Νέα Σελήνη – Ολική έκλειψη Ηλίου 14.12.2020

Μια ελπιδοφόρα αλλά και επικίνδυνη έκλειψη στον Τοξότη

Η Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου που συνοδεύεται από μια ολική ηλιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη συμβαίνει στις 14 του μήνα, στις 18:16 ώρα Ελλάδος στις 23ο 16’ του Τοξότη. Θα είναι ορατή στον νότιο ημισφαίριο, σαν ολική έκλειψη στην Χιλή, την οποία αναμένεται να επηρεάσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, πολύ πιθανά και με φυσικές καταστροφές, ενώ σαν μερική στην Αργεντινή, τον νοτιοανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, τον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και τις νοτιοδυτικές ακτές της Αφρικανικής Ηπείρου. Έντονη σεισμική δραστηριότητα από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 28 Δεκεμβρίου εν όψη της έκλειψης σε συνδυασμό  με την σύνοδο Δία -Κρόνου – 21 Δεκεμβρίου 2020 τα σεισμικά συμβάντα θα είναι με μέγεθος μεγαλύτερο από 6,0.

Έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη είχαμε και στις αρχές του καλοκαιριού. Ήταν η πρώτη από την ακολουθία των τριών εκλείψεων, μια μερική σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουνίου με πολύ αρνητική σημειολογία, της οποίας η επιρροή ολοκληρώνεται την χρονική αυτή περίοδο, παραχωρώντας την θέση της σε μια ηλιακή έκλειψη πολύ πιο δυνατή και σε γενικές γραμμές θετική, που παρόλα αυτά έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία. Είναι μια ηλιακή έκλειψη που μας επισημαίνει ότι θα πρέπει  να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στους τομείς που επηρεάζει ή ενεργοποιεί, εάν θέλουμε να έχουμε ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα.

Μια επί το πλείστον θετική ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη φαίνεται να κλείνει τον κύκλο των γεγονότων των μηνών που προηγήθηκαν με έναν μάλλον θετικό τρόπο. Είναι κάτι όμως που δεν θα γίνει αυτόματα, καθώς η επιρροή των εκλείψεων διαρκεί για αρκετούς μήνες. Και η συγκεκριμένη αναμένεται να δώσει ή να χρωματίσει γεγονότα μέχρι τα τέλη του Μαΐου 2021, μέχρι το επόμενο ζεύγος εκλείψεων, που είναι μια ολική σεληνιακή στις 26 Μαΐου και πάλι στον Τοξότη και μια μερική ηλιακή στους Διδύμους στις 10 Ιουνίου.

Οι εκλείψει στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, σε ζώδια δηλαδή του αέρα και της φωτιάς, δίνουν συνήθως έντονα μεγάλης σπουδαιότητας ή και βίαια γεγονότα στους τομείς που αγγίζουν. Πιο συγκεκριμένα όμως, τα γεγονότα που απορρέουν από τις εκλείψεις στον Τοξότη, όπως είναι η παρούσα αλλά και η επόμενη στα τέλη Μαΐου, προκαλούν πολλές φορές σοκ, όσο έντονο σοκ προκαλούν τα σχόλια ενός αφοπλιστικά ειλικρινούς και ανεπιτήδευτα ωμού Τοξότη! Για να μην αναφέρουμε ότι συνδέονται συχνά με μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων, πτώση, ατίμωση ή και φυλάκιση σημαντικών προσώπων, θρησκευτικούς φανατισμούς και σε μεγάλα προβλήματα στην γεωργική παραγωγή ή την κτηνοτροφία.

Η παρούσα ολική ηλιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 6ο  ηλιακό οίκο, ο οποίος στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, τους εργαζόμενους, την δημόσια υγεία, αλλά και τον στρατό, το ναυτικό και τις δυνάμεις ασφαλείας. Σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ερμή, που αφήνει σαφείς ενδείξεις ότι θα έχει άμεση σχέση με την επικοινωνία, ενώ στην συνέχεια σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας έτσι τους 1ο (λαοί, χώρες, δημόσια υγεία), 2ο (δημόσια οικονομικά), 3ο (ΜΜΜ, ΜΜΕ, επικοινωνίες), 12ο (μυστικά, συνομωσίες, νοσοκομεία) και 4ο οίκο (γεωργική παραγωγή, καιρικές συνθήκες, σεισμοί) που συνδέονται με την οικονομία, την παραγωγή, τους λαούς και τις κυβερνήσεις, ενώ το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα στον Τοξότη που κυβερνά τον 9ο οίκο, μας προϊδεάζει ότι τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και κάποια να επισείσουν νομικές ευθύνες, όταν φτάσει η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων και της απόδοσης ευθυνών.

Ο Ερμής απέχει μόλις τρείς μοίρες από την σύνοδο Σελήνης-Ήλιου και την ηλιακή έκλειψη που η συνάντηση των δύο αυτών κυρίαρχων ουράνιων σωμάτων σχηματίζει, το οποίο σημαίνει ότι μετέχει ενεργά στην σύνοδο, χρωματίζοντας την με τις δικές του ενέργειες. Κυρίαρχα ζητήματα λοιπόν της έκλειψης αυτής είναι η σκέψη και η επικοινωνία, καθώς και τα μακρινά ταξίδια, που προς το παρόν μόνο νοητικά μπορούμε να απολαύσουμε. Ο όψη αυτή αναμένεται να φέρει μια πνευματική εγρήγορση, να οξύνει το μυαλό και την περιέργεια μας για το τι συμβαίνει εκεί έξω και να μας ωθήσει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που βιώνουμε αναφορικά με την επαφή μας με τους γύρω μας. Ευνοεί την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών, την εκπόνηση σχεδίων, τις διαπραγματεύσεις αλλά και τις αγοραπωλησίες, που στην παρούσα φάση αλλά και τουλάχιστον για τους μήνες που ακολουθούν, συμβαίνουν κυρίως σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Η εμπλοκή του Άρη στην έκλειψη με την όψη τριγώνου που σχηματίζει, μας δίνει ενέργεια αλλά και την διάθεση να θέσουμε νέους στόχους, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε τα σχέδια μας. Οι ενέσεις αυτοπεποίθησης και ενθουσιασμού που δεχόμαστε από τον Άρη είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά και απόλυτα απαραίτητες τη χρονική αυτή στιγμή, εάν δεν θέλουμε να βουλιάξουμε στην ανυπαρξία και στην απελπισία της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε. Είναι η ευκαιρία μας σαν λάμψουμε, να ξεχωρίσουμε και να κερδίσουμε τον θαυμασμό των ανωτέρων μας στην δουλειά ή των δικών μας προσώπων στην ιδιωτική μας ζωή. Μια ακόμη, μάλλον καλοδεχούμενη «παρενέργεια» της όψης αυτής, είναι η αυξημένη λίμπιντο που θα απολαύσουμε, συνδυασμένη με την μαγνητική γοητεία μας. Εάν είμαστε όμως αδέσμευτοι και σε κατ’ οίκον περιορισμό, αυτό ίσως και να αποδειχτεί προβληματικό…

Το τρίγωνο μεταξύ Ερμή και Άρη μας δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας με μεγαλύτερη ευκολία από πριν στα έγγραφα, τις σπουδές ή τις μελέτες μας, καθώς και να γίνουμε πιο τολμηροί, αναλαμβάνοντας ενδεχομένως και κάποιους κινδύνους που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα τολμούσαμε. Μοιραζόμαστε τις ιδέες μας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είμαστε ικανοί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επαγγελματικές συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η θετικές αυτές όψεις όμως θα δεχτούν σημαντική αντίσταση και περιορισμό της δυναμικής τους από το τετράγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα. Είναι ένα τετράγωνο που μας εφιστά την προσοχή στο ενδεχόμενο εξαπάτησης, αλλά και στους κινδύνους που διατρέχουμε από μια ενδεχόμενη μόλυνση. Το τετράγωνο αυτό αυξάνει την ευπάθεια σας απέναντι σε λοιμώξεις, που σημαίνει ότι το εξάμηνο που ακολουθεί ο κίνδυνος μολύνσεων μας από τον Covid-19 ή και από άλλους παράγοντες παραμένει διαρκώς παρόν στην ζωή μας. Το διάστημα που επηρεάζει η έκλειψη ίσως να εξιδανικεύσουμε καταστάσεις ή ίσως να παραπλανηθούμε και να πιστέψουμε σε κάτι, που όμως θα φέρει στο τέλος μεγάλη σύγχυση, απώλεια, απογοήτευση και θα αφήσει μια πολύ πικρή γεύση εξαπάτησης.

Και καθώς η έκλειψη στον Τοξότη ενεργοποιεί τον τομέα της δημόσιας υγείας, ας είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε όσα μας υπόσχονται και τις σωτήριες λύσεις που έρχονται, γιατί μπορεί να «απαλλαγούμε» από τον κορωνοϊό, αλλά να εκθέσουμε τον εαυτό μας σε πολύ μεγαλύτερους και τελείως απρόβλεπτους κινδύνους! Και την άποψη αυτή ενισχύουν οι σύνοδοι των σταθερών αστέρων Ras Alhague από τον αστερισμό του Οφιούχου και Lesath του Σκορπιού με την ηλιακή έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου.

Ο Ras Alhague είναι ένας λευκός γίγαντας στην κεφαλή του αστερισμού του Οφιούχου, σε απόσταση 62 έτη φωτός από τον πλανήτη μας και 1000 φορές πιο φωτεινός από τον δικό μας ήλιο. Πρόκειται για τον α (άλφα) του αστερισμού, το πιο λαμπρό του άστρο, και η ονομασία του καθιερώθηκε από τους Άραβες, η οποία σημαίνει «η κεφαλή του γητευτή των φιδιών».

Ο Οφιούχος είναι ένας αστερισμός που αστρολογικά δίνει μια φύση καλοκάγαθη, που παραπλανάται εύκολα γιατί δεν μπορεί να φανταστεί τους αόρατους κινδύνους που τον περιβάλουν, την εχθρότητα, τον δόλο και τις συκοφαντίες. Είναι ένας αστερισμός που κατά τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της ρωμαϊκής εποχής, μελετητή μεταξύ άλλων της μεταφυσικής, της αστρονομίας και της αστρολογίας, προκαλεί μεγάλη θνησιμότητα από δηλητήρια! Η εναλλακτική του ονομασία, που όμως δεν επικράτησε ευρύτατα, είναι «Ασκληπιός» και κυβερνά τα φαρμακευτικά σκευάσματα!

Όσο για τον α (άλφα) του Οφιούχου, τον Ras Alhague, πρόκειται κατά τον Πτολεμαίο για ένα αστέρι της φύσης του Κρόνου και της Αφροδίτης. Μόνο που μετουσιώνει κυρίως τις κακές πλευρές της Αφροδίτης, τις ποσειδώνιες εκείνες αποχρώσεις της, που κάνουν τους ανθρώπους υπό την επιρροή του ιδιαίτερα επιρρεπείς σε μολύνσεις και δηλητηριάσεις από τοξίνες, τους εκθέτουν σε μολυσματικές ασθένειες ή τους ωθούν σε εξαρτήσεις κάθε μορφής! Υπό την έντονη παρουσία του αστέρα αυτού, όπως με την συμμετοχή του στην έκλειψη, αυξάνονται οι κίνδυνοι από δηλητήρια και δαγκώματα φιδιών, από επιθέσεις άγριων ή εξαγριωμένων ζώων, από επικίνδυνα για την υγεία μας τσιμπήματα εντόμων.

Ο σταθερός αστέρας Lesath από την άλλη, ο υ (ύψηλον) του Σκορπιού, που βρίσκεται στην βάση του κεντριού του, είναι κατά τον Πτολεμαίο της φύσης Ερμή-Άρη και συνδέεται με την ανηθικότητα, την απελπισία αλλά και τα οξέα δηλητήρια! Καθώς η έκλειψη θα έχει μόλις περάσει επάνω από τον Ras Alhague, αποκοιμίζοντας και εκθέτοντας μας σε κινδύνους μολύνσεων, θα δεχτούμε στην συνέχεια τις δονήσεις του Lesath, που έπεται της έκλειψης, να ολοκληρώσουν την καταστροφή με το φαρμακερό τσίμπημα του Σκορπιού.

Πολλές χώρες θα βιώσουν τις έντονες δονήσεις της έκλειψης, που πέρα από την Χιλή, την Αργεντινή και την Νότια Αφρική, που θα βρεθούν στην τροχιά της, θα είναι χώρες και πόλεις που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη, όπως είναι η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Λιβύη, η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία, η Βουδαπέστη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Τορόντο ή η Νάπολη, για να αναφερθούμε σε μερικές από αυτές. Ας μην ξεχνάμε όμως και τις θρησκευτικές έδρες, όπως είναι το Βατικανό, που μια έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες αναταράξεις.

Είναι μια έκλειψη που θα τονίσει τους αντίπαλους πόλους ενός συστήματος, θα φωτίσει το ψεύδος απέναντι στην αλήθεια, την ηθική απέναντι στην ανηθικότητα, το φως απέναντι στο σκοτάδι. Θα υπάρξουν πιθανά αποκαλύψεις για παρασκηνιακές δράσεις και μυστικά σχέδια, σκάνδαλα θα έρθουν στην επιφάνεια, θα γίνει ενδεχομένως γνωστή η «δημιουργική» αλλοίωση στοιχείων και η απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών που αποσκοπούσαν στην χειραγώγηση, θα αποκαλυφθεί η δόλια δράση προσώπων σε θέσεις εξουσίας ή επιρροής και ίσως να καταφέρουμε να φτάσουμε στην βάση της πληροφορίας για την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, στο ξεκίνημα της, στην γέννηση και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Και καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην σύνοδο των γιγάντων Δία-Κρόνου στις 21 Δεκεμβρίου 2020, οι δονήσεις τις οποίας γίνονται όλο και πιο έντονες, που σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου πολιτιστικής, γεωπολιτικής και οικονομικής ζωής της ανθρωπότητας, διάρκειας οκτώ αιώνων, αναπτερώνεται η ελπίδα μας για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της ανθρωπότητας, απαλλαγμένης από όλα εκείνα τα μιάσματα και τα παράσιτα που μας οδήγησαν στην φυσική και πνευματική εξαθλίωση της σημερινής εποχής! Γιατί οι συμπαντικές δυνάμεις θα επιβάλουν την τιμωρία και θα επισπεύσουν την κάθαρση, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν είδος και να κάνουμε το επόμενο εξελικτικό μας βήμα. Αρκεί και μείς να συμβάλουμε κατά το μέγεθος των δυνάμεων μας στην μετουσίωση του κόσμου μας, έχοντας διδαχτεί από τα λάθη μας.

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Εκλείψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος-Έκλειψη παρασκιάς σελήνης στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου 2023 : Αποκαλύψεις, ανατροπές, εγκληματικότητα και χάος

Η Πανσέληνος του Μαΐου πραγματοποιείται στις 5 του μήνα, στις 20:33 τοπική ώρα στις 14 μοί…