Πανσέληνος στον Αιγόκερω της 24 Ιουνίου ‘21

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σχηματίζεται στις 24 του μήνα, στις 21:39 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Αιγόκερου, στις 3ο 27’. Με ένα φεγγάρι στον Αιγόκερω έχουμε λίγο ή πολύ όλοι την ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και στους γύρω μας, αποζητώντας όμως την αναγνώριση και επιβεβαίωση της προσφοράς μας από τον κόσμο. Με άλλα λόγια, δεν μας αρκεί να προσφέρουμε, μας είναι πολύ σημαντικότερο να γίνει εμφανής η όποια προσπάθεια μας και να επαινεθεί. Αυτό όμως δυστυχώς δεν θα μας βοηθήσει να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα, ούτε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, εάν δεν κάνουμε δουλειά σε πιο εσωτερικό επίπεδο με τον εαυτό μας.

 

Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι το τελευταίο μεγάλο φεγγάρι (Supermoon) της χρονιάς, καθώς θα αρχίσει η Σελήνη να απομακρύνεται και πάλι από το επίγειο και να επιστρέφει σταδιακά στην μέση απόσταση της από την γη. Ως προς τα προσωνύμια που έχουν δοθεί κατά καιρούς στο τελευταίο φεγγάρι της άνοιξης, που κάποιες φορές είναι το πρώτο του καλοκαιριού, καθώς μπορεί να πέφτει μετά την καλοκαιρινή ισημερία, όπως η παρούσα Πανσέληνος, είναι πολλά. Σύμφωνα με κάποιους ιθαγενείς της βορείου Αμερικής είναι η Πανσέληνος της Φράουλας, για άλλους είναι το φεγγάρι των ώριμων μούρων, το φεγγάρι της ωοτοκίας, του πράσινου καλαμποκιού ή του μελιού. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην αρχαία Ρώμη το φεγγάρι αυτό, καθώς και όλος ο μήνας, ήταν αφιερωμένα στην θεά Juno, την θεά-προστάτιδα της οικογένειας, την αντίστοιχη της Ήρας, από την οποία και πήρε το όνομα του ο μήνας Ιούνιος. Την περίοδο αυτή τελούνταν πολλοί γάμοι, με αποτέλεσμα το φεγγάρι αυτό να ονομαστεί από τους Ρωμαίους «του μήνα του μέλιτος».

 

Η τρίτη μοίρα του Αιγόκερου, στην οποία πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουνίου αντιπροσωπεύει τους πολιτικούς αρχηγούς, τους προέδρους χωρών και μεγάλων εταιριών και τις προβεβλημένες ή διάσημες προσωπικότητες των χωρών. Ο πρώτος δε δεκανός όταν είναι ενεργοποιημένος, όπως στην παρούσα περίπτωση, προκαλεί συνομωσίες μεταξύ ανδρών, ενίοτε και πολιτικές δολοφονίες, ενώ η Σελήνη στον τομέα αυτό του ωροσκοπίου βγάζει εξαιρετική σκληρότητα και δυσαρέσκεια. Είναι ο δεκανός που συνδέεται με την πολιτική βία, την καταστολή, τον φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, όπου η άσκηση βίας δεν θεωρείται κατ’ ανάγκη μια αρνητική εξέλιξη, αλλά μια απαραίτητη τακτική κίνηση για να πετύχει κανείς τους στόχους του.

 

Ο πρώτος δεκανός του Αιγόκερου, με κυβερνήτη του τον Δία (ο οποίος κυβερνά τον Τοξότη), συνδυάζει την άκρατη φιλοδοξία και την ανάγκη για κατάκτηση δύναμης και εξουσίας του Αιγόκερου με τον ζήλο και την αφοσίωση του Τοξότη στην διατήρηση της πορείας που έχει επιλέξει να βαδίσει. Είναι ένας δεκανός που μας υποβιβάζει σαν ανθρώπινα όντα, καθώς αγόμαστε και φερόμαστε από τα πιο ποταπά συναισθήματα και κυνηγάμε τον υλικό πλούτο και την εξουσία με σταυροφορική εμμονή.

 

Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία, κάτι που ερμηνεύεται, ότι την περίοδο αυτή θα κάνουμε λάθη και ενδέχεται να ακολουθήσουμε λανθασμένες διαδρομές στην ζωή μας, που θα μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες και ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε βιαστικές ή βίαιες αναπροσαρμογές στην ζωή μας. Μπορεί δε να μας θυμίζει κάτι από τις δυσκολίες των αρχών του χρόνου, τους περιορισμούς και την καταστολή, καθώς είχαμε Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 13 Ιανουαρίου 2021, μια Σελήνη που άνοιξε νέους κύκλους, που τώρα θα έχει έρθει η ώρα να κλείσουν.

 

Μια Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερου (Σελήνη)-Καρκίνου (Ήλιος) απεικονίζει και συνδέεται με τις βασικές μας ανάγκες και τις υλικές μας ανέσεις. Κυβερνήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, ο πλανήτης των περιορισμών, των κανόνων και του καθήκοντος, που στην παρούσα φάση είναι ανάδρομος. Ένας ανάδρομος Κρόνος μας μεταφέρει το μήνυμα, ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της περιόδου, θα πρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας, να βρούμε και να αντλήσουμε τα ψυχικά αποθέματα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να επιβιώσουμε και να αντέξουμε στις δυσκολίες. Όντας δε στον Υδροχόο, μας συνιστά να συνασπιστούμε ή να δραστηριοποιηθούμε μέσα σε μια ομάδα, ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολο το έργο μας ή να προστατευθούμε πιο αποτελεσματικά.

 

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου στον Αιγόκερω, στον πρώτο οίκο, όπου φιλοξενούνται Κρόνος και Πλούτωνας, και οι δύο ανάδρομοι και σε δύσκολες όψεις, μας προϊδεάζει για την διαμόρφωση δύσκολων συνθηκών στην γενική κατάσταση των χωρών, αλλά και στο επίπεδο ευημερίας των λαών. Ο πρώτος οίκος στην πολιτική αστρολογία συνδέεται με τους λαούς, την γενική κατάσταση των χωρών, τις κρατικές υποθέσεις και την δημόσια υγεία.

 

Ο 10ος οίκος ή το Μεσουράνημα στον χάρτη της Πανσελήνου, που αντιπροσωπεύει την κορυφή της πολιτικής και οικονομικής πυραμίδας των χωρών, βρίσκεται στον Σκορπιό (κυβερνήτης του ο Πλούτωνας), και ενεργοποιείται από ένα τετράγωνο του Άρη, ένα τετράγωνο του Κρόνου και μια αντίθεση του Ουρανού.  Οι όψεις δείχνουν την αποφασιστικότητα και την εμμονή των κυβερνόντων να πετύχουν τους στόχους τους με κάθε κόστος. Ο δε Πλούτωνας, που κυβερνά τον 10ο οίκο και βρίσκεται στον 1ο οίκο, μας προϊδεάζει, ότι τα άτομα αυτά είναι απέραντα φιλόδοξα, και θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να βελτιώσουν την εικόνα τους, ώστε να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Μόνο που με τους ανάδρομους Πλούτωνα και Κρόνο, ενδεχομένως να έχουν αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

 

Η Πανσέληνος του Ιουνίου στον Αιγόκερω συνοδεύεται από αρκετές θετικές όψεις, με κυρίαρχη ένα εξάγωνο με τον ανάδρομο Δία, κάτι που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις των πιο σκληρών όψεων, όπως είναι η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού και κάποιες δευτερεύουσες αντιθέσεις και τετράγωνα. Είναι ένα φεγγάρι που θα μπορούσε να φέρει καλή τύχη, αισιοδοξία και έως ένα βαθμό γενναιοδωρία.

 

Το εξάγωνο Σελήνης-ανάδρομου Δία αναμένεται να φέρει αισιοδοξία και χαρά στην ζωή μας, αρμονικές οικογενειακές σχέσεις και καλή τύχη. Διαισθητικά θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας, ενώ θα είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμοι να μοιραστούμε τα συναισθήματα μας με τα άτομα που μας είναι πολύτιμα. Είναι ένα φεγγάρι εξαιρετικό για κοινωνικοποίηση, νέες γνωριμίες και σύναψη νέων φιλικών επαφών με άτομα που θα είναι ειλικρινή, και η θετική επιρροή των οποίων στην ζωή μας, θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

 

Στην επαγγελματική μας ζωή η ειλικρίνεια, η συναισθηματική μας εκφραστικότητα και η κοινωνικότητα μας μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές παρουσιάσεις, εάν εργαζόμαστε στο μάρκετινγκ ή στις δημόσιες σχέσεις και να κερδίσουμε πελάτες ή την στήριξη ατόμων που μας ενδιαφέρουν. Η αυξημένη δημοτικότητα σημαίνει επί της ουσίας ότι είμαστε σε θέση το διάστημα αυτό να σαγηνεύσουμε τα πλήθη και να περάσουμε τις απόψεις μας. Εάν δεν κατευθύνουμε όλη αυτή τη θετική πλανητική συγκυρία στην αποκόμιση ίδιου οφέλους, τότε θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σπουδαίο κοινωνικό έργο, που το έχουν οι κοινωνίες μας τόσο ανάγκη. Είναι επίσης εάν φεγγάρι που προσφέρεται για ταξίδια ή διεύρυνση των γνώσεων και των οριζόντων μας μας μέσα από σπουδές ή καινούργιες εμπειρίες.

 

Η αντίθεση Αφροδίτης-ανάδρομου Πλούτωνα είναι η όψη του πάθους και του μίσους, μια όψη που μπορεί να φέρει καινούργια στυγερά εγκλήματα πάθους. Είναι μια όψη που εντείνει την ανάγκη μας για αγάπη και στοργή, αλλά μπορεί να προκαλέσει δράματα. Ζήλια, κτητικότητα, απειλές, εκβιασμοί, εκφοβισμοί, χειραγώγηση και αγώνες για την επικράτηση του ισχυρού στις σχέσεις κάθε μορφής, όχι μόνο στις ερωτικές, μπορούν να τινάξουν στον αέρα συνεργασίες, φιλίες ή αισθηματικές σχέσεις πολλών ετών. Από την άλλη, οι έντονες δυνάμεις έλξης που θα αισθανθούμε για ένα άτομο, μπορούν να μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες και τις ερωτικές μας φαντασιώσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε πνευματικά, καθώς η ύλη και τα πάθη θα κυριεύσουν την ζωή μας.

 

Το τετράγωνο ανάδρομου Κρόνου-Ουρανού της 14 Ιουνίου συνεχίζει να επιδρά και να φέρνει αναστατώσεις και ξαφνικά γεγονότα στην ζωή μας, ανεπιθύμητους περιορισμούς και αλλαγές, παρόλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε μερικές βδομάδες ακόμη, ώστε να αρχίσει να σπάει ο σχηματισμός, για να βιώσουμε τα πιο δυνατά του χτυπήματα.

 

Από τις δευτερεύουσες όψεις της Πανσελήνου, είναι η αντίθεση Άρη-Κρόνου, που όμως έχει αρκετή δυναμική και μπορεί να γεννήσει δυσάρεστα γεγονότα. Είναι μια όψη που συνδέεται με απογοήτευση και ένταση, καθώς θα αισθανθούμε ότι περιοριζόμαστε και η αίσθηση αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε μια επαναστατική διάθεση. Καλό θα είναι να μην αφήσουμε να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια μας με άσχημο τρόπο, να αποδεχτούμε ενδεχομένως κάποιους περιορισμούς, αντιμετωπίζοντας τους σαν μια εμπειρία που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να εκτονώσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, τις απογοητεύσεις και τον συσσωρευμένο μας θυμό με κάποιο τρόπο, ώστε να νοιώσουμε καλά, ενδεχομένως πιο ισορροπημένοι.

 

Η παρουσία επίσης του Άρη στον 7ο ηλιακό οίκο (άλλοι λαοί, διεθνείς συνθήκες, εμπόριο και εχθροί της χώρας) της Πανσελήνου, και μάλιστα σε δύσκολη όψη προς τον ανάδρομο Κρόνο, μας προϊδεάζει για εντάσεις και επιθετικότητα σε διεθνές επίπεδο, ανταγωνισμούς χωρών, πιθανές συνοριακές συγκρούσεις, καθώς και προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές.

 

Όπως συμβαίνει σε πολλά φεγγάρια, πέρα από τις όψεις τους με πλανήτες του πλανητικού μας συστήματος, έχουμε συνόδους με απλανείς αστέρες. Στην Πανσέληνο του Ιουνίου η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον «μ» (μί) του Τοξότη, που ένας πενταπλός αστέρας στην γωνία του τόξου, εξαιρετικά φωτεινός αλλά σε πολύ μεγάλη απόσταση από την επιφάνεια του πλανήτης μας. Ο «μ» του Τοξότη είναι φύσης Δία και Άρη (υψηλή φιλοδοξία, υπερηφάνεια, αγάπη για εξουσία και δύναμη, μεγαλοπρέπεια) και θεωρείται από τα τυχερά αστέρια, καθώς συνδέεται με την επιτυχία, την υψηλή φιλοδοξία, μια εξαιρετική διαίσθηση, την  ειλικρίνεια και την κυριαρχία. Φέρνει έντονο ενδιαφέρον για πνευματικά ζητήματα και φωτογραφίζει άτομα που κατέχουν υψηλά αξιώματα σε πνευματικό-θρησκευτικό επίπεδο, όπως είναι ο Πάπας, οι Πατριάρχες ή οι θρησκευτικοί ηγέτες άλλων δογμάτων ή έναν εξέχοντα θεολόγο.

 

Η Πανσέληνος του Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί σε γενικές γραμμές μια θετική Σελήνη, καθώς κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει τόσο ο Δίας, που θα ευθύνεται για την αισιοδοξία και την γενναιοδωρία, όσο και ο σταθερός αστέρας «μ» του Τοξότη, που θα δώσει έμφαση στην τιμιότητα, την ειλικρίνεια και την πνευματικότητα. Καθώς είναι η πρώτη Πανσέληνος από την Δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη της 10ης  Ιουνίου, μπορεί να θεωρηθεί ότι θα κλείσουν κύκλοι, θα ολοκληρωθούν έρευνες, θα αποκαλυφθούν όσα ήρθε η ώρα τους να δουν το φως της δημοσιότητας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας νέους κύκλους ζωής σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

 

Έχουμε όμως και την αντίθεση Άρη-Κρόνου, την σύνοδο Άρη-Αφροδίτης, το τετράγωνο Άρη-Ουρανού, που είναι όψεις, οι οποίες προϊδεάζουν μια γενική αναστάτωση, ανησυχία και εντάσεις. Δεν αποκλείεται υπό την επιρροή τους να βιώσουμε εμπλοκές και δυναμικές καταστολές κινητοποιήσεων. Είναι άξονες που μπορούν να φέρουν τις κοινωνίες μπροστά σε ισχυρές δοκιμασίες, από τις οποίες θα βγουν νικητές όσοι έχουν την μεγαλύτερη αντοχή.

 

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 8 Μαΐου 2024 : Θετικοί μετασχηματισμοί και επίλυση προβλημάτων

Ο Μάιος θεωρείται κατά παράδοση ο μήνας του Ταύρου, φέτος δε αυτό είναι ακόμη πιο έντονο, …