Νέα Σελήνη στους Ιχθείς της 2 Μαρτίου 2022 ΙΙ Βία, νοθεία, σκάνδαλα και αλλαγές συνόρων

Η Νέα Σελήνη Μαρτίου λαμβάνει χώρα στις 2 του μήνα, στις 19:34 τοπική ώρα και είναι στις 12ο 06’ των Ιχθύων. Μια Σελήνη στους Ιχθείς φέρνει μεγαλύτερη ευαισθησία, αλλά και οξυδέρκεια σε σχέση με το περιβάλλον μας. Είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιων συναισθημάτων ανασφάλειας το διάστημα επιρροής της νέας σελήνης, καθώς και μια ποιο παθητική, μοιρολατρική τάση ζωής. Για όσους όμως έχουν ένα δημιουργικό πνεύμα και μια αντίστοιχη απασχόληση, ο Ποσειδώνας, ο κυβερνήτης των Ιχθύων, τους πριμοδοτεί με την αχαλίνωτη φαντασία των Ιχθύων και έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αριστουργήματα.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, και συγκεκριμένα στην 28η μοίρα ενός των μεταβλητών ζωδίων, κάτι που μας προϊδεάζει ότι πολλά θα αλλάξουν και κάποιες καταστάσεις φτάνουν στο τέλος τους. Κάποιες αλήθειες θα δουν το φως σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ετών, ας έχουμε όμως υπόψη μας, ότι μπορεί να πρόκειται για προσπάθεια χειραγώγησης, καθώς θα προσπαθούν οι κυβερνόντες να κατευνάσουν το μένος των λαών τους ή να αποπροσανατολίσουν τα πλήθη, διοχετεύοντας ελεγχόμενες πληροφορίες.

Με μια ματιά στον χάρτη της Νέας Σελήνης διαπιστώνουμε ότι στον 6ο ηλιακό οίκο και στο ζώδιο των Ιχθύων, που αντιπροσωπεύει τις συνθήκες διαβίωσης των λαών, την εργατική τάξη, την δημόσια υγεία αλλά και τα σώματα ασφαλείας, το πολεμικό ναυτικό και στον στρατό έχουμε την παρουσία του Ήλιου, της Σελήνης, του Δία και του Ποσειδώνα, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πλανητών παρατηρείται στον 4ο ηλιακό οίκο (γη, υπέδαφος, γεωργία, καιρικές συνθήκες και σεισμική δράση) και στο ζώδιο του Αιγόκερου, με την δύσκολη τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα. Στον 5ο οίκο δε, που αφορά τις ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, τους εκπροσώπους μας σε άλλα κράτη και τις σχέσεις της χώρας με τα παιδιά, μια ακόμη σύνοδος, αυτή τη φορά μεταξύ Ερμή-Κρόνου αφήνει μια πικρή γεύση.

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς του Μαρτίου συνοδεύεται από πλειάδα όψεων, με κύρια μια σύνοδο Σελήνης-Δία, μια όψη που προαναγγέλλει προσωπική και υλική-πνευματική ανάπτυξη και ένα εξάγωνο Σελήνης-Ουρανού, το οποίοι θα φέρει σε συνδυασμό με τον Δία συναρπαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης και καλή τύχη. Πέρα από τις θετικές αυτές όψεις όμως, υπάρχουν και μια σειρά από συνόδους που καθιστούν το καινούργιο φεγγάρι του Μαρτίου έντονο και ενδεχομένως δύσκολο. Πρόκειται για την σύνοδο Ερμή-Κρόνου και για την τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα.

Εκ πρώτης όψεως, ο χάρτης της Νέας Σελήνης δείχνει ότι ο Μάρτιος δεν θα είναι τουλάχιστον σε συμπαντικό επίπεδο, ένας ήρεμος μήνας. Οι απόψεις των αντιμαχόμενων πλευρών θα είναι αποκλίνουσες, χωρίς καμία διάθεση για συμβιβασμό, με την προπαγάνδα από την άλλη να παίρνει απίστευτες διαστάσεις, διαστρεβλώνοντας τα πάντα. Η σύγκρουση στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει την πάλη μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλει να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη και να επιβληθεί ισοπεδωτικά στους λαούς, και των πολέμιων της, που μάχονται για τα ιδανικά και τα ιδεώδη! Πρόκειται για μια τιτανομαχία, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της ανθρωπότητας για τις επόμενες δεκαετίες. Προς το παρόν όμως, μόνο ένας ηγέτης τόλμησε να ορθώσει το ανάστημα του στο σχεδιαζόμενο ανοσιούργημα, και οφείλουμε σαν ελεύθερα και ακόμη σκεπτόμενα όντα, να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην επικράτηση του.

Ο Πλούτωνας έχει φτάσει ήδη στην 27η μοίρα του Αιγόκερου και χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή, μέχρι να κάνει το πέρασμα του στο ζώδιο του Υδροχόου και να τραβήξει το χαλί κάτω από το καπιταλιστικό οικοδόμημα, φέρνοντας την οριστική κατάρρευση του. Και επειδή ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει την ελίτ, την κορυφή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής πυραμίδας, άρα και τις οικογένειες εκείνες που κινούν παρασκηνιακά τα πολιτικά νήματα στις μεγάλες πρωτεύουσες των σύγχρονων αυτοκρατοριών, η οικονομική κατάρρευση θα αφαιρέσει από τα χέρια τους τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά τους όπλα και θα τις απογυμνώσει από κάθε εξουσία επάνω μας.

Η 12η μοίρα των Ιχθύων που λαμβάνει χώρα η παρούσα Νέα Σελήνη συνδέεται με το μυστικό και το απόκρυφο, με μυστικές πληροφορίες, με κατασκοπία, με το παρασκήνιο και τις απόκρυφες δραστηριότητες της ελίτ κατά της ανθρωπότητας. Μόνο που και στις τάξεις της ελίτ υπάρχουν έριδες και διαμάχες για την ιεραρχία, συνομωσίες και μάχες επιβίωσης, που θα εκθέσουν άθελα τους ένα μέρος της πραγματικότητας των ημερών μας. Εάν αναλογιστούμε δε ότι και ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην 22η μοίρα των Ιχθύων, η κατάσταση μόνο ήρεμη και ήπια δεν είναι, καθώς από την θέση του αυτή προλέγει για μεγάλο κίνδυνο, συνομωσίες, προκλήσεις και συγκρούσεις.

Η κύρια όψη του φεγγαριού αυτού είναι μια ευεργετική σύνοδος με τον Δία. Είναι μια εξαιρετική όψη σε προσωπικό επίπεδο για να επεκτείνει κανείς τις δραστηριότητες του ή να διευρύνει τους ορίζοντες του. Η σύνοδος Σελήνης-Δία ευνοεί τις νέες σχέσεις, την έναρξη καινούργιων έργων ή τις νέες επενδύσεις. Μια νέα σελήνη είναι εκ των πραγμάτων μια καλή χρονική στιγμή να ξεκινήσει κανείς νέες προσπάθειες ή δράσεις, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με τον επεκτατικό Δία. Χρειάζεται όμως και κάποια προσοχή και αυτοσυγκράτηση, καθώς μερικές φορές η σύνοδος αυτή μπορεί να επιτείνει τις αρνητικές εκφάνσεις του Δία, που είναι η υπερβολή, η απληστία και η ανηθικότητα.

Στην θετική επιρροή του Δία στην Νέα Σελήνη έρχεται να προσθέσει και την δική του δυναμική ένα θετικό εξάγωνο ΣελήνηςΟυρανού που μπορεί να φέρει εν δυνάμει θετικές αλλαγές, ευχάριστες εκπλήξεις και ευεργετικές συναντήσεις. Η τάση μας για αυτονομία και ανεξαρτησία κινήσεων μπορεί να μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αγνοούσαμε και να βιώσουμε κάτι εντελώς νέο. Είναι ένα φεγγάρι που μας βοηθάει να αισθανθούμε άνετα στο πετσί μας και να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Και ως εκ τούτου, είναι ιδανική να ακούσουμε την διαίσθηση μας και να ρισκάρουμε. Μέσα από εναλλακτικές οδούς και ανατρεπτικές ιδέες μπορούν να ανοίξουν νέοι δρόμοι που θα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην μελλοντική μας πορεία.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ουρανού θα μπορούσε να φέρει αναφορικά με την κοσμική αστρολογία ξαφνικές και αναπάντεχες εξελίξεις, ακόμη και μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων, μόνο που τα όποια αποτελέσματα θα είναι προσωρινά. Η πάλη μεταξύ φωτός και σκότους θα συνεχιστεί, ενώ η πλανητική ευθυγράμμιση στο ζώδιο των Ιχθύων θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πνευματική αφύπνιση, που θα μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε και να βγούμε από την βαθιά μας πλάνη, αφομοιώνοντας τον πραγματικό κόσμο που μας περιβάλει, και όχι το matrix που ζούμε.

Στον αντίποδα των θετικών όψεων της Νέας Σελήνης με Δία και Ουρανό, έχουμε σειρά δύσκολων όψεων που έρχονται να «ισορροπήσουν» τις ενέργειες. Μια σύνοδος Ερμή-Κρόνου που λαμβάνει χώρα είναι μια εξ ίσου ισχυρή όψη με την σύνοδο Σελήνης-Δία και εν δυνάμει θα μπορούσε να εξουδετερώσει την αισιοδοξία και την θετική ενέργεια που φέρνει μαζί του ο Δίας. Η σύνοδος Ερμή-Κρόνου μας προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα, μας θυμίζει τις προσωπικές μας ευθύνες και πως θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι στις κινήσεις μας. Πρόκειται κατά βάση για μια απαισιόδοξη και βαριά όψη, που συνοδεύεται πολλές φορές από ξεσπάσματα κακίας, αιχμηρή κριτική που πληγώνει, κακή ψυχολογία, άσχημα νέα και μια πιθανή απομόνωση. Για να αποφύγει κανείς τις ιδιαίτερα αρνητικές επιρροές της όψης συνιστάται να αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια σε απαιτητικές δράσεις ή εργασίες ώστε να ξεχαστεί.

Σε κοσμικό επίπεδο η σύνοδος αυτή θα ξεσκεπάσει σκάνδαλα της πολιτικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής ελίτ που έχουν σχέση με την παιδική κακοποίηση. Ο Κρόνος δε, έχοντας προχωρήσει στην 18η μοίρα του Υδροχόου, πρόκειται να αποκαλύψει με τον πιο άγριο τρόπο πραγματικά δυσάρεστες αλήθειες που σχετίζονται με την ελίτ και τα προνόμια της ή και οργανωμένες επιθέσεις και δολοφονίες εναντίων κυβερνήσεων, εθνών ή θρησκειών. Άλλωστε από την θέση του αυτή ο Κρόνος φροντίζει να βγάζει τον χειρότερο μας εαυτό, με βιασμούς, λεηλασίες, επιθέσεις, δολοφονίες και ληστείες. Βρίσκεται στις μοίρες εκείνες που θα φέρουν φτώχια και πείνα, κακές σοδιές, μικρές παραγωγές και μεγάλη ζήτηση, κακές καιρικές συνθήκες και έντονη σεισμική δράση, αποσυντονίζοντας το σύμπαν γύρω μας.

Η Αφροδίτη από την άλλη σε σύνοδο με τον Άρη δημιουργεί μια παθιασμένη ατμόσφαιρα! Αυξάνει την σεξουαλική μας ορμή και μας κάνει πιο ελκυστικούς στους γύρω μας. Είναι μια όψη που βοηθάει να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιρροές της συνόδου Ερμή-Κρόνου, καθώς στρέφει την προσοχή μας σε ζητήματα συναισθηματικής φύσης και αισθήσεων και μας βοηθάει να ζήσουμε μια ερωτική φαντασίωση ή μια εξαιρετική ρομαντική περιπέτεια.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα από την άλλη φέρνει πάθος, βάθος συναισθημάτων και ένταση στον έρωτα. Είμαστε παθιασμένοι και αναζητούμε απελπισμένα την αγάπη και την στοργή σε μια σχέση, υφιστάμενη ή καινούργια. Οι αδέσμευτοι θα μπορούσαν να αισθανθούν μια στιγμιαία έλξη για ένα άτομο, κάτι που θα τους οδηγήσει με την όψη αυτή σε μια καρμική σχέση, η οποία θα αλλάξει την ζωή τους ριζικά. Ο σκοτεινός Πλούτωνας όμως θα μπορούσε να μας οδηγήσει με την ίδια ευκολία σε εμμονικές συμπεριφορές ή καταναγκασμούς, σε κτητικότητα, εκρήξεις ζήλιας και παραλογισμούς πέραν κάθε ορίου.

Παράλληλα όμως βρίσκεται σε σύνοδο και ο Άρης με τον Πλούτωνα, που φέρνει την ακράτητη επιθυμία μας για δύναμη, έντονη φιλοδοξία και σεξουαλική ορμή. Η τεράστια ανάγκη μας για επιτυχία και κατάκτηση δύναμης, παράλληλα με την έντονη ανάγκη για αγάπη και στοργή που φέρνει η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα θα μπορούσε να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο να έρθει σε μια υγιή ισορροπία. Είναι πολύ πιθανό ο συνδυασμός των όψεων της τριπλής συνόδου να  βγάλει επιθετικές και αδίστακτες συμπεριφορές, ξεσπάσματα οργής και βίας, να γίνει η αιτία για σεξουαλική κακοποίηση, ακόμη και πόλεμο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό. Ο συνδυασμός των ενεργειών της τριπλής συνόδου Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα θα πρέπει να κατευθυνθεί επιτηδευμένα σε εποικοδομητικές δράσεις, γιατί υπό διαφορετικές συνθήκες συνοδεύεται από μια καταστροφική απελευθέρωση ενέργειας που σαρώνει και διαλύσει τα πάντα γύρω του. Αφιερώστε πάθος και δημιουργική ορμή σε κάτι που σας συναρπάζει, εκμεταλλευόμενοι τις ενέργειες των τριών πλανητών, ώστε να φέρετε θετικές αλλαγές στην ζωή σας και μην επιτρέπετε στον καταχθόνιο Πλούτωνα να γκρεμίσει ότι με κόπο οικοδομήσατε.

Σε κοσμικό επίπεδο η τριπλή σύνοδος Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα επιταχύνει την εκδήλωση εκρηκτικών καταστάσεων στην οικονομία, στην διεθνή διπλωματία αλλά και στο περιβάλλον. Η ένταση θα είναι πανταχού παρούσα και θα φέρει αύξηση των εγκληματικών ενεργειών και των δολοφονιών, καθώς και των βιασμών και εμπρησμών. Θα φέρει ακρότητες πάσης φύσης, προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης, διαστροφές και λαγνεία, θα απελευθερώσει όλη δηλαδή την μαύρη ενέργεια που κουβαλάμε σαν ανθρώπινο είδος το διάστημα αυτό μέσα μας.

Σε επίπεδο τεκτονικό, όλες αυτές οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις επισπεύδουν την εκδήλωση σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων στα ενεργά ρήγματα του φλοιού της γης. Και όσο η προσέγγιση Δία-Ποσειδώνα στους Ιχθείς συνεχίζεται, που θα κορυφωθεί τον επόμενο μήνα, όλο και αυξάνεται περισσότερο ο κίνδυνος για καταστροφές από το νερό ή ο κίνδυνος για τσουνάμι από έναν μεγάλης έντασης σεισμό ή μια πιθανή, ίσως και υποθαλάσσια, ηφαιστειακή έκρηξη.

Ως προς την θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι σε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνων εντάσεων, οι τραγικές για μια ακόμη φορά πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης θα την οδηγήσουν μέσα στις επόμενες βδομάδες σε πολύ σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μας με μεγάλες δυνάμεις, καθώς και σε αναταραχές και σκάνδαλα που θα φέρουν την κυβέρνηση σε απίστευτα δύσκολη θέση σε εξωτερικό και εσωτερικό. Τα προβλήματα στο Αιγαίο θα ενταθούν και ας έχουμε υπόψη μας, ότι οι πλανητικές αυτές ευθυγραμμίσεις του Μαρτίου φέρνουν σε βάθος χρόνου de facto αλλαγές συνόρων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ανήκουμε στην πλευρά των χαμένων, αν και με το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί την τελευταία εικοσαετία, η μοίρα μας έχει σχεδόν προδιαγραφεί, εάν δεν συμβεί στο μεταξύ κάποια κατακλυσμιαίων διαστάσεων ανατροπή…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Έρωτες για τρία ζώδια

Θέλετε να βιώσετε και πάλι το σκίρτημα ενός νέου έρωτα; Ή μήπως σας έχουν πληγώσει οι εμπε…