Νέα Σελήνη Ολική Ηλιακή έκλειψη στις 8 Απριλίου 2024 : Στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών

Η Νέα Σελήνη στις 8 Απριλίου στο ζώδιο του Κριού κλείνει με μια ολική έκλειψη Ηλίου τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων του 2024. Πρόκειται για μια έκλειψη που πραγματοποιείται στις 19 μοίρες 23 λεπτά του ζωδίου, στις 21:20 τοπική ώρα και θα είναι ορατή από το βόρειο ημισφαίριο, σε ένα τόξο που καλύπτει την απόσταση από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, την Βόρεια και Κεντρική Αμερική, τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, μέχρι και τις ακτές της Δυτικής Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία), και θα έχει διάρκεια στην κορύφωση του φαινομένου 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Όντας στον παρορμητικό Κριό, το φεγγάρι αυτό μπορεί να μας ωθήσει να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με συνοπτικές διαδικασίες, ειδικά εάν αυτά μας δημιουργούν αισθήματα αβεβαιότητας. Η βιασύνη όμως, χαρακτηριστικό της δράσης του Κριού, μπορεί να μας οδηγήσει σε τραγικά λάθη και παραλείψεις, γιατί δεν θα έχουμε σκεφτεί ή αναλύσει με προσοχή κάθε πιθανό σενάριο έκβασης. Αυτή την φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια να δράσουμε παρορμητικά. Θα πρέπει να πάρουμε τον χρόνο μας και να εμβαθύνουμε στο πρόβλημα, ώστε να αποφασίσουμε με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα, ποια πορεία ενδείκνυται να ακολουθήσουμε. Δεν θα είναι ωστόσο εύκολο να δείξουμε υπομονή και αυτοσυγκράτηση, δεδομένου ότι η επιρροή του Άρη στην έκλειψη είναι έντονη, με τις διελεύσεις του Ήλιου, της Σελήνης, του Ερμή, της Αφροδίτης και του Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού. Το πιο πιθανό είναι να βγάλουμε πείσμα, εριστική διάθεση, επιθετικότητα,  ίσως και βίαιη συμπεριφορά, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Η Ολική Έκλειψη Ηλίου του Απριλίου ενεργοποιεί τον 6ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, αυτόν που αφορά τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των λαών, τους εργαζόμενους, την δημόσια υγεία, αλλά και τον στρατό, το πολεμικό ναυτικό και τα σώματα ασφαλείας. Σε προσωπικό επίπεδο έχει σχέση ο 6ος οίκος με τις συνθήκες εργασίας και τις εργασιακές μας σχέσεις, ζητήματα που αφορούν την υγεία και την υγιεινή, αλλά και το περιβάλλον, το φυτικό και το ζωικό βασίλειο.

Ο Ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει στον μυστηριακό και μυστικοπαθή Σκορπιό, με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα. Η θέση αυτή υποδηλώνει την ανάγκη να πολεμήσουμε κατά των σκοτεινών δυνάμεων που ασκούν καταστροφική επιρροή στην ζωή μας. Για ορισμένους οι σκοτεινές αυτές δυνάμεις μπορεί να εδράζουν μέσα τους, υπό μορφή ζήλειας, φθόνου ή λαγνείας για την εξουσία. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, ο Πλούτωνας, κάνει εμφανές ότι μπορεί να υπάρχουν μυστικοί στόχοι στις δράσεις της περιόδου, ίσως όμως να υποβόσκει και μια επαναστατικότητα που θα εκφραστεί με τον καιρό. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε, εάν η έκλειψη φέρει αποκαλύψεις μυστικών σχεδίων δράσης ή εάν ξεσπάσουν σκάνδαλα. Ο Πλούτωνας διέρχεται τον Υδροχόο, μια θέση που ευνοεί την παρορμητική δράση, την επανάσταση και τα ξαφνικά ξεσπάσματα, καθώς ο Υδροχόος κυβερνάται από τον απρόβλεπτο Ουρανό. Ο ωροσκόπος σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη (διεκδίκηση, ενεργειακά αποθέματα και ανθεκτικότητα) και τετράγωνο με τον Πλούτωνα (ακραίες συμπεριφορές, που λειτουργούν σαν μπούμερανγκ).

Το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της έκλειψης ή ο 10ος οίκος βρίσκεται στον Λέοντα με κυβερνήτη του τον Ήλιο, και υποδηλώνει την ύπαρξη ισχυρών φιλοδοξιών για κατάκτηση υψηλών στόχων. Υποδηλώνει όμως και την εμμονική προσκόλληση στην πορεία που έχει χαραχθεί, αλλά και μια αλαζονεία που φέρνει πολλές φορές η εξουσία. Το Μεσουράνημα σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο (κατάκτηση επιτυχίας με την βοήθεια τρίτων), τρίγωνο με την Σελήνη (οι γυναίκες ή το ευρύ κοινό συμβάλουν καταλυτικά στην επιτυχία των στόχων) και τετράγωνο με τον Δία (υπερεκτίμηση των δυνάμεων και ικανοτήτων).

Η κύρια όψη της Έκλειψης είναι μια σύνοδος ακριβείας με τον αστεροειδή Χείρωνα, που υπόσχεται επούλωση τραυμάτων. Καταγράφονται ωστόσο και μια σειρά από συνόδους, που υποδηλώνουν το κλείσιμο αρκετών κύκλων σε πολλαπλά επίπεδα με την ολοκλήρωση γεγονότων ή το πέρασμα τους σε ένα διαφορετικό στάδιο, και το άνοιγμα νέων. Πρόκειται για τις συνόδους Ερμή με Ήλιο και Σελήνη, Αφροδίτης με Ποσειδώνα, Άρη με Κρόνο και Δία με Ουρανό.

Η σύνοδος ακριβείας της Νέας Σελήνης-Ολικής Έκλειψης Ηλίου και του Ήλιου με τον Χείρωνα, καθιστά την έκλειψη αυτή ιδιαίτερη, καθώς η έκφραση της ενέργειας του αστεροειδή είναι ισχυρή. Στην αστρολογία ο Κένταυρος Χείρωνας της ελληνικής μυθολογίας συνδέεται με την διδασκαλία, την σοφία, την δικαιοσύνη, την θεραπεία, την ιατρική και την αστρολογία. Πάνω από όλα όμως αφορά τα τραύματα που φέρουμε από αδικίες της μοίρας. Πρόκειται για τραύματα ψυχικά και σωματικά που δεν έγκειται σε καμία ατομική ή έστω και γονική αστοχία, αλλά σε γενετική κληρονομικότητα ή σε συλλογικές δράσεις που αφήνουν το στίγμα τους, όπως είναι μια γενοκτονία.

Τα παιδικά τραύματα μπορεί τώρα να έρθουν στην επιφάνεια, προκειμένου να θεραπευτούν. Γιατί η κάθε ασθένεια ξεκινάει από το μυαλό, το ίδιο και κάθε θεραπεία. Και ο Χείρωνας μας βοηθάει να πετύχουμε αρμονία μεταξύ μυαλού και σώματος και να θεραπευτούμε, ενδεχομένως και με την βοήθεια ολιστικών θεραπειών. Είναι ο πληγωμένος θεραπευτής, που μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε, πως οι πληγές μας θα μπορούσαν να αποτελούν τα μεγαλύτερα μας δώρα. Υποφέροντας και ξεπερνώντας τον πόνο, θα θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και ευαισθησία απέναντι στον πόνο των γύρω μας.

Η Σελήνη σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον αστεροειδή Δήμητρα (Ceres), μια όψη που θα μπορούσε να φέρει θλίψη στο ευρύ κοινό. Ένα αγαπημένο δημόσιο πρόσωπο ίσως να αποδημήσει ή να υπάρξουν γεγονότα σχετικά με παιδιά, που θα προκαλέσουν συλλογική αναστάτωση και αγανάκτηση. Μερικές φορές η όψη συνδέεται με την εμφάνιση μιας ισχυρής προσωπικότητας που θα συνδέσει την δράση της με ζητήματα φύσης και περιβάλλοντος. Το τετράγωνο Σελήνης-Δήμητρας ενδεχομένως να φέρει στην επιφάνεια προγονικά τραύματα ή την ανάγκη να διαχειριστεί κανείς παιδικά τραύματα, που μέχρι στιγμής βρίσκονται βαθιά θαμμένα μέσα μας.

Το τετράγωνο από την άλλη της Δήμητρας με τον Ήλιο τονίζει την ανάγκη μας να αποδείξουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας ότι αξίζουμε. Και αυτό πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε με την αναρρίχηση μας στην ιεραρχία και την κατάκτηση πλούτου και δύναμης, ώστε να διαγράψουμε την ταπεινή μας προέλευση και να αφήσουμε πίσω μας τα παιδικά μας τραύματα. Τα θέματα που προσπαθούμε να απωθήσουμε από την μνήμη μας και να θάψουμε οριστικά, ενδεχομένως να αφορούν απώλεια, κακοποίηση και πόνο, που πυροδοτούν την ακαταμάχητη ανάγκη μας να κατακτήσουμε την κορυφή του κόσμου, όπου πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μας αγγίξει πια τίποτε.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ερμή μπορεί να κάνει τα συναισθήματα μας πολύ πιο έντονα, να γίνουμε πιο ευαίσθητοι και να παρουσιάσουμε σημαντικές συναισθηματικές και ψυχολογικές μεταπτώσεις. Υπό την επιρροή της μπορεί να έρθουμε πολύ πιο κοντά με κάποιους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να θελήσουμε να απομακρυνθούμε από άτομα ή να διαγράψουμε από την μνήμη μας συμβάντα ή καταστάσεις. Η ισχυρή αυτή επιρροή και η συναισθηματική έξαρση μπορεί να θολώσει την κρίση μας και να κάνουμε σοβαρά λάθη στην λήψη αποφάσεων. Αποτελεί ωστόσο εξαιρετική ευκαιρία να βγάλουμε από πάνω μας ένα βάρος που φέρουμε, με το να μοιραστούμε τον πόνο ή τα συναισθήματα μας με άτομα που εμπιστευόμαστε.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή θα επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και τις επικοινωνίες μας, όπως και τα ταξίδια σε μικρές αποστάσεις. Η όψη φέρνει πνευματική εγρήγορση, ευστροφία, προσαρμοστικότητα και περιέργεια. Θα υπάρξει πληθώρα συζητήσεων, επικοινωνιών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ίσως να εμφανιστούν πολλές καινούργιες πληροφορίες που θα πρέπει να επεξεργαστούμε, ώστε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να κάνουμε σχέδια, να διαπραγματευτούμε ή να γνωρίσουμε καινούργια άτομα. Προσοχή θα χρειαστεί ωστόσο από κάθε άποψη, γιατί ο Ερμής είναι ανάδρομος και ενδέχεται οι συμφωνίες μας να ανατραπούν ή οι γνωριμίες μας να μην έχουν διάρκεια.

Η σύνοδος ΑφροδίτηςΠοσειδώνα θα μπορούσε να φέρει ένα νέο ρομάντζο στην ζωή μας ή να εξελίξει μια υπάρχουσα αρμονική σχέση σε ένα βαθύτερο επίπεδο, φέρνοντας τους συντρόφους πολύ πιο κοντά και από πνευματικής άποψης. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να προκαλέσει απογοητεύσεις, εάν εθελοτυφλούμε και δεν έχουμε αποδεχτεί την σκληρή πραγματικότητα μιας τοξικής σχέσης. Σε επίπεδο καριέρας η όψη δεν θα ήταν ότι καλύτερο, γιατί συνδέεται με ονειροπόληση αλλά και με μια σχετική οκνηρία. Στον ελεύθερο μας όμως χρόνο θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό, που θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μας ελκύει οτιδήποτε όμορφο και θέλουμε να αποφύγουμε πάσει θυσία ότι μας προσγειώνει ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα στον Κριό ενεργοποιεί τον 5ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, έναν οίκο που στην κοσμική αστρολογία απεικονίζει πέρα από την διασκέδαση, τις σχέσεις του κράτους με τα παιδιά, αλλά και την διπλωματική εκπροσώπηση μας στις άλλες χώρες. Όμοια με τις προσωπικές προβλέψεις, η όψη μεταξύ των δύο πλανητών μπορεί να φέρει την βελτίωση κάποιων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ χωρών, όπου υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και διάθεση για αγαστή συνεργασία. Σε περιπτώσεις τεταμένων όμως διπλωματικών σχέσεων, η όψη μπορεί να φέρει καινούργιες εντάσεις, κλιμάκωση ή και διακοπή των διπλωματικών επαφών. Και δεν είναι λίγες οι εντάσεις μεταξύ κρατών που υπάρχουν αυτή την περίοδο.

Η σύνοδος Άρη-Κρόνου θα μπορούσε να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο στον καθένα. Ορισμένοι θα έχουν την παρόρμηση να πραγματοποιήσουν τις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες, ενώ άλλοι θα οπλιστούν με υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ολοκληρώσουν περίπλοκες ή δύσκολες διαδικασίες. Η όψη μας δίνει δύναμη, κουράγιο, θάρρος και την ικανότητα για σκληρή δουλειά, ενδεχομένως όμως να υποβόσκει αγανάκτηση, θυμός και ένταση που καταπιέζουμε. Η εύκολη διέξοδος από την πίεση που δημιουργεί η σύνοδος Άρη-Κρόνου είναι να αγανακτήσουμε, να θυμώσουμε και να εκδικηθούμε. Εάν επιτρέψουμε να εκδηλωθεί η παρόρμηση μας και να επιτεθούμε κατά μέτωπο, οι εξελίξεις που θα προκύψουν θα μπορούσαν να έχουν ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα για μας. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή να αναλάβουμε ρίσκα ή να προκαλέσουμε ρήξεις χωρίς λόγο. Ας μην ξεχνάμε ότι η εριστική συμπεριφορά μας θα μπορούσε να προκαλέσει την μήνη και την εκδικητική μανία ενός ατόμου, κάτι που θα μας εκθέσει σε κίνδυνο. Για να αποφύγουμε τις αρνητικές εκφάνσεις της όψης, καλό θα ήταν την υπερβάλλουσα ενέργεια και την ένταση που θα νοιώσουμε να την διοχετεύσουμε σε δημιουργικές δράσεις.

Η σύνοδος Άρη-Κρόνου στους Ιχθείς ενεργοποιεί τον 5ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, τον οίκο που αφορά τα κτίρια και την γη, την γεωργική παραγωγή, το υπέδαφος, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από τις εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια αλλά και η αντιπολίτευση στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Εντάσεις μπορεί να φέρει η όψη στο εσωτερικό πολλών χωρών, λόγω των αποφάσεων ή των μεθοδεύσεων των κυβερνήσεων. Η σύνοδος των δύο πλανητών σε έναν αστερισμό του νερού θα μπορούσε να φέρει ισχυρά φαινόμενα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, τσουνάμι) το διάστημα που επηρεάζει η έκλειψη, κάτι που θα πλήξει την γεωργική παραγωγή. Είναι πολύ πιθανό δε, να επισπεύσει σε συνδυασμό με την ηλιακή έκλειψη την εκδήλωση ισχυρών σεισμών στις σεισμικά ενεργές περιοχές του πλανήτη.  

Η σύνοδος Δία-Ουρανού φέρνει εκπλήξεις, αιφνίδιες εξελίξεις αλλά και ευκαιρίες από το πουθενά. Λόγω της συμμετοχής του Ουρανού, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί και σε ποιο τομέα της ζωής μας. Πιθανά σενάρια των ημερών είναι ένα απροσδόκητο οικονομικό όφελος, μια προαγωγή στην δουλειά μας ή ένα καινούργιο ειδύλλιο. Θα υπάρξουν λόγω της όψης περισσότερες ευκαιρίες για επίγνωση των καταστάσεων, κάτι που θα μας προσφέρει αυτόματα πολλές περισσότερες επιλογές για την λύση ενός προβλήματος. Με ευελιξία και ανοιχτό μυαλό θα βρεθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Είναι όμως και μια όψη που θα φέρει μια ισχυρή ανάγκη για ελευθερία κινήσεων και την παραμέληση των ευθυνών μας. Η καταπιεσμένη επαναστατικότητα θα βγει τώρα στην επιφάνεια και θα θέσει σε κίνδυνο τα επιτεύγματα μας.

Η σύνοδος των δύο πλανητών στον Ταύρο και στον 7ο ηλιακό οίκο της Νέας Σελήνης του Απριλίου, φέρνει στο προσκήνιο τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Ο 7ος οίκος αφορά το κατά πόσο είναι φιλικές ή εχθρικές κάποιες σχέσεις μεταξύ κρατών, τις διεθνείς συνθήκες, τους φανερούς εχθρούς ενός κράτους και το διεθνές εμπόριο. Ο Ουρανός αναμένεται να φέρει ξαφνικές ανατροπές στο μέτωπο των διεθνών σχέσεων και ο επεκτατικός Δίας μπορεί να μεγεθύνει τον αντίκτυπο των ανατροπών που θα υπάρξουν. Εμπόδια και ανατροπές ίσως να εμφανιστούν και σε επίπεδο διακρατικού εμπορίου, ενδεχομένως λόγω διακοπής κάποιων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ κρατών.

Οι ηλιακές εκλείψεις θεωρούνται στην παραδοσιακή αστρολογία ότι επηρεάζουν τους βασιλείς και τις βασίλισσες, καθώς και τους ηγεμόνες των χωρών. Έτσι η έκλειψη της 8ης Απριλίου θα μπορούσε να φέρει σημαντικές ειδήσεις ή συμβάντα που θα αφορούν παγκόσμιους ηγέτες, ειδικά των χωρών εκείνων, από τις οποίες η ολική έκλειψη θα είναι ορατή, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ή σε όσες χώρες ο γενέθλιος τους χάρτης σχηματίζει σημαντικές όψεις με την έκλειψη.

Ιδιαίτερα ως προς το Ηνωμένο Βασίλειο, η ολική ηλιακή έκλειψη, σε συνδυασμό με τα τετράγωνο του αστεροειδή Δήμητρα, τον ανάδρομο Ερμή αλλά και την σύνοδο Δία-Ουρανού, θα μπορούσε να φέρει αιφνίδιες ανατροπές στον οίκο των Windsor και στον θρόνο. Η έκλειψη στις 19 μοίρες του Κριού, βρίσκεται πλησίον του Μεσουρανήματος του γενέθλιου χάρτη του βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ, που είναι στις 13 μοίρες του Κριού. Όσο για την σύνοδο Δία-Ουρανού, πέφτει στην κορυφή του οίκου των απογόνων του. Εάν εξετάσουμε τον χάρτη του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι η Σελήνη, που σχηματίζει τετράγωνο ακριβείας από τις 19 μοίρες του Καρκίνου με την έκλειψη.

Οι τοποθετήσεις αυτές ίσως να υποδηλώνουν, ότι θα υπάρξει ένα κρίσιμο διάστημα για την βασιλική οικογένεια μεταξύ 8 και 20 Απριλίου, κατά το οποίο θα κορυφωθεί η σύνοδος Δία-Ουρανού, και που θα μπορούσε να φέρει την μετάβαση σε έναν νέο μονάρχη. Ας μην ξεχνάμε δε ότι η βασιλεία του Καρόλου ξεκίνησε με ανάδρομο Ερμή, και με ανάδρομο Ερμή αναμένεται να παραιτηθεί από τον θρόνο ή να ολοκληρωθεί με οποιονδήποτε τρόπο η βασιλεία του. Όσο για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ο Ήλιος της βρίσκεται στις 19 μοίρες του Αιγόκερου, η Σελήνη της στις 18 μοίρες του Καρκίνου, σχηματίζει τετράγωνο στον γενέθλιο χάρτη της με τον Κρόνο στις 21 μοίρες του Ζυγού και γεννήθηκε πάνω σε έκλειψη. Η παρούσα ηλιακή έκλειψη στις 19 μοίρες του Κριού μοιάζει εξαιρετικά καρμική και προμηνύει ένα δύσκολο εξάμηνο για την Κάθριν.

Όσο για τα πολεμικά μέτωπα ανά τον κόσμο, η έκλειψη στον Κριό θα μπορούσε να φέρει τον τερματισμό τους, ίσως όμως να μας εισάγει σε μια νέα φάση τους, διασπείροντας τις συγκρούσεις σε μια ευρύτερη περιοχή και επηρεάζοντας περισσότερες χώρες. Ο Χείρωνας προσπαθεί να φέρει επούλωση των πληγών από τα πολεμικά μέτωπα, αλλά η επιρροή του Άρη είναι τόσο ισχυρή, που η κατάπαυση του πυρός και η εξεύρεση ειρηνικών λύσεων θα αποτελούσε προς στιγμήν ένα ουτοπικό σενάριο.

Με τόσους πλανητικούς κύκλους να ολοκληρώνονται στην έκλειψη, αναμένεται να υπάρξει μια πολύ σημαντική μετάβαση σε πολλά μέτωπα, τόσο στο εσωτερικό των χωρών, όσο και στην διεθνή σκηνή. Με τον επεκτατικό Δία και τον Ουρανό να συνοδεύουν την έκλειψη, οι εξελίξεις προμηνύεται να είναι ξαφνικές, γρήγορες και να πάρουν έκταση. Και ας μην ξεχνάμε τον υπόγειο ρόλο που θα διαδραματίσει ο Πλούτωνας, που μπορεί με τις αποκαλύψεις του να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων. Ας ελπίσουμε μόνο να μην ξεφύγουν οι καταστάσεις από κάθε έλεγχο.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άρης 2024 – Αλλεπάλληλες σύνοδοι και πολεμικές ιαχές

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που στην προσωπική μας ζωή έχει σχέση με την υγεία και την ζωτικότ…