Πανσέληνος 8 Δεκεμβρίου 2022 στους Διδύμους Ένα συγκρουσιακό φεγγάρι

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στις 06:07 ώρα Ελλάδος στις 8 του μήνα, στις 16ο 01΄ στο ζώδιο των Διδύμων. Εκ πρώτης όψεως είναι ένα φεγγάρι επικοινωνιακό, ζωντανό και γεμάτο αυθορμητισμό. Το αίσθημα της ασφάλειας και γαλήνης μπορεί να κατακτηθεί με ένα φεγγάρι στους αέρινους Διδύμους μέσα από αλλαγές που θεωρούμε ότι έχουμε ανάγκη, αλλά και τον αυθορμητισμό στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας. Γινόμαστε πολύ πιο ομιλητικοί τις μέρες αυτές, μιλάμε με αρκετά μεγαλύτερη ευκολία για τα συναισθήματα ή τους προσωπικούς μας δαίμονες, ωστόσο είμαστε αρκετά συχνά επιφυλακτικοί και αποστασιοποιημένοι. Τα μηνύματα που δίνουμε στους γύρω μας είναι πολλές φορές αντιφατικά, μεταξύ ένθερμης ανταλλαγής και ψυχικής απόστασης, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνουμε τους γύρω μας να μας πλησιάσουν. Εκείνο που πρέπει να κατακτήσουμε είναι μια υγιή ισορροπία μεταξύ συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου.

Είναι ένα φεγγάρι που ενεργοποιεί τον άξονα 1ου και 7ου ηλιακού οίκου, ένας άξονας που απεικονίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πραγματικότητα στην διεθνή πολιτική σκηνή την περίοδο που διανύουμε, χώρες παραταγμένες σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πρώτος οίκος απεικονίζει τον λαό και την γενική κατάσταση σε μια χώρα, εάν θα υπάρξει πρόοδος και βελτίωση της γενικής κατάστασης της χώρας. Ο δε έβδομος οίκος αντιπροσωπεύει τους άλλους λαούς, τους φανερούς εχθρούς της χώρας, τις φιλικές σχέσεις, τις διεθνείς συνθήκες και τις εμπορευματικές συναλλαγές.

Ο 1ος ηλιακός οίκος όμως είναι ο οίκος του ωροσκόπου, που στην παρούσα Πανσέληνο πέφτει στο ζώδιο του Σκορπιού με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα. Δείχνει τον αγώνα των λαών ενάντια στις σκοτεινές και καταστροφικές δυνάμεις που μας οδηγούν στον όλεθρο. Με τον μνησίκακο Σκορπιό απέναντι στην εξουσία, ο αγώνας θα είναι σκληρός, χρωματισμένος με αποκαλύψεις και σκάνδαλα! Ο πρώτος οίκος ενεργοποιείται ακόμη από την παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης, σχηματίζει ο ωροσκόπος δε θετικές όψεις με Δία και Ποσειδώνα, που μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα για μια θετική τελική έκβαση της παρούσας πάλης προς όφελος των λαών.

Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, ο οίκος που απεικονίζει την εξουσία, πέφτει στην λεπτολόγο και φανατική με την τάξη και οργάνωση Παρθένο. Σκάνδαλα διαχείρισης και αποκαλύψεις που θα φέρει στην επιφάνεια ο Σκορπιός θα αποσταθεροποιήσουν πολλές κυβερνήσεις (10ος οίκος σε τετράγωνο με Σελήνη), θα υπάρξει υπαναχώρηση σε ειλημμένες αποφάσεις (10ος οίκος σε τετράγωνο με τον Ήλιο), σε κάποιες περιπτώσεις όμως ο φόβος της επικείμενης πτώσης θα οδηγήσει σε επιθετικότητα, κάτι που θα επιτείνει τις συγκρούσεις με τους λαούς (10ος οίκος σε τετράγωνο με τον Άρη). Είναι η αυξανόμενη πλέον δυσαρέσκεια των λαών στις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων, που οδηγεί τις μεταξύ τους σχέσεις σε τροχιά σύγκρουσης.

Ο Άρης είναι ο κυρίαρχος πλανήτης στην Πανσέληνο του Δεκεμβρίου, σχηματίζοντας σύνοδο με την Σελήνη. Είναι μια όψη που φέρνει ενθουσιασμό και δυναμική, ώστε να παλέψουμε για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Γινόμαστε ωστόσο πολλές φορές παρορμητικοί και ανυπόμονοι, με αποτέλεσμα να δρούμε αστραπιαία και ως εκ τούτου να είναι δύσκολο να ελέγξουμε τις πράξεις μας. Είμαστε συχνά ευερέθιστοι, επιθετικοί, αυταρχικοί, αγενείς, ακόμη και βίαιοι. Το επιθετικό μας ένστικτο και η πλεονάζουσα ενέργεια των ημερών μπορεί να μας οδηγήσουν σε βιαστικές και απρόσεκτες κινήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα επιφανειακούς αλλά και σοβαρότερους τραυματισμούς, όπως είναι κοψίματα, καψίματα ή πτώσεις.

Δεν είναι όμως όλα άσχημα ή κακά με την σύνοδο Σελήνης-Άρη. Γιατί είναι μια όψη που δίνει ώθηση στην λίμπιντο μας και μπορεί να αναθερμάνει την σεξουαλική μας ζωή. Γινόμαστε επίσης πολλές φορές υπό την επιρροή της υπερπροστατευτικοί με τα άτομα που αγαπάμε και δεν διστάζουμε να ανορθώσουμε το ανάστημα μας, αντιμαχόμενοι όποιον σκοπεύει να βλάψει εμάς ή τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι καλό ωστόσο όλη αυτή την πλεονάζουσα ενέργεια να την κατευθύνει κανείς ελεγχόμενα σε δράσεις που θα μας εκτονώσουν μεν, δεν θα έχουν όμως αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή ή τις σχέσεις μας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την άθληση (προσοχή ωστόσο στους τραυματισμούς!), τις κατασκευές ή ακόμη και τον καθαρισμό του χώρου μας. Ο Άρης είναι στην παρούσα φάση ανάδρομος, που ευτυχώς για μας δεν έχει την ορμή που θα είχε όντας σε ορθόδρομη κίνηση. Μας αφήνει έτσι κάποια έστω και αμυδρά περιθώρια να σκεφτούμε πριν να δράσουμε ή να εξετάσουμε, ποιες από τις επιθυμίες μας αξίζουν τον κόπο να παλέψουμε για την πραγματοποίηση τους.

Ο Άρης στον έβδομο ηλιακό οίκο, ακριβώς επάνω από τις διεθνείς σχέσεις, συνεργασίες και συνθήκες, σε σύνοδο με την Σελήνη και σε αντίθεση με τον Ήλιο, κάνει τις κυβερνήσεις και τους συνασπισμούς κρατών αδιάλλακτους στις επιδιώξεις τους, αποφασισμένους να συντρίψουν κάθε αντίδραση με κάθε μέσο, ώστε να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Στην διεθνή πολιτική σκηνή θα επικρατεί μια σκληρή, άκαμπτη και επιθετική στάση το διάστημα που ακολουθεί, θα είναι όμως πολλές φορές παρορμητικές οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Ο εγωισμός και η αυταρέσκεια θα οδηγήσουν σε λάθη και αψυχολόγητες αποφάσεις, δημιουργώντας σύγχυση και αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για αμφισβήτηση. Η ατμόσφαιρα σύγχυσης επιτείνεται ακόμη περισσότερο από ένα τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα, μια δευτερεύουσα όψη που προσθέτει την δική της δυναμική στο πάζλ των ημερών. Με τον Άρη ωστόσο κυρίαρχο πλανήτη της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου, ας ετοιμαστούμε για έναν πολιτικά και διπλωματικά θερμό μήνα!

Μεταξύ των δευτερευουσών όψεων της Πανσελήνου ξεχωρίζει το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο αν και σε φάση απομάκρυνσης των πλανητών μεταξύ τους, συνεχίζει να είναι ισχυρό και να επιδρά σε σημαντικό βαθμό στην κοινωνική (περιορισμοί, ελλείψεις,  Covid-19) και οικονομική ζωή (ύφεση, ανεργία, νομισματική και χρηματιστηριακή αστάθεια). Ένα εξάγωνο ωστόσο του Κρόνου με τον Ήλιο μας δίνει κουράγιο και δύναμη να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εργαζόμενοι σκληρά και με περισσή υπευθυνότητα. Αξιοπιστία και σταθερότητα μας χαρίζει επίσης ένα τρίγωνο Κρόνου-Σελήνης, που μας οδηγεί όμως πολλές φορές να αναλαμβάνουμε ρόλο δασκάλου, χωρίς να μας το έχει ζητήσει κανείς.

Όπως συμβαίνει σε πολλά φεγγάρια, και αυτή η Πανσέληνος βρίσκεται σε σύνοδο με κάποιους σταθερούς αστέρες, οι οποίοι προσθέτουν την δική τους δυναμική στην διαμόρφωση των γεγονότων της περιόδου. Πρόκειται για ένα σμήνος αστέρων του αστερισμού του Λαγωού, που αστρολογικά συνδέεται με ένα οξύ πνεύμα και γόνιμη σκέψη, φρόνηση που μπορεί να φτάσει όμως σε επίπεδα δειλίας, καθώς και αψήφιση των καταστάσεων. Η σημαντικότερη όμως επιρροή από απλανείς αστέρες έρχεται από τον αστερισμό του Ωρίωνα και τον αστέρα Rigel, η σύνοδος του οποίου με την Πανσέληνο γεννά σειρά ανησυχιών.

Στους αρχαίους χρόνους η εμφάνιση του αστερισμού του Ωρίωνα στον ανατολικό ορίζονται συνέπιπτε με την έναρξη της περιόδου των τρικυμιών και θεομηνιών, και για τον λόγο αυτό αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των ναυτιλλομένων και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η ενεργοποίηση του προμηνύει στην σύγχρονη αστρολογία βίαιες καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και βίαιες πολεμικές συγκρούσεις. Συνδέει δε συχνά την παρουσία του με πράξεις προδοσίας ή με κινδύνους που προέρχονται από δηλητήρια. Ευθύνεται για την τονισμένη μας αυτοπεποίθηση, που μπορεί να μας οδηγήσει σε ασυνέπεια, αλαζονεία και ασέβεια, είναι ωστόσο ευεργετικός ενεργοποιημένος ο αστερισμός για το διεθνές εμπόριο.

Ο β΄ (βήτα) του Ωρίωνα ή ο Ρίγκελ, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι ο φωτεινότερος των αστέρων του αστερισμού, ένας από τους φωτεινότερους του νυχτερινού ουρανού. Πρόκειται για έναν γιγαντιαίων διαστάσεων αστέρα, με 17 φορές μεγαλύτερη μάζα από αυτή του Ήλιου, 70 φορές μεγαλύτερη διάμετρο και 66 χιλιάδες φορές πιο φωτεινό. Αστρολογικά είναι φύσης Άρη-Δία και η επιρροή του είναι αρκετά αντιφατική. Γενικά θεωρείται ότι δίνει καλοσύνη, τιμή, δύναμη, ευτυχία, δόξα και φήμη, καθώς και εφευρετικό πνεύμα. Σε αντίθεση με τον αστερισμό του Ωρίωνα, ο οποίος προαναγγέλλει  μια αρνητική επιρροή για όσους είναι ασεβείς ή ανόητοι, ο Ρίγκελ βοηθάει τους ικανούς και τολμηρούς να κατακτήσουν πλούτη και δύναμη.

Ο Ρίγκελ σε σύνοδο με την Πανσέληνο γεννά μια γενικευμένη ανησυχία, φέρνει απογοητεύσεις και βάλλει την υγεία. Είναι όμως και μια όψη που μπορεί να φέρει γρήγορη κοινωνική ή οικονομική άνοδο, κυρίως λόγω της δύναμης της θέλησης ή μιας εξωτερικής βοήθειας που θα αποδειχτεί καταλυτική στην επιτυχία μας. Για την διατήρηση όμως της επιτυχίας αυτής θα απαιτηθούν συνεχείς μάχες. Εάν δεν είμαστε έτοιμοι για έναν αγώνα διαρκείας, η πτώση, και ως εκ τούτου η απογοήτευση, θα έρθει πολύ γρήγορα.

Σε σύνοδο με τον Άρη ο Ρίγκελ μας κάνει ετοιμοπόλεμους, ευρηματικούς, εξαιρετικά επιδέξιους σε μηχανικά ζητήματα, αλλά και ατίθασους. Γινόμαστε αδίστακτοι, έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να κατακτήσουμε αυτό που θεωρούμε ότι μας ανήκει δικαιωματικά. Ολόκληρο το νευρικό μας σύστημα διεγείρεται, παλλόμαστε από ενέργεια, κάτι που γίνεται εμφανές με τον γρήγορο ρυθμό ομιλίας μας. Γινόμαστε φωτεινοί, με συνέπεια να μαγνητίζουμε τον κόσμο με την παρουσία μας, είμαστε όμως και πειστικοί στα επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε τους ακροατές μας με την επικοινωνιακή μας δεινότητα.

Η Πανσέληνος της 8ης Δεκεμβρίου στους Διδύμους θα εμψυχώσει τους λαούς να ανορθώσουν το ανάστημα τους και να αγωνιστούν για να αλλάξουν την πορεία των εξελίξεων. Η έντονη παρουσία του Άρη γεννά νέες ή μεγεθύνει τις υπάρχουσες διεθνείς εντάσεις, ενθαρρύνει τις συγκρούσεις, φέρνει αιματοχυσίες, πιθανά και νέα πολεμικά μέτωπα. Υπό την επιρροή δε του Ρίγκελ, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν προσπάθειες δηλητηρίασης κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Αποκαλύψεις και καινούργια σκάνδαλα θα δουν το φως της δημοσιότητας, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω το πολιτικό σύστημα σε αρκετές χώρες της υφηλίου. Θα είναι από κάθε άποψη καυτός ο μήνας Δεκέμβριος, καθώς οδεύουμε προς την πιο κρύα εποχή του έτους στο βόρειο ημισφαίριο, και οι ελλείψεις θα είναι όλο και μεγαλύτερες, όλο και πιο εμφανείς, ενώ η πολυπόθητη ειρήνη δεν θα φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …