Άρης 2024 – Αλλεπάλληλες σύνοδοι και πολεμικές ιαχές

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που στην προσωπική μας ζωή έχει σχέση με την υγεία και την ζωτικότητα, τα αποθέματα δύναμης και ενέργειας, το πάθος και την αγωνιστικότητα. Είναι ο πλανήτης του θάρρους και της δύναμης, είναι όμως και αυτός που θα μας οδηγήσει εύκολα σε ανώφελες αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και ρίξεις, γιατί είναι ο κατεξοχήν πλανήτης της φωτιάς και του ατσαλιού.

Στην κοσμική αστρολογία ο Άρης αντιπροσωπεύει τους λαούς, κατά πόσο είναι δηλαδή δημιουργικοί ή διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Είναι τα σώματα ασφαλείας και η πολεμική μηχανή των χωρών. Έχει σχέση με τις μηχανές, την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, τον σίδηρο, τις φωτιές και τις πυρκαγιές. Και κυρίως, με τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ο Άρης παρουσιάζει μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του έτους μια έντονη κινητικότητα, η σπανιότητα της οποίας έγκειται στο γεγονός, ότι σχηματίζει σταδιακά συνόδους με όλους τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Οι σύνοδοι δηλώνουν το τέλος ενός κύκλου ή μιας κατάστασης, ενδεχομένως όμως και το πέρασμα τους στο επόμενο εξελικτικό στάδιο. Πέντε είναι οι σύνοδοι που θα μας απασχολήσουν και θα γεννήσουν σειρά γεγονότων, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα στην διεθνή διπλωματική σκηνή, και κυρίως στα πολεμικά μέτωπα.

14 Φεβρουαρίου 2024: Σύνοδος Άρη-Πλούτωνα στον Υδροχόο

Η σύνοδος του Άρη με τον πλανήτη του κάτω κόσμου, μόνο θετικά μηνύματα δεν φέρνει. Η συνάντηση τους δε στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, προμηνύει καρμικής φύσης γεγονότα. Πρόκειται για ένα πάντρεμα ενεργειών που φέρνει διχόνοια, διαπληκτισμούς και συγκρούσεις. Είναι πιθανά στρατιωτικά πραξικοπήματα με την όψη αυτή, ομαδικά ατυχήματα, καταστροφές από φωτιά, αλλά και διχασμός, μίσος, εγκλήματα μίσους ή σεξουαλικής φύσης, βία του όχλου, μαζικοί πυροβολισμοί και βία συμμοριών. Υπό το βάρος της όψης αυξάνεται η αυταρχικότητα των κυβερνόντων και η επιβολή δικτατορικής φύσης αποφάσεων.

10 Απριλίου 2024: Σύνοδος Άρη-Κρόνου στους Ιχθείς

Η συνάντηση των δύο πλανητών αυξάνει τον κίνδυνο συγκρούσεων σε διεθνές επίπεδο, με την αρπαγή εδαφών ή την εμφάνιση εδαφικών διαφορών. Είναι όμως η συνδυασμένη ενέργεια των πλανητών, που μπορεί να φέρει δύσκολες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές από καταιγίδες, πλημμύρες και κατολισθήσεις. Υπό την επιρροή της όψης ενδεχομένως να υπάρξουν ατυχήματα σε ορυχεία ή φωτιές και δασικές πυρκαγιές. Η σύνοδος των δύο πλανητών αυξάνει την ανασφάλεια σε ζητήματα σίτισης, επιδεινώνει την επισιτιστική κρίση, όπου αυτή υπάρχει, και εμφανίζει κρίσεις που έχουν σχέση με την επάρκεια τροφίμων. Ίσως όμως και να υπάρξουν ζητήματα υγείας του γενικού πληθυσμού που θα μας απασχολήσουν. Λόγω του δυσμενούς κλίματος και της δύσκολης περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ανεβαίνει κατακόρυφα η ένταση, επικρατεί ανασφάλεια και θλίψη, καθώς και ο φόβος της απώλειας ή της φτώχιας και της πείνας.

29 Απριλίου 2024: Σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της επιθετικότητας, του θυμού, της υπερβολής, του δράματος, του χάους και της σύγκρουσης. Αναμένονται έντονες διαφωνίες και συγκρούσεις, ιδίως σε ότι έχει σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, αυξάνεται δε ο κίνδυνος ατυχημάτων σε πετρελαιοπηγές, εκρήξεις σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ομαδικών δηλητηριάσεων ή ατυχημάτων σε χημικά εργοστάσια. Τα ναρκωτικά θα θερίζουν τις μέρες γύρω από την όψη, ίσως δε να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο της «αγοράς». Αυξημένες θα είναι και οι απάτες, με τον Ποσειδώνα στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων να θολώνει την κρίση μας. Ατυχήματα είναι επίσης πολύ πιθανά στον αέρα, μπορεί να υπάρξουν αλιευτικές διαμάχες, ενώ ίσως να είναι άσχημα τα νέα από τα χρηματιστήρια για φαρμακευτικές ή αεροπορικές εταιρίες ή να παρουσιαστεί κάποια άνοδος στα επίπεδα του πληθωρισμού.

15 Ιουλίου 2024: Σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Ταύρο

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού ανεβάζει την θερμοκρασία στα ύψη, η δυσαρέσκεια είναι έντονη, το ίδιο και η κοινωνική αναταραχή. Θυμός, μίσος και εχθρότητα χαρακτηρίζουν τις βδομάδες γύρω από την όψη. Ο απρόβλεπτος Ουρανός και ο θερμοκέφαλος Άρης αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο, να κλιμακωθούν οι διαφωνίες και να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, προκαλώντας ανοιχτές συγκρούσεις. Πέρα από τις άσχημες εξελίξεις που θα έχουμε στα πολεμικά μέτωπα ανά την υφήλιο, η όψη αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο εξτρεμιστική δράση και τρομοκρατικές επιθέσεις, φυλετική βία και διαμάχες για την ανεξέλεγκτη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας, μέρος της οποίας είναι και η τεχνητή νοημοσύνη. Ο Ουρανός μπορεί να φέρει απροσδόκητα γεγονότα, συγκλονιστικές αποκαλύψεις και εκπλήξεις, το πιο πιθανό ωστόσο είναι να βγάλει τους λαούς στους δρόμους, να προκαλέσει απεργίες, διαδηλώσεις και αναταραχές. Τις μέρες γύρω από την όψη ας μην μας εκπλήξουν βλάβες σε δίκτυα ηλεκτρισμού και διακοπές ρεύματος, φωτιές και δασικές πυρκαγιές, ατυχήματα καθώς και ισχυρές αντιπαραθέσεις που να αφορούν τα δικαιώματα της gay κοινότητας.

4 Αυγούστου 2024: Σύνοδος Άρη-Δία στους Διδύμους

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την παρουσία του Δία με θετικές εξελίξεις, με χρήματα και ευκαιρίες, πολύ συχνά ξεχνάμε όμως ότι συμβολίζει και την επέκταση, την εξάπλωση και την μεγέθυνση ενός γεγονότος. Η συνεύρεση του με τον πολεμοχαρή Άρη αποτελεί τυπικό παράδειγμα της σύγκρουσης των δύο ακραία ανόμοιων, που μπορεί να κάνει το κακό πολύ χειρότερο. Είναι μια όψη που θα μας κάνει πιο πληθωρικούς, παρορμητικούς, απερίσκεπτους και επιθετικούς, όντας αισιόδοξοι (επιρροή του Δία), ότι τα απάντα θα αποβούν στο τέλος προς όφελος μας. Τις μέρες αυτές θα αυξηθούν οι πωλήσεις όπλων αλλά και αλκοολούχων ποτών, θα υπάρξουν θρησκευτικές διαμάχες με χαρακτηριστικά ιερού πολέμου, ίσως και εμπρησμοί ναών. Ο οικονομικός και εμπορικός πόλεμος μεταξύ χωρών θα ενταθεί και θα αυξηθούν οι επιθέσεις σε πλοία ή θα υπάρξουν ναυτικά ατυχήματα και πυρκαγιές. Δεν αποκλείεται δε να έχουμε επικών διαστάσεων δικαστικές διαμάχες ή να ψηφιστούν δρακόντειοι νόμοι.

Πολλές και σκληρές είναι οι όψεις που σχηματίζει ο Άρης μέσα στην χρονιά που διανύουμε, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην εξέλιξη των γεγονότων. Από ότι γίνεται εμφανές οδηγούμαστε σε μια σταδιακή κλιμάκωση των εντάσεων σε πολλά μέτωπα (πολεμικό, εμπορικό, οικονομικό, θρησκευτικό, φυλετικό, κλπ.), που ένας Θεός ξέρει που μπορεί να μας οδηγήσει. Πέρα όμως από τις ανθρωπογενείς εντάσεις, οι δύσκολες όψεις του πλανήτη μας επιφυλάσσουν σειρά ατυχημάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πλημμύρες και φωτιές, που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα που θα επικρατεί.

Η επιρροή των συνόδων καλύπτει ένα χρονικό πλαίσιο δύο βδομάδων πριν και άλλες τόσες μετά την κορύφωση των όψεων, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου οκταμήνου του 2024. Μας επιτρέπει ωστόσο ο πλανήτης να παίρνουμε κάποιες σύντομες ανάσες μετά από κάθε κρίση, πριν κάνει την επόμενη επίθεση του, ώστε να έχουμε χρόνο για αναδιάταξη των δυνάμεων μας, παρέχοντας μας και κάποιες στιγμές ηρεμίας και περισυλλογής, μήπως και συνειδητοποιήσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι βαδίζουμε ως είδος ολοταχώς προς τον γκρεμό.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24 Απριλίου : Ανηλεής αγώνας επικράτησης

  Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού στις 24 Απριλίου είναι η πρώτη μετά τον εαρινό …