Τοξότης – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις -2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Μια χρονιά δραστικών αλλαγών!

Το 2021 αναμένεται αν είναι μια ασυνήθιστη χρονιά για το ζώδιο σας! Η Σελήνη που είναι ιδιαίτερα δυναμική μέσα στο 2021 θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις σε σας και στα ζώδια της φωτιάς γενικότερα, αλλά ο Δίας, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας θα είναι αποδυναμωμένος από την ισχυρή παρουσία του Ήλιου στον ουράνιο θόλο. Ένα τέτοιο πλανητικό περιβάλλον προϊδεάζει για μια χρονιά που δεν θα εξελιχθεί με τον τυπικό για σας τρόπο. Δεν θα υπάρξουν για σας ιδιαίτερα πολλά ή έντονα αρνητικά γεγονότα, αλλά πολλά γεγονότα ή καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και δεν θα έχετε πάντοτε στην διάθεση σας τα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις. Το 2021 θα σας διδάξει από την άλλη, πως να πετυχαίνετε τους στόχους σας, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς να παρακάμπτετε ή να αποποιείστε ευθύνες. Η χρονιά αυτή είναι πολύ καλή για την καριέρα σας και την προσωπική ανάπτυξη και προσφέρεται για νέες σχέσεις, αν και η συναισθηματική σας ζωή δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σας. Όχι επειδή δεν αξίζει της προσοχής σας, αλλά επειδή οι υπόλοιποι τομείς της ζωής σας θα απαιτήσουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Και μέσα από την επιτυχία στα επαγγελματικά ή τα οικονομικά σας, θα γευτείτε την επιτυχία και την ευτυχία σε ένα γενικότερο επίπεδο!

Η περίοδος από την αρχή του έτους μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να είναι αρκετά ήρεμη για σας, αν και τα άτομα του περιβάλλοντος σας θα βρίσκονται σε μια τρελή περιδίνηση λόγω των γεγονότων που θα βιώνουν. Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας στα επαγγελματικά σας πλάνα και πως να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας. Εάν η δουλειά σας είναι αλληλένδετη με την προσωπική σας ζωή, τότε θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές αλλαγές, που κυριολεκτικά θα αλλάξουν την ζωή σας, γιατί δεν θα υπάρξει άλλος τρόπος να κατακτήσετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Μέσα από αυτές τις αλλαγές θα ανοίξου νέες πόρτες και θα σας δοθούν πραγματικά σημαντικές ευκαιρίες να πετύχετε τους στόχους σας.

Εάν έχετε υπαλληλική θέση εργασίας, μην κάνετε βιαστικές κινήσεις, γιατί θα έρθει η χρονική εκείνη στιγμή που θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν. Χρειάζεται απλά λίγη υπομονή. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας ολοκληρωμένης αναβάθμισης της επιχείρησης, της παραγωγικής διαδικασίας ή των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγετε ή διαθέτετε, αναζητώντας όμως μια νέα φιλοσοφία και νέες προσεγγίσεις. Γιατί ο νεωτερισμός και η πρωτοτυπία είναι οι παράγοντες εκείνοι που μπορούν να σας εξασφαλίσουν την επιβίωση και την μελλοντική ανάπτυξη. Μερικά γεγονότα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε το διάστημα αυτό ίσως σας ξενίσουν, κάποια άλλα ίσως σας τρομάξουν, τίποτε όμως δεν πρέπει να επιτρέψετε να σας εκτροχιάσει!

Από τα μέσα Απριλίου μέχρι το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου θα είναι ένα διάστημα πλούσιο σε γεγονότα, σαφώς όμως πιο φωτεινό! Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες αυτούς δεν θα είναι τόσο μεγάλες, όσο στις αρχές του χρόνου, αλλά θα έχετε νέες ευκαιρίες εργασίας και πολλά υποσχόμενες καινούργιες γνωριμίες. Εάν υπάρξουν ευκαιρίες μετακίνησης και ριζικής αλλαγής της ζωής σας, δεν θα πρέπει να τις αγνοήσετε!  Θα αποτελούν την χρυσή σας ευκαιρία να αλλάξετε ριζικά την πορεία της ζωής σας. Δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Ο Ερμής, ο οποίος είναι ο προστάτης των οικονομικών και της υγείας του ζωδίου σας, προειδοποιεί για πιθανές χρηματικές απώλειες και προβλήματα υγείας φέτος, εάν δεν είστε προσεκτικοί! Σε προσωπικό επίπεδο συνιστάται να κάνετε αυτό που σας λέει η καρδιά σας, χωρίς να φοβάστε το ενδεχόμενο αποτυχίας. Και ίσως να έχετε ευχάριστες εκπλήξεις που δεν τις περιμένατε.

Από το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου σας περιμένουν αρκετές, νέες δοκιμασίες, που όμως θα μπορέσετε να ξεπεράσετε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Και μέσα από τις δοκιμασίες αυτές θα διαπιστώσετε ότι είστε ικανοί να πετύχετε πολλά περισσότερα, γεγονός που θα σας ωθήσει σε νέα ύψη! Εάν είστε υπάλληλοι, τώρα είναι η εποχή να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό, να προβάλετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας στην διοίκηση της επιχείρησης που απασχολείστε. Μην ψάχνετε για εναλλακτικές λύσεις αλλού, γιατί θα χάσετε τον καιρό σας και τη δυναμική των ημερών. Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση ή είστε αυτοαπασχολούμενοι, οι πλανητικές όψεις και διελεύσεις συνιστούν να συμβαδίσετε με την εποχή και τα καινούργια κελεύσματα, προσαρμόζοντας τα στις ιδιαιτερότητες της επιχείρησης ή της δουλειάς σας. Είναι πιθανό να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επενδύσεις, μην το κάνετε όμως χωρίς να σταθμίσετε πιθανούς κινδύνους. Είναι μια περίοδος που αναμένεται να σας φέρει αυξημένα εισοδήματα, ενδεχομένως και από δευτερεύουσες δραστηριότητες, που για κάποιους από εσάς, τους πιο δημιουργικούς ανάμεσα σας, να μετατραπούν σε κύριες. Στην προσωπική σας ζωή θα πρέπει να περιορίσετε λίγο το συναίσθημα και να δώσετε προτεραιότητα στην λογική. Είναι μια ευνοϊκή περίοδος για καινούργιες γνωριμίες αλλά και αποκατάσταση διαταραγμένων συγγενικών ή φιλικών σχέσεων.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι ένα διάστημα ήρεμο, το πιο ήρεμο του 2021, που θα το χαρακτηρίζει η σταθερότητα. Στο στάδιο αυτό θα έχετε κατασταλάξει ήδη τι θέλετε να πετύχετε και ποια διαδρομή να ακολουθήσετε, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να επαναπαυτείτε. Ολοκληρώνοντας ένα έργο συνιστάται να προχωράτε αμέσως στο επόμενο, χωρίς κενά και χρονοτριβή, για να μην χάσετε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν. Κάντε χρήση των συμπαντικών δώρων στο έπακρο, διαφορετικά θα χτυπιέστε στο άμεσο μέλλον για χαμένες ευκαιρίες. Εάν έχετε δική σας επιχείρηση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τεχνικά ζητήματα, γιατί μακρά προβλήματα που περνούν απαρατήρητα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο έργα μεγάλης κλίμακας. Προσέξτε επίσης την αμέλεια των υπαλλήλων σας, που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική! Εάν χρειαστεί να προχωρήσετε σε νέες επενδύσεις, να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας. Όσο για την προσωπική σας ζωή, συνιστάται να γίνετε πολύ πιο «ομαδικοί παίκτες», λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων που αποτελούν τον κλειστό σας κύκλο, όπως είναι το ταίρι σας, οι στενοί συγγενείς ή οι πιο στενοί σας φίλοι.

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Ο Κρόνος μετακινήθηκε επιτέλους από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, σπάζοντας την πολυαστρία σε ένα ζώδιο της γης, που δεν είναι ιδιαίτερα συμβατό προς το δικό σας. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που φιλοξενούσατε τον Κρόνο στο δικό σας ζώδιο, παίρνοντας σημαντικά μαθήματα ζωής και η διέλευση του μέσα από τον Αιγόκερω και τον 2ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν των χρημάτων και των υλικών αγαθών, μόνο ευχάριστη δεν ήταν. Έφερε τουλάχιστον όμως κάποια σταθερότητα στην ζωή σας, που σας επέτρεψε να εμπεδώσετε τα όσα σας δίδαξε το παρελθόν.

Το πέρασμα του Κρόνου στον αέρινο Υδροχόο, ένα ζώδιο πολύ πιο συμβατό προς το δικό σας, θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε την πορεία σας των προηγούμενων ετών και να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Ενεργοποιώντας τώρα πιά τον 3ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν που είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία σας, τις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους συγγενείς, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας, ακόμη και τις αποδράσεις και τα μικρής διάρκειας ταξίδια, η περίοδος που ακολουθεί μόνο ευχάριστη δεν θα είναι για σας!

Θα είναι μια αμφιλεγόμενη περίοδος, γεμάτη προβλήματα, και θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την δική σας διαχείριση, για την πορεία που θα πάρουν οι καταστάσεις. Τώρα θα πρέπει να δείξετε έμπρακτα εάν έχετε διδαχτεί από το παρελθόν, από όσα προσπάθησε ο Κρόνος να σας διδάξει. Το 2021 θα αρχίσει να αλλάζει και να μεταμορφώνεται η άποψη σας για τον κόσμο και την αλληλεπίδραση που ασκεί η επικοινωνία σας αυτή με τον εσωτερικό σας κόσμο. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε την σπουδαιότητα κάποιων σχέσεων για την σταθερότητα της ζωής σας, αλλά και την επίδραση και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα λεγόμενα σας στους ανθρώπους γύρω σας.

Η ανέμελη επικοινωνία, που σας συγχωρούσαν τα πάντα, όσο σκληρά και αν ήταν αυτά που ξεστομίζατε χωρίς να σας καίγεται καρφί, είναι πλέον παρελθόν. Στην παρούσα φάση τα πάντα θα έχουν σημαίνουσα βαρύτητα και θα πρέπει να είστε αρκετά πιο προσεκτικοί και διπλωμάτες στην έκφραση της άποψης σας, ειδικά στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Θα είναι πολύ εύκολο να καταστρέψετε επαγγελματικές σχέσεις και να κλονίσετε την εμπιστοσύνη των ατόμων απέναντι σας με τα ατυχή σας σχόλια και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη τους, εάν το καταφέρετε ποτέ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταλήξετε εκ των πραγμάτων στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να αρχίσετε να κάνετε μικρά αλλά σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ευτυχώς για σας θα σας δώσει ο Κρόνος την υπομονή και την αντοχή που θα χρειαστείτε, για να διαχειριστείτε με τακτ και διπλωματία τις κρίσεις που θα προκαλέσετε με την ανέμελη συμπεριφορά σας.

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Συνεχίζοντας την διέλευση του ο Ουρανός μέσα από το ζώδιο του Ταύρου και κατά την διάρκεια του 2021, θα παραμείνει και θα ενεργοποιεί τον 6ο ηλιακό σας οίκο, που απεικονίζει το πως αισθάνεται κανείς πιο χρήσιμος στους γύρω του και ποιους τρόπους επιλέγει να προσφέρει την βοήθεια του σε ένα εργασιακό ή πιο συλλογικό ενδεχομένως περιβάλλον. Περιγράφει τις συνθήκες ή το είδος της εργασίας σας, καθώς και τις εργασιακές σας σχέσεις, ενώ αγγίζει και τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και φυσική σας κατάσταση. Τέλος, αφορά την σχέση σας με το περιβάλλον, το ζωικό και το φυτικό βασίλειο.

Αναφορικά με την υγεία, την φυσική σας κατάσταση και την διατροφή, πολλοί μεταξύ σας αγαπούν τον πειραματισμό και έλκονται από το νέο και το πρωτόγνωρο. Μπορεί να πειραματιστείτε με νέες δίαιτες, να δοκιμάστε νέους τρόπους εκγύμνασης, να ενδιαφερθείτε για μη συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους. Ομοιοπαθητική, βελονισμός, θεραπείες εξισορρόπησης των τσάκτα ή καθαρισμού της αύρας, όλα τα βρίσκετε συναρπαστικά, το ίδιο ενδεχομένως και την χορτοφαγία ή την βίγκαν διατροφή. Οι επιλογές είναι ατέλειωτες, το ίδιο και η διάθεση σας για εξερεύνηση. Παρόλη την ενασχόληση σας όμως με την υγεία και την ευεξία, η διέλευση του Ουρανού μέσα από τον Ταύρο αναμένεται να φέρει σε ανύποπτη χρονική στιγμή, κάποια προβλήματα υγείας που θα εμφανιστούν ξαφνικά.

Ο έκτος οίκος του ωροσκοπίου σας αφορά και τα κατοικίδια ζώα και μέσα στο 2021 πολλοί από σας θα αποφασίσουν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο, εάν δεν έχουν ήδη κάποιο. Η επιθυμία σας να έχετε ένα ζωντανό πλάσμα στο σπίτι σας που να χαίρεται με την άφιξη σας και να το έχετε συντροφιά θα είναι ακατανίκητη φέτος, χρειάζεται προσοχή όμως να μην μετατρέψετε το σπίτι σε καταφύγιο ζώων. Η ανάγκη σας για έναν τετράποδο σύντροφο μπορεί να σας περάσει με την πάροδο των ετών, θα έχετε όμως στο μεταξύ δεθεί τόσο, που δεν θα μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτόν.

Η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια πρέπει να έφερε σταδιακές αλλαγές και στις εργασιακές σας συνθήκες. Στο παρελθόν είχατε συνηθίσει να εγκαταλείπετε το σπίτι σας το πρωί και να επιστρέφετε κάθε μέρα το βράδυ, διανύοντας πολλές φορές μεγάλες αποστάσεις για την δουλειά σας. Τώρα πλέον κάποιοι από εσάς δουλεύουν εδώ και καιρό από το σπίτι τους, άλλοι εργάζονται μεν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, αλλά με μειωμένο ωράριο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον τόπο εργασίας (σπίτι ή γραφείο). Το ουσιαστικό είναι, ό,τι και να συνέβη, ότι άλλαξε η καθημερινή εργασιακή σας ρουτίνα. Οι αλλαγές αυτές σας οδηγούν πολλές φορές στην εκδήλωση άγχους, που με την σειρά τους φέρνουν προστριβές με συναδέλφους και ανωτέρους, εκδηλώνονται ενδεχομένως και με χρόνια κόπωση. Και υπό την συνεχή πίεση που θα αισθάνεστε, κάποια στιγμή θα χάσετε την ψυχραιμία σας και θα εκραγείτε…

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

 Ο Ποσειδώνας βρίσκεται ήδη στο τρίτο και τελευταίο τμήμα της διέλευσης του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, το φυσικό του σπίτι, και συνεχίζει να ενεργοποιεί τον 4ο ηλιακό σας οίκο, που αντιστοιχεί στις οικογενειακές ρίζες και την πατρογονική εστία. Ο οίκος αυτός δείχνει τα στοιχεία της οικογένειας που θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά και την οικογένεια από την οποία προέρχεστε, τους γονείς και τους παππούδες σας. Είναι χαρακτηριστικός του τρόπου που προτιμάτε να ζείτε, το πως διαμορφώνετε τους προσωπικούς σας χώρους, πως αντιλαμβάνεστε την οικειότητα αλλά και την στάση σας σε ζητήματα ακίνητης περιουσίας.

Η διέλευση του Ποσειδώνα μέσα από τον οίκο αυτό καταδεικνύει τον ισχυρό δεσμό που έχετε δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία με ένα από τους δύο γονείς σας, πιθανά με την μητέρα σας, ο οποίος και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη αίσθηση της προσωπικής σας ασφάλειας και σταθερότητας. Η παρουσία του Ποσειδώνα στον τέταρτο οίκο μαρτυρά για μια πολύ ισχυρή αλλά παράλληλα ασυναίσθητη συναισθηματική σχέση με άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος, ένα άτομο που μπορεί να καταλάβει τις επιθυμίας και τις ανάγκες σας.

Η διέλευση αυτή ωστόσο συνοδεύεται συχνά από ψευδαισθήσεις και φαντασιώσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Μπορεί να εξιδανικεύετε τις οικογενειακές σας σχέσεις ή να ζωγραφίζετε τις αναμνήσεις σας από την οικογενειακή σας ζωή με ομορφότερα και φωτεινότερα χρώματα από τα πραγματικά, μέχρι που στο τέλος να πιστέψετε και σεις στην φαντασίωση αυτή. Και αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν σημαντικά ενδοοικογενειακά προβλήματα που θέλουμε να απωθήσουμε. Η κάμψη όμως αυτή της πραγματικότητας μπορεί να μας οδηγήσει σε κόσμους φανταστικούς, απομακρύνοντας μας σταδιακά όλο και περισσότερο από την αλήθεια αλλά και από την πραγματική ζωή.

Κατά την διάρκεια της διέλευσης του Ποσειδώνα από τον 4ο οίκο υπάρχει πάντοτε ένα αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο οικογενειακό περιβάλλον, κάτι που θα το βιώσει το ζώδιο σας έντονα την χρονιά αυτή. Πολλές φορές η αβεβαιότητα αυτή συνδέεται με κάποιο παρασκηνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα μέλος της οικογένειας, όπως μια εξάρτηση από αλκοόλ ή ναρκωτικά, ένας εθισμός στα τυχερά παιχνίδια ή μια εξωσυζυγική σχέση.

Η διέλευση αυτή όμως έχει και τις θετικές της επιρροές. Μέσα στα τελευταία χρόνια, μετά το 2011, εάν μετακομίσατε και κατοικείτε πλέον κοντά στο νερό, είτε είναι θάλασσα, είτε είναι λίμνη ή οι όχθες ενός ποταμού, αυτό το οφείλετε στην παρούσα θέση του Ποσειδώνα. Μπορεί όμως να σας ωθήσει ο Ποσειδώνας να αναζητήσετε τα βαθύτερα νοήματα της ζωής, στην προσπάθεια σας να κατανοήσετε έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Ο Πλούτωνας κινείται κατά μήκος του Αιγόκερου μεταξύ της 22ης και 24ης μοίρας μέσα στο 2021 και πλησιάζει προ την έξοδο του από το ζώδιο αυτό της γης, για να περάσει με την σειρά του στον Υδροχόο. Όσο βρίσκεται στον Αιγόκερω όμως ενεργοποιεί τον 2ο ηλιακό σας οίκο, που είναι υπεύθυνος για τους οικονομικούς πόρους και τις υλικές αξίες που κατέχετε. Ο οίκος αυτός απεικονίζει τα εισοδήματά σας, τον γενικότερο προϋπολογισμό σας, τα χρήματα που επενδύετε σε ακίνητα ή μετοχές, τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς αλλά και τις οικονομικές απώλειες. Πέρα όμως από την καθαρά υλική του πλευρά, πιστεύεται ότι αφορά την αυτοεκτίμηση και την αυτοπραγμάτωση.

Η παρουσία του Πλούτωνα στον 2ο οίκο σας μπορεί ωστόσο να σας κάνει πραγματικά άπληστους, καθώς είναι ο Πλανήτης που κυβερνά τον 8ο οίκο, έναν οίκο που απεικονίζει τα πάθη μας και η θέση του αυτή θα ξυπνήσει το πάθος σας για όλο και περισσότερα χρήματα. Η απληστία όμως σπάνια μας βγαίνει σε καλό, τουλάχιστον όχι μακροχρόνια, γιατί στην ανάγκη μας να ικανοποιήσουμε το πάθος μας για υλικό πλούτο, σίγουρα θα επιβαρύνουμε το κάρμα μας, που κάποια στιγμή θα έρθει να μας δαγκώσει.

Το 2021 αναμένεται η φιλαργυρία σας να φτάσει στο αποκορύφωμα της, να κοιμάστε και να ξυπνάτε με το σήμα του δολαρίου στα μάτια σας. Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας κυβερνά τον οίκο των γενικών οικονομικών, η παρούσα διέλευση του μπορεί να επηρεάσει επίσης τα οικονομικά των ατόμων, με τους οποίους έχετε οικονομικές συναλλαγές, όπως είναι πιστώσεις, υποθήκες, επιδόματα διατροφής ή κληρονομιές. Στην προσπάθεια σας να αυξήσετε τον υλικό σας πλούτο, ίσως «ξεχάσετε» να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας προς τους γύρω σας.

Ανήκετε στα ζώδια εκείνα που ξέρετε να κερδίζετε χρήματα, καθώς γεννάτε ιδέες και η φαντασία σας οργιάζει. Έχετε επίσης εξαιρετική έως σκανδαλώδη εύνοια στα χρήματα λόγω του κυβερνήτη σας Δία, που σας προφυλάσσει από πολλές ατυχείς στιγμές. Το 2021 θα είστε σε θέση να βρείτε ευκαιρίες για νέα έσοδα, αποκτώντας πρόσβαση σε πληροφορίες που ελάχιστοι μπορεί να έχουν. Και καθώς στις μέρες μας η γνώση και η έγκαιρη πληροφόρηση είναι χρήμα, θα απολαύσετε τα κέρδη σας με το παραπάνω. Μπορεί να γεννηθεί στο μυαλό σας ένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγάλα εισοδήματα, ένα σχέδιο που θα άξιζε να το μοιραστείτε με άτομα τα οποία εμπιστεύεστε και εκτιμάτε, ξεκινώντας μια από κοινού επιχειρηματική προσπάθεια, ώστε να είναι μια αμοιβαία επωφελής για αρκετούς γύρω σας.

Τα επόμενα χρόνια ωστόσο και μέχρι να κλείσει ο κύκλος αυτός του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, υπάρχει ένα πολύ έντονο ενδεχόμενο να υποστείτε μια οικονομική πανωλεθρία. Θα έπρεπε να είχε συμβεί ήδη κάποια χρονική στιγμή στο παρελθόν, εάν δεν συνέβη όμως, όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να σας συμβεί στο επόμενο βήμα. Αποτελεί νομοτελειακό γεγονός, όπου ρίχνει την σκιά του ο Πλούτωνας να καταστρέφει τα πάντα, για να δίνει την δυνατότητα αναγέννησης από το μηδέν, πάνω σε μια νέα βάση. Και από την στιγμή που δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Γιατί μετά από αυτή την φάση έρχεται η ανάκαμψη, που θα είναι όλο και μεγαλύτερη με κάθε χρόνο που περνά.

Τοξότης 2021 – Συναισθηματικά

 Η συναισθηματική σας ζωή φαίνεται να περνάει στο παρασκήνιο της δράσης μέσα στο 2021, καθώς θα έχετε πολλά και πολύ πιο σημαντικά ζητήματα να απορροφούν τον ελεύθερο σας χρόνο. Είναι όμως και μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε ένα διάλλειμα από μια σχέση που δεν σας εκφράζει ιδιαίτερα ή να βάλετε μια άνω τελεία στην αιώνια αναζήτηση σας για ένα ταίρι. Χωρίς σύντροφο και υποχρεώσεις, θα είστε πιο απερίσπαστοι να επιτελέσετε το έργο σας, που θα είναι σημαντικό. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα ψάχνετε για ταίρι, ότι δεν θα σας έρθει κιόλας. Γιατί τις περισσότερες φορές, βρίσκουμε αυτό που αναζητούσαμε όταν πιά σταματήσουμε να το ψάχνουμε.

Υπάρχει έντονη η πιθανότητα να συναντήσετε μέσα στο 2021 το άλλο σας μισό και να δημιουργήσετε οικογένεια ή να ενισχύσετε κατά την διάρκεια του έτους πολύ σημαντικές για σας επαφές ή φιλικές σχέσεις. Εκείνο που προέχει όμως είναι να ξέρετε τι θέλετε από την ζωή και που θέλετε να βρεθείτε. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στα αστέρια. Τίποτε δεν θα είναι τόσο απλό όσο θα φαίνεται στην αρχή, αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να δείτε που θα σας βγάλει το μονοπάτι που πήρατε. Με τον καιρό θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα ξέρετε τι να κάνετε. Το θετικό βέβαια θα είναι, ότι θα έχετε έναν ώμο να ακουμπήσετε, όταν οι δυσκολίες σας αποκάμουν…

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι για την συναισθηματική σας ζωή αρκετά θετικό, θα χρειαστεί όμως αρκετή προσπάθεια από την πλευρά σας. Εάν βρίσκεστε σε μια μακροχρόνια και αρμονική σχέση, δεν θα σας απορροφήσει η προσωπική σας ζωή στον βαθμό που να σας αποσπάσει την προσοχή από τα επαγγελματικά σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ίσως να πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στην πορεία πλεύσης σας για να βελτιώσετε τις συνθήκες που επικρατούν στην σχέση ή τον γάμο σας. Μην αφήνετε ευκαιρίες για την επίλυση τυχόν προβλημάτων να πάνε χαμένες! Οι ελεύθεροι να περάσετε την άνοιξη μια πολύ χαλαρή περίοδο που θα σας ωφελήσει τα μέγιστα. Απέναντι στην οικογένεια σας θα πρέπει να δείξετε όμως περισσότερη κατανόηση για να αποφύγετε δύσκολες, ίσως και δυσάρεστες καταστάσεις.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον, ιδίως για τους αδέσμευτους! Από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου θα έχετε πολλές ευκαιρίες για φλερτ και γνωριμίες, εάν αναζητάτε όμως κάτι πιο σοβαρό και σταθερό, θα έχετε κάθε ευκαιρία να το πετύχετε. Θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την δική σας βούληση και τις επιδιώξεις σας, οπότε κινηθείτε ανάλογα. Οι παντρεμένοι ή δεσμευμένοι, εάν δεν παραμείνατε αδρανείς το προηγούμενο εξάμηνο, επαναπαυμένοι στις δάφνες σας, φροντίσατε να καλλιεργήσετε την σχέση σας, δεν αναμένεται το διάστημα αυτό να αντιμετωπίσετε κανενός είδους πρόβλημα.

Οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος μπορούν να φέρουν μια σημαντική θετική αλλαγή στην συναισθηματική σας ζωή, ειδικά όσοι είστε ελεύθεροι. Από άποψη συναστρίας, τα πιο συμβατά ζώδια για σας είναι Κριοί, Λέοντες, Ζυγοί και Υδροχόοι. Με Κριούς και Λέοντες, ζώδια και αυτά της φωτιάς, μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή επικοινωνία και μια ισορροπημένη σχέση. Τέλειο ζευγάρι κάνετε με Υδροχόους, που είναι επίσης ονειροπόλοι αλλά και ιδεαλιστές. Οι Ζυγοί δε, μπορούν να σας προσφέρουν σταθερότητα και να αποτελέσουν ένα καλό στήριγμα, όταν τα προβλήματα σας γονατίζουν.

Τοξότης 2021 – Επαγγελματικά

 Οι περιστάσεις θα σας ευνοήσουν αναφορικά με την καριέρα σας μέσα στο 2021! Η επιτυχία σας όμως θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ικανότητα σας να σχεδιάσετε τις δράσεις σας και να μην λυγίσετε κάτω από την μεγάλη πίεση των συνθηκών που θα συναντήσετε στην πορεία. Έχετε όμως την δυνατότητα να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας, και αυτό είναι το σημαντικότερο. Όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα μεγάλα εμπόδια στην διαδρομή σας. Εάν είστε όμως υπάλληλοι, τα εμπόδια πιθανά να είναι αρκετά. Να είστε προσεκτικοί, ποιους επιλέγετε σαν συμμάχους σας, γιατί την δύναμη την έχουν τα στελέχη της επιχείρησης, που δεν θα θέλατε να έχετε απέναντι σας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους κάθε άλλο παρά ανιαρό θα είναι. Εσείς θα είστε σε θέση να αντιδράσετε άμεσα στις προκλήσεις ή να ιεραρχήσετε προτεραιότητες, αυτό δεν θα συμβαίνει όμως και με τους συνεργάτες ή τους συναδέλφους σας. Θα βρεθείτε στο δίλλημα, είτε να προχωρήσετε μπροστά για μην χάσετε την δυναμική των ημερών και να αφήσετε τους άλλους πίσω σας, είτε να συντονίσετε τις δράσεις, ώστε να προχωρήσετε σαν ομάδα μπροστά. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο δίλλημα αυτό, καθώς σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες. Θα πρέπει να αξιολογήσετε τις καταστάσεις και να κρίνετε ανάλογα. Εάν είστε υπάλληλοι, δεν θα ήταν άσχημη η λύση, να προσφέρετε μια εναλλακτική πορεία, ακόμη και αν ακούγεται δύσκολη στην εφαρμογή της. Τουλάχιστον θα έχετε δείξει την αφοσίωση σας στην επιχείρηση.

Το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι ακόμη πιο ασυνήθιστο! Είναι η περίοδος που η συναισθηματική σας ζωή θα απαιτεί περισσότερη προσοχή και πιο ενεργή συμμετοχή, οπότε θα πρέπει να μοιράσετε τις δυνάμεις και τον χρόνο σας. Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση, ίσως να χρειαστεί να αναθέσετε κάποιες στιγμές ορισμένες από τις αρμοδιότητες σας σε υφισταμένους σας, ιδίως εάν αντιμετωπίζετε σημαντικά ζητήματα για πρώτη φορά, ώστε να είστε απερίσπαστοι από μικρότερα, καθημερινά προβλήματα διαχείρισης. Εάν είστε υπάλληλοι, να είστε ειλικρινείς με τους προϊσταμένους σας. Μην αναλαμβάνετε κάτι, για το οποίο δεν αισθάνεστε έτοιμοι. Η επιτυχία στην φάση αυτή εξαρτάται από την καλή προετοιμασία και τον άρτιο στρατηγικό σχεδιασμό.

Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ευνοούνται οι επιχειρηματικές συνεργασίες, μην παραλείψετε όμως να συμβουλευτείτε πιο έμπειρους πριν δράσετε. Το Αύγουστο μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα τα επαγγελματικά ταξίδια, ενώ τον Οκτώβριο θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για την καριέρα σας που δεν θα θέλατε να χάσετε.

 Τοξότης 2021 – Οικονομικά

 Το 2021 αναμένεται να είναι αρκετά ικανοποιητικό για τα οικονομικά σας, καθώς θα είστε σε θέση να ολοκληρώστε κάποια έργα και να ωφεληθείτε οικονομικά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν όμως από την εργατικότητα που θε επιδείξετε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ο κυβερνήτης σας Δίας, σας συμβουλεύει να σταματήσετε να ζείτε στο παρελθόν και να επικεντρώσετε τις δράσεις σας στο σήμερα. Ανατέλλει μια νέα εποχή με πολλές προκλήσεις και χρειάζεται μια εντελώς νέα προσέγγιση. Εάν δεν είστε αρκετά ευέλικτοι, δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε, με αποτέλεσμα να υποφέρουν και τα οικονομικά σας. Κάποιοι από σας θα έχουν την ευκαιρία μέσα στην χρονιά να αλλάξουν θέση εργασίας, ακόμη και τοποθεσία, γιατί θα έχουν καλύτερες αμοιβές. Εάν σας προταθεί μια θέση εργασίας στο εξωτερικό, σκεφτείτε την σοβαρά, χωρίς όμως να αγνοήσετε πιθανούς κινδύνους που ενδεχομένως να κρύβει.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι το πιο θετικό για τα οικονομικά σας! Προσπαθήστε να εμπιστευτείτε περισσότερο την διαίσθηση σας στην λήψη αποφάσεων σε οικονομικής φύσης ζητήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα σας βοηθήσει η έκτη αίσθηση να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε, αποφεύγοντας τους κινδύνους. Να είστε προσεκτικοί στις επενδύσεις σας και να μην υπερεκτιμάτε τις ικανότητες ή τις δυνατότητες σας, για να μην χάσετε χρήματα. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι λιγότερο ενδιαφέρον για τα οικονομικά σας, καθώς θα υπάρξουν λιγότερες ευκαιρίες. Ευκαιρίες θα εμφανιστούν και τους μήνες αυτούς, αλλά οι αποδόσεις δεν θα είναι τόσο σπουδαίες όσο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, μην βιαστείτε να κλείσετε οικονομικές συναλλαγές ή να οριστικοποιήσετε συμφωνίες κατά τους τελευταίους μήνες του έτους.

Οι πρώτοι μήνες του έτους χαρακτηρίζονται από για ισορροπημένη ροή εσόδων και λογικά έξοδα. Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου δε, έχετε κάθε δυνατότητα να απολαύσετε την οικονομική άνεση που θα κατακτήσετε! Σε επιχειρηματικά ζητήματα όμως, ο Κρόνος μπορεί να φέρει κάποια αστάθεια και για αυτό χρειάζονται προσοχή οι αποφάσεις σας.

 Τοξότης 2021 – Υγεία

 Η υγεία σας, χωρίς να είναι ένας τομέας της ζωής σας που θα σας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στο 2021, θα έχει όμως κάποια σκαμπανεβάσματα που θα αποτελούν πηγή ανησυχίας. Ως ζώδιο της φωτιάς αναμένεται να υποστείτε κάποιες συνέπειες λόγω της πανίσχυρης Σελήνης που θα κυριαρχεί ενεργειακά και αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού. Θα έχετε όμως στο πλευρό σας τον κυβερνήτη σας Δία, τον αιώνιο προστάτη σας, ο οποίος λόγω των αστρολογικών συγκυριών θα είναι σε θέση να σας προειδοποιήσει, αν όχι να σας προφυλάξει, από κινδύνους σε κρίσιμες στιγμές του έτους.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες να βελτιώσετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση, προφυλαχτείτε όμως την άνοιξη από γρίπες και κρυολογήματα. Η άνοιξη είναι επίσης επικίνδυνη περίοδος για μολύνσεις και ασθένειες που θα μπορούσαν πλήξουν το αναπαραγωγικό σας σύστημα, με πιο ευαίσθητες την περίοδο αυτή τις γυναίκες του ζωδίου σας. Περιορίστε επίσης τις εφήμερες γνωριμίες και την απρόσεκτη σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για να διαφυλάξετε την υγεία σας.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ίσως να φέρει μερικές εκπλήξεις στον τομέα της υγείας σας! Τον Σεπτέμβριο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο το νευρικό σας σύστημα, εξ αιτίας του έντονου στρες που βιώνετε. Εάν δεν βρείτε τρόπους εκτόνωσης και χαλάρωσης, μπορεί τα ψυχοσωματικά σας να οδηγήσουν στην εκδήλωση παθολογικών ασθενειών. Σημαντικός είναι επίσης ο Δεκέμβριος, με θετικές εκπλήξεις, ιδίως στο διάστημα πριν από τις γιορτές!

 Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικές Προβλέψεις 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άστρα 2021: Τέσσερα ζώδια που δεν πρέπει να σπαταλήσουν δυνάμεις

Είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε ένα νοητό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ν…