Πανσέληνος στους Ιχθείς της 10 Σεπτεμβρίου 2022 : Το φεγγάρι των ευκαιριών και των εκπλήξεων

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ή το «φεγγάρι του καλαμποκιού» όπως αλλιώς αποκαλείται, ανατέλλει στις 12:58 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιείται στις 17ο 40’ στο ζώδιο των Ιχθύων. Ένα φεγγάρι σε ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια του ζωδιακού ενισχύει την ευαισθησία μας και αυξάνει την οξυδέρκεια μας σε σχέση με το περιβάλλον μας. Είναι όμως και ένα φεγγάρι που θα μας κάνει συναισθηματικά ανασφαλείς, καθώς και παθητικούς παρατηρητές της ζωής. Είναι ωστόσο μια εξαιρετική σελήνη για τα δημιουργικά άτομα, καθώς η φαντασία τους θα καλπάζει και τα δημιουργήματα τους θα είναι εμπνευσμένα και μοναδικά.

Ο άξονας που ενεργοποιείται και από αυτή την Πανσέληνο είναι αυτός του 4ου και 10ου οίκου, που στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύουν ο πρώτος τις κτιριακές εγκαταστάσεις, την γη, την γεωργία, το υπέδαφος και τις εξορύξεις, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες, ενώ ο δεύτερος την κορυφή της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής πυραμίδας των χωρών, καθώς και την φήμη των χωρών. Γεγονότα που αφορούν την γεωργική παραγωγή, τις εξορύξεις, τις καιρικές συνθήκες ή τις τεκτονικές μετατοπίσεις θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο ή  κυβερνητικές αποφάσεις που να επηρεάζουν κάποιους από τους τομείς αυτούς.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι τον Σεπτέμβριο στο ζώδιο του Σκορπιού με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, μια θέση που μας προϊδεάζει για μια πάλη μεταξύ του σκότους και του φωτός ή για αποκαλύψεις που πρέπει να γίνουν, για να έρθουν στο φως τα έργα και οι μέρες των ανθρώπων που κινούν τα νήματα από τα παρασκήνια. Είναι δε μια θέση που γεννά ζήλια, φθόνο, λαγνεία και λαχτάρα για εξουσία. Η Πανσέληνος δε, ενεργοποιεί τον δεύτερο δεκανό των Ιχθύων, τον οποίο κυβερνούν ο Ποσειδώνας (ζώδιο) και η Σελήνη (δεκανό), μια θέση που αυξάνει την συναισθηματική μας αστάθεια την κυκλοθυμία μας.

Είναι ο δεκανός, ο οποίος συνδέεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον με το θρησκευτικό συναίσθημα, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι πολλοί θα προσφύγουν για προστασία και βοήθεια στον Θεό ή σε όποια ανώτερη δύναμη πιστεύουν, ενόψει του δύσκολου χειμώνα και των κακουχιών που μας περιμένουν, ενώ μια μερίδα θα απαρνηθείτε τα Θεία ή θα θελήσει να υποκαταστήσει τον Θεό, παίζοντας με τις μοίρες της ανθρωπότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι υπό την επιρροή του δεκανού αυτού γεννήθηκε η κλωνοποίηση. Οι πειραματισμοί στο DNA μπορούν να περάσουν τώρα σε ένα άλλο επίπεδο.

Η παρούσα Πανσέληνος δεν χαρακτηρίζεται για τις πολλές όψεις της. Για την ακρίβεια είναι μια η κύρια όψη, ένα ευεργετικό εξάγωνο με τον Ουρανό. Υπάρχει στον ορίζοντα μια ευρεία σύνοδος της με τον Ποσειδώνα και ένα ευρύ τετράγωνο με τον Άρη, αλλά δεν αναμένεται να έχουν παρά μικρή επίδραση στο φεγγάρι αυτό. Και βέβαια υπάρχει και το πάντα παρόν αυτή την περίοδο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που συνεχίσει να συγκλίνει και να παράγει γεγονότα.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ουρανού είναι μια όψη που προλέγει για ευχάριστες εκπλήξεις και ευνοϊκές εξελίξεις, σημαντικές ευκαιρίες και συναρπαστικές συναντήσεις. Πάει πάρα πολύ καιρός που είχαμε μια Πανσέληνο με θετικές πλανητικές όψεις και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη μέσα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Το εξάγωνο Σελήνης-Ουρανού μας κάνει πιο συνειδητοποιημένους και μας βοηθάει να κατανοήσουμε πολλά από τα προβλήματα που έχουμε, ακόμη και διαισθητικά. Κατανοούμε καλύτερα τα συναισθήματα μας και μπορούμε να πατήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στα πόδια μας. Μας δίνει δε κουράγιο, να παλέψουμε ενάντια τις προκλήσεις που φέρνει το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού.

Η όψη εξαγώνου θα μας βοηθήσει να υποδεχτούμε με μεγαλύτερη ευκολία τις αναγκαστικές αλλαγές που θα συμβούν στην ζωή μας, καθώς μας κάνει πιο ανοιχτόμυαλους και περιπετειώδεις. Μπορεί όμως να μας ωθήσει να πραγματοποιήσουμε εμείς τις αλλαγές που χρειάζεται η ζωή μας, προσωπική ή επαγγελματική, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την κατεύθυνση που θα πάρουν οι εξελίξεις, αντί να περιμένουμε να ορίσουν τις παραμέτρους οι άλλοι για μας. Το εξάγωνο μπορεί ενδεχομένως να μας οδηγήσει σε νέες αξιόλογες γνωριμίες, ιδίως μέσα από το διαδίκτυο που κυβερνά ο Ουρανός, και σε κάποιες περιπτώσεις σε νέες συναισθηματικές σχέσεις.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού από την άλλη, αναμένεται να φέρει αλλαγές και περιορισμούς που δεν επιθυμούμε και εμπόδια στην πραγματοποίηση των αλλαγών που θα θέλαμε. Βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πορεία σύγκλισης, με κορύφωση στις αρχές Οκτωβρίου, με τους εμπλεκόμενους πλανήτες σε ανάδρομη πορεία και εξαιρετικά ισχυρούς. Αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας, να φέρει περιορισμούς και εγκλεισμούς, πολιτική αστάθεια και αυξημένη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Τα ξαφνικά γεγονότα προκαλούν άγχος, φόβο και απογοήτευση, ενώ λόγω της επιρροής του επαναστάτη Ουρανού, σε πολλές περιοχές του πλανήτη θα υπάρχει μια έκρηξη κινητοποιήσεων και λαϊκής οργής κατά των κυβερνητικών μέτρων που διέλυσαν και συνεχίζουν να βάλλουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες των χωρών.

Η παρούσα Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων μιλά για την ισορροπία μεταξύ των καθημερινών υποχρεώσεων μας και της ρουτίνας, της ψυχικής μας υγείας και της ανάγκης μας για τάξη (Παρθένος) και των οραμάτων μας, της πνευματικότητας, της αταξίας και του άπειρου (Ιχθείς). Το κλειδί για την εξισορρόπηση μας βρίσκεται στην αποδοχή και την έκφραση των πνευματικών μας αναγκών, χωρίς να διασαλεύσουμε την τάξη της καθημερινή μας ζωής. Η εναρμόνιση δε της Πανσελήνου με τον Ουρανό κάνει ευκολότερη την αποδοχή και αφομοίωση των αλλαγών που προοδευτικά μπαίνουν στην ζωή μας. Επηρεάζει δε τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες μεταξύ της 15ης και 21ης μοίρας των ζωδίων αυτών.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …