Πλανητική ευθυγράμμιση Ιουνίου 2022 ΙΙ Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σε Σύνοδο

Έχει καταντήσει σχεδόν μονότονο να λέμε ότι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο θα λάβει χώρα, καθώς η εμφάνιση τέτοιων περιοδικών φαινομένων με περιοδικότητα κάποιες δεκαετίες, αιώνες, ίσως και χιλιετίες είναι τα τελευταία χρόνια κάτι παραπάνω από συχνή. Παλιοί κύκλοι φαίνεται να κλείνουν, νέοι κύκλοι εξέλιξης ανοίγουν σταδιακά μπροστά μας. Ο πλανήτης μας, το ηλιακό σύστημα, του οποίου αποτελούμε μέρος, ο γαλαξίας μας ακολουθούν την φυσική εξελικτική τους πορεία, το κάθε ουράνιο σώμα ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης του, και τα «σπάνια» αστρονομικά- αστρολογικά φαινόμενα πολλές φορές υποδηλώνουν το πέρασμα του κόσμου μας σε νέες εποχές.

Μέσα στον Ιούνιο του 2022 έχουμε την εμφάνιση ενός από τα φαινόμενα αυτά, με την ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, την εμφάνιση δηλαδή των ουράνιων σωμάτων σε μια παράταξη και σε μικρές για τα δεδομένα του διαστήματος μεταξύ τους αποστάσεις. Πλανητικές ευθυγραμμίσεις υπάρχουν πολλών ειδών, ανάλογα με τον αριθμό των ουράνιων σωμάτων που μετέχουν στο φαινόμενο.

 

  • Είναι η μίνι πλανητική ευθυγράμμιση, στην οποία μετέχουν συνήθως τρείς πλανήτες και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που συμβαίνει αρκετές φορές κατ’ έτος.

 

  • Είναι η λίγο πιο σπάνια μικρή πλανητική ευθυγράμμιση, στην οποία μετέχουν 4 πλανήτες. Μια τέτοια πλανητική ευθυγράμμιση παρουσιάστηκε στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022 με τους Ερμή, Δία, Κρόνο και Αφροδίτη.

 

  • Είναι η μεγάλη πλανητική ευθυγράμμιση, με την συμμετοχή 5 ή 6 πλανητών, με περιοδικότητα κάθε 18 με 20 χρόνια.

 

  • Και τέλος, υπάρχει και η πλήρης πλανητική ευθυγράμμιση, η πιο σπάνια από όλες, στην οποία μπορούμε να δούμε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στην σειρά, συγκεντρωμένους σε ένα μικρό χώρο του ουράνιου θόλου, κάποιες φορές και με την συμμετοχή του Πλούτωνα, του πιο απομακρυσμένου και «άτακτου» στην ελλειπτική του πλανήτη-νάνου. Η πλήρης πλανητική ευθυγράμμιση έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει συνήθως κάθε 170 χρόνια.

 

Μια ακόμη διάκριση μπορεί να γίνει για τις πλανητικές ευθυγραμμίσεις, ανάλογα με το σημείο αναφοράς τους. Το πιο σύνηθες είναι να ευθυγραμμίζονται σε σχέση με την Σελήνη. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι φορές, που η ευθυγράμμιση γίνεται με σημείο αναφοράς τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, όπως είναι αυτή που βιώνουμε μέσα στον Ιούνιο.

Η τελευταίες πλήρεις πλανητικές ευθυγραμμίσεις που βιώσαμε παρατηρήθηκαν στις 18 Απριλίου και 4 Ιουλίου του 2020, με όλου στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος σε παράταξη. Πέρα από την παρούσα πλανητική ευθυγράμμιση του Ιουνίου, το φαινόμενο αναμένεται να επαναληφθεί το 2040 και μετά μόλις το 2854! Από το γεγονός αυτό καταλαβαίνουμε πόσο σπάνια είναι, άρα κάτι σημαντικό έχει να μας πει ή να μας διδάξει. Γιατί στο Σύμπαν τίποτε δεν γίνεται τυχαία, όλα τα φαινόμενα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μόνο που οι δικές μας γνώσεις, οι πνευματικές και ψυχικές ικανότητες μας είναι ακόμη αρκετά περιορισμένες και πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσουμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

Στην πλανητική ευθυγράμμιση του Ιουνίου, η οποία ξεκίνησε στις 3-4 Ιουνίου, ορατή από την Αμερικανική Ήπειρο, και αναμένεται να κορυφωθεί στις 24 Ιουνίου, ορατή από Ευρώπη και Αφρική, λαμβάνουν μέρος όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και πλειάδα απλανών αστέρων! Μόνο που δια γυμνού οφθαλμού θα είναι ορατοί οι πρώτοι πέντε από αυτούς. Πρόκειται για τους Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο, οι οποίοι είναι και σε ζωδιακή παράταξη, με τον Ήλιο σαν σημείο αναφοράς στο ζώδιο των Διδύμων στο ξεκίνημα του φαινομένου, τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Ταύρο, τον Άρη και τον Δία στον Κριό και τον Κρόνο στον Υδροχόο. Οι πέντε αυτοί ορατοί πλανήτες θα καλύπτουν ένα τόξο 90 περίπου μοιρών, με τον Ερμή να είναι ιδιαίτερα φωτεινός στην κορύφωση του φαινομένου στις 24 Ιουνίου, ενώ η ευθυγράμμιση στο σύνολο της, ορατή ή μη, από τον Ήλιο μέχρι τον Πλούτωνα, επεκτείνεται σε ένα τόξο 120 περίπου μοιρών.

Το γεγονός ότι το διάστημα αυτό θα είναι οι πιο πάνω πέντε πλανήτες ευδιάκριτοι δια γυμνού οφθαλμού, υποδηλώνει ότι οι συντονισμένες εκλειπτικές τους, τους φέρνουν στην μικρότερη απόστασης τους από τον πλανήτη μας. Μέρος στην πλανητική ευθυγράμμιση θα λάβει και ο δορυφόρος μας, ο οποίος θα ανατείλει στις 24.06 στον νυχτερινό ουρανό μεταξύ της Αφροδίτης και του Άρη σαν φθίνουσα ημισέληνος στο ζώδιο του Ταύρου και θα φωτίσει ακόμη περισσότερο με την αντανάκλαση του φωτός τα γειτνιάζοντα ουράνια σώματα που μετέχουν στον σχηματισμό.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό λίγο πριν από την αυγή, στον ανατολικό-νοτιοανατολικό ορίζοντα για τους κατοίκους του βόρειου ημισφαιρίου, και στον βορειοανατολικό για τους κατοίκους του νοτίου ημισφαιρίου. Οι κάτοικοι των ανατολικών ακτών της Αμερικανικής Ηπείρου είχαν την ευκαιρία θέασης του φαινομένου, καιρού επιτρέποντος, τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου, ενώ με την εξέλιξη της ευθυγράμμισης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι όλο και καθαρότερα ορατό από την Ευρώπη και την Αφρική, ιδίως μετά τα μέσα του μήνα.

Οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις αυτού του μεγέθους, πέρα από το πέρασμα σε ένα νέο εξελικτικό στάδιο που μπορεί να σηματοδοτούν για τα έμβια όντα που φιλοξενεί ο πλανήτης μας, αποτελούν στη ουσία μια τεράστια συγκέντρωση ενέργειας σε ένα περιορισμένο ουράνιο χώρο. Τα συνδυασμένα βαρυτικά κύματα των πλανητών σε ευθυγράμμιση θα κάνουν όλο και πιο αισθητική την παρουσία τους όσο προχωράμε προς την κορύφωση του φαινομένου, είτε μέσα από την επίδραση τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, άρα και στα μετεωρολογικά φαινόμενα που θα επικρατούν, είτε μέσα από την πίεση που θα ασκήσουν τα κρουστικά κύματα τους στον φλοιό της γης, και κατ’ επέκταση τις γεωλογικές πλάκες που τον αποτελούν. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ανώμαλες μέσα στον Ιούνιο, ακόμη και έντονες, με απότομες εναλλαγές φαινομένων ή βίαιες εκδηλώσεις, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσης ισχυρών τεκτονικών φαινομένων, σεισμών ή εκρήξεων ηφαιστείων, αυξάνεται κατακόρυφα, ιδίως στις περιοχές, πάνω από τις οποίες εξελίσσεται το έντονο αυτό πλανητικό φαινόμενο.

Ας σημειωθεί ότι η παρούσα πλανητική ευθυγράμμιση συνδυάζεται με έντονη δραστηριότητα στην επιφάνεια του ήλιου, με εκρήξεις και μαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν και να επηρεάσουν την γήινη ατμόσφαιρα μεταξύ 10-12.06, 15-17.06 και 23-25.06, επιφέροντας μια ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει επίδραση στις καιρικές συνθήκες, ίσως όμως και να προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα τηλεφωνίας ή ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα με την συνδυασμένη ένταση των φαινομένων (ευθυγράμμισης-μαγνητικών καταιγίδων).

Σε πιο προσωπικό επίπεδο η πλανητική ευθυγράμμιση του Ιουνίου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, καθώς επιδρά σε όλα σχεδόν τα ζώδια του ζωδιακού, σε περισσότερους από έναν τομείς της ζωής μας. Φαινόμενα που έχουν σαν σημείο αναφορά τους τον Ήλιο, έχουν άμεση επίδραση στην ευημερία του ανθρώπου, πόσο μάλλον μια τέτοιου μεγέθους πλανητική παρέλαση, ζυγισμένη και στοιχισμένη με τον Ήλιο! Τα πιο ευαίσθητα ψυχικά ή πνευματικά μεταξύ μας άτομα, που συλλαμβάνουν συνήθως τις δονήσεις από τις πανσελήνους ή τις μαγνητικές καταιγίδες, τις μέρες αυτές θα νοιώθουν έντονη νευρικότητα, υπερδιέγερση, ευαισθησία και άγχος. Τα άτομα με ευαίσθητο νευρικό σύστημα μπορεί να έχουν διαταραχές ύπνου ή να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Η τόσο μεγάλη έκλυση ενέργειας εάν δεν γίνει σωστή, θετική χρήση της, εάν δεν διοχετευθεί παραγωγικά, μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καθοδικό ψυχολογικό σπιράλ και να μας βυθίσει στο άγχος, στην αυτολύπηση και την κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να μας κάνει επιθετικούς και εριστικούς, με αποτέλεσμα να θέσουμε σε κίνδυνο τις σχέσεις μας, επαγγελματικές ή προσωπικές.

Προσφέρει ωστόσο σε όλους μας η σπάνια αυτή πλανητική ευθυγράμμιση μια μοναδική ευκαιρία, εάν εκμεταλλευτούμε την δυναμική των συνδυασμένων πλανητικών δονήσεων, να κάνουμε σημαντικά βήματα εξέλιξης στην ζωή μας, να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, όποιο και αν είναι αυτό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουμε σαφείς στόχους και να απομακρύνουμε από γύρω μας ότι μας αποσπά την προσοχή ή αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη μας. Και φυσικά να δουλέψουμε συνειδητά, απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Γιατί τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να μας χαριστεί. Για τα πάντα πρέπει να καταβάλουμε την αντίστοιχη κάθε φορά προσπάθεια. Μόνο που αυτή την χρονική στιγμή έχουμε ούριο άνεμο στα πανιά μας, που μας βοηθά να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας. Αρκεί να βγούμε έγκαιρα στο δρόμο, εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα κατά περίπτωση εργαλεία και με την πυξίδα ανά χείρας, που να κατευθύνει με ακρίβεια την πορεία μας…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …