίαιους θανάτους, την τελική καταστροφή από ανοησία και την υπερηφάνεια. Είναι ένα από τα άτυχα και βίαια αστέρια του ουρανού, που οδηγεί στην ατυχία και αρκετά συχνά σε ανεπανόρθωτες απώλειες από κακές επιλογές μας. Σε σύνοδο με τον Ήλιο μας κάνει καχύποπτους, συγκρατημένους, αλλά και φιλομαθείς. Αναδεικνύει τις στρατιωτικές ή στρατηγικές μας ικανότητες σε ένα πολεμικό πεδίο, κινδυνεύουμε όμως από εξαπατήσεις ή ενέδρες. Είναι μια όψη που μπορεί να έχει δυσμενή επιρροή και στην υγεία μας, πλήττοντας κυρίως τους πνεύμονες. Σε σύνοδο με την Σελήνη φέρνει εντάσεις, φασαρίες και καυγάδες σε παρέες, που οδηγούν στην φθορά των σχέσεων.

Σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη των Διδύμων βρίσκεται επίσης και ο αστεροειδής Juno, ένας από τους μεγάλους και σημαντικούς της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών. Αντλεί την ονομασία του από την θεά του γάμου και της συντροφικότητας του Ρωμαϊκού Πανθέου, αντίστοιχη ωστόσο της θεάς Ήρας της Ελληνικής μυθολογίας. Αστρολογικά ο αστεροειδής Γιούνο αναδεικνύει ζητήματα γάμου και συνεργασίας μεταξύ των συντρόφων, θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο νέο αυτό φεγγάρι. Πέρα όμως από την απλή, ρομαντική αγάπη μεταξύ συντρόφων, ο αστεροειδής μας ωθεί να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας στην ένωση, να μην χάσουμε την ατομικότητα μας και να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε το δικό μας φως, ανεξάρτητα από την ρομαντική ένωση, της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα. Είναι σημαντικό να μας εκτιμά και να μας σέβεται ο σύντροφός μας, τόσο για την υλική, όσο και για την ψυχική και πνευματική συνεισφορά μας στην σχέση. Εάν αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει τη ταυτότητα μας σε μια σχέση, η ενεργοποίηση της Γιούνο στο φεγγάρι του Ιουνίου θα μας ωθήσει να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να αναζητήσουμε νέες και πιο υγιείς ισορροπίες στον γάμο ή την σχέση μας.

Ας σημειωθεί ότι ο Πλούτωνας, ο οποίος είναι αρκετά ενεργός στην σελήνη αυτή, όντας ανάδρομος από την 1η Μαΐου στο ζώδιο του Υδροχόου, επέστρεψε στις 11 Ιουνίου στο ζώδιο του Αιγόκερου για τους επόμενους έξι μήνες. Στο επίκεντρο θα βρεθούν σταδιακά και πάλι ζητήματα που αφορούν την άρχουσα τάξη, της οποίας τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις αναμένεται να τορπιλίσει, αποκαλύπτοντας μυστικά και προκαλώντας σκάνδαλα. Όσο για τον Κρόνο, βρίσκεται στις 17 Ιουνίου σε στάση για να γυρίσει για πρώτη φορά ανάδρομος στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο άρχοντας του χρόνου και του Κάρμα θα μας αναγκάσει το διάστημα της ανάδρομης πορείας του να πάρουμε κάποια καρμικά μαθήματα (πείτε το και καρμικές τιμωρίες) για τις επιλογές μας των τελευταίων μηνών, καθώς δεν συγχωρεί την τεμπελιά, την αναίδεια και την ατιμία.

Όπως γίνεται φανερό από τις πολλές όψεις της Νέας Σελήνης του Ιουνίου, θα είναι ένα περίπλοκο φεγγάρι, το οποίο θα προσφέρει κάποιες ευκαιρίες στην προσωπική μας ζωή, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι προκλήσεις. Ποσειδώνας, Κρόνος και Πλούτωνας είναι ιδιαίτερα ενεργοί το διάστημα αυτό, διαμορφώνοντας ένα περίπλοκο σκηνικό. Ο Ποσειδώνας σε δυσμενή όψη με την Νέας Σελήνη μας προειδοποιεί για εξαπατήσεις και σύγχυση. Σε προσωπικό επίπεδο, η σύγχυση μπορεί να αφορά την σχέση ή τον γάμο μας, μια και βρίσκεται σε σύνοδο με την σελήνη ο αστεροειδής Γιούνο. Συνδυασμένα με τον βίαιο απλανή αστέρα Αλ Χέκα από το κέρατο του Ταύρου, υπάρχει έντονος ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής βίας τις μέρες αυτές. Με προσεκτικούς χειρισμούς (Κρόνος, εξάγωνο Δία) και την επικοινωνιακή δεξιότητα που μας δίνει το εξάγωνο Αφροδίτης-Ερμή, μπορούμε να ξεφύγουμε ωστόσο σχετικά αλώβητοι από δύσκολες καταστάσεις.

Όσο για την κοινωνική και πολιτική διάσταση των όψεων, ο Ποσειδώνας δηλώνει ευθαρσώς, ότι μας παραπλανούν και μας χειραγωγούν, προκειμένου να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι το έργο που έχουν προγραμματίσει. Ας είμαστε καχύποπτοι σε όσα ακούμε, γιατί το ποιο πιθανό είναι να απέχουν παρασάγγες από τη πραγματικότητα. Ο Πλούτωνας επιστρέφοντας στον Αιγόκερω θα συνεχίζει να υποσκάβει τα θεμέλια του κατεστημένου που έχει παγιωθεί τους τελευταίους αιώνες. Θα αποκαλύπτει τους μήνες που ακολουθούν μυστικά σχέδια και δράσεις και καλούμαστε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, ώστε να λάβουμε τα μηνύματα και να δράσουμε ανάλογα.

Πέραν αυτού, η Νέα Σελήνη του Ιουνίου, με την έντονη επιρροή του Ποσειδώνα και με τον Κρόνο σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος, είναι αρκετά επικίνδυνη για εκδήλωση σεισμών ή ηφαιστειακών εκρήξεων, έντονων φαινομένων που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο (πλημμύρες, τσουνάμι, κλπ) και ενδεχομένως βίαιων καιρικών συνθηκών ή ναυτικών ατυχημάτων. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα, σε ευθυγράμμιση με τον άξονα του γαλαξία, μπορεί να προκαλέσει σεισμικά γεγονότα στους ωκεανούς, τα οποία ενδεχομένως να έχουν σαν αποτέλεσμα καταστροφικά τσουνάμι. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη για την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων είναι το διάστημα αυτό οι ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάρτιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Μάρτιος του 2024 είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται για τις πολλές και έντονες συναισθη…