Νέα Σελήνη στον Ζυγό της 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις 26 του μήνα, στις 00:54 π.μ. ώρα Ελλάδος στις 02ο 48’ στον Ζυγό. Είναι ένα φεγγάρι στο κατ’ εξοχήν ζώδιο της διπλωματίας, με κυβερνήτη του την Αφροδίτη. Δεδομένων των ανήσυχων εποχών που ζούμε, οι ελπίδες μας εναποτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε ένα ήρεμο και φιλειρηνικό φεγγάρι, που θα μπορούσε να θέσει τέρμα στους παραλογισμούς της εποχής, πριν εκτραχυνθούν περεταίρω οι καταστάσεις. Το ερώτημα ωστόσο είναι, εάν το φεγγάρι αυτό θα μπορούσε να μας προσφέρει την ανακούφιση που προσδοκούμε.

Ένα φεγγάρι στον Ζυγό αναζητά την ισορροπία και την αρμονία. Επιδιώκουμε συχνά να εστιάσουμε στα θετικά ή και όμορφα της ζωής, αποφεύγοντας να θίξουμε σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσαν να φέρουν αναστάτωση και ανατροπή μιας επιφανειακά ήρεμης ατμόσφαιρας. Το ζητούμενο ωστόσο είναι, υπό την επιρροή της Νέας Σελήνης στον Ζυγό να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, καλά ή κακά, και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, όποιες και αν είναι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα απογοητεύσουμε πολλούς.

Το νέο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά τον 4ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου με την παρουσία της Σελήνης, του Ήλιου αλλά και του Ερμή, ενός οίκου που στην κοσμική αστρολογία απεικονίζει τις αντιπολιτεύσεις των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών, αλλά και ότι έχει σχέση με την γη. Την γεωργική παραγωγή, το υπέδαφος, τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Αφορά επίσης τις δημόσιες εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια και τα έσοδα που αυτά αποφέρουν στα κρατικά ταμεία.

Ο ωροσκόπος  της Νέας Σελήνης του Σεπτεμβρίου βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου (κυβερνήτης του είναι η Σελήνη), ένα από τα πιο ευαίσθητα και συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού. Η θέση αυτή υποδηλώνει ότι η Νέα Σελήνη θα είναι αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά και θα θέτει σαν προτεραιότητα στην προστασία των δικών μας ανθρώπων και του προσωπικού μας χώρου από τις αντιξοότητες της εποχής. Ο 10ος οίκος ή το μεσουράνημα του ωροσκοπίου του νέου φεγγαριού, που στην κοσμική αστρολογία απεικονίζει τις κυβερνήσεις των χωρών, βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων (κυβερνήτης του ο Ποσειδώνας), ένα ακόμη ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο. Ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία και του Χείρωνα, αμφότεροι ανάδρομοι, και από σειρά αντιθέσεων με Ήλιο, Σελήνη, Ερμή και Αφροδίτη. Υποδεικνύει με τις όψεις αυτές ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν χωρίς αντίσταση.

Η σημαντικότερη πλανητική όψη του φεγγαριού της 26 Σεπτεμβρίου είναι μια αντίθεση με τον Δία, υπάρχουν ωστόσο πολλές και σημαντικές δευτερεύουσες όψεις που συμπληρώνουν τις πινελιές σε έναν πολυδιάστατο καμβά. Ανάμεσα τους το πάντα παρόν αυτή την περίοδο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, αλλά και ένα τρίγωνο Άρη-Κρόνου, καθώς και ένα τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, το οποίο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό μέσα στους επόμενους μήνες.

Η αντίθεση Νέας Σελήνης-Δία φέρνει συνήθως ευκαιρίες για επιτυχία, καλή τύχη και ευημερία, μόνο που ο πλανήτης της επέκτασης είναι ανάδρομος στην παρούσα φάση, οπότε τα δώρα του αναμένεται να είναι περιορισμένα, αν όχι ανύπαρκτα. Φέρνει όμως και απληστία, φθόνο, υπερηφάνεια, υπερβολές και σπατάλες. Υπό την επιρροή της όψης μπορεί να αισθανόμαστε ανικανοποίητοι, ότι και αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε, όσο σημαντικά και αν είναι τα επιτεύγματα μας, καθώς και μια ροπή σε εθισμούς, κυρίως στον τζόγο.

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοελέγχου της συμπεριφοράς τους, ο φεγγάρι αυτό θα αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο. Η απώλεια ελέγχου και η αμηχανία που θα ακολουθήσει, ως αποτέλεσμα των εκτός ελέγχου πράξεων τους, θα αποτελέσει ένα καρμικό χτύπημα για την απληστία και τις πράξεις μας που μπορεί να προκάλεσαν πόνο και απώλειες στους γύρω μας. Από την άποψη αυτή, το νέο φεγγάρι αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ανατρέξουμε στα πεπραγμένα μας της τελευταίας περιόδου, να αποδεχτούμε τα σφάλματα μας, να μετανοήσουμε για τις πράξεις μας, να επανορθώσουμε εάν μπορούμε, και ως εκ τούτου να αναπτυχθούμε πνευματικά. Για τα άτομα ωστόσο που είναι εκ φύσεων συνεσταλμένα και ευγνώμονα ακόμη και για τις παραμικρές ευλογίες που απολαμβάνουν, η όψη αυτή αναμένεται να ανταμείψει τις προηγούμενες καλές τους πράξεις και να τονώσει την αυτοπεποίθηση τους.

Είναι επίσης μια όψη που αναμένεται να έχει άμεση αρνητική επιρροή στα οικονομικά σας. Θα είναι όλο και πιο αισθητή η οικονομική δυσχέρεια, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό ή διεθνές, η οποία θα οφείλεται κυρίως στις ατυχείς κυβερνητικές αποφάσεις (μπορεί και εσκεμμένα στρεβλές), καθώς ο Δίας βρίσκεται τον 10ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου (κυβερνήσεις), και υποδεικνύει τους υπαίτιους της ανέχειας μας. Ο Δίας κυβερνά στην αστρολογία μεταξύ άλλων τον κλήρο και τα εκκλησιαστικά ζητήματα, και υπό την επιρροή της παρούσας όψης υπάρχει το ενδεχόμενο δημόσιας έκθεσης της απληστίας κάποιων κληρικών ή αξιωματούχων των δογμάτων. Κυβερνά επίσης τους δικαστικούς, τους τραπεζίτες και τους εμπόρους, οι μέρες των οποίων δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευοίωνες, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη υπό την επιρροή της επερχόμενης μερικής ηλιακής έκλειψης του Οκτωβρίου στον Σκορπιό, η οποία προβλέπεται να αποκαλύψει πολλά σκάνδαλα και να φέρει στο φως πολύ παρασκήνιο και μυστικές διαβουλεύσεις.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, με τους δύο πλανήτες ανάδρομους αυτή την περίοδο, μας έχει απασχολήσει πολλές φορές μέσα στο τελευταίο έτος. Μόνο που τώρα είναι πολύ πιο ισχυρό από ποτέ άλλοτε, οδεύοντας προς τον τελευταίο σχηματισμό του που κορυφώνεται στις 12 Οκτωβρίου. Είναι η όψη των περιορισμών και της οικονομικής δυσπραγίας, η οποία σταδιακά κατεδαφίζει το μεταπολεμικό οικονομικό σύστημα της δύσης και αναμένεται να φέρει το τέλος της παγκοσμιοποίησης, τουλάχιστον με την μορφή που την οραματίστηκαν οι εμπνευστές της. Ήδη παρατηρούμε έντονες αναταράξεις στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, σημαντικές αλλαγές στις ισοτιμίες των νομισμάτων, κατάρρευση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας. Και δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε, γιατί και οι δύο πλανήτες είναι αργοί, οπότε τα αποτελέσματα της μεταξύ τους όψης μπορεί να τα βιώσουμε πολλούς μήνες αργότερα.

Ο Κρόνος, ο πλανήτης των περιορισμών, κυβερνά μεταξύ άλλων στην κοσμική αστρολογία το χώμα κα την πέτρα (άρα και τις κατασκευές από πέτρα), τα προϊόντα της γης, το υπέδαφος, τα ορυκτά, τον άνθρακα και συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην εκδήλωση σεισμών. Στον χάρτη της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον 8ο οίκο, έναν οίκο με σημαντικές επιρροές στα δημόσια οικονομικά, μια θέση που υποδηλώνει με την παρούσα όψη εντεινόμενες ελλείψεις γεωργικών αγαθών και ορυκτών και εκτίναξη των τιμών τους. Κάνει δε σαφές, ότι τα κεφάλαια των κρατικών ταμείων θα εξανεμίζονται και θα είναι όλο και πιο δύσκολο και πολυδάπανο να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες των κρατών.

Ο Ουρανός από την άλλη κυβερνά μεταξύ άλλων τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ηλεκτρισμού και αερίου και την αεροπλοΐα. Βρίσκεται δε στον χάρτη της Νέας Σελήνης στον 11ο ηλιακό οίκο, που υποδεικνύει, ότι η πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ή θα αντιμετωπίσουμε τους μήνες που έπονται,  βρίσκεται στις κοινοβουλευτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ή στην έλλειψη αυτών. Οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση και σωτήριες λύσεις, προς το παρόν όμως αδυνατούν ή δεν ενδιαφέρονται να επιτελέσουν τον συνταγματικό τους ρόλο, που είναι η προάσπιση του συμφέροντος των χωρών τους και των λαών που εκπροσωπούν.

Υπό την επιρροή του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού θα βιώσει η υφήλιος έναν πρωτόγνωρα δύσκολο χειμώνα, με ελλείψεις και απλησίαστες τιμές αγαθών και ορυκτών, συνεχώς εντεινόμενο κύμα πτωχεύσεων εταιριών και αυξανόμενη ανεργία. Ο επαναστάτης Ουρανός μπορεί να βγάλει στον δρόμο τους λαούς, να γεννήσει εκρηκτικές, σχεδόν άναρχες καταστάσεις, και να έχει δυσμενή επιρροή στα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ ο συντηρητικός Κρόνος με την μακροχρόνια επιρροή του φέρνει μια στροφή προς τον ολοκληρωτισμό ή προς τις συντηρητικές-εθνικιστικές κυβερνήσεις. Όσο συνεχίζει δε να επιδρά στον δημόσιο βίο η παρούσα μεταξύ τους όψη, οι εντάσεις μεταξύ των κρατών θα είναι συνεχείς και εντεινόμενες και το μέλλον των συνασπισμών, στρατιωτικών ή μη, την καλύτερη περίπτωση αβέβαιο.

Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου, το οποίο κορυφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, μας δίνει δύναμη να τα βγάλουμε πέρα με τις δυσκολίες, καθώς και επιμονή στην προσπάθεια μας. Θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε όσο πιο γρήγορα και άρτια μπορούμε το έργο ή την προσπάθεια μας, με την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση. Η υπομονή και η αυτοπειθαρχία είναι αυτές που θα μας κρατήσουν όρθιους και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον τερματισμό. Είναι μια εξαιρετική όψη για να κυνηγήσει κανείς το πάθος του, να υλοποιήσει πράγματα που επιθυμούσε εδώ και καιρό.

Σε επιτυχία και πρακτικά αποτελέσματα μπορούν να ελπίζουν όσοι συνάψουν το διάστημα αυτό επιχειρηματικές ή χρηματιστηριακές συμφωνίες. Νομικές διεκδικήσεις έχουν καλή τύχη, εάν ξεκινήσουν υπό την επιρροή της όψης, ενώ τώρα μπορούν να τεθούν τα θεμέλια μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, καθώς υπάρχουν θετικοί οιωνοί ως προς την υποστήριξη που θα λάβουμε. Και στην ερωτική μας ζωή αναμένεται να έχει το τρίγωνο Άρη-Κρόνου θετική επιρροή, καθώς αυξάνει την σεξουαλική μας ορμή, μας κάνει όμως και πιο πιστούς και αφοσιωμένους στον σύντροφό μας. Είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδος να επισημοποιήσουμε μια σχέση ή να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην συναισθηματική μας ζωή.

Τέλος, το πρώτο τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα που αρχίζει και παίρνει μορφή τώρα, θα κορυφωθεί στις 12 Οκτωβρίου και θα επηρεάσει του μήνες που ακολουθούν (επαναλαμβάνεται στις 19.11.2022 και 14.03.2023), είναι μια όψη που φέρνει έλλειψη ενέργειας, καχυποψία, δόλο, ψέματα και σκάνδαλα.  Θα αισθανόμαστε πολλές φορές σωματικά και πνευματικά αδύναμοι, δεν θα έχουμε το κουράγιο ή το κίνητρο να δράσουμε, δεν θα έχουμε ξεκάθαρη σκέψη ή πορεία. Πολλές φορές θα μας βασανίζουν οι τύψεις για πράγματα που κάναμε ή λόγια που είπαμε, γεγονός που μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Υπό την επιρροή τους γινόμαστε επίσης  καχύποπτοι, σχεδόν παρανοϊκοί, ζηλιάρηδες και εκδικητικοί. Πρέπει να αποφύγουμε να δράσουμε υπό συναισθηματική φόρτιση, γιατί σίγουρα θα προκαλέσουμε κακό, που θα το φέρουμε βάρος στην συνείδηση μας. Είναι επίσης ένα διάστημα κατά το οποίο μπορεί να γίνουμε στόχος κουτσομπολιών, συκοφαντιών, απάτης ή να βρεθούμε στο επίκεντρο σκανδάλων.

Υπό την επιρροή της όψης αναμένεται να ενταθεί σε σημείο τέτοιο το φαινόμενο αποσιώπησης και διαστρέβλωσης των ειδήσεων από τα μέσα ενημέρωσης, που δεν θα μπορούμε να εμπιστευτούμε καμία πηγή ειδήσεων. Η προπαγάνδα θα ανθεί, με απώτερο σκοπό την χειραγώγηση και υποταγή μας. Επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αναπτύξουμε κριτική σκέψη και να μην επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα εξόφθαλμα ψέματα που θα μας σερβίρουν. Ο Άρης θα γεννήσει αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις, τόσο για την έλλειψη ελευθερίας, όσο και για τις ελλείψεις βασικών αγαθών ή την ακρίβεια, θα μας ταλαιπωρήσει όμως και με τις διακοπές ηλεκτροδότησης για αρκετούς μήνες. Το τετράγωνο δε Άρη-Ποσειδώνα με τον Άρη να διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων, μας εφιστά την προσοχή στις εμπορικές συναλλαγές, εθνικές ή διεθνείς, μια και υπό την επιρροή του θα ανθούν οι απάτες.

Ανακεφαλαιώνοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καινούργιο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου στον Ζυγό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φέρει ηρεμία και ανακούφιση από τις δυσκολίες μας, ούτε και κάποια ύφεση στις διεθνείς εντάσεις. Αντίθετα μάλιστα, η ένταση θα είναι διάχυτη και συνεχώς κλιμακούμενη, η ανασφάλεια για το μέλλον μας έντονη και οι φοβίες μας κάτι παραπάνω από δικαιολογημένες. Θα είναι ένα φεγγάρι που θα γεννήσει πολύ συναίσθημα, αλλά και έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, με τον ωροσκόπο του να βρίσκεται στον Καρκίνο και το μεσουράνημα στους Ιχθείς. Με επτά ανάδρομους πλανήτες προς το παρόν, τα πάντα φαίνεται να εξελίσσονται με αργές ταχύτητες, αν υποθέσουμε ότι εξελίσσονται.  Ωστόσο θα υπάρξουν αλλαγές, ίσως όχι αυτές που θα θέλαμε ή περιμέναμε, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο εκλείψεων του φθινοπώρου. Θα είναι όμως αυτές που είναι αυτή την ιστορική στιγμή απαραίτητες, για να μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, σε ένα νέο και πιο ελπιδοφόρο κύκλο ζωής. Ως τότε, τα κύρια όπλα επιβίωσης μας θα είναι η υπομονή και η επιμονή. Και πάνω από όλα, η κριτική σκέψη! Γιατί χωρίς αυτή είμαστε καταδικασμένοι σε μια άνευ προηγουμένου υποδούλωση…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Έρωτες για τρία ζώδια

Θέλετε να βιώσετε και πάλι το σκίρτημα ενός νέου έρωτα; Ή μήπως σας έχουν πληγώσει οι εμπε…