Απρίλιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις : Ο μήνας του Κριού

Η Πρωταπριλιά βρίσκει τον Ήλιο στο ζώδιο του Κριού, μια διέλευση που θα ολοκληρωθεί στις 19/04, για να περάσει στον Ταύρο. Ο Ερμής βρίσκεται επίσης στο ζώδιο του Κριού, μόνο που γυρίζει ανάδρομος τα ξημερώματα της 2 Απριλίου, για να επιστρέψει στην ορθή του φορά στις 25 του μήνα. Και η Αφροδίτη θα διέρχεται τον Κριό μεταξύ 5 και 29 του μήνα. Από τους εσωτερικούς πλανήτες, μόνο ο Άρης βρίσκεται ακόμη στους Ιχθείς, μια διέλευση που θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, για να περάσει και αυτός στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στον Κριό. Αναφορικά με τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, κανείς δεν σημειώνει κάποια διέλευση.

Ο Απρίλιος είναι από πολλές απόψεις ο πιο έντονος μήνας του έτους. Οι πιο σημαντικοί πλανήτες, που διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας κινούνται στο ζώδιο του Κριού με στοιχείο του την φωτιά, που αποτελεί το αρχετυπικό σύμβολο του ήρωα και κατακτητή. Για να καταφέρουμε μέσα στον Απρίλιο να πετύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει να επιδείξουμε θάρρος, δύναμη χαρακτήρα και ισχυρή θέληση. Άτομα που είναι άτολμα, δεν έχουν ισχυρή θέληση ή είναι παθητικά απέναντι στις εξελίξεις, αναμένεται να αισθανθούν ιδιαίτερα άβολα κατά την διάρκεια του μήνα, λόγω του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που θα διαμορφωθεί. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε επιτυχία, να δράσουμε, να μην αποθαρρυνθούμε από τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να ξανασηκωθούμε γρήγορα στα πόδια μας μετά από μια αποτυχία.

Ο δρόμος προς την επιτυχία ανοίγει διάπλατα αυτό τον μήνα για τους αθλητές καριέρας, τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, τους διευθυντές επιχειρήσεων, τους πολιτικούς και τους καριερίστες εν γένη. Η δίψα τους για επιτυχία, κατακτήσεις, δύναμη και επιρροή θα ενταθεί μέσα στον μήνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα απαιτούν τα άτομα που διαχειρίζονται εξουσία την αυστηρή πειθαρχία και την τυπικότητα από τους υφισταμένους τους. Οι απλές οδηγίες θα μετατραπούν τώρα σε εντολές και οι συστάσεις σε τιμωρίες.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε την είσοδο του Ερμή στην ανάδρομη πορεία του αλλά και μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη ολική έκλειψη ηλίου στο ζώδιο του Κριού. Η σκέψη γίνεται χαοτική και παράλογη, οι συναισθηματικές παρορμήσεις ή εξάρσεις υπαγορεύουν τις πράξεις μας και οι πράξεις προηγούνται σε πολλές περιπτώσεις της σκέψης. Πριν κάνετε οτιδήποτε, σκεφτείτε πρώτα από όλα τις συνέπειες, γιατί αυτές μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Ο διακαής πόθος μας να πετύχουμε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να θολώσει το μυαλό μας και να μας ωθήσει σε εξαιρετικά ριψοκίνδυνες ή παράλογες ενέργειες, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο δράσης.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Απριλίου 2024

Ο Ήλιος στον Κριό αποβλέπει στην αυτονομία ή την ανεξαρτησία του και δεν θέλει να στηρίζεται στις πλάτες των άλλων. Είναι φιλικός, ανοιχτόμυαλος, γενναιόδωρος και μεταδίδει θετική ενέργεια, ενώ η γνώμη των γύρω του του είναι παγερά αδιάφορη. Χαρακτηριστικό του Κριού είναι ότι βλέπει κατάματα τον στόχο του και κινείται με θάρρος και τόλμη προς την κατάκτηση του. Οι Κριοί σκέφτονται γρήγορα, αλλά δρουν ακόμη πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην σκέφτονται συχνά τις συνέπειες των πράξεων τους. Είναι απότομοι και εγωιστές, σε περιπτώσεις είρωνες, και πολλές φορές θεωρείται ότι τους λείπει το τακτ και η ευγένεια, γιατί τους αρέσει να είναι ευθείς. Την άποψη τους θα την πουν, ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεται κανείς να την ακούσει. Μιλούν πολύ για τον εαυτό τους, περιαυτολογούν για τις επιτυχίες τους, τις αποτυχίες τους όμως συχνά τις «ξεχνούν».

Στις 19 Απριλίου εισέρχεται ο Ήλιος για το υπόλοιπο του μήνα στο ζώδιο του Ταύρου, ένα ζώδιο της γης, σχεδόν διαμετρικά αντίθετο από αυτό του Κριού. Είναι ένα ζώδιο που αγαπάει την ασφάλεια και την σιγουριά και θέλει να είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο. Σαν γενικά χαρακτηριστικά του Ταύρου θα παραθέσουμε την υπομονή και επιμονή του, την ευγενική του φύση, το πρακτικό του μυαλό και την σταθερότητα στις απόψεις του. Είναι όμως και αργός στην λήψη αποφάσεων ή στην εκτέλεση των σχεδίων του, αγαπά την πολυτέλεια και την καλοπέραση και συχνά είναι οκνηρός. Τα ξεσπάσματα θυμού του δε είναι εκρηκτικά, αλλά διαρκούν λίγο.

Οι όψεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ήλιος μέσα στον μήνα είναι μόνο δύο, μια σύνοδος με τον Ερμή και ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα.

Στις 12 Απριλίου πραγματοποιείται η σύνοδος Ήλιου-ανάδρομου Ερμή στον Κριό, μια όψη που επηρεάζει τις επικοινωνίες και τον τρόπο σκέψης μας, καθώς και τα ταξίδια μικρών αποστάσεων. Φέρνει πνευματική εγρήγορση, οξύνοια, περιέργεια αλλά και προσαρμοστικότητα. Η μέρα θα φέρει πολλές επαφές και ραντεβού, κοινωνικές δραστηριότητες και πληθώρα νέων πληροφοριών που θα κληθούμε να επεξεργαστούμε. Είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή για να μοιραστεί κανείς τις ιδέες του με τους γύρω του, να κάνει καινούργια σχέδια, να πραγματοποιήσει καινούργιες γνωριμίες, να διαπραγματευτεί ή να αγοράσει και να πουλήσει οτιδήποτε. Επειδή όμως είναι ανάδρομος ο Ερμής, οι αγοραπωλησίες ευνοούνται μόνο για όσους έχουν ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο τους χάρτη. Η όψη αφορά κατά κύριο λόγο το τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Στις 21 Απριλίου σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα από τον Ταύρο και τον Υδροχόο αντίστοιχα, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους). Πρόκειται για μια όψη που μας δίνει δύναμη, ενέργεια και κίνητρο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τονίζει όμως και την ανάγκη μας για κατάκτηση περισσότερης δύναμης ή μεγαλύτερης επιρροής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαμάχες και σε συγκρούσεις. Στις σχέσεις μπορεί να γίνουμε το αντικείμενο ή ο θύτης χειραγώγησης ή ζήλιας. Η έντονη, αδίστακτη και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που βγάζει η όψη μπορεί να γίνει επικίνδυνη, εάν δεν ξέρουμε πότε να σταματήσουμε. Σε ακραίες περιπτώσεις η όψη μπορεί να φέρει ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Απριλίου 2024

Ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό μεταξύ 2 και 25 Απριλίου θα οδηγήσει σε μείωση δραστηριοτήτων και διανοητικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το αποτέλεσμα των καταστάσεων, όπου θα πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε γρήγορα. Δεν είναι ένας καλός μήνας για εξετάσεις και χρειάζεται αρκετή προσοχή στην οδήγηση ή στον χειρισμό μηχανημάτων λόγω κινδύνου ατυχημάτων.

Η όψη, στην οποία εμπλέκεται ο Ερμής μέσα στον μήνα, αφορά μόνο μια σύνοδο με την Αφροδίτη στις 19 Απριλίου, πέρα από την σύνοδο του με τον Ήλιο που αναλύθηκε ήδη. Η σύνοδος μεταξύ των δύο πλανητών ενθαρρύνει την προσωπική αλληλεπίδραση και κάνει την επικοινωνία μας με το ταίρι ή τους φίλους μας πιο αρμονική. Προσφέρεται να εκμυστηρευτεί κάποιος τα συναισθήματα που θρέφει για το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει ή να δείξει την εκτίμηση του σε κάποιον με μια χειρονομία ή ένα δώρο. Ο Ερμής και η Αφροδίτη σε σύνοδο φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, ενθαρρύνουν την συνεργασία και βοηθούν στην επίλυση των διαφορών. Ενισχύει επίσης τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές μας ικανότητες και ταλέντα. Αφορά κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Απριλίου 2024

Ο Άρης έχει περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 23 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του την τελευταία μέρα του μήνα. Κατά την πορεία του μέσα από το πιο συναισθηματικό και συμπονετικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, χάνει μεγάλο μέρος της επιθετικότητας του και γίνεται και αυτός αρκετά πιο συμπονετικός. Αποφεύγει τους τσακωμούς και τις αντιπαραθέσεις και προσπαθεί να βρει συμβιβαστικές λύσεις. Στην θέση αυτή καταπιέζει την δυναμικότητα του και αισθάνεται άβολα, εκτός τόπου και χρόνου, και δεν βλέπει την ώρα να ολοκληρώσει το πέρασμα του για να επιστρέψει στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στον Κριό.

Όσο καιρό θα βρίσκεται ακόμη στους Ιχθείς σχηματίζει μια σύνοδο με τον Κρόνο και δύο εξάγωνα με Δία και Ουρανό. Ολοκληρώνει δε τον μήνα με μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα.

Στις 10 Απριλίου σχηματίζεται μια σύνοδος Άρη-Κρόνου, μια όψη που έχει αρκετά διφορούμενη σημειολογία. Σε κάποιους μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τις ποιο σκοτεινές τους επιθυμίες, ενώ σε άλλους μπορεί να δώσει υπομονή, δύναμη και αντοχή να ολοκληρώσουν δύσκολες και περίπλοκες εργασίες. Είναι μια όψη που μπορεί να γεννήσει αρνητικά συναισθήματα, να φέρει θυμό και εκδικητικότητα και να εκδηλωθεί βία. Καλό θα ήταν να διοχετεύσουμε την πλεονάζουσα ενέργεια της όψης σε δημιουργικές εργασίες, για να αποφύγουμε δυσάρεστες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συμπλοκές και συγκρούσεις, ούτε και για ανάληψη κινδύνων. Η όψη αφορά κατά κύριο λόγο το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Στις 19 Απριλίου έχουμε το εξάγωνο Άρη-Δία από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα, που μας κάνει να νοιώθουμε δυνατοί και θαρραλέοι. Μας προσφέρονται οι ιδανικές συνθήκες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να στεφθούν οι προσπάθειες μας με επιτυχία. Η επιτυχία θα οφείλεται κυρίως στο δυνατό μας ένστικτο, στην αυξημένη αισιοδοξία, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την διάθεση μας να αναλάβουμε κάποια ρίσκα. Οι επαγγελματικές μας ανταλλαγές ευνοούνται και τα επαγγελματικά ανοίγματα που πραγματοποιούνται υπό την επιρροή της όψης έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής, κυρίως όμως για τον ερωτικό μας. Η όψη επηρεάζει κατά κύριο λόγο τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαημέρου.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 20 Απριλίου, σχηματίζει ο Άρης ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, επίσης από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα, που αυξάνει την διάθεση μας για περιπέτεια. Μας προσφέρει την τέλεια ευκαιρία η όψη να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στην ζωή μας, που θα ολοκληρωθούν γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Πολύπλοκες εργασίες ή πράγματα που έχουμε αναβάλει μπορούμε τώρα να τα προωθήσουμε. Ίσως να μην τελειώσουν άμεσα, τουλάχιστον όμως θα έχουν πάρει κάποια ικανοποιητική φόρα. Για τις σχέσεις η όψη μπορεί να είναι ευεργετική, εάν η σχέση είναι αρμονική, προσφέροντας μια πιο ρομαντική νότα και την αναθέρμανση της σεξουαλικής μας ζωής. Σε μη αρμονικές σχέσεις όμως, η όψη μπορεί να δώσει την χαριστική βολή. Και το εξάγωνο Άρη-Ουρανού αφορά το γ’ δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Τέλος, στις 29 Απριλίου έχουμε την τελευταία όψη του Άρη για τον μήνα, λίγο πριν ολοκληρώσει την διέλευση του μέσα από τους Ιχθείς, μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου. Η όψη μεταξύ των δύο πλανητών θα μας κάνει να νοιώσουμε πολύ πιο ρομαντικοί και αισθησιακοί. Οι ερωτικές σχέσεις θα ευνοηθούν από το μαγικό άγγιγμα της όψης, καθώς θα υπάρχει σεξουαλικός μαγνητισμός και ερωτική έλξη. Η σύνοδος μπορεί να φέρει όμως και μια εξιδανίκευση του συντρόφου μας, κάτι που μας κάνει ευάλωτους σε ενδεχόμενο εξαπατήσεων ή σκανδάλων. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσγειωμένοι και να αποφεύγουμε τους χώρους που κυριαρχεί η βία, το έγκλημα ή τα ναρκωτικά. Προσοχή επίσης στις σεξουαλικές επαφές, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης αφροδισίων νόσων. Η όψη αφορά τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού του γ’ δεκαημέρου (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Καλό, ειρηνικό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άρης 2024 – Αλλεπάλληλες σύνοδοι και πολεμικές ιαχές

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που στην προσωπική μας ζωή έχει σχέση με την υγεία και την ζωτικότ…