Νέα Σελήνη στους Ιχθείς στις 10 Μαρτίου 2024 : Έναυσμα μεταμορφωτικών αλλαγών

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου σχηματίζεται στις 10 του μήνα, στις 11:00 τοπική ώρα και είναι στις 20 μοίρες και 16 λεπτά των Ιχθύων. Μια Σελήνη στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων αυξάνει την ευαισθησία μας σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς και την οξυδέρκεια μας αναφορικά με τον κόσμο που μας περιβάλει. Είναι συνηθισμένα τα έντονα συναισθήματα ανασφάλειας τις μέρες αυτές, καθώς και η παθητική παρατήρηση της ζωής, προκειμένου να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Είναι όμως και ένα φεγγάρι που φέρνει έντονες πνευματικές ή καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου ενεργοποιεί τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου, στρέφοντας τα βλέμματα μας προς τους κυβερνόντες και τους κατέχοντες εξουσία και οικονομική δύναμη, γιατί από αυτήν την κατεύθυνση αναμένονται κάποιες καινούργιες εξελίξεις τις βδομάδες που ακολουθούν. Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, που υποδηλώνει μεν περιέργεια, αλλά και ευελιξία ή προσαρμοστικότητα. Οι Δίδυμοι θεωρούνται το ζώδιο της διπλωματίας, κυρίως λόγω της δεινής επικοινωνίας τους, αλλά και λόγω των επιδέξιων διπλωματικών τους ελιγμών. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Ερμής, εισήλθε μόλις στον Κριό και διέρχεται τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου. Από την θέση του αυτή δηλώνει ευθαρσώς, ότι τα πάντα διαμορφώνονται από την πολιτική: Φιλίες, επαφές, ελπίδες αλλά και ευνοιοκρατία. Ο ωροσκόπος σχηματίζει τετράγωνα με τον Ήλιο (διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικής φύσης) και την Σελήνη (αστάθεια και εύκολος επηρεασμός), τρίγωνο με τον Άρη (ανθεκτικότητα, διεκδίκηση και άφθονη ενέργεια) και εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό.

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος (άρχουσα τάξη και εξουσία) πέφτει στον Υδροχόο, μια θέση που υποδηλώνει ανατροπές σε απαρχαιωμένες δομές αλλά και την ανάγκη για διαφάνεια και αλήθεια. Ο Ουρανός, ο οποίος κυβερνά τον Υδροχόο, διέρχεται τον 12ο οίκο και το ζώδιο του Ταύρου, που μας τονίζει, πως υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο, αόρατο από τον πολύ κόσμο. Ενεργοποιείται ο 10ος οίκος από τον Ήλιο (δόξα και τιμή, αλλά και σκάνδαλα και ατίμωση), την Σελήνη (λαχτάρα για αναγνώριση), την Αφροδίτη (καριέρα στην διπλωματία, κοινωνική ανέλιξη) και τον Κρόνο (μεγάλη φιλοδοξία). Σχηματίζει δε σύνοδο με την Αφροδίτη (δημοφιλία, ζήλεια και δυσαρέσκεια), σύνοδο με τον Άρη (μαχητικότητα, επιθετικότητα και ανυπομονησία) και τετράγωνο με τον Ουρανό (πρωτοτυπία αλλά και επαναστατικότητα).

Η κύριες όψεις της Σελήνης αφορούν ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, μια σύνοδο με τον Κρόνο και άλλη μία με τον Ποσειδώνα. Από άποψη δευτερευουσών όψεων σχηματίζονται μια σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα, ένα τετράγωνο Άρη-Ουρανού και ένα εξάγωνο Δία-Κρόνου.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ουρανού τονίζει την εκκεντρικότητα, τις έντονες επαναστατικές δονήσεις που υπάρχουν στον αέρα, την εφευρετικότητα και τον αντικομφορμισμό. Η αναζωογονητική ενέργεια της αρμονικής αυτής όψης μας δίνει την ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις παλιές και ίσως φθαρμένες μας σχέσεις, να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και να απαλλαγούμε από τις φοβίες εκείνες που μας κρατούν δέσμιους. Με την περιρρέουσα θετική ενέργεια και την διάθεση για εφόρμηση σε νέες περιπέτειες θα μπορέσουμε τώρα πολύ πιο εύκολα να ξεπεράσουμε τις πρόσφατες αποτυχίες μας και να αλλάξουμε πορεία ζωής, αποφεύγοντας έτσι να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Η σύνοδος Σελήνης-Ποσειδώνα, του πλανήτη των ονείρων, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της απάτης ή αυταπάτης, ίσως να μας οδηγήσει σε πιο πνευματικά μονοπάτια, στην αναζήτηση του υπερβατικού εκείνου που θα γιατρέψει τις πληγές μας και θα ευφράνει τις καρδιές. Ο συνδυασμός οξυδέρκειας και ευαισθησίας ευεργετεί τις δράσεις και τις επαφές μας και μπορεί να οδηγήσει τα δημιουργικά άτομα σε καλλιτεχνικές δημιουργίες μεγάλης έμπνευσης ή απαράμιλλου λυρισμού. Είναι όμως και μια όψη που θα μας κάνει να ονειρευτούμε και να φανταστούμε τη ζωή μας απαλλαγμένη από τα τρέχοντα προβλήματα και τις δυσκολίες, αν μη τι άλλο για να πάρουμε κάποια πολύτιμη ανάσα από την σκληρή πραγματικότητα. Προσοχή όμως στην φιλεύσπλαχνη πλευρά μας, η οποία θα είναι αρκετά πιο έντονη τώρα, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης.

Η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου φέρνει σταθερότητα αλλά και μια ειλικρίνεια, που μπορεί να είναι άβολη ή σοκαριστική. Τα συναισθήματα μας είναι βαθιά, κατασταλαγμένα, δυσκολευόμαστε όμως να τα εκφράσουμε, ίσως γιατί κατά βάθος δεν τα εμπιστευόμαστε απόλυτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζουμε προς τα έξω ένα ψυχρό και απόμακρο πρόσωπο, που δεν επιτρέπει τους άλλους να μας πλησιάσουν εύκολα. Σε περίπτωση προβλημάτων αισθηματικής φύσης, θα μας είναι πολύ πιο εύκολο να καταφύγουμε για συμβουλές σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ενδεχομένως όμως και να βρούμε παρηγοριά και ασφάλεια στην αγκαλιά ενός πολύ μεγαλύτερης ηλικίας ατόμου.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η δευτερεύουσα όψη τετραγώνου Άρη-Ουρανού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιες εντάσεις, διαπληκτισμούς και συμπλοκές. Χρειάζεται αρκετή προσοχή στην συμπεριφορά μας, για να μην προκαλέσουμε ζημιές σε σημαντικές για μας σχέσεις και μετρήσουμε μεγάλες απώλειες επειδή δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τα νεύρα μας. Είναι μια όψη που μας κάνει αρκετά πιο ατομικιστές, ανεξάρτητους και εκκεντρικούς και μας έλκουν οι περιθωριακές πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες.

Το εξάγωνο Δία-Κρόνου είναι μια θετική πλανητική όψη, που αναμένεται να φέρει σταθερότητα, ισορροπία και αναπτυξιακές προοπτικές. Υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο και δεν είναι καθόλου απίθανο να φέρει ευκαιρίες, επιτυχίες ή οικονομικά οφέλη. Ο Κρόνος όμως δεν μας επιτρέπει να καταφύγουμε σε υπερβολές, οπότε θα καταφέρουμε να κεφαλαιοποιήσουμε εύκολα τα θετικά που θα φέρει η όψη.

Τέλος η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα φέρνει εξαιρετική διαίσθηση, έντονη φαντασία, μια ροπή σε ζητήματα πίστης ή μυστικισμού, καθώς και αρκετή ευαισθησία. Με την όψη μεταξύ των δύο πλανητών συναντά η διαίσθηση και η ιδεαλιστική σκέψη την επικοινωνία. Τις μέρες αυτές είναι δύσκολο να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε πρακτικά ζητήματα και να προσφέρουμε λύσεις, μια και πετάμε στα σύννεφα και φαντασιωνόμαστε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Οι έχοντες καλλιτεχνικά ταλέντα όμως θα μπορέσουν υπό την επιρροή της όψης, όχι μόνο να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, αλλά και να βρουν ανταπόκριση από ένα ευρύτερο κοινό.

Σε προσωπικό επίπεδο η Νέα Σελήνη του Μαρτίου, η τελευταία πριν να περάσουμε στον εαρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, μας προσφέρει δυνατότητες να ονειρευτούμε, να διεκδικήσουμε και να μεταμορφώσουμε την ζωή μας, εάν το θελήσουμε αρκετά. Καινούργιοι κύκλοι ζωής μπορούν να ανοίξουν τώρα, εάν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από όσα μας κρατάνε δέσμιους στο παρελθόν. Ο αντισυμβατικός Ουρανός μας δίνει το κουράγιο να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε. Επειδή όμως το ζώδιο των Ιχθύων παραστρατεί εύκολα σε άγονες και ουτοπικές ονειροπολήσεις, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να είναι οι στόχοι μας εφικτοί, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα θέλω μας.

Σε κοσμικό επίπεδο ωστόσο, η περίοδος αυτή θα έχει ένα πολύ έντονο και πολυεπίπεδο διπλωματικό παρασκήνιο. Πίσω από κλειστές πόρτες γίνονται έντονες διαβουλεύσεις που αφορούν το μέλλον του κόσμου μας, οι οποίες  τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να καρποφορούν και να δίνουν ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Στην σκιά των εκλείψεων που ακολουθούν, και κυρίως της δύσκολης ηλιακής έκλειψης των αρχών του Απριλίου, κυοφορούνται γεγονότα, που ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλης κλίμακας ανατροπές και μετασχηματισμούς. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον αυτές οι ανατροπές να μας οδηγήσουν προς το φως και την ελπίδα και όχι ακόμη βαθύτερα στο τέλμα που βρισκόμαστε.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…