Νέα Σελήνη της 21 Ιανουαρίου στον Υδροχόο Αιφνίδια γεγονότα και ξαφνικές ανατροπές!

Η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς λαμβάνει χώρα στις 21 Ιανουαρίου, στις 22:53 ώρα Ελλάδος, και βρίσκεται στην 1ο 32΄ του ζωδίου του Υδροχόου. Κάθε σελήνη στον Υδροχόο αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση που έχουμε με τα συναισθήματά μας, καθώς στην θέση αυτή τονίζει την ανάγκη μας για συναισθηματική ελευθερία. Βρισκόμενοι ωστόσο ανάμεσα σε πλήθη κόσμου είμαστε πολύ πιο εύκολα σε θέση να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματα μας, που δεν είναι κατ’ ανάγκη θετικά, γιατί πολύ συχνά εκφράζουμε χωρίς αναστολές τις φοβίες μας, την ζήλια ή τον θυμό μας.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς, συμπίπτει σχεδόν χρονικά με την κινεζική πρωτοχρονιά (η πρωτοχρονιά των Κινέζων είναι στις 22 Ιανουαρίου), είναι όμως και στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, που και τα τρία αυτά στοιχεία υποδηλώνουν νέα ξεκινήματα. Είναι σαν να κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ζωής και να ανοίγει με το καινούργιο φεγγάρι αυτό ένας νέος.

Εάν εξετάσουμε την σημειολογία του συμβόλου Sabian για την πρώτη μοίρα του Υδροχόου, αυτό απεικονίζει μια παλιά πλινθόκτιστη ιεραποστολή που στέκει αγέρωχη, παρά το πέρας του χρόνου. Το σύμπαν μας υποδεικνύει ότι οι χώροι λατρείας μπορούν και ίσως πρέπει να γίνουν και πάλι τα ασφαλή μας καταφύγια, μακριά από τις οχλήσεις και τους πειρασμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Γιατί είναι οι χώροι που μπορούμε να αισθανθούμε ασφαλείς, να επανασυνδεθούμε με το Θείο σπόρο που φέρουμε μέσα μας, να βρούμε γαλήνη και παρηγοριά. Είναι μια πλευρά της ζωής μας που έχουμε παραγκωνίσει προ πολλού στο κυνήγι του χρήματος και της επιτυχίας, κάτι που μας έχει οδηγήσει σε τεράστια αδιέξοδα. Η προτροπή του συμβόλου στην παρούσα Νέα Σελήνη τονίζει την επιτακτική ανάγκη να στραφούμε σε πιο πνευματικά μονοπάτια, ανοίγοντας έτσι νέους κύκλους ζωής και δημιουργίας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου ενεργοποιεί τον 4ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου με την παρουσία του Ήλιου, της Σελήνης, του Ερμή και του Πλούτωνα. Σε προσωπικό επίπεδο ο οίκος αυτός μας ωθεί να στρέψουμε την προσοχή μας στα του οίκου μας, στις ενδοοικογενειακές μας σχέσεις. Σε κοσμικό ωστόσο επίπεδο ο τέταρτος ηλιακός οίκος είναι συνδεδεμένος με την γη και τις σοδειές, το υπέδαφος και τα ορυχεία, την τεκτονική δράση και τις καιρικές συνθήκες. Τέλος, απεικονίζει την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Ζητήματα αυτού του οίκου θα μας απασχολήσουν τις βδομάδες που ακολουθούν.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στον Ζυγό, ένα ζώδιο ψύχραιμο στην εκτίμηση των καταστάσεων και αντικειμενικό στις απόψεις του. Δυσκολεύεται ωστόσο να πάρει αποφάσεις, ταλαντεύεται προς τα που να γύρει την πλάστιγγα και τι κατεύθυνση να δώσει στις πράξεις του. Είναι το ζώδιο των συμβιβασμών και της διπλωματικής προσέγγισης, όπου και όταν ενσκήπτουν προβλήματα, καθώς αγαπά την αρμονία, υπάρχουν ωστόσο φορές που κυριαρχείται από οπορτουνισμό, ξεχνώντας τις καλές του προθέσεις. Σχηματίζει ο Ωροσκόπος τετράγωνο με τον Ερμή σε στάση (εκνευρισμός και διάσπαση προσοχής), τρίγωνο με τον Άρη σε στάση (διεκδίκηση και άφθονη ενέργεια) και αντίθεση με τον Δία (αλαζονική και βίαια συμπεριφορά, καθώς και προβλήματα υγείας).

Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, το Μεσουράνημα της, που αντιπροσωπεύει τις κυβερνήσεις, βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, που μας ωθεί να συμπεράνουμε, ότι πολλές πλέον κυβερνήσεις θα στρέψουν την προσοχή τους στα της χώρας τους, μια και η κατάσταση σε πολλές χώρες τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ενεργοποιείται δε ο οίκος από την παρουσία της Λίλιθ, της Μαύρης Σελήνης, που από την θέση της αυτή αρνείται να υποταχθεί ή να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές της κοινωνίας. Δείχνει καθαρά το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κοινωνιών και των κυβερνήσεων, οι διαχειριστές της εξουσίας όμως ελάχιστη διάθεση θα επιδείξουν να συμμορφωθούν με τις επιταγές των ψηφοφόρων τους. Το τετράγωνο δε που σχηματίζει το Μεσουράνημα με τον Δία, δείχνει ότι οι κατέχοντες την εξουσία υπερεκτιμούν τις δεξιότητες, τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους, που τις περισσότερες φορές υπολείπονται αισθητά των φιλοδοξιών τους, και αυτό θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα τους.

Ανάμεσα στις όψεις της Νέας Σελήνης ξεχωρίζει η σύνοδος της με τον Πλούτωνα, ενώ μεταξύ των δευτερευουσών μια σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου. Η σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα γεννά συγκρούσεις με τους γύρω μας, καθώς πεισμώνουμε πολλές φορές χωρίς λόγο. Κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα, με αποτέλεσμα όταν πιά αυξηθεί η εσωτερική πίεση που νοιώθουμε, να οδηγούμαστε σε συναισθηματικές εκρήξεις. Υπό την επιρροή της όψης είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς μαζί μας, ενώ αποκλείεται να αλλάξουμε άποψη ή να δείξουμε διάθεση συμβιβασμού. Κάνουμε πολλές φορές ξαφνικές και αψυχολόγητες αλλαγές, ακόμη και σε σημαντικά ζητήματα της προσωπικής ή επαγγελματικής μας ζωής. Οι δεσποτικές μητέρες ασκούν αφόρητη πίεση στα παιδιά τους την περίοδο αυτή, κάτι που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε εκρήξεις στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στην κοσμική αστρολογία μπορούμε να περιμένουμε εντάσεις στα κοινοβούλια των κρατών, καθώς οι αψιμαχίες θα είναι έντονες και η ασυνεννοησία απόλυτη. Η παρουσία δε του Πλούτωνα σε έναν οίκο που αντιπροσωπεύει την γεωργική παραγωγή, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τους σεισμούς, μας προϊδεάζει για έντονες ανατροπές των καιρικών συνθηκών που θα έχουν επίπτωση στην γεωργική παραγωγή, αλλά και για ένα διάστημα ακόμη πιο έντονης σεισμικής δράσης. Προσοχή ίσως να χρειαστεί και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας να πρέπει να παρθούν στις εξορυκτικές δραστηριότητες, μια και η παρουσία του Πλούτωνα  μπορεί να φέρει ατυχήματα.

Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα από την άλλη είναι μια έντονα ενεργειακά όψη, που αναμένεται να φέρει απροσδόκητες και σημαντικές αλλαγές. Σε προσωπικό επίπεδο η όψη αυτή μπορεί να γεννήσει την ανάγκη για μια πιο πνευματική ζωή και να στρέψουμε την προσοχή μας σε οτιδήποτε δίνει τροφή στο πνεύμα μας. Είναι όμως και μια όψη που μπορεί να πυροδοτήσει σε κάποιους την διάθεση να χειραγωγήσουν τους γύρω τους, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν αυτό που επιθυμούν διακαώς. Η ανάγκη για επιτυχία είναι απίστευτα ισχυρή, και για να την ικανοποιήσουν κάποιοι μπορεί να καταφύγουν σε οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Η όψη αυτή μας οδηγεί σε προβληματισμούς, καθώς η χειραγώγηση των μαζών είναι έτσι και αλλιώς εξαιρετικά έντονη την περίοδο που διανύουμε. Το διάστημα που ακολουθεί δε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα γίνει πολύ πιο έντονη, αποσυντονίζοντας μας πλήρως. Ο Πλούτωνας ωστόσο από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου ξεθάβει κρυμμένα μυστικά, φέρνει στην επιφάνεια άνομες πράξεις και τιμωρεί με αποκαλύψεις και σκάνδαλα. Και άλλα σκάνδαλα λοιπόν θα γίνουν γνωστά, και άλλα πρόσωπα που καταχράστηκαν θέσεις και χρήμα θα υποστούν στην καλύτερη περίπτωση ταπείνωση και δημόσιο εξευτελισμό, γιατί έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για ένα γενικό ξεκαθάρισμα, ώστε να κλείσουν κάποιοι παλιοί κύκλοι κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο δημιουργεί προβλήματα στις αισθηματικές σχέσεις, μια και μας είναι δύσκολο να συνδεθούμε με το ταίρι μας συναισθηματικά. Στις καινούργιες σχέσεις η δυσκολία αυτή γίνεται ακόμη πιο εμφανής, καθώς οι σύντροφοι δεν είναι σίγουροι ή δεν εμπιστεύονται τα συναισθήματα τους. Εάν καταφέρουν όμως να ξεπεράσουν τον σκόπελο αυτό, τότε η σχέση θα επιδείξει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα στον χρόνο. Η προσήλωση ωστόσο και η δέσμευση στην σχέση δεν έχει να κάνει τόσο με το συναίσθημα της αγάπης, όσο με τις κοινωνικές επιταγές ή προσδοκίες. Σε κοσμικό επίπεδο, η σύνοδος λαμβάνει χώρα στον 5ο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που έχει σχέση με τις πρεσβείες και τις διπλωματικές αντιπροσωπίες. Ίσως το διάστημα που ακολουθεί να υπάρξουν κάποιες τριβές στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ χωρών, ίσως και κάποιες κρίσεις. Και καθώς ο πέμπτος οίκος αφορά τις σχέσεις των κρατών με τα παιδιά, θα υπάρξει πιθανά μια δυσκολία ή αμηχανία στην διαχείριση των καταστάσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα αφορούν για μια φορά ακόμη την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η Νέα Σελήνη στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου μπορεί να φέρει ξαφνικές ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις, που πολλούς θα τους βρουν απροετοίμαστους. Αν και θα δοκιμαστεί σκληρά η εσωτερική μας δύναμη και η αντοχή, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λυτρωτικό. Απρόβλεπτα γεγονότα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά ρήγματα στην απολυταρχική διακυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, που σε συνδυασμό με την σταδιακή αφύπνιση των λαών, θα φέρουν σε βάθος χρόνου μεγάλης έκτασης πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μόλις λίγους μήνες εισέρχεται ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, θέτοντας το λιθαράκι του για μια νέα συλλογικότητα, μια καινούργια φιλοσοφία συνύπαρξης, απομακρύνοντας μας σταδιακά από την ομοιογενοποίηση και την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης. Στις κοινωνίες του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, η ατομικότητα όχι απλά θα γίνεται αποδεκτή, αλλά θα θεωρείται σημαντικό συστατικό στην δημιουργία ενός πολύχρωμου συνόλου, που θα μπορεί να γεννά ιδέες και να προωθεί την αγαστή συμβίωση για το καλό του συνόλου.

Η Νέα Σελήνη στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου αποτελεί κατά ένα τρόπο ένα κάλεσμα προς όλους μας να μοιραστούμε με τους συνοδοιπόρους μας τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για το μέλλον, αφήνοντας πίσω μας κάθε τι αρνητικό, ανοίγοντας παράλληλα ένα παράθυρο σε πιο πνευματικούς κόσμους. Παλιοί κύκλοι πρέπει να κλείσουν οριστικά και καινούργιοι και ποιο αισιόδοξοι να ανοίξουν. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες της πλήρους αποδόμησης της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, που θα έρθει μέσα από αναπάντεχα, ίσως και κοσμογονικά γεγονότα.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στον Λέοντα (11.7-5.8.2024)

Ο τρόπος που κερδίζουμε τα χρήματα μας, το τι αντιλαμβανόμαστε σαν όμορφο ή άσχημο καθώς κ…