Νέα Σελήνη στον Κριό της 21 Μαρτίου 2023 : Ένταση και αστάθεια, πάθη και εγκλήματα

Η νέα Σελήνη στον Κριό λαμβάνει χώρα στις 21 Μαρτίου, στις 19:22 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιείται στην πρώτη μοίρα του ζωδίου (0ο 48’). Ένα φεγγάρι στον παρορμητικό και θερμοκέφαλο Κριό μας οδηγεί στο να αναζητήσουμε λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα πολύ πιο βεβιασμένα, σαν να βρισκόμαστε κάτω από έναν αυστηρό χρονικό περιορισμό, που οδεύει προς την λήξη του. Όπως είναι φυσικό, η ταχύτητα με την οποία διευθετούμε τις υποθέσεις μας μπορεί να μας οδηγήσει σε κακές επιλογές, και ως εκ τούτου σε σειρά νέων προβλημάτων και πρόσθετων επιπλοκών. Συνιστάται να μην βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις, ειδικά σε σημαντικά ζητήματα, που θα μπορούσαν να καθορίσουν την μελλοντική μας προσωπική ή επαγγελματική πορεία. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το τι θέλουμε να κάνουμε, τι επιθυμούμε να πετύχουμε, ώστε να προχωρήσουμε με καλά μελετημένα βήματα προς την επίτευξη των στόχων μας.

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου, η οποία λαμβάνει χώρα λίγες ώρες μετά την εαρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο (20 Μαρτίου, 23:24 ώρα Ελλάδος) και την έναρξη του νέου αστρολογικού έτους, ενεργοποιεί τον έκτο ηλιακό οίκο. Είναι ο οίκος που αφορά τις καθημερινές μας συνθήκες διαβίωσης και απεικονίζει τους εργαζόμενους, την δημόσια υγεία, τον στρατό, το πολεμικό ναυτικό και τα σώματα ασφαλείας. Ο νέος κύκλος που ανοίγει με το καινούργιο φεγγάρι θα φέρει τους τομείς αυτούς της δημόσιας ζωής στο επίκεντρο, με εξελίξεις που θα εξαρτηθούν από τις όψεις που συνοδεύουν το φεγγάρι. Ταυτόχρονα όμως με την νέα αυτή σελήνη, πλησιάζουμε στο κλείσιμο του κύκλου των εκλείψεων που έλαβαν χώρα το φθινόπωρο, με την ολοκλήρωση των δράσεων που πυροδότησαν αυτές.

Η μερική ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό της 25 Οκτωβρίου με τα πάμπολλα τετράγωνα και την εντονότατη παρουσία του Πλούτωνα, προέβλεπαν αποκαλύψεις, σκάνδαλα, σκληρά χτυπήματα μέχρι τελικού αφανισμού του αντιπάλου στα πολεμικά μέτωπα, πιθανές δολοφονίες πολιτικών προσώπων, αλλά και εντάσεις και νέα τύμπανα πολέμου σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η ολική σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο της 8 Νοεμβρίου είχε έντονο οικονομικό χαρακτήρα, με την κυρίαρχη παρουσία του Ουρανού και του Ερμή να προβλέπει μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της διεθνούς οικονομίας, των χρηματιστηρίων, των νομισματικών ισοτιμιών αλλά και του παγκόσμιου εμπορίου, με αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού. Τώρα που πλησιάζει το τέλος της επιρροής τους, θα πρέπει να βιώσουμε την κορύφωση κάποιων γεγονότων, είτε στα μέτωπα του πολέμου, είτε σ΄ αυτά της οικονομίας, ενδεχομένως όμως και στα δύο παράλληλα.

Ο ωροσκόπος του νέου φεγγαριού του Μαρτίου πέφτει στον διπλωμάτη και ειρηνοποιό Ζυγό. Τα βήματα που θα γίνουν το διάστημα αυτό, θα τείνουν να είναι καλά μελετημένα, προσεκτικά προετοιμασμένα και βασισμένα σε στόχους, μετά από προσεκτική εκτίμηση της κατάστασης. Παρόλα αυτά, θα είναι δύσκολο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και να υλοποιηθούν δράσεις, μια και ο Ζυγός παρουσιάζει μια εγγενή αδυναμία να πάρει αποφάσεις. Η κυβερνήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, βρίσκεται στον 7ο ηλιακό οίκο και στο ζώδιο του Ταύρου, θέση που χαρακτηρίζεται για την επιμονή της στην υλοποίηση των επιδιώξεων ή επιθυμιών της, που όμως είναι επίσης αργή στην δράση.

Ο 10ος οίκος της Νέας Σελήνης, ο ηλιακός οίκος που απεικονίζει την πολιτική εξουσία, βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, ένα ζώδιο που κυβερνάται από την Σελήνη και είναι γνωστό για τον έντονο συναισθηματισμό του, την συναισθηματικά ασταθή φύση του, την αγάπη και αφοσίωση του προς τα δικά του πρόσωπα, αλλά και την ικανότητα του να διαισθάνεται τις διαθέσεις των γύρω του απέναντι του. Και με δεδομένο ότι σε πολλές χώρες της υφηλίου οι διαθέσεις των πολιτών είναι κάθε άλλο παρά θετικές απέναντι στους κυβερνώντες του, ίσως να επιχειρηθούν το διάστημα που ακολουθεί δράσεις ή να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα αποσκοπούν στο να κατευνάσουν τα δυσαρεστημένα ή ακόμη και εξεγερμένα πλήθη. Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται όμως από την παρουσία της Λίλιθ, της Μαύρης Σελήνης, που από την θέση αυτή του χάρτη και από το ζώδιο του Λέοντα, οδηγεί σε ανυποταγή και διαμαρτυρία ενάντια στα πάντα.

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης είναι ένα τετράγωνο με τον πολεμοχαρή Άρη, που γεννά απογοητεύσεις, θυμό και αγανάκτηση. Ένα εξάγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα πιέζει για την επίτευξη των στόχων, ενώ μια χιαστί όψη μεταξύ Άρη και Πλούτωνα πυροδοτεί ένα ανεξέλεγκτο σχεδόν πάθος για επιτυχία των στόχων μας. Από τις δευτερεύουσες όψεις ξεχωρίζει το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, που συνεχίζει να δημιουργεί ισχυρές αναταράξεις, και ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα, που βάζει φωτιά στις σχέσεις μας.

Το τετράγωνο Σελήνης-Άρη μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς συσσωρεύει αρνητική ενέργεια, που μπορεί να εκδηλωθεί με ανυπομονησία, θυμό, αγανάκτηση ή να μας οδηγήσει σε ερωτικές απογοητεύσεις. Εάν δεν διοχετευθεί παραγωγικά η πλεονάζουσα ενέργεια σε σκληρή εργασία, σε άσκηση ή ακόμη και στο σεξ, μπορεί να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες συγκρούσεις, ατυχήματα λόγω εκνευρισμού ή και ψυχική και σωματική εξάντληση. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε μέσα στις επόμενες βδομάδες να είμαστε ανταγωνιστικοί ή υπερβολικά διεκδικητικοί, προκαλώντας εμείς τις συγκρούσεις με τους γύρω μας. Μπορεί ωστόσο να γίνουμε στόχοι επιθέσεων, να προσπαθήσουν να μας επιβληθούν ή να μας υποτάξουν, οπότε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τα κεκτημένα μας. Η θετικότερη δυνατή έκβαση θα ήταν να ακολουθήσουμε μια συμβιβαστική πολιτική, χωρίς να απεμπολήσουμε σημαντικές για μας θέσεις.

Σε συλλογικό επίπεδο επηρεάζει το τετράγωνο αυτό ζητήματα του 6ου (επίπεδο διαβίωσης, δημόσια υγεία, στρατός και σώματα ασφαλείας) και του 9ου ηλιακού οίκου (νομοθετική εξουσία, θρησκευτικά δόγματα, εμπορική ναυτιλία και ανώτατη εκπαίδευση), κάτι που μας προϊδεάζει για συγκρούσεις ή μια γενικότερη κρίση με αφορμή ενδεχομένως κάποιες νομοθετικές αποφάσεις και την αντίδραση που αυτές θα προκαλέσουν στο κοινό αίσθημα. Και καθώς η όψη ενεργοποιεί την νεολαία μέσα από τον 9ο οίκο και την ανώτατη εκπαίδευση, δεν θα μπορέσουν οι αναχρονιστικές δομές εξουσίας και οι δόλιες νομοθετικές ρυθμίσεις να κατευνάσουν μια εξοργισμένη νεολαία, εκτός και αν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων μέσα από συμβιβαστικές λύσεις.

Η χιαστί όψη μεταξύ Άρη και Πλούτωνα μας οδηγεί σε μια σχεδόν εμμονική προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας, χωρίς να αναλογιζόμαστε το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε στο τέλος. Μας κάνει απίστευτα διεκδικητικούς και ανταγωνιστικούς, προκαλώντας αργά ή γρήγορα την αντίδραση των γύρω μας. Το κακό είναι ότι θέλουμε να πετύχουμε τα πάντα, όλα μονομιάς, μοιράζοντας έτσι τις δυνάμεις μας σε πολλά μέτωπα. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην επιλογή ενός και μοναδικού στόχου, στην πραγματοποίηση του οποίου θα πρέπει να επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες. Και όταν στεφθεί το εγχείρημα μας με επιτυχία, μπορούμε να προχωρήσουμε στον επόμενο σημαντικό στόχο μας, έχοντας αναπτερωμένο το ηθικό μας από την πρόσφατη επιτυχία μας.

Η παρορμητικότητα ωστόσο που γεννά η όψη και η έλλειψη καθαρής σκέψης και στόχων, μπορεί να μας οδηγήσει όχι μόνο σε λανθασμένες ατραπούς, αλλά και σε αποφάσεις που μπορεί να μας θέσουν σε κίνδυνο. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξουμε στις νέες συναναστροφές μας, καθώς η σεξουαλική μας ορμή και οι κακές επιλογές μπορεί να γίνουν αιτία να βιώσουμε ενδεχομένως μια σεξουαλική κακοποίηση σε ένα φαινομενικά ρομαντικό ραντεβού. Τις μέρες που ακολουθούν δεν θα είναι σπάνιες οι πράξεις βίας, απειλών, εκφοβισμών, εκβιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ή προδοσίας.

Το εξάγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, ενισχύει επίσης την αποφασιστικότητα μας να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Υπό την θετική επιρροή του Πλούτωνα εκπέμπουμε συχνά μια μυστηριακή σεξουαλική έλξη στους γύρω μας, που έχει σαν συνέπεια να αυξάνει τις δυνατότητες επιβολής των απόψεων μας. Μέσα από τα συναισθήματα μας, που είναι ιδιαίτερα έντονα, μπορεί να προσπαθήσουμε να χειραγωγήσουμε τους άλλους. Ο άρχοντας του κάτω κόσμου μας επιτρέπει να κατανοούμε διαισθητικά τις διαθέσεις των ανθρώπων που ερχόμαστε σε επαφή ή να αντιλαμβανόμαστε με μεγάλη ευκολία και διαύγεια, ζητήματα που ενέχουν μυστήριο. Είναι η όψη που μπορεί να διαλευκάνει εγκλήματα και να διερευνήσει μυστήρια, αποκαλύπτοντας μετά από βαθιά και ουσιαστική έρευνα κάποιες κρυφές πτυχές των συμβάντων. Το εξάγωνο δε Ήλιου-Πλούτωνα μας κάνει πεισματάρηδες και μυστικοπαθείς. Θα έχουμε την τάση να χειραγωγούμε τους γύρω μας σε υποσυνείδητο επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο. Και οι πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που έχουμε βάλει στο μυαλό μας είναι πολύ μεγάλες.

Το τελευταίο ενεργό τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, πέρα από την φυσική ατονία και την έλλειψη όρεξης για δράση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εξαπατήσεις, δόλο και ψέματα. Θα πρέπει να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται και υποψιασμένοι σε κάθε μας επαφή, γιατί οι απάτες είναι απίστευτα πολλές, ιδίως οι ψηφιακές, και ο κίνδυνος να χάσουμε χρήματα εξαιρετικά μεγάλος. Δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να γίνουμε παρανοϊκοί με την ασφάλεια μας. Επίσης ας έχουμε καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων μας, μια και ο Άρης μας κάνει επιθετικούς, διεκδικητικούς, ζηλιάρηδες και κτητικούς, οδηγώντας μας πολλές φορές σε πράξεις, που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα τολμούσαμε καν να σκεφτούμε.

Τέλος, το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα βάζει φωτιά στα σεντόνια μας, καθώς το ερωτικό πάθος κορυφώνεται. Το ζήτημα είναι όμως, ότι μπορεί να αγαπάμε και να μισούμε σε ίση ποσότητα, βαθιά και έντονα. Υπό την επιρροή της όψης θεωρούμε ότι είμαστε πολύ ανώτεροι από τους άλλους, ότι δεν αξίζουν της προσοχής μας. Παρόλα αυτά, γινόμαστε ζηλιάρηδες και κτητικοί, πολλές φορές παρανοϊκοί με το ταίρι μας. Ο Πλούτωνας μπορεί να μας οδηγήσει σε αναζήτηση απαντήσεων, εάν υπάρχουν γκρίζες περιοχές στην συμπεριφορά ή στις κινήσεις του συντρόφου μας, φέρνοντας πολλές φορές αποκαλύψεις για παράνομες ερωτικές σχέσεις και σκάνδαλα.

Το νέο φεγγάρι του Μαρτίου στον Κριό σχηματίζει επίσης όψεις συνόδου με απλανείς αστέρες από τον αστερισμό του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου. Ο αστερισμός είναι συνδεδεμένος με φιλοδοξία, διαίσθηση και ενθουσιασμό, χαρίζει όμως και κακή κρίση, ματαιοδοξία και ιδιοτροπίες. Ενεργοποιημένος προμηνύει γεγονότα που αφορούν την θάλασσα, τα θαλάσσια ταξίδια και τα καράβια και προκαλεί μεγάλες αν και βραχυχρόνιες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Στην κοσμική αστρολογία ο αστερισμός του Πήγασου συνδέεται με πνιγμούς, ατυχήματα κυρίως ναυτικά, ναυάγια, καταιγίδες, πλημμύρες, σεισμούς και τσουνάμι. Μπορεί επίσης να υπάρξουν ατυχήματα σε ορυχεία, αεροπορικά ατυχήματα αλλά και ατυχήματα και τραυματισμοί από πτώσεις. Πέρα όμως από τις αρνητικές επιρροές, μπορεί να έχει θετική επίδραση στις επιστήμες, στην αεροδιαστημική και στην εξερεύνηση.

Από τους απλανείς αστέρες του αστερισμού, σε σύνοδο βρίσκεται ο «β» του Πηγάσου, γνωστός με την αραβική ονομασία Scheat, που σημαίνει «το πάνω χέρι». Είναι ο δεύτερος φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού, ένας ερυθρός γίγαντας, τοποθετημένος στην άνω δεξιά γωνία του μεγάλου ορθογώνιου σχηματισμού. Ο αστέρας θεωρείται εξαιρετικά δυσοίωνος σε σχέση με την θάλασσα και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στους ωκεανούς και τις θάλασσες. Η ενεργοποίηση του αυξάνει τους κινδύνους για βίαιες καταιγίδες ή για καταστροφικά παλιρροϊκά κύματα, ενώ προκαλεί ακραία ατυχήματα, πνιγμούς, αυτοκτονίες και φόνους. Η σύνοδος δε με τον έτερο αστέρα του αστερισμού του Πηγάσου, του Kerb ή «τ» του Πηγάσου, προμηνύει άμεσο κίνδυνο, ιδίως από έναν εκδικητικό, παρανοϊκό ή εκτός ελέγχου εραστή.

Η πρώτη Νέα Σελήνη του νέου αστρολογικού έτους δεν αποτελεί τον θετικότερο οιωνό για μια ειρηνική και ήπια νέα αστρολογική χρονιά. Η έντονη παρουσία του Άρη και του Πλούτωνα, καθώς και η επιρροή των απλανών αστέρων από τον αστερισμού του Πήγασου δημιουργούν πολλές ανησυχίες για έριδες, συγκρούσεις, κτητικές ή χειριστικές συμπεριφορές, ακόμη και εκδικητικές πράξεις, βία και εγκλήματα πάθους. Υπό την πρόσθετη επιρροή του αστέρα Scheat οι κρίσεις οποιουδήποτε επιπέδου γίνονται αυτόματα πολύ πιο σοβαρές και απειλητικές, πολύ πιο βαθιές. Η ένταση θα είναι κλιμακούμενη τις μέρες και τις βδομάδες που ακολουθούν και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και προσεκτικούς χειρισμούς για να μην μας ξεφύγουν οι καταστάσεις από κάθε έλεγχο. Δεν θα βοηθήσει καθόλου στην διατήρηση ενός ήρεμου κλίματος η αυξημένη μας ανάγκη να επιβάλουμε το «εγώ» μας, να πετύχουμε τους στόχους μας και να καθυποτάξουμε τους γύρω μας με οποιοδήποτε κόστος, γιατί θα προκαλέσει αυτόματα την αντίδραση των άλλων.

Σε κοσμικό επίπεδο η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς μια κλιμακούμενη ένταση μεταξύ λαών και κυβερνήσεων. Τα παλιά και δοκιμασμένα κόλπα των κυβερνόντων φαίνεται πως αυτή την φορά δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, καθώς μέσα στα λίγα τελευταία χρόνια ήταν πολλές και μεγάλες οι αυθαιρεσίες της εξουσίας, με την οργή των λαών να σιγοβράζει. Η σύγκρουση θα είναι διαρκείας, μέχρι να υπάρξει ανάκληση των κυβερνητικών εκείνων αποφάσεων ή των νομοθετικών ρυθμίσεων που οδήγησαν κατά περίπτωση στην έκρηξη. Καθώς η κάθε πλευρά θα επιδιώκει να επιβληθεί, ένας συμβιβασμός δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί.

Με τον θεό του πολέμου, τον Άρη, να διαδραματίζει τόσο έντονο ρόλο στην παρούσα νέα σελήνη, θα πρέπει να περιμένουμε μια καινούργια κλιμάκωση στα πολεμικά μέτωπα και στα σαλόνια της διπλωματίας, η οποία θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο Πλούτωνας δε, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να φωτίσει κάποιες κρυφές πτυχές των γεγονότων, που οδήγησαν στα τόσα πολλά και γιγάντια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνίες. Οι όψεις του Πλούτωνα με την νέα Σελήνη, οι σύνοδοι του φεγγαριού με τον αστερισμό του Πήγασου, αλλά και το γεγονός ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά έχουμε την διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο, δημιουργούν έντονες ανησυχίες για νέους μεγάλους σεισμούς και κινδύνους εκδήλωσης τσουνάμι. Πάντοτε υπάρχουν όμως περιθώρια, όσο σκληρές και αν είναι οι πλανητικές όψεις, να υπάρξει μια πιο ευνοϊκή τροπή των γεγονότων και να αποφύγουμε τις ακραίες καταστάσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο ή από την πορεία που θα αποφασιστεί να ακολουθηθεί. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η κοινή λογική και να τεθεί πάνω από το προσωπικό συμφέρον, το καλό του συνόλου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …