To φαινόμενο του μήνα Εκλείψεις –πλανητικό σκηνικό- Ιανουάριος 2019

Καλή Χρονιά αγαπητοί φίλοι! Το 2019 κάνει ποδαρικό με ένα δυναμικό Γενάρη! Ένα μήνα με πολλές και συναρπαστικές πλανητικές όψεις, που θα μας κινητοποιήσουν, αλλά ενδεχομένως να φέρουν και κάποιες συγκρούσεις ή εντάσεις. Για όσους είναι πληγωμένοι και αποστασιοποιημένοι από τη ζωή από φόβο μήπως πληγωθούν ξανά, ίσως η περίοδος αυτή να είναι αυτό που χρειάζονται: Μια ώθηση για να ανοίξουν ξανά την πόρτα στην ζωή και στην πιθανότητα ευτυχίας.

Καθοριστικής σημασίας ως προς τα πλανητικά του μήνα είναι το ζεύγος των εκλείψεων. Μια μερική ηλιακή έκλειψη και μια ολική σεληνιακή, που προλειαίνουν το έδαφος για σημαντικούς μετασχηματισμούς και αλλαγές που πολλοί από εμάς σκεφτόμασταν να κάνουμε στη ζωή μας.

Η μερική ηλιακή έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου συμβαίνει στο ζώδιο του Αιγόκερου, το ζώδιο εκείνο που αυτή την περίοδο φιλοξενεί μια πλειάδα πλανητών, όπως ο Κρόνος, ο Πλούτωνας, η Μαύρη Σελήνη, ο Νότιος Δεσμός ο Ήλιος (μέχρι τις 21.1) και ο Ερμής μεταξύ 5.1 και 24.1! Η συγκέντρωση αυτή των πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου δημιουργεί την ανάγκη για ένα μεγαλύτερο πραγματισμό στις ζωές μας. Συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε δομή στην ζωή μας και πολύ πιθανόν να υπάρξει μια μεταστροφή σε παραδοσιακές αξίες και συντηρητικές προσεγγίσεις των τεκταινόμενων. Η μεταστροφή σε πιο συντηρητικές πρακτικές δεν θα μας επηρεάσει μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό, με την έκφραση πιο συντηρητικών πολιτικών πρακτικών σε κυβερνητικό επίπεδο, που θα εκφραστεί και μέσα από τις σχέσεις εξουσίας-πολίτη…

Η ηλιακή έκλειψη του Γενάρη του 2019 αποτελεί μέρος μιας ομάδας εκλείψεων, που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η δραστηριοποίηση ομάδων και μέσα από την ομαδική προσπάθεια, η επίτευξη αποτελεσμάτων που να ωφελούν το άτομο. Την περίοδο αυτή ίσως να βιώσουμε την γέννηση νέων πολιτικών κομμάτων ή νέων συμμαχιών σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο που θα προωθήσουν κοινωνικά αιτήματα.

Η σεληνιακή έκλειψη της 21ης  Γενάρη συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μετέχει ο Ήλιος, που μόλις θα έχει εισέλθει στον Υδροχόο, με την Σελήνη από τον Λέοντα. Κάποια πράγματα ίσως να συμβούν με βιαστικό τρόπο και κάποιες καταστάσεις να αγγίξουν ένα κρίσιμο σημείο. Η σεληνιακή έκλειψη αυτή αποτελεί συνέχεια των εκλείψεων Σελήνης της 27 Ιουλίου και Ηλίου της 11 Αυγούστου του 2018!

Στο ζώδιο του Κριού βρίσκεται αυτό το χρονικό διάστημα ο Άρης, που μας δίνει πολύ ενέργεια αλλά και το κουράγιο και την παρορμητικότητα να αναλάβουμε δράση, ακόμη και κινδύνους, κυνηγώντας το όνειρό μας. Προσοχή ωστόσο χρειάζεται στα άτομα με παρορμητικό χαρακτήρα, καθώς τα ρίσκα που αναλαμβάνουμε αυτή την περίοδο μπορεί να είναι άσκοπα και ανώφελα, με κίνδυνο να οδηγήσουν σε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν είναι επίσης καθόλου απίθανο, λόγω της επιθετικότητα μας, να εμπλακούμε σε άσκοπες διενέξεις και αντιπαραθέσεις.

Ο Άρης σχηματίζει τις 7-8 Ιανουαρίου τετράγωνο με τον Ερμή, στις 19-23 τετράγωνο με τον Κρόνο και μεταξύ 31.1 και 3.2 τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο με τον Ερμή θα φέρει μια προδιάθεση για αντιπαραθέσεις ή διενέξεις που θα τερματιστούν με βίαιο τρόπο. Η συμμετοχή του Κρόνου, του άρχοντα του Χρόνου, δείχνει κακή διαχείριση του χρόνου, κακό συντονισμό αλλά και απογοητεύσεις, ενώ η παρουσία του Πλούτωνα τις βίαιες επιθέσεις, ατυχήματα αλλά και βίαιες διαμαρτυρίες ομάδων πολιτών ή αιματηρούς αγώνες εξουσίας.

Ο ηρωισμός που φέρνει στην επιφάνεια ο Άρης στον Κριό μας οδηγεί στο να αγωνιστούμε με όλο μας το είναι για αξίες που πιστεύουμε, και στον αγώνα μας αυτό έχουμε την στήριξη του Δία από το ζώδιο του Τοξότη. Ο Άρης μας ωθεί στην πεποίθηση ότι έχουμε την ικανότητα και την δυνατότητα να ανατρέψουμε τις πολιτικές ή τις κοινωνικές συνθήκες που μας ταλαιπωρούν, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Σε αρνητικές όμως εκφάνσεις της όψης αυτής, η δίκαιη αγανάκτηση μας για όσα μας συμβαίνουν υπάρχει ο κίνδυνος να  οδηγήσει σε ακραίες απόψεις και φανατισμούς, σε ακραίες και βίαιες αντιπαραθέσεις.

Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα ωθεί τον ιδεαλισμό σε νέα ύψη  και μας οδηγεί στο να εξετάσουμε τις βαθύτερες αξίες μας, τις αξίες της ζωής που έχουμε απαρνηθεί στο κυνήγι της επιτυχίας και της υλικής ευμάρειας, και να διαπιστώσουμε με θλίψη ότι δεν υπάρχουν οι πνευματικές εκείνες αξίες που θα θέλαμε να κυριαρχούν στην ζωή μας. Ο Ποσειδώνας οδηγεί μεν στην ονειροπόληση, τον ιδεαλισμό, την φιλοσοφική ενατένιση και στην εξιδανίκευση των καταστάσεων, ο Κρόνος όμως μας προσγειώνει στην πραγματικότητα και μας καθοδηγεί σε πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Το τετράγωνο αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των ονείρων μας, αρκεί να έχουν ρεαλιστική βάση, και καλό θα ήταν να επωφεληθούμε όλοι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευνοϊκές συνθήκες που θα επικρατούν!

Η Αφροδίτη θα εισέλθει στο ζώδιο του Τοξότη στις 7 του μήνα, συνοδεύοντας τον Δία, μια πλανητική συνάντηση που θα φέρει νέους κεραυνοβόλους έρωτες! Προσοχή όμως, γιατί η συντριβή μπορεί να απέχει μόλις μερικά βήματα… Στις φθαρμένες από τον χρόνο και τα προβλήματα σχέσεις, η πλανητική αυτή συγκυρία μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες για συναινετικές λύσεις, συμβιβασμούς και καινούργια ξεκινήματα με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Αποφύγετε την υπερβολική αισιοδοξία και κινηθείτε με μικρά και προσεκτικά βήματα, για να φέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και επειδή Δίας και Αφροδίτη θα συστεγάζονται στο ζώδιο του Τοξότη, οι έξοδοι, η διασκέδαση και τα ξεφαντώματα είναι σχεδόν αναπόφευκτα! Προσέξτε όμως τις κινήσεις σας, για να μην γκρεμίσετε μέσα σε μια στιγμή, όσα με κόπο χτίσατε…

Σαν τελικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι ο Γενάρης του 2019, αν και δύσκολος και απαιτητικός, μπορεί να φέρνει πολλά και μεγάλα δώρα στις ζωές μας! Εκείνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι, ότι μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε, πως έφτασε η ώρα για αποφάσεις ζωής και πραγματική δράση, που μπορούν να μας οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων μας! Και δεν είναι ώρα να χάσουμε την ευκαιρία αυτή…

Καλό και δημιουργικό μήνα!

 

Αλίντα Κανάκη

Μήτρας Δημήτρης

Περισσότερα άρθρα
Load More In Άρθρα συνεργατών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος-Έκλειψη παρασκιάς σελήνης στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου 2023 : Αποκαλύψεις, ανατροπές, εγκληματικότητα και χάος

Η Πανσέληνος του Μαΐου πραγματοποιείται στις 5 του μήνα, στις 20:33 τοπική ώρα στις 14 μοί…