Πανσέληνος στον Υδροχόο της 12.08.2022 : Το φεγγάρι που σείει την παγκόσμια οικονομία

Το πιο μαγικό από τα φεγγάρια του έτους, η Πανσέληνος του Αυγούστου, σχηματίζεται φέτος στις 12 του μήνα, στις 04:35 τοπική ώρα και βρίσκεται στο δεύτερο δεκαήμερο στο ζώδιο του Υδροχόου, στις 19ο 21’. Όπως κάθε φορά που έχουμε ένα φεγγάρι στο ζώδιο αυτό του αέρα, οι σχέσεις μας με τα συναισθήματα μας γίνονται λίγο πιο πολύπλοκες, καθώς έχουμε τονισμένη την ανάγκη για συναισθηματική ελευθερία. Μπορούμε να κατανοήσουμε αρκετά πιο εύκολα τα συναισθήματα μας όταν λειτουργούμε ως τμήμα μιας ομάδας ανθρώπων και μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να απομονώσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι η ζήλια, ο φόβος και ο θυμός, και να εστιάσουμε στα θετικά.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, ένα κατ’ εξοχήν συναισθηματικό ζώδιο με κυβερνήτη του την Σελήνη. Είναι ένας οίκος που ενεργοποιείται επίσης από την διέλευση της Αφροδίτης, του πλανήτη της αποπλάνησης και των απολαύσεων. Ο ωροσκόπος βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Άρη (ανθεκτικότητα, άφθονη ενέργεια και διεκδίκηση), σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (διαίσθηση και κατανόηση) και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (ανάγκη για ανεξαρτησία, ακραίες συμπεριφορές αλλά και ψυχική και σωματική αναγέννηση).

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, ο οίκος που απεικονίζει στην πολιτική αστρολογία την κεφαλή της πολιτικής πυραμίδας και εξουσιάζει την τιμή και την υπόληψη των χωρών, βρίσκεται στον παρορμητικό Κριό και η πιθανότητα για λήψη αψυχολόγητων και παρορμητικών αποφάσεων από κυβερνήτες είναι υψηλός. Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται ακόμη από την παρουσία του Χείρωνα, του ιατρού και θεραπευτή των Κενταύρων, ενώ σχηματίζει όψη συνόδου με τον ανάδρομο Δία (πίστη στην δυνατότητα επιτυχίας, αλλά υπερεκτίμηση των ικανοτήτων μας, που γεννά αυξημένους κινδύνους αποτυχίας).

Ο δεύτερος δεκανός του Υδροχόου, με κυβερνήτη του ζωδίου τον Ουρανό και κυβερνήτη του δεκανού τον Ερμή, προμηνύει όταν ενεργοποιείται καταστροφές στην γεωργική παραγωγή. Η Πανσέληνος δε, ενεργοποιεί τον άξονα 8ου  και 2ου οίκου, τους κατεξοχήν οικονομικούς οίκους ενός ωροσκοπίου, τους οίκους που καλύπτουν το πλήρες φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, από το τραπεζικό σύστημα, τα χρηματιστήρια, τα δημόσια έσοδα, το εμπόριο και την εθνική οικονομία, μέχρι το αποταμιευτικό και ασφαλιστικό σύστημα και τα χρέη του κράτους. Αφορά όμως ο  8ος οίκος και την θνησιμότητα ενός λαού, καθώς και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Η παρουσία του Κρόνου στον 8ο οίκο, σε σύνοδο με την Σελήνη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την οικονομική κατάσταση. Επειδή όμως ο Κρόνος έχει συνδεθεί με την πανδημία, η διέλευση αυτή θα μπορούσε να φέρει νέους περιορισμούς αλλά και αυξημένη θνησιμότητα, που θα οφείλεται στην πανδημία ή στις πολιτικές διαχείρισης της.

Οι κύριοι πλανήτες που εμπλέκονται με δύσκολες όψεις στην παρούσα Πανσέληνος είναι ο Κρόνος και ο Ουρανός, που μας προϊδεάζουν από την μια για περιορισμούς και αντιξοότητες, ενώ από την άλλη για ξαφνικά και απροσδόκητα γεγονότα. Η δύσκολη επιρροή του Κρόνου ωστόσο φαίνεται να αμβλύνεται από την ευθυγράμμιση του με έναν τυχερό απλανή αστέρα του αστερισμού του Αιγόκερου, γεγονός που αφήνει αρκετά περιθώρια να ελπίζουμε, ότι οι αντιξοότητες μπορούν να ξεπεραστούν και να μας οδηγήσουν σε απρόσμενες επιτυχίες.

Το τετράγωνο ΚρόνουΟυρανού, μια επαναλαμβανόμενη όψη που πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει άμεση επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε σύγκλιση μεταξύ των δύο πλανητών, με τον Κρόνο ανάδρομο και τον Ουρανό να γυρίζει και αυτός ανάδρομος στα τέλη του μήνα, για να φτάσει στο αποκορύφωμα της επιρροής του στις αρχές Οκτωβρίου. Επειδή όμως βρίσκεται ο Κρόνος ανάδρομος και ο Ουρανός σχεδόν σε στάση, ο αντίκτυπος της όψης αυτή την χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα ισχυρός! Πρόκειται για την τελευταία για τα χρόνια αυτά συνεύρεση των δύο πλανητών υπό μορφή τετραγώνου στον παρόντα κύκλο των δύο ουράνιων σωμάτων, που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο που προαναγγέλλει η όψη. Η επόμενη μεταξύ τους συνάντηση προβλέπεται μέσα στο 2025, και πρόκειται για ένα εξάγωνο, το οποίο θα φέρει αυτοπειθαρχία και αντοχή, αλλά κυρίως ανοιχτό μυαλό και εφευρετικότητα. Είναι η όψη που θα γεννήσει, όταν έρθει, θετικές αλλαγές μέσα από σημαντικά επιτεύγματα και θα αποκαταστήσει το χάος που θα επικρατεί με μια νέα μορφή τάξης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σημαντικότερες όψεις της Πανσελήνου του μήνα. Η Πανσέληνος σε σύνοδο με τον Κρόνο δίνει βάθος και σοβαρότητα στα συναισθήματα μας, κάτι όμως που μπορεί να γεννήσει χάσματα στις προσωπικές μας σχέσεις. Ενδεχομένως να κληθούμε τις μέρες αυτές να αντιμετωπίσουμε προκλητικές καταστάσεις ή συμπεριφορές που θα μας ξενίσουν και θα μας δυσαρεστήσουν, τις οποίες θα βιώσουμε όμως με πολύ μεγαλύτερη ένταση από ότι θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες.

Ο Κρόνος συνοδεύει την παρουσία του πάντοτε με εμπόδια και περιορισμούς, που υπό την παρούσα όψη αναμένεται να αφορούν το σπίτι και την οικογενειακή μας ζωή. Γεγονότα που θα αφορούν το σπίτι, τους γονείς, τους απογόνους ή το ταίρι μας θα είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστούμε συναισθηματικά και μπορεί να μας οδηγήσουν σε ψυχρότητα, αποστασιοποίηση, απομάκρυνση ή απόρριψη. Είναι όμως η χρονική στιγμή που θα πρέπει να επιδείξουμε ωριμότητα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε υπεύθυνα τις καταστάσεις. Ας απωθήσουμε τις φοβίες ή τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και ας επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στο πως θα ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εμπόδια της στιγμής. Εάν επιτρέψουμε να φανούν τα τρωτά μας σημεία και ενσκήψουμε με αγάπη και ειλικρίνεια στο πρόβλημα, οι σχέσεις μας μόνο δυνατότερες μπορούν να βγουν από την δοκιμασία αυτή.

Στην πολιτική αστρολογία η σύνοδος των δύο ουράνιων σωμάτων, που λαμβάνει χώρα στον 8ο οίκο, αναμένεται να φέρει μεγάλες δυσκολίες και περιορισμούς που αφορούν τα δημόσια οικονομικά. Θα είναι άσχημες οι ειδήσεις για την εξέλιξη των εσόδων των κρατών, το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί, η ενεργειακή κρίση θα γίνεται κάθε μέρα πιο αισθητή, ενώ θα ξεκινήσει το κύμα των χρεωκοπιών κρατών και επιχειρήσεων, το οποίο θα επιταθεί από την αυξανόμενη επιρροή του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού μέσα στους επόμενους μήνες. Θα επικρατεί πεσιμισμός μεταξύ των πολιτών και η βαθιά πίστη, ότι δεν πρόκειται να φτιάξουν τα πράγματα ποτέ ξανά.

Το τετράγωνο Πανσελήνου-Ουρανού φέρνει εκρηκτικότητα και γρήγορες εναλλαγές διάθεσης, παρορμητικές αντιδράσεις και δυσκολίες στην εστίαση της προσοχής μας. Στις απροσδόκητες αλλαγές που φέρνει πάντοτε μαζί του ο Ουρανός, οι συναισθηματικές μας εκρήξεις μπορεί να είναι μνημειώδεις. Το διάστημα αυτό θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, σαν να περιμένουμε κάτι να συμβεί, θα είμαστε ανυπόμονοι και με μεγάλη ευκολία θα αποσπάται η προσοχή μας. Θα αντιδράμε δε άσχημα σε οτιδήποτε δεσμευτικό, γεγονός που θα έχει δυσμενή αντίκτυπο στις σχέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές.

Τα αντανακλαστικά μας μπορεί να είναι γρήγορα το διάστημα αυτό, αλλά το ένστικτο μας δεν θα είναι αξιόπιστο και οι κινήσεις μας δεν θα είναι οι πρέπουσες. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστώνται ξαφνικές αλλαγές, ειδικά στις στενές μας σχέσεις. Η ανάγκη μας για νέες συγκινήσεις και συναρπαστικά βιώματα θα μας οδηγήσει ενδεχομένως σε νέες γνωριμίες ή σχέσεις, οι οποίες όμως θα φέρουν μόνο αναστάτωση στην ζωή μας και θα πληγώσουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο Ουρανός από τον 11ο οίκο (κοινοβούλια, δικαιοσύνη, πολεμική αεροπορία και τεχνολογικά επιτεύγματα) βρίσκεται επίσης σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο, μια όψη που τονίζει τον ατομικισμό, τον εγωισμό και την εκκεντρικότητα. Η αντίδραση ή η εξέγερση που μπορεί να γεννηθεί υπό την επιρροή της όψης, γίνεται μόνο και μόνο για να προσελκύσουμε την προσοχή των γύρω μας, στερούμενες ουσίας και περιεχομένου.

Τέλος, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, η τελευταία αλλά ίσως σημαντικότερη λόγω της μακροχρόνιας επίδρασης της όψη, αναμένεται να φέρει για μια φορά ακόμη ξαφνικούς και απροσδόκητους περιορισμούς και περιοριστικές αλλαγές στην ζωή μας. Πρόκειται συνήθως για αλλαγές που δεν επιθυμούμε, με συνέπεια να γεννάται ένταση και να είναι έντονη η απογοήτευση μας. Επειδή δεν μπορούμε να έχουμε λόγο σε ότι σχεδίασε το σύμπαν για μας, ούτε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, συνιστάται να είμαστε υπομονετικοί και ευέλικτοι, να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να έχουμε ανοιχτό μυαλό απέναντι στα νέα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε στην πορεία τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να πεισμώσουμε και να αντισταθούμε στις επερχόμενες αλλαγές, ούτε και να επαναστατήσουμε σε ότι θα συμβαίνει. Ζούμε στην στιγμή και προσεγγίζουμε τα εκάστοτε δεδομένα μεθοδικά, προσεκτικά και με υπομονή, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες και να καταφέρουμε να γυρίσουμε τις καταστάσεις προς όφελός μας.

Στην κοσμική αστρολογία η όψη αυτή θα επιφέρει ισχυρότατους κλυδωνισμούς στις οικονομίες των χωρών και θα μας εισάγει στο τελικό, πολύ βαθύτερο στάδιο της παρούσας ύφεσης. Μιας ύφεσης που αναμένεται να είναι βαθύτερη από την μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του ’20 και ανάλογη των οικονομικών καταστροφών ενός μεγάλου πολέμου. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για μεγάλους περιορισμούς τους μήνες που ακολουθούν, στερήσεις και ανέχεια, καθώς και για το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν capital controls σε κάποιες χώρες, μια και οι παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης των δημοσίων ταμείων θα στερέψουν ξαφνικά.

Από τις δευτερεύουσες όψεις της περιόδου ξεχωρίζει το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, σε σύνοδο με τον Ουρανό, το οποίο κορυφώθηκε στις 7 Αυγούστου, αλλά παραμένει αρκετά ισχυρό και με ικανή επιρροή τις μέρες τις Πανσελήνου. Είναι η όψη που θα γεννήσει αδιαλλαξία, θα φέρει αδιέξοδα και θα παράγει νέες εστίες κρίσεων, εάν δεν γίνει επιδέξια διαχείριση των καταστάσεων. Το δε σχηματιζόμενο τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα, το οποίο κορυφώνεται στις 15 Αυγούστου, μας υπόσχεται αποκαλύψεις παρασκηνίου και ξεσκέπασμα παράνομων δραστηριοτήτων με αντικείμενο ζητήματα του 7ου (διεθνείς συνθήκες και φανεροί εχθροί του κράτους) και 11ου οίκου (κοινοβούλια, νομοθετικό έργο και λειτουργία δικαστικού συστήματος).

Η Πανσέληνος του Αυγούστου δεν είναι αυτή τη φορά σε σύνοδο με κανέναν συγκεκριμένο σταθερό αστέρα, αλλά βρίσκεται στην περιοχή της ουράς του Αιγόκερου που καλύπτεται από αστέρες, οι οποίοι κατά τον Πτολεμαίο φέρουν ιδιότητες Κρόνου και Δία και χαρακτηριστικά εγκράτειας, αξιοπρέπειας, ευσέβειας αλλά και συντηρητισμού και κτητικότητας.

Ο Κρόνος όμως βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Nashira του Αιγόκερου, η αραβική ονομασία του οποίου σημαίνει «ο τυχερός» ή «ο αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων». Ο Nashira ή ο γ’ (γάμα) του Αιγόκερου βρίσκεται στην ουρά του αστερισμού, έχει 2,5 φορές το μέγεθος και την μάζα του ήλιου μας και βρίσκεται σε απόσταση 157  έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα. Αστρολογικά, τα άτομα που έχουν ευλογηθεί με την παρουσία του στον γενέθλιο τους χάρτη, κατακτούν κοινωνική αποδοχή, δημοφιλία και έχουν πετυχημένη πολιτική καριέρα. Είναι φύσης Κρόνου-Δία και η ενεργοποίηση του συνοδεύεται από θετικές ειδήσεις. Αντιπροσωπεύει την εξευγενισμένη επιρροή του Κρόνου και φέρνει ακεραιότητα, δικαιοσύνη και γνώση στους ανθρώπους. Τόσο η παραδοσιακή, όσο και η σύγχρονη αστρολογία τον θεωρεί τυχερόν αστέρα, από τα σπάνια αστέρια με καθαρά θετική σημειολογία. Βοηθάει δε σε κάθε περίπτωση να υπερνικήσουμε το κακό και να μετατρέψουμε την πρόκληση και τις δυσκολίες σε επιτυχία.

Συνοψίζοντας, ας θυμηθούμε τα γεγονότα που προκάλεσαν τα επαναλαμβανόμενα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022, γιατί και αυτή την φορά θα έχουμε παρόμοιες εκδηλώσεις. Ο Covid-19 βρισκόταν σε έξαρση, πολλές χώρες επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς και σε αρκετές περιπτώσεις lock down, επικρατούσε πολιτική και οικονομική αστάθεια σε πολλές περιοχές του κόσμου, ήταν περίοδος έντονων φυσικών καταστροφών και ο συνδυασμός αυτός γέννησε άγχος, θλίψη, κακουχίες, ανέχεια και απελπισία στους πληθυσμούς των χωρών. Η μόνη διαφορά τώρα, είναι ότι ο Κρόνος βρίσκεται σε ένα τυχερό σημείο του ουράνιου θόλου, περιτριγυρισμένος από απλανείς αστέρες του αστερισμού του Αιγόκερου, οι οποίοι εγγυόνται την επιτυχή τελική έκβαση των προσπαθειών μας, ακόμη και αν αναγκαστούμε να περάσουμε μέσα από συμπληγάδες. Ας είμαστε ευγνώμονες λοιπόν, έστω και για τις μικρές νίκες…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αστρολογικές όψεις : Ιούνιος 2023 – Οι επικίνδυνες μέρες του μήνα

Ο Ιούνιος δεν θα είναι ένας εύκολος μήνας, κάτι που δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον.…