Πανσέληνος-Μερική Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου 2023 : Πείσμα, συγκρούσεις, μίσος και μισαλλοδοξία

Η Πανσέληνος στις 28 Οκτωβρίου κλείνει τον φθινοπωρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, με μια μερική σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο, ορατή από την Ωκεανία και μέρος του Ειρηνικού, την Ευρώπη, την Αφρική, τον Ατλαντικό Ωκεανό, τμήμα της Βορείου Αμερικής και από το μεγαλύτερο μέρος της Νοτίου Αμερικής. Αποτελεί την τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και αναμένεται να ολοκληρωθούν γεγονότα που ξεκίνησαν με την ενεργοποίηση του άξονα τον Νοέμβριο του 2021. Πραγματοποιείται στις 5 μοίρες και 8 λεπτά του Ταύρου, στις 23:23 τοπική ώρα, επηρεάζοντας κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου).

Ο Ταύρος είναι ζώδιο που αποζητά την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ζωή και την βρίσκει συνήθως μέσα από τα υλικά του αποκτήματα. Τώρα όμως, ζώντας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, θα είναι αρκετά δύσκολο να την βρει. Θα πρέπει να αποδεχτεί κανείς τις αλλαγές σαν μέρος της ζωής και να προσαρμόζεται με ευελιξία στις συνθήκες της εκάστοτε εποχής. Η ασφάλεια δεν θα πρέπει να εμπεδώνεται μέσα από υλικές αξίες, αλλά να προέρχεται από την αποδοχή του πραγματικού μας εαυτού.

Η παρούσα έκλειψη σελήνης ενεργοποιεί τον άξονα 4ου και 10ου οίκου, οι οποίοι σχετίζονται στην κοσμική αστρολογία, ο μεν 4ος με τα κτίρια και την γη, την γεωργία και τις σοδειές, το υπέδαφος και τα ορυκτά, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες. Στις δημοκρατικές χώρες αντιπροσωπεύει επίσης την αντιπολίτευση. Ο 10ος οίκος δείχνει τον αρχηγό του κράτους και την κυβέρνηση, τα δημόσια πρόσωπα και την υψηλή κοινωνία. Εξουσιάζει δε την τιμή και την φήμη μιας χώρας. Η ενεργοποίηση του άξονα 4ου – 10ου οίκου φέρνει συχνά έντονες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης αλλά και κυβερνητικές κρίσεις, καθώς και τεκτονικά φαινόμενα, ειδικά εάν συνδυάζεται με την ενεργοποίηση πλανητών, επικίνδυνων για εκδήλωση σεισμών, όπως συμβαίνει τώρα με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο.

Ο Ωροσκόπος της Έκλειψης είναι στον Καρκίνο, ένα ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη, μια θέση που επιτείνει το συναίσθημα, φέρνει συναισθηματικές εξάρσεις, που μας ωθεί να βιώσουμε και το αίσθημα της ανασφάλειας πολύ πιο έντονα. Ο κυβερνήτης του Καρκίνου, η Σελήνη, βρίσκεται στον Ταύρο και στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου, που υποδηλώνει πείσμα και επιμονή από τους κυβερνόντες να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Ουρανό (επιδέξια και πρωτότυπη συμπεριφορά) και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (ικανότητα αναγέννησης, αρνητική δημόσια εικόνα λόγω κακής συμπεριφοράς).

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου της έκλειψης βρίσκεται κυρίως στον Κριό, ένα ζώδιο παρορμητικό, μια ηγετική φύση, που πρώτα δρα και μετά σκέφτεται. Ο κυβερνήτης του ο Άρης διέρχεται τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου, και φαίνεται να επιδρά στην οικογενειακή ζωή και στις προσωπικές μας σχέσεις. Το Μεσουράνημα ενεργοποιείται από την παρουσία της Σελήνης, του Δία, του Βόρειου Δεσμού και του Χείρωνα.

Η Πανσέληνος-Έκλειψη Σελήνης σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ερμή και με τον Άρη, σύνοδο με τον Δία, εξάγωνο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Από άποψη δευτερευουσών όψεων, σχηματίζεται μια σύνοδος Ερμή-Άρη, μια αντίθεση Ερμή-Δία, ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, μια αντίθεση Άρη-Δία και ένα τετράγωνο Πλούτωνα-Βόρειου Δεσμού. Πλούσια σε όψεις η Έκλειψη στον Ταύρο, αρκετές από τις οποίες είναι δύσκολες.

Η αντίθεση της έκλειψης με τον Ερμή στον Σκορπιό, φέρνει μια πολύ γρήγορη εναλλαγή σκηνικού, καθώς και έντονες μεταπτώσεις διαθέσεων. Ο Ερμής από τον Σκορπιό δεν ενδιαφέρεται για την συμφιλίωση, παρά θα χρησιμοποιήσει την γόνιμη φαντασία του για να οργανώσει μεθοδικότατα την εκδίκηση του. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς στις ταχύτατα εναλλασσόμενες συνθήκες που θα επικρατούν γύρω μας, και η συνεχής αβεβαιότητα θα οδηγήσει πολλούς στην ασφάλεια του σπιτιού τους, περιορίζοντας τις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να αναλάβει κανείς έργα μεγάλης κλίμακας, γιατί μπορεί να υπάρξουν ριζικές ανατροπές την επόμενη στιγμή. Προγραμματίστε μικρές τροποποιήσεις των δράσεων σας, εάν θα πρέπει να αλλάξετε κάτι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Η αντίθεση Σελήνης-Άρη στον Σκορπιό απελευθερώνει ισχυρή επιθετική ενέργεια και λειτουργεί διασπαστικά στο συλλογικό υποσυνείδητο. Είναι μια όψη που προκαλεί παρορμητικές ενέργειες, χωρίς να σκεφτούμε διεξοδικά οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στα προβλήματα που εμφανίζονται, με αποτέλεσμα να πρέπει να υποστούμε στην συνέχεια τις συνέπειες των δράσεων μας. Ο Άρης στον Σκορπιό απολαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να κρύψει την δύναμη του, την οποία θα αποκαλύψει την κατάλληλη χρονική στιγμή. Δεν κάνει τίποτε που δεν θέλει πραγματικά και προκαλεί ακραία συναισθήματα, είτε πίστης και αφοσίωσης, είτε αντίθετα εχθρότητας και μίσους. Είναι δε από την θέση του αυτή βάναυσα ειλικρινής. Η όψη μπορεί να φέρει έντονες αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και ρίξεις, ιδιαίτερα για οικονομικά θέματα ή υλικά αποκτήματα, μια και η Σελήνη βρίσκεται στον Ταύρο. Υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος για οδικά ή λοιπά ατυχήματα, καθώς επικρατεί ανυπομονησία αλλά και απροσεξία.

Η σύνοδος Σελήνης με τον ανάδρομο Δία, μπορεί να μεγεθύνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Ενδεχομένως να είναι τα συναισθήματα μας υπερβολικά ή οι αντιδράσεις μας δυσανάλογα έντονες. Ο πλανήτης της εύνοιας και των ευκαιριών, μπορεί να μας οδηγήσει στην υπερβολή και στον ενθουσιασμό, και μέσα από μια επίπλαστη αισιοδοξία να πάρουμε αψυχολόγητα ρίσκα. Χρειάζεται προσοχή για να μην εκθέσουμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις που θα τις μετανιώσουμε και θα κληθούμε να πληρώσουμε βαρύ τίμημα. Ίσως όμως η όψη αυτή να φέρει σε κάποιους ευκαιρίες επέκτασης ή την δυνατότητα να επιλύσουν κάποια από τα προβλήματα τους.

Το εξάγωνο της Σελήνης με τον ανάδρομο ακόμη Κρόνο από τους Ιχθείς μας βοηθάει να εστιάσουμε καλύτερα στις δράσεις μας και να θέσουμε σωστά τις προτεραιότητες μας. Ο Κρόνος απαιτεί σοβαρότητα, προσήλωση στον στόχο, ρεαλιστική προσέγγιση και εστίαση στα ουσιώδη. Όσοι καταφέρουν να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές του πλανήτη, με την όψη αυτή έχουν μεγάλες πιθανότητες να ανταμειφθούν για την προσπάθεια τους.

Το τετράγωνο δε της Έκλειψης με τον Πλούτωνα, προκαλεί βαθιά συναισθήματα, τα οποία περιπλέκουν συχνά τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ίσως να εμπλακούμε υπό την επιρροή της όψης σε καταστάσεις, που θα έχουν βαθύ αντίκτυπο στην προσωπική μας ζωή και να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές με βάση τις εμπειρίες που θα βιώσουμε την περίοδο αυτή. Είναι επίσης μια όψη που προκαλεί κακή σχέση με το σώμα μας, δυσκολεύοντας μας να αποδεχτούμε την εμφάνιση μας. Στην κοσμική αστρολογία η όψη μπορεί να διεγείρει ώριμα σεισμολογικά ρήγματα και να προκαλέσει σεισμούς μεγάλης ισχύος με πολύ μεγάλες υλικές καταστροφές. Η πιθανότητα αυτή ενισχύεται από το γεγονός, ότι η έκλειψη συμβαίνει στον Ταύρο, ένα ζώδιο άμεσα συνδεδεμένο με την γη και τα κτίρια, το υπέδαφος και τους σεισμούς.

Η σύνοδος ΕρμήΆρη στον Σκορπιό θα μπορούσε να προκαλέσει έντονες λογομαχίες, αντιπαραθέσεις και αιχμηρά σχόλια. Η συνεννόηση, ειδικά με δύσκολα άτομα, θα είναι τις μέρες αυτές αδύνατη και οι αντιπαραθέσεις ίσως να οδηγηθούν στα άκρα, καθώς οι λέξεις θα πληγώνουν. Είναι μια σκληρή όψη που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, γιατί ότι βγει από το στόμα μας, όποιο σχόλιο καταγραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα μπορεί να αγνοηθεί και οι συνέπειες που θα φέρει, θα μας συνοδεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν όμως σκοπεύετε να διακόψετε οριστικά κάποια σχέση σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Η αντίθεση ΕρμήΔία γεννά ακραίες σκέψεις και ανησυχία. Υπό την επιρροή της μπορεί να αποφασίσει κάποιος να μετακομίσει στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Συχνά ωστόσο προκαλεί σύγχυση πνευματική, δεν είμαστε σίγουροι για τις πεποιθήσεις και τις απόψεις μας, δυσκολευόμαστε δε να μετουσιώσουμε τις σκέψεις ή τις αποφάσεις μας σε πράξη. Το τρίγωνο ΑφροδίτηςΟυρανού είναι μεν μια αρμονική όψη, που προσδίδει έντονη σεξουαλική ενέργεια στα άτομα, δημιουργεί όμως και την διαρκή ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή, κάτι που δεν ευνοεί τις αισθηματικές σχέσεις. Μια σχέση μπορεί να ξεκινήσει σχετικά εύκολα, δεν θα έχει όμως υπό την επιρροή της όψης διάρκεια, γιατί θα βαρεθούμε με την ίδια ευκολία και θα αναζητήσουμε την επόμενη συναρπαστική εμπειρία.

Η αντίθεση Άρη-Δία από Σκορπιό και Ταύρο αντίστοιχα, είναι μια όψη που προκαλεί απερίσκεπτες και ακραίες αντιδράσεις. Υπό την επιρροή της εμμένουμε στις αποφάσεις και στην πορεία που έχουμε χαράξει, δίχως να μπορούμε να αντιληφθούμε τον αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις ή οι πράξεις μας στον άμεσο περίγυρο μας. Η όψη θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους στην ακραία επιθυμία για κατάκτηση περιουσίας, χρήματος, δύναμης και εξουσίας, ενώ άλλους στην εστίαση σε ιδεαλιστικούς στόχους και στην συμμετοχή τους σε ομάδες ομοϊδεατών. Τέλος, το τετράγωνο Πλούτωνα-Βόρειου Δεσμού φέρνει ενίοτε εσωτερική ένταση και συναισθήματα εμμονής, καθώς αισθανόμαστε ότι αντίρροπες δυνάμεις προσπαθούν να μας απομακρύνουν από το μονοπάτι που έχουμε χαράξει. Συχνά ωστόσο έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε παρανοήσει κάτι και γεννάται η ανασφάλεια μέσα μας, ότι ακολουθούμε λανθασμένη διαδρομή. Σε μια θετική εκδοχή της όψης, οπλιζόμαστε με αστείρευτη ενέργεια, που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της ζωής και να βρούμε τον δρόμο μας προς την αυτοπραγμάτωση.

Οι εκλείψεις έχουν πάντοτε έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα και οφείλουμε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί μπορεί να φέρουν θετικές εξελίξεις, ίσως όμως και να γεννήσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η παρούσα έκλειψη στον Ταύρο φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα χρηματικής διαχείρισης και ακίνητης περιουσίας, στα οποία καλό θα ήταν να κινηθούμε με σύνεση και προσοχή. Με κυβερνήτη της έκλειψης την Αφροδίτη, αναμένεται να αναδειχθούν επίσης ζητήματα σχέσεων, επαγγελματικών ή αισθηματικών, που θα μας δυσκολέψουν. Οι όψεις της έκλειψης με Ερμή, Άρη, Δία και Κρόνο μας κάνουν πιο παρορμητικούς, πεισματάρηδες, ανυπόμονους και ενδεχομένως εριστικούς, αλλά και προκλητικά ειλικρινείς, κάτι που μπορεί να φέρει πολλές από τις σχέσεις μας στα όρια τους. Ίσως όμως και να είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ξεκαθαρίσουν κάποιες από τις δύσκολες, μη αρμονικές ή τοξικές σχέσεις μας, κλείνοντας τον κύκλο τους.

Η έκλειψη στον Ταύρο μας προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας αναφορικά με την οικονομική διαχείριση ή την περιουσιακή μας κατάσταση, να δούμε που αποτύχαμε και που σημειώσαμε επιτυχίες. Ίσως να πάρουμε αποφάσεις για το τι μπορούμε να αποχωριστούμε από την ζωή μας, αναφορικά με τα υλικά μας αποκτήματα, ώστε να μειώσουμε το βάρος ή την εξάρτηση μας από αυτά, και τι μας είναι απαραίτητο, ώστε να διατηρήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Υπό την επιρροή του Κρόνου μπορούμε να εστιάσουμε στο ουσιαστικό με μεγαλύτερη ευκολία και να πάρουμε ρεαλιστικές αποφάσεις. Η έκλειψη στον Ταύρο είναι η τελευταία σε ένα κύκλο εκλείψεων, οπότε έχει απίστευτη δύναμη για οριστικά τελειώματα. Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να κλείσετε, να τελειώσετε ή να ολοκληρώσετε, οι βδομάδες γύρω από την έκλειψη έχουν εξαιρετική δυναμική και ευνοούν την δράση προς την κατεύθυνση αυτή. Χρησιμοποιείστε την ενέργεια της και πείτε αντίο σε ότι δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες σας ή δεν σας καλύπτει ψυχικά.

Με τον Ήλιο, τον Ερμή και τον Άρη να διέρχονται τον έντονο και μεταμορφωτικό Σκορπιό, απέναντι από τον σταθερό Ταύρο, το σύμπαν δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, από το να κινηθούμε προς τα μπροστά. Οι εκλείψεις έχουν τον τρόπο τους να μας οδηγούν εκεί που πρέπει να βρεθούμε, και αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει το σύμπαν. Ίσως να αλλάξουν με δραματικό τρόπο οι αξίες μας το διάστημα αυτό και να προσαρμόσουμε ανάλογα την ζωή μας. Ωστόσο, λόγω των αντιθέσεων Άρη-Σελήνης και Άρη-Δία και της συνόδου Άρη-Ήλιου στον Σκορπιό, θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε μικρά, προσεκτικά και καλά μελετημένα βήματα, έχοντας αποκρυσταλλώσει με σαφήνεια την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Δεν πρόκειται για κάτι που μπορούμε να πετύχουμε εύκολα, ο Σκορπιός όμως δεν δέχεται τίποτε λιγότερο από την απόλυτη νίκη, οπότε οι πιθανότητες μας να πετύχουμε είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Ο Πλούτωνας, ο άρχοντας του κάτω κόσμου, είναι εξαιρετικά ενεργός και σε αυτή την έκλειψη, όχι μόνο μέσω των όψεων που σχηματίζει, αλλά και ως κυβερνήτης του Σκορπιού, ο οποίος ενεργοποιείται από την παρουσία του Ήλιου, του Ερμή και του Άρη. Ο Πλούτωνας και κατ’ επέκταση το ζώδιο του Σκορπιού, είναι άμεσα συνδεδεμένοι με θέματα θανάτου και αναγέννησης, ανανέωσης και μεταμόρφωσης. Ίσως αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας ή κάποιες σκιές του παρελθόντος που μας στοιχειώνουν, μπορεί όμως και να έρθουν στην επιφάνεια άβολα μυστικά ή κρυφές καταστάσεις. Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί ο Πλούτωνας αλλά και οι υπόλοιπες όψεις που συνοδεύουν την έκλειψη, να φέρουν πολιτική αστάθεια ή αγώνες για την εξουσία. Η συμπόρευση του Ερμή με τον Άρη μόνο ειρηνική ατμόσφαιρα δεν προμηνύει γύρω μας, κάτι που δεν αποτελεί θετικό οιωνό για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις τόσο στο Ουκρανικό μέτωπο, όσο και στο Ισραήλ.  Το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει και άλλο στις εμπόλεμες περιοχές και υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφύγουν οι καταστάσεις από κάθε έλεγχο. Με τον Δία να εμπλέκεται επίσης στην έκλειψη, μια επέκταση των συγκρούσεων είναι πολύ πιθανή.

Η Πανσέληνος-Έκλειψη στον Ταύρο μπορεί να φέρει σε διάφορες περιοχές του κόσμου έντονα καιρικά φαινόμενα, μεγάλης έκτασης καταστροφές ή σεισμικές δονήσεις μεγάλης έντασης. Με ιδιαίτερα ενεργό τον Πλούτωνα, ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ πιθανό. Το δυτικό τμήμα του Δαχτυλιδιού της Φωτιάς (στις ακτές τις Ασίας), τα ενεργά ρήγματα της Κίνας, της Ινδικής χερσονήσου, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράν, της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, αλλά και τα ρήγματα του Ατλαντικού, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής που βρίσκονται στην τροχιά της έκλειψης και άρα δέχονται μεγαλύτερη πίεση, παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα να εκδηλωθούν ισχυρά τεκτονικά φαινόμενα.

Ο δε ενεργός Κρόνος από τους Ιχθείς, σε συνδυασμό με τις δύσκολες όψεις του Άρη και του Ερμή, μπορεί να φέρει μια αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε πολλά σημεία του πλανήτη, που να υποκινούνται από την μισαλλοδοξία, κυρίως σε ζητήματα πίστης. Το διάστημα διέλευσης του Κρόνου από το ζώδιο των Ιχθύων, οι φανατισμοί σε ζητήματα πίστης θα επιτείνονται και δεν θα λείψουν οι βίαιες συγκρούσεις που θα αποβλέπουν στην επιβολή και την επικράτηση.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη Έκλειψη Σελήνης, που θα απελευθερώσει πολύ θυμό και έντονα αρνητικά συναισθήματα, θα φέρει πολλές συγκρούσεις και ίσως την οριστική διακοπή κάποιων σχέσεων, αισθηματικών ή επαγγελματικών. Συνιστάται να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στον χειρισμό του λόγου τις μέρες γύρω από την έκλειψη, για να μην προκαλέσουμε έκρυθμες καταστάσεις, που δεν θα μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε. Ας αποφύγουμε επίσης παρορμητικές ενέργειες, ιδίως σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, για να μην πάθουμε μεγάλες ζημιές. Ας προφυλαχτούμε όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί ο κόσμος γύρω μας θα είναι ασταθής και τα γεγονότα θα προκαλούν φοβία και ανασφάλεια.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…